Εργαλεία Μπαταρίας

Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για την παραπάνω κορδελιτσα. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε κορδελιτσα τιμή η αυτή θα με καλύψει για ερασιτεχνική εργασία; ;

Για να προτεινει καποιος κατι υπευθυνα για αγορα, και οχι γενικοτερα προς χαρην συζητησης, πρεπει καλυτερα να το εχει δοκιμασει ο ιδιος.
Με την εννοια της γενικοτερης συζητησης νομιζω οτι η μικρη scheppach ειναι μια πολυ καλη και οικονομικη λυση σε σχεση με τις παρομοιες κορδελες που κοβουν εως 8μμ.

Επιπλεον, αναφορικα για το εαν καλυπτει ερασιτεχνικες εργασιες, χρειαζονται παραπανω πληροφοριες.
Πχ. εγω κανω εντελως ερασιτεχνικες εργασιες, αλλα θελω κορδελα που κοβει πανω απο 15εκ, για να κοβω λεπτα τεμαχια απο σανιδες (resawing).
hqdefault.jpg

Ναι καλό θα ήταν να την έχει κάποιος και να μου δώσει μια απάντηση εξ ίδιας χείρας.
Το μπατζετ μου είναι μέχρι 200 .
Πολύ θα ήθελα να κάνω resawing αλλά κορδέλα με 15 εκ ύψος κοπής στα χρήματα που διαθέτω, δεν υπάρχει.
Την θέλω κυρίως για μοντελλισμο (αεροπλάνα rc) και μικρά κοψιματα, όπως το ταρανδακι λ.χ.

Εσύ Μιχάλη π.χ. έχεις την proxxon που κόβει μέχρι 10; μπορείς να μου πεις με την εμπειρία σου τη θέματα έχεις αντιμετωπίσει με το ύψος κοπης.

Μέσα από μια γενική συζήτηση μπορούν να βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα, πιστεύω.

Ευχαριστώ

Last edited:
Για μοντελισμο ειναι ιδανικη οποιαδηποτε μικρη.
Οι μικρες κοβουν εως 8εκατοστα μαλακο ξυλο οπως balsa.
Μαλακα ξυλα οπως πευκο και ελατακι κοβουν εως 5-6 εκατοστα. Σκληρα, οπως καρυδια, οξια κοβουν μεχρι 4 εκατοστα.
Υποψην οτι αν πας πολυ αργα και προσεκτικα μπορεις να ξεπερασεις λιγο τα παραπανω νουμερα που δινω τα οποια νοουνται για κοπες χωρις να ζοριζεις ιδιαιτερα το μηχανημα.

Η proxxon ανηκει στις μικρες που περιγραφω παραπανω.
Το καλο με την proxxon ειναι οτι ειναι ελαχιστη σε διαστασεις και βαρος (~7 κιλα) και εχει ρυθμιζομενες στροφες αδιαβαθμητα. Ειναι ομως ακριβη γιατι ειναι μοναδικη σε τετοιο μεγεθος και ισχυ.

H εμπειρια μου με το resawing εχει δειξει οτι ειναι το πιο απαιτητικο κοωιμο το οποιο φερνει στα ορια της την λαμα αλλα και το μοτερ.
Προσωπικα θελω μια κορδελα που να εχει υψος κοπης 15-17 εκατοστα για να μπορω να κοψω ανετα φιλετο υψους εως 10εκ απο οποιοδηποτε ξυλο/κορμο.

Αντώνη δε σκέφτεσαι την κατασκευη μιας home made ?
Μοτερ βρίσκεις σχετικά εύκολα, 2 ρόδες ποδηλάτου, μια ηλεκτροκολληση και υπομονή χρειαζεται.
Βοηθούς εχεις άλλωστε

Sent from my iPad using Tapatalk

Να μη το φοβάσαι. Θα το ξεκινήσω εγω και θα ακολουθήσεις εσύ (θα μάθεις απ' τα λάθη μου δηλαδή).
Σου περισσεύει μηπως κανα παλιό ποδηλατάκι ;

Θα 'εχει μεγάλο ενδιαφερον αυτό το εγχείρημα. Εχω δει κάποια σχετικά βιντεάκια με ιδιοκατασκευές, αλλά το θεωρώ πολύ επικίνδυνο εργαλείο και θα φοβόμουν να πλησιάσω τα χέρια μου σε κάτι μη πιστοποιημένο-ελεγμένο για την ασφαλειά του.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ναι ναι καντε δοκιμες με κοπτικα που περιστρεφονται 15 μετρα το δευτερολεπτο....
μόνο με 54 χλμ/ω λίγο παραπάνω από τα crash test των αυτοκινήτων....

Πνευματικο κατσαβιδι Makita 7.2 βολτ και κατσαβιδι μινι GSR Βοσψη 3.6βολτ.

Βιδωμα ξυλοβιδας με σπειρωμα φ~5μμ και μηκους 50μμ σε φλαμουρια (το σκληρο ειδος).
Τρυπα οδηγος με ξυλοτρυπανακι των 3μμ. Το μακιτα λογω των 2300 στροφων ανοιξε την τρυπα αμεσα. Το βοsch, με 580 μαξ. στροφες αργησε περισσοτερο.

30186577080_0518ed0907_b.jpg

Οσο και να φανει παραξενο το bosch των 12Νm ροπης (max. διατρηση σε ξυλο 5εκ) βιδωσε την βιδα στον ιδιο περιπου χρονο με το Μακιτα των 22Νμ ροπης. Και τα δυο ζοριστηκαν στο τελος.
Το bosch μιας και δεν ειναι κρουστικο κατσαβιδι, κλωτσησε 2-3 φορες. Στο μακιτα δεν υπηρχε καμμια ολισθηση του bit απο την κεφαλη της βιδας. Ο θορυβος του μακιτα ηταν ο κλασσικος -μεγαλος-λογω των κρουσεων!!

Περιμενα το 2βολτο μακιτα σαφως πιο ισχυρο απο το 3.6βολτο bosch. Το καλο με το μακιτα ειναι οτι δεν θα καταστρεψει ποτε τις μικρες βιδες λογω κρουστικοτητος. Το κακο ειναι οτι εαν επελεγα ενα μεταξυ των δυο, αυτο θα ηταν το bosch!

Μπραβο μιχαλη για το τεστ.
Εγω παρατηρησα πρωτα τη διαφορα στο τσοκ. Το makita εχει ποιο συμμαζεμενο.
Οσο για το χρονο βιδωματος εφοσον δεν ειναι ιδια μηχανηματα μαλλον η συγκριση δεν ειναι ακριβειας. Οποτε ειναι λιγο αδικη και για το ενα και για το αλλο.

Οικονομικά πως συγκρίνονται ;
Γιατι απο τα λεγόμενα σου, μάλλον το μακιτα θα έπαιρνα. Μεγαλύτερη ροπή, μεγαλύτερη ισχύς, κρουστικο (ή παλμικό ειναι ; δεν εχω καταλάβει)

Θέλω έναν πολύ καλό λόγο μα μην προτιμήσει κάποιος το GSR 10,8 και με ένα εργαλείο να κάνει δύο δουλειές και μάλιστα πολύ καλύτερα γρηγορότερα και ευκολότερα.
Πατριωτακι επιμένω καθώς καλό είναι να έχεις όλη τη σειρά εργαλείων το θέμα είναι όμως τι χρειάζεσαι πραγματικά.
Επίσης τελικά είναι κρουστικο η παλμικο?