Εργαλεία Μπαταρίας

Η Hitachi μετονομαστηκε σε HiKOKI

ATL180607-HiKOKI-(WebSlider)-1572x589-600.jpg

Hitachi rebranded to HiKOKI (pronounced β€œhai‐koh‐key”) on October 1, 2018. The full line of power tools will now be produced under the HiKOKI name.

The new brand name broken down uses a lowercase β€œi” in its first syllable, and includes the implicit numeral β€œ1” to express their commitment of providing customers with the β€œNo. 1” products on the market, and their aim to achieve β€œNo. 1” global status.

Not only that but, there is a new generation battery system that increases performance, flexibility and the power of the HiKOKI tools.
With 36V the BSL36A18 Multi Volt battery packs have a capacity of 2.5Ah, and 5.0Ah with 18V. HiKOKI also offer a BSL36B18 with a capacity of 4.0Ah and 8.0Ah with 18V. Intelligent connecting technology makes it possible for the battery pack to detect whether it is being used in an 18 Volt or a 36V device, and automatically adjusts the voltage.

Λατρεύω την ιδεα να μπορώ να λειτουργώ τα εργαλεία μπαταρίας και με καλοδιο ρεύματος οπός και με σύνδεση στο αυτοκίνητο (12βολτα) και η Hitachi το έχει . Νομίζω πως θα έσωνε καταστάσεις σε ερασιτέχνες που δεν είναι συνεπής με τον φόρτιση μπαταριών

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι ειναι παρα πολυ εξυπνο και χρησιμο να υπαρχει εναλλακτικη και για ηλεκτρικο ρευμα σε καποια εργαλεια μπαταριας.

Η Ryobi το εχει εφαρμοσει σε καποια επιλεγμενα 18βολτα εργαλεια της, τα οποια αποκαλει Υβριδικα, μεταξυ των ανεμιστηρες, φωτιστικα led, καποια εργαλεια κηπου κλπ.
https://www.ryobitools.com/search/products?query=hybrid

Oσο για την αλλαγη ονομασιας την Ηitachi σε...Hikoki, το θεωρω μεγαλη παπαριά. Να πας απο μια ονομασια/brand name με παγκοσμια αναγνωρισιμοτητα σε μια αλλη ονομασια που δεν την ξερει ουτε καν ο μεσος Γιαπωνεζος.

Nα αγορασει δηλαδη η παγκοσμιως αγνωστη Bor-man την γνωστη Βο-sch, να αλλαξει η ονομασια των εργαλειων της Bosch σε Βοrman... Mιλαμε για πολυ προχωρημενο Marketing and Rebranding strategy!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ναι ειναι παρα πολυ εξυπνο και χρησιμο να υπαρχει εναλλακτικη και για ηλεκτρικο ρευμα σε καποια εργαλεια μπαταριας.

Η Ryobi το εχει εφαρμοσει σε καποια επιλεγμενα 18βολτα εργαλεια της, τα οποια αποκαλει Υβριδικα, μεταξυ των ανεμιστηρες, φωτιστικα led, καποια εργαλεια κηπου κλπ.
https://www.ryobitools.com/search/products?query=hybrid

Oσο για την αλλαγη ονομασιας την Ηitachi σε...Hikoki, το θεωρω μεγαλη παπαριά. Να πας απο μια ονομασια/brand name με παγκοσμια αναγνωρισιμοτητα σε μια αλλη ονομασια που δεν την ξερει ουτε καν ο μεσος Γιαπωνεζος.

Nα αγορασει δηλαδη η παγκοσμιως αγνωστη Bor-man την γνωστη Βο-sch, να αλλαξει η ονομασια των εργαλειων της Bosch σε Βοrman... Mιλαμε για πολυ προχωρημενο Marketing and Rebranding strategy!
Σε μια συνέντευξη είπαν πως το κάνανε γιατί η Hitachi είχες πάρα πολλά άσχετα μεταξύ τους προϊόντα με το Brand και ήθελε να ξεχωρίσει τα εργαλεία και να γίνουν ποιο συγκεκριμένοι . Θα το βρω το βιντεάκι και θα το ανεβάσω .
Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου ... Ακόμα και το όνομα δεν είναι εύηχο .
Και στο κάτω κάτω και η Bosch μέχρι και χαρτοπετσέτες κάνει και μια χαρά εργαλεία πουλάει με το ίδιο όνομα και με δύο σειρές

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η hikοκι ειναι γνωστη, τουλαχιστον την βλεπω στα κατεδαφιστικα απο παλια. Απλα αν αγοραστηκε η hitachi απο τη metabo απο τη μια την υποβαθμιζει εμμεσα σε αναγνωρισιμοτητα καιναπο την αλλη ισχυει μαλλον και αυτο με το διαχωρισμο του brand με αλλα προιοντα.

Δεν αγοράστηκε η Hitachi από την Metabo , αλλά το ανάποδο .Η Hitachi Koki (θυγατρική της) αγόρασε το 2017 την Metabo ,και είπαν τότε ότι σταματάει κάθε ερασιτεχνικό μοντέλο με το όνομα Metabo ,που θα γυρνούσε ,λέει, στην αρχική της δραστηριότητα , τα απολύτως επαγγελματικά εργαλεία .Άλλο αν δεν το τήρησαν και συνεχίζουν να βγάζουν και φτηνά εργαλεία .
Πάντως κρίμα για την Hitachi ,πολύ καλή εταιρεία με καλά επαγγελματικά ,που ατύχησε στην Ελλάδα λόγω αντιπροσωπείας .Εδώ και χρόνια έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από την αγορά .

Οταν εξαγοραζεις μια γνωστη μαρκα, δεν ειναι σοφο να της αλλαζεις το ονομα. Η Dremel παρεμεινε Dremel οπως η Skil, η Stanley, η Ryobi, η Dewalt, η Facom και τοσες αλλες μαρκες που εξαγοραστηκαν, δεν αλλαξαν ονομα.
Εδω η Μακιτα αλλαξε προσφατα το γνωριμο Μαktec στο πασιγνωστο Μakita για προφανεις λογους αναγνωρισιμοτητας. Το ονομα αποτελει (μεγαλο) μερος της αξιας των εργαλειων και οταν αξιζει, δεν το αλλαζεις. Απλα πραγματα.

Βεβαια ισως να χανουμε κατι απο την ολη ιστορια, καποιο νομικο θεμα που δεν αφηνει την αγοραστρια εταιρεια να κανει χρηση του ονοματος Ηitachi. Διαφορετικα δεν εχει νοημα η αλλαγη ονοματος.

Δυστυχως τιποτα δεν ειναι οπως δειχνει να ειναι.

Η Hitachi Koki Co. Ltd., ηταν εταιρια του ομιλου Hitachi απο τις 18 Δεκεμβριου 1948 εως τις 27 Μαρτιου του 2017.............................

Συνεχεια στο καφενειο, εκτος αν θελουν οι διαχειριστες να το ξαναμεταφερουν εδω.
Καλη ιδεα θα ηταν να υπαρχει ενα θεμα, για να ξερουμε τελικα ποιος ειναι ποιος και ποιος φτιαχνει τι.

Καλησπέρα. Θέλω την βοήθεια σας θέλω να αγωρασω το BOSCH GRO (12V-35) 10.8V-LI SOLO γιατί έχω ήδη φορτιστή και 2 μπαταρίες. Πιστεύεται ότι είναι καλή επιλογή η είναι πια παλιό μοντελο γιατί δύσκολα το βρίσκεις τώρα. Αυτό η το dremel 8220;
Eχω και το dremel 8000 αλλά έχει χαλάσει η μπαταρία και καινούργια έχει 55 ευρώ!

Ειναι απλα το κορυφαιο rotary εργαλειο μπαταριας που συναγωνιζεται ακομα και αυτα του ρευματος σε ροπη. Η γνωμη μου παραμενει η ιδια.

Οι κριτικες καμμια φορα γινονται και απο αφελεις, ασχετους, κακοβουλους η/και ηλιθιους, νομιζω οτι ολοι το εχουμε διαπιστωσει κατα καιρους.. Πρεπει να φιλτραρονται αρκετα.

Ο Μιχάλης είχε γράψει εξαιρετικά σχόλια για το συγκεκριμένο που το θεωρεί το καλύτερο στην κατηγορία του. Το έχω βάλει κι εγώ στη λίστα και κάποια στιγμή θα το πάρω.
Μια καλή τιμή είναι αυτή:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00H33P570/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Το αγόρασα τελικά από εδώ αλλά η τελική τιμή είναι στα 85.. Μαζί με τα μεταφορικά. Πιστεύω να μην το μετανιώσω. 105 το έχουν Ελλάδα

Το Μακιτα ερχεται με μια μπαταρια..no good ας ειναι και 3Αωριων.
Το stanley δεν εχει γκαμα αν θες να επεκταθεις στα 18βολτα της σειρας. Επισης δεν εχουμε και feedback και ουσιαστικη εμπειρια μιας και ειναι σχετικα νεα παρουσια στα 18βολτα.

Το bosch μου φαινεται η πιο ολοκληρωμενη προταση, μιας και θα γινεται και αρκετη χρηση.

Έχω το bosch και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εξαιρετικό, ελαφρύ και δεν κολλάει πουθενά.
Σήμερα πήρα και το dewalt που έχουν προσφορά τα πρακτικερ. Δεν έχω ακόμα γνώμη αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ υψηλά. (Ροπή, στροφές, brushless κινητήρας). Στην τιμή των 167 που το έχουν τα πρακτικερ είναι πάρα πολύ καλή ευκαιρία. Είναι τιμή αμαζον αυτή.
Επίσης αν θέλεις οπωσδήποτε stanley, τα πρακτικερ το έχουν προσφορά στα 99,90 επίσης με πολύ καλά χαρακτηριστικά και brushless κινητήρα.
Ελπίζω να προλάβεις το dewalt. Στο πρακτικερ του Ηρακλείου (Κρήτη) είχε μείνει μόνο ένα αλλά stanley είχε πολλά.