Εργαλεία Μπαταρίας

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Θέλω έναν πολύ καλό λόγο μα μην προτιμήσει κάποιος το GSR 10,8 και με ένα εργαλείο να κάνει δύο δουλειές και μάλιστα πολύ καλύτερα γρηγορότερα και ευκολότερα.
Πατριωτακι επιμένω καθώς καλό είναι να έχεις όλη τη σειρά εργαλείων το θέμα είναι όμως τι χρειάζεσαι πραγματικά.
Επίσης τελικά είναι κρουστικο η παλμικο?

Με το Χιωτη μιλας, συλλεκτης εργαλειων...

Ειπαμε ειναι παλμικο, κρουστικα ειναι τα δραπανα με δυνατοτητα τρυπηματος/τσοκ τρυπανιων.

Παιδες το impact driver μεταφραζεται κυριολεκτικα σε κρουστικο κατσαβιδι το οποιο ειναι διαφορετικο απο το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο (impact drill driver) και διαφορετικο απο το δραπανοκατσαβιδο (drill driver).

Ιmpact driver = παλμικο κατσαβιδι = κρουστικο κατσαβιδι. Ιmpact drill driver = κρουστικο δραπανοκατσαβιδο. Drill driver = δραπανοκατσαβιδο.

Απλα η κρουση στο κατσαβιδι γινεται καθετα στον αξονα (για να γυρισει) ενω η κρουση στο δραπανο γινεται παραλληλα στο αξονα (για να τρυπησει).

Θέλω έναν πολύ καλό λόγο μα μην προτιμήσει κάποιος το GSR 10,8 και με ένα εργαλείο να κάνει δύο δουλειές και μάλιστα πολύ καλύτερα γρηγορότερα και ευκολότερα.
Πατριωτακι επιμένω καθώς καλό είναι να έχεις όλη τη σειρά εργαλείων το θέμα είναι όμως τι χρειάζεσαι πραγματικά.
Επίσης τελικά είναι κρουστικο η παλμικο?

Ο προσωπικός μου λόγος Κυριάκο είναι ο παρακάτω πού έγραψα καί στό τί παραλάβαμε σήμερα

τό GSR 10,8 volt είναι κοντά 1 κιλό καί σέ βίδες 4-5 mm πού είναι καί οι περισσότερες κατασκευές πού κάνουμε γιατί να έχουμε αλλα 500 gr στό χέρι άσκοπα,εν συγκρίση μέ τό MX2 drive πού είναι 500 gr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πνευματικο κατσαβιδι Makita 7.2 βολτ και κατσαβιδι μινι GSR Βοσψη 3.6βολτ.

Βιδωμα ξυλοβιδας με σπειρωμα φ~5μμ και μηκους 50μμ σε φλαμουρια (το σκληρο ειδος).
Τρυπα οδηγος με ξυλοτρυπανακι των 3μμ. Το μακιτα λογω των 2300 στροφων ανοιξε την τρυπα αμεσα. Το βοsch, με 580 μαξ. στροφες αργησε περισσοτερο.

Οσο και να φανει παραξενο το bosch των 12Νm ροπης (max. διατρηση σε ξυλο 5εκ) βιδωσε την βιδα στον ιδιο περιπου χρονο με το Μακιτα των 22Νμ ροπης. Και τα δυο ζοριστηκαν στο τελος.
Το bosch μιας και δεν ειναι κρουστικο κατσαβιδι, κλωτσησε 2-3 φορες. Στο μακιτα δεν υπηρχε καμμια ολισθηση του bit απο την κεφαλη της βιδας. Ο θορυβος του μακιτα ηταν ο κλασσικος -μεγαλος-λογω των κρουσεων!!

Περιμενα το 2βολτο μακιτα σαφως πιο ισχυρο απο το 3.6βολτο bosch. Το καλο με το μακιτα ειναι οτι δεν θα καταστρεψει ποτε τις μικρες βιδες λογω κρουστικοτητος. Το κακο ειναι οτι εαν επελεγα ενα μεταξυ των δυο, αυτο θα ηταν το bosch!

