Εργαλεία Μπαταρίας

Eχει ενδιαφερον το παρακατω πινακακι με τις πωλησεις των κορυφαιων εταιρειων εργαλειων (power tools).

%E7%94%B5%E5%8A%A8%E5%B7%A5%E5%85%B7%20%E8%8B%B1%E6%96%87_%E5%89%AF%E6%9C%AC.jpg

ΤΤΙ ειναι το group που εχει την Milwaukee

Ο πίνακας μας θυμίζει μια μεγάλη εταιρεία που πολλές φορές ξεχνάμε, την Hitachi. H Dewalt προφανώς εμπεριέχεται στο γκρουπ Stanley-Black & Decker που μαζί με Bosch, Makita και Milwakee είναι οι μεγαλύτεροι σε πωλήσεις.

ο πίνακας είναι λίγο παραπλανητικός , γιατί η ΤΤΙ είναι η holding εταιρεία που έχει την milwakee , Aeg , atlas kopko και Ryobi . Οπότε μιλάμε για όμιλο , όπως και για την B&D. Ενδιαφέρον έχει το αναλογικά μεγάλο νούμερο της Hilti , αν σκεφτούμε την περιορισμένη γκάμα της και τις θεόρατες ......τιμές της .

Η hilti εχει χτισει απο παλια ονομα ποιοτητας και συν οτι εχει on site sell& support,οποτε καλα κρατει.

ο πίνακας είναι λίγο παραπλανητικός , γιατί η ΤΤΙ είναι η holding εταιρεία που έχει την milwakee , Aeg , atlas kopko και Ryobi . Οπότε μιλάμε για όμιλο , όπως και για την B&D. Ενδιαφέρον έχει το αναλογικά μεγάλο νούμερο της Hilti , αν σκεφτούμε την περιορισμένη γκάμα της και τις θεόρατες ......τιμές της .

Οπως και η Bosch περιλαμβανει την Skil και την Dremel.

Για την Hilti ειναι πραγματι εντυπωσιακο το νουμερο αν αναλογιστεις τις τιμες.

Τότε αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά, η Makita είναι μακράν πρώτη. Εκτός αν έχει κι αυτή διάφορες άλλες θυγατρικές, πέραν της Μaktec.

Συμφωνω, και αν συνυπολογισουμε οτι η Μακιτα κατασκευαζει εργαλεια επαγγελματικου επιπεδου αυτο καθιστα τα νουμερα ακομα πιο εντυπωσιακα.

Τα εργαλεία που λατρεύω είναι τα Metabo. 'Ομως τα εργαλεία που έχω είναι Makita.
Τώρα θα μου πείτε "-Καλά, βλάκας είσαι;"
Τι να σας πώ, μπορεί, αλλά όποιον επαγγελματία κι αν ρώτησα σχεδόν όλοι μου είπαν Makita. Κι επειδή όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...:nounder:

Τα εργαλεία που λατρεύω είναι τα Metabo. 'Ομως τα εργαλεία που έχω είναι Makita.
Τώρα θα μου πείτε "-Καλά, βλάκας είσαι;"
Τι να σας πώ, μπορεί, αλλά όποιον επαγγελματία κι αν ρώτησα σχεδόν όλοι μου είπαν Makita. Κι επειδή όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...:nounder:

Εγω ενα metabo περασε απο τα χερια μου, κρουστικο πνευματικο, και ηταν ρημαδι. Αν και εχω δει αλλα τρυπανια επαγγελμιτης χρησης να δουλευουν σαν σκυλια. Μεγαλομρολο παιζει και το μαρκετινγκ. Μακιτα bosch πουλανε γιατινφαινονται. Οπως καιντα hitachi σε σκαπτικα ισοτιμα με τα μακιτα.

ΜΕΤΑΒΟ τα παω και εγω με 1000. Απιστευτη ποιοτητα κατασκευης και εργαλεια σκυλια.
Το πρωτο περιστροφικο πιστολετο που πηρα ειναι ΜΕΤΑΒΟ.
Οσο για το δευτερο δεν θα το λαμβανα και πολυ υποψην.
Απο τα Dewalt σου εχεις κανενα θεμα?

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Απο τα Dewalt σου εχεις κανενα θεμα?

Εγώ όχι, δεν είχα και πολλά βέβαια...
(Το Ρουτεράκι πάντως, "φορεμένο" στον πάγκο Master Cut 2000 της Wolfcraft, δούλεψε άψογα τα τριήμερο... :aktion033:)
Μια κουβέντα που είχα προχθές όμως με πολύ φίλο εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας μου έκανε παράπονα. Στην αρχή, μου λέει δουλεύουν πολύ καλά αλλά μετά δεν αντέχουν όσο θα περίμενε... Μπορεί όμως και να έτυχε σ´αυτόν, εγώ δεν είχα ποτέ για χρόνια κάποιο Dewalt για να έχω δική μου άποψη.

Εχω βάλει στην λίστα αγοράς μου ενα Bosch gsb 10.8 η βασική του δουλειά θα ειναι τρύπημα σε ξύλο, μαόνι και ισπανικό κέδρο , για κλειδιά κιθάρας . Η τρύπες ειναι 10mm. Μήπως κατι τέτοιο θα το ζορισει; Βλεπω κιόλας οτι ειναι η μέγιστη διάμετρος του τσοκ. Μήπως να πάω σε ενα μπλε ρεύματος να το χρησιμοποιώ και με βαση για δράπανο ;

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Δεν νομίζω 10 mm τρύπες σε ξύλο να το ζορίζουν, αλλά και πάλι γιατί δεν πάς σε ένα μεγαλύτερο μπαταρίας να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Για εμενα δεν εχει να κανει τοσο οτι ειναι μπαταριας , οσο το βαρος. Μικροτερο βαρος = καλυτερο κρατημα= μεγαλυτερη ακριβεια. Αν ηταν να παω σε 18v το βαρος του ειναι εφαμιλο με ενα ρευματος και γενικα αν θα ηθελα να επενδυσω σε αλλα 18v η σειρα ειναι ακριβη για εναν ερασιτεχνη. Δεν θα ανοιγω ντουβαρια με το 10.8v . Τρυπες σε ξυλο θελω να κανω. Η επιλογη μου σε ρευματος ειναι το GSB 13 RE. Αλλα επειδη προσπαθησα να κανω καποιες εργασιες με ενα AEG του πεθερου μου, μου εφυγε ο καρπος μετα απο 10 λεπτα και δεν μπορω να πω οτι τρυπουσα εκει που ηθελα και ετσι κοιταω πολυ σοβαρα τα μικρα μπαταριας. Αλλα δεν ξερω αν κανει για ολες τις εργασιες. Πχ εχει δοκιμασει κανεις να ανοιξει με forster τρυπα μεγαλυτερη απο τις προδιαγραφες του εργαλειου;

Τα GRS/GSB 10.8v έχουν δυνατότητα τρυπήματος σε ξύλο τα 19mm από την άλλη το πιο νέο GSR 10.8v V-EC (νέα τεχνολογίας χωρίς καρβουνάκια) έχει δυνατότητα τρυπήματος τα 30mm σύμφωνα με το site της Bosch.

Για εμενα δεν εχει να κανει τοσο οτι ειναι μπαταριας , οσο το βαρος. Μικροτερο βαρος = καλυτερο κρατημα= μεγαλυτερη ακριβεια. Αν ηταν να παω σε 18v το βαρος του ειναι εφαμιλο με ενα ρευματος και γενικα αν θα ηθελα να επενδυσω σε αλλα 18v η σειρα ειναι ακριβη για εναν ερασιτεχνη. Δεν θα ανοιγω ντουβαρια με το 10.8v . Τρυπες σε ξυλο θελω να κανω. Η επιλογη μου σε ρευματος ειναι το GSB 13 RE. Αλλα επειδη προσπαθησα να κανω καποιες εργασιες με ενα AEG του πεθερου μου, μου εφυγε ο καρπος μετα απο 10 λεπτα και δεν μπορω να πω οτι τρυπουσα εκει που ηθελα και ετσι κοιταω πολυ σοβαρα τα μικρα μπαταριας. Αλλα δεν ξερω αν κανει για ολες τις εργασιες. Πχ εχει δοκιμασει κανεις να ανοιξει με forster τρυπα μεγαλυτερη απο τις προδιαγραφες του εργαλειου;

Με το 10βολτο GSB εχω τρυπησει πολλες φορες με τρυπανι forstner 40μμ (ιδανικο μεγεθος για ανοιγμα τρυπων για ρεσω). Μεγαλυτερο δεν εχω χρειαστει. Δεν βλεπω ομως καποιο θεμα.

Παντως αν προκειται για το ισχυροτερο brushless 10βολτο GSR (δεν το εχω δοκιμασει) μη κολλας στη κρουστικη λειτουργια που δεν εχει -η οποια ειναι μεν χρησιμη, αλλα μονο σε πετρα η μπετον.
Ακομα ομως και σε πετρα και σε μπετον, με τα καταλληλα bits και ενα ισχυρο GSR, μπορεις να κανεις περιστασιακη δουλεια.

Last edited:
Σήμερα ήρθε αυτό:

41a9c4b7a14b22341d81487e63f0231d.jpg

Για να με βοηθήσει με αυτά:

f057ae71968a4716cfe564576dc0c4f9.jpg

Το βενζινοκίνητο στα κλαδιά πάχους 5-15 εκ με κούραζε.

Το προτίμησα λόγο ονόματος και αξιοπιστίας.
Μικρή διαφορά στα βολτ από το αδερφάκι του και αρκετή στη τιμή.
Πολυ πιο βολικό από τα 36v που γλυκοκοιταζα.

Προτιμήθηκε έναντι του Gardena λόγο των άσχημων σχολίων που διάβασα για το γρανάζι του όταν ζορίζεται.

Αύριο πιάνει δουλειά.