Εργαλεία Μπαταρίας

Μια και μιλάμε για εργαλεία μπαταρίας και διάρκεια...
Αυτό το φυσεράκι που βλέπετε, σε σχεδόν 20 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας, "ρουφάει" δύο μπαταρίες 4.0 Ah.
Δεν περίμενα να κρατάει και καμιά ώρα αλλά σίγουρα περίμενα παραπάνω.

20151019135417_makita_dub361z.jpeg

makita τι περιμένεις... Ρουφήχτρα!!

Χαχα λογικό είναι, τα φυσητήρια ζορίζονται πολύ για να παράξουν αέρα.

Και κιτρινακι μπαταρίας.
Για εκδρομουλα μάστορες σε περιοχές χωρίς ρεύμα αλλά και τον Μιχάλη.
Χεχεχεχε.
Screen-Shot-2016-01-07-at-09.49.03.png

Almost here, DeWalt’s DCS365 XPS Cordless Mitre Saw!
Posted on January 7, 2016 by Jade

Having test-run the kit at the DeWalt Trade Show back in November, we are all getting pretty excited about the launch of the latest DCS365 Cordless Mitre Saw, about to land at My Tool Shed HQ very soon.
Available as a bare unit or with the battery and charger, the Mitre has portable carry handles, is lightweight to pick up and a solid aluminium base for stability.
The Cordless option gives you flexibility to work anywhere without compromising on power or runtime. Running on a 4.0ah or 5.0ah battery, the mitre averages around 250 cuts per full charge, up to 3750 rpm. A highly considered adjustment system provides a consistent setting of mitre angles between 0 and 60° right and 0 and 50° left.
Plus full buying confidence of 3 Year Warranty, so what’s not to love?

One of the most impressive features of this Saw is the XPS Laser cutline. Projecting a straight line shadow onto your material, you can line up for accurate cuts every time.

Πηγή mutoolshed.co.uk

Eρχεται και συντομα μια 18βολτη πλανη της DeWalt. Eιναι και brushless!! Eιχε μεινει λιγο πισω στα cordless και τωρα τα δινει ολα :)

http://toolguyd.com/dewalt-cordless-planer/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιδιά επειδή σκέφτομαι να πάρω κάποια μπαταρίας μέσα στον επόμενο μήνα έχετε καμια άποψη;
Τον τροχό τον είδα απο κοντά και τον δοκίμασα μόνο που θέλει τη 5άρα μπαταρία (115ευρώ γμτ για μία μπαταρία jesus δηλαδή) το Κρουστικό μπαταρίας το έχει κανείς να μου πει;

Αν δεν επιτρέπονται τα Links απο καταστήματα πείτε μου να τα αφαιρέσω απλά απο εκεί ψωνίζω συνήθως και τα έχω έτοιμα :)

https://www.pavlatos-tools.gr/kroustiko-drapanokatsabido-dewalt-mpatarias-dcd776c2-1-3ah-p-3177-html
https://www.pavlatos-tools.gr/gonia...-choris-mpataria-fortisti-dcg412n-p-2298-html
https://www.pavlatos-tools.gr/ergal...-mpataria-fortisti-kasetina-tstak-p-3946-html
https://www.pavlatos-tools.gr/dewalt-dcb184-mpataria-5-0ah-p-6073-html

Εγω εχω μια πληρη σειρα θεωρω αλλα με τις XRP 18V 2Α nano μπαταριες της.

DC926 Κρουστικο με πισω λαβη
dc926ka.jpg

DC727 Κρουστικο με λαβη Τ
dew-dc727klv.jpg

DCF827 Παλμικο
dcf826i.jpg

DCS390L Δισκοπριονο
dewalt-DCS390L-main-lg.jpg

Και θα ηθελα ακομη εναν DC411 τροχο
c26-B001UHOUXA-5-l.jpg

Και μια σεγουλα DC330B για να συμπληρωσω την σειρα!
s-l500.jpg

Μπορω να σου πως τα εχω καταευχαριστηθει και εχουν κανει πολλες δουλειες τα χρονια που τα εχω!!!
Ευχαριστιεσαι να τα δουλευεις.

Φανταζομαι και η XR σειρα που σκεφτεσαι θα ειναι το ιδο καλη!

επαθα μια ζημιά στο σπίτι και κρατούσε αρκετά της σειράς XR ο υδραυλικός οπότε μου πήρε λεφτά για τη ζημιά (οκ τα άξιζε ο άνθρωπος) αλλά θα μου βγάλει καπάκι και άλλα γιατί ζήλεψα αχαχαχαχχα

Ευχαριστώ Κυριάκο :)

Επειδη προσφατα κανω μια αναβαθμιση σε 18βολτα εργαλεια μπαταριας, προτιμησα την σειρα της Ryobi (η DIY σειρα που ανηκει στο TTI group που ελεγχει και την Milwaukee). H αντιστοιχη Skil του group Bosch.

Oι εντυπωσεις μου μεχρι στιγμης ειναι κατι παραπανω απο εξαιρετικες αναφορικα με την ισχυ και των εργαλειων αυτων που αρκετες φορες υπερεχουν των αντιστοιχων επαγγελματικων brands.
Το φινιρισμα και προφανως η ποιοτητα του μηχανικου εξοπλισμου/μοτερ, ειναι υποδεεστερο των επαγγελματικων καθως δεν προοριζονται για συνεχη -day in day out- χρηση.
Αυτo αντικατοπριζεται στις προσιτες τιμες. Προσιτες τιμες που σου επιτρεπουν να ανοιχτεις περισσοτερο στην μεγαλη γκαμα 18βολτων της εταιρειας με εργαλεια που σου κανουν τη ζωη ευκολοτερη.

Eαν ηταν να επιλεξω μεταξυ των τριων επαγγελματικων μαρκων (DeWalt,blue Bosch,Makita) θα κατεληγα στην DeWalt η οποια εχει αξιοπιστα εργαλεια και σε πιο προσιτες τιμες απο τους υπολοιπους ιδιως αν ψωνιζεις απο την Ελληνικη αγορα. Επισης η DeWalt το 2016 βγαζει και νεα εργαλεια μπαταριας καθως ειχε μεινει καπω πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Παντως θελει λιγη σκεψη το θεμα καθως ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να αλλαξεις συστημα στην μεση. Οι μπαταριες κοστιζουν μια περιουσια και δεν μενουμε συνηθως με μια μπαταρια, ιδιως με τα ενεργοβορα εργαλεια.

Ολα τα παραπανω ανατρεπονται βεβαια, οταν κανεις πραγματικα κεφι μια μαρκα για οποιοδηποτε λογο.
Το πως σου παει στο χερι, το πως σου φαινεται στο ματι, το χρωμα του, το φινιρισμα του και στο κατω κατω στο τι σε ευχαριστει να εχεις για να δουλευεις.

Οπως σας είπα σκέφτομαι κάποια μπαταρίας της Dewalt Σειράς XR

Ενα απο αυτά είναι το κρουστικό αυτό

https://www.pavlatos-tools.gr/kroustiko-drapanokatsabido-dewalt-mpatarias-dcd776c2-1-3ah-p-3177-html

Χαζεύοντας όμως έπεσα πάνω σε ένα σετάκι της AEG που μου αρέσει επίσης σαν μάρκα και συγκεκριμένα αυτό εδώ

https://www.pavlatos-tools.gr/Set-A...-BSB18G2-1-5Ah-Li-on-JP2B18LI-152B?search=aeg

με λίγα παραπάνω παίρνω 2 κομμάτια 2 μπαταρίες και φορτιστή. Και το Dewalt και τα AEG είναι 18άρια και τα AEG βάση χαρακτηριστικών τουλάχιστον φαίνονται καλύτερα. Που είναι η φάβα και που ο λάκκος;
Εχει κανείς κάποιο απο τα AEG Να μου πει δυο λογια αν αξίζει ή όχι;

Γιατί έτσι ξερά όπως το βλέπω ο μόνος λόγος να πάω στο dewalt είναι η σειρά XR που θα τα έχω όλα σε ένα φορτιστή και με κοινές μπαταρίες.
Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει και αν κάποιος ξέρει ας το πει :)

Ευχαριστώ πολύ πολύ

Αγαπη το Χιωτικο μαγαζι το εχει στα 180 το σετ AEG και επισης εχει πλεον πληρη γκαμα με εναλαξιμες μπαταριες εργαλειων η πορτοκαλι εταιρεια καθως εχει κανει δυναμικο come back.

Ναι το ειδα το 180αρ στο σκρουτζ απλά βρέθηκα ξαφνικά σε δίλημμα και δε ξέρω τι να κάνω.
ελεγα να πεταγόμουν απο τον Παυλάτο να τα δω απο κοντά και να τα πιάσω να δω και πως μου κάθονται στο χέρι. Απλά αν κάποιος έχει κανα απο τα δύο περτικαλί ας πει καμια άποψη μπας και βγω απο το δίλημμα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ναι το ειδα το 180αρ στο σκρουτζ απλά βρέθηκα ξαφνικά σε δίλημμα και δε ξέρω τι να κάνω.
ελεγα να πεταγόμουν απο τον Παυλάτο να τα δω απο κοντά και να τα πιάσω να δω και πως μου κάθονται στο χέρι. Απλά αν κάποιος έχει κανα απο τα δύο περτικαλί ας πει καμια άποψη μπας και βγω απο το δίλημμα.

Πηγαινε δες τα. Και συγκρινετα μεταξυ τους μιας και τα aeg δεν ειναι δοκιμασμενα ακομη, τουλαχιστον απο καποιον απο το φορουμ ενω τα dewalt ειναι. Μετα αποφασιζεις ποια και απο που θα τα παρεις. Ισως τα παρεις και επιτοπου με μια εκπτωσουλα αν σου κανουν για να ερθουν στα ισα οι τιμες.

Γιατί έτσι ξερά όπως το βλέπω ο μόνος λόγος να πάω στο dewalt είναι η σειρά XR που θα τα έχω όλα σε ένα φορτιστή και με κοινές μπαταρίες.

Ευχαριστώ πολύ πολύ

Δεν σου διαφευγει απολυτως τιποτα.
Εγω βλεπω τα DeWalt σαν μονοδρομο στην περιπτωση σου. Περαν απο τις μπαταριες μιλαμε και για μια απο τις κορυφαιες επαγγελματικες μαρκες.

Εγω εχω μια πληρη σειρα θεωρω αλλα με τις XRP 18V 2Α nano μπαταριες της.

DC926 Κρουστικο με πισω λαβη
DC727 Κρουστικο με λαβη Τ
DCF827 Παλμικο
DCS390L Δισκοπριονο

Δυο κρουστικά και ένα παλμικό πλήρη σειρά δεν κάνουν.

Πλήρη σειρά Κυριάκο είναι :

• Κατσαβιδιέρα
  • Δραπανοκατσάβιδο
  • Κρουστικό
  • Παλμικό

η οποία πλαισιώνεται ανάλογα τις ανάγκες από :

• Τροχό
  • Δισκοπρίονο
  • Σέγα
  • Πολυεργαλείο
  • κλπ

μαζί με ένα περιστροφικό SDS Plus ή/και SDS Max.

Οπως σας είπα σκέφτομαι κάποια μπαταρίας της Dewalt Σειράς XR

Ενα απο αυτά είναι το κρουστικό αυτό

Χαζεύοντας όμως έπεσα πάνω σε ένα σετάκι της AEG που μου αρέσει επίσης σαν μάρκα και συγκεκριμένα αυτό εδώ