Eυχαριστούμε Μιχάλη,πολύ χρήσιμες πληροφορίες,άρα άν καί παλμικό κατσαβίδι τό Makita δέν βλέπω διπλάσια διαφορά στήν πράξη σέ βίδα 5 mm διάμετρο,άν καί έχει διπλάσια ροπή + ότι είναι παλμικό κατσαβίδι το Makita
Αρα τό Bosch δικαίος παίρνει τά εύσημα.

Nαι Δημητρη, απο την μικρη, αλλα ενδεικτικη, δοκιμη που εκανα εγω θα προτιμουσα το bosch παρ´ολη την διαφορα ροπης στα χαρτια και παρ'ολο που το μακιτα ειναι παλμικο (για να μην μπερδευομαστε που το λεω κρουστικο κατσαβιδι).
Nα πω οτι και το σχημα του μακιτα καθως και οι διακοπτες, αν και φαινεται πιο ευχρηστο, δεν βολευει τελικα τοσο πολυ.

Να πω και στον Χρηστο οτι το bosch κοστιζει γυρω στα 100 ευρω και το μακιτα γυρω στα 130. Παλμικο ειναι το μακιτα. Εγω το λεω κρουστικο κατσαβιδι, το ιδιο πραμα ειναι.

Κυριακο δεν συγκρινα το 10βολτο GSR με το μικρο GSR. Δεν ειπα αγοραστε αυτο αντι του αλλου. Αυτο εξαρταται απο τις χρησεις που το θελει κανεις.
Σιγουρα το 10βολτο ειναι ισχυροτερο, ομως τα πλεονεκτηματα του μικρου ειναι πολλα και ειναι ιδανικο για αυτονομο δραπανοκατσαβιδακι μεσα στο σπιτι. Υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που δεν χρειαζονται τιποτε αλλο εκτος απο ενα μικρο δραπανακι.

Μικρό δραπανακι όπως το 10.8.
Αυτό λέω εγώ προσωπικά.
Δημήτρη μισό κιλό αλλά διπλάσιο χρόνο βιδωματος.
Και ειλικρινά τώρα το 10.8 ταιριάζει τόσο καλά στο χέρι και είναι τόσο εργονομικό που ούτε το καταλαβαίνεις.

Ειλικρινα τωρα, ποιο ταιριαζει καλυτερα στο χερι και ειναι τοσο εργονομικο ΚΑΙ ελαφρυ που ουτε το καταλαβαινεις..:))

16919895988_132df3c6c1_b.jpg

Kυριακο εχει τις χρησεις του το μικρο. Και ειναι επαρκως ισχυρο για παρα πολλα πραγματα. Oπως ακριβως το πρασινο best seller bosch ixo, αλλα κλασεις ανωτερο.

Ειλικρινα τωρα, ποιο ταιριαζει καλυτερα στο χερι και ειναι τοσο εργονομικο ΚΑΙ ελαφρυ που ουτε το καταλαβαινεις..:))

Kυριακο εχει τις χρησεις του το μικρο. Και ειναι επαρκως ισχυρο για παρα πολλα πραγματα. Oπως ακριβως το πρασινο best seller bosch ixo, αλλα κλασεις ανωτερο.

+1000 Μιχάλη :a0210:

Οταν αγόρασα τά makita τό απλό δραπανοκατσάβιδο DF330,καί τό κρουστικό HP330,τά αντίστοιχα GSR-GSB τής Bosch,πέρασε μιά σκέψη από τό μυαλό μου,λέω μέ το DF330 νά τό έχω σάν κατσαβίδι καί τό HP330 ώς δράπανο,καί νά πουλήσω τό Bosch MX2 Drive πού δέν θά μού χρειάζεται,έπιασα στό χέρι τό DF330 καί τό Bosch MX2 Drive είδα ότι έχει τό μισό βάρος τό δεύτερο,είναι μικρότερο καί πιό εργονομικό,καί πήρα τήν απόφαση καί μάλιστα πολύ γρήγορα ότι θά τό κρατήσω γιατί μέ βολεύει πολύ καλύτερα ώς κατσαβίδι τό Bosch MX2 Drive παρά τό DF330,καί άν δουλέψω μεγαλύτερη διάμετρο βίδα έχω τό DF330 και ακόμα πιό πάνω τό παλμικό TD090,αλλά οι περισσότερες κατασκευές πού κάνουμε σέ διαμέτρους βίδας 3-4-5 mm είναι καί η ροπή 10 Nm είναι υπέρ αρκετή γιαυτές τίς διατομές,χώνει τήν βίδα μέχρι μέσα στό ξύλο τί άλλο θέλουμε.

Δλδ αν ήθελες ένα μόνο να έχεις στο σπίτι θα είχες το μικρό?

Οχι, εγω και συ δεν θα θελαμε φυσικα το μικρο σαν μοναδικο δραπανο στο σπιτι (αν και εδω που ειμαι το μικρο εχω μονο). Αλλες οι αναγκες μας. Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

Οι περισσοτεροι δεν θα χρειαζονταν κατι παραπανω για το σπιτι. Οσα τεμαχια πουλαει το bosch IXO παγκοσμιως δεν πουλαει ολοκληρη η δεκαβολτη σειρα μπλε bosch μαζι.

29 Δεκέμβρη του 2010 είχα αγοράσει το ΙΧΟ IV από Amazon UK μόνο £24.60, πλήρες σετ, την χρυσή εποχή που το Amazon UK δεν χρέωνε μεταφορικά για Ελλάδα.
Δηλαδή κάπου 32-34 ευρώ τότε. Μια από τις καλές αγορές μου.

είμαστε αρρωστοι και θα πάρουμε και το μικρό και μεγάλο και τις πράσινες τις κόκκινες τις θαλάσσιες τις χαντρες

βασικα ειναι ενα νεο μεγεθος μπαταριας.φτιαχτηκε για να εχει τα μικροτερα κενα μεσα στον ιδιο ογκο (αφου βαζεις κυλινδρους μεσα σε παραλληλεπιπεδο κουτι), αρα και μεγαλθτερη μαζα λιθιου/ενεργεια.
ακουστηκε πριν κανενα μηνα και η tesla ετοιμαζει το μεγαλυτερο εργοστασιο στον κοσμο για να την παραγει

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Νέα τεχνολογία μπαταριών από την Bosch.
https://www.google.gr/url?sa=t&sour...L-GI9LyDMMB8UJ_zg&sig2=5691ZgE47l0MPQau3NFR3g
Εβαλε και αςειζομενο φορτιστη η bosch, κατινπου εχει η makita εδω και δεκα χρονια.:grandpa:
Αλλα επισης συμφωνα με τα λεγομενα της εχει συμβατοτητα με τα προηγουμενα δεκαοχταβολτα αλλα και τα μετεπειτα. Κατι που δεν εχει η makita, τα 18vτα τα εχει μπερδεψει. Μπαταρια με star, εργαλειο με μαυρη μαι κιτρινη υποδοχη. Με λογα λογια τα πρωτα lxt δεν εχουν συμβατοτητα με τις 4ah και βαλε, μπαταριες.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Εβαλε και αςειζομενο φορτιστη η bosch, κατινπου εχει η makita εδω και δεκα χρονια.:grandpa:
Αλλα επισης συμφωνα με τα λεγομενα της εχει συμβατοτητα με τα προηγουμενα δεκαοχταβολτα αλλα και τα μετεπειτα. Κατι που δεν εχει η makita, τα 18vτα τα εχει μπερδεψει. Μπαταρια με star, εργαλειο με μαυρη μαι κιτρινη υποδοχη. Με λογα λογια τα πρωτα lxt δεν εχουν συμβατοτητα με τις 4ah και βαλε, μπαταριες.

Αεριζομενο ειχε ετσι και αλλιως η bosch, δεν εβγαλε τωρα με αυτες τις μπαταριες. Ο 1880 που εχουν ολα τα καινουρια σετ απο 4.0 και ανω εχει ανεμιστηρα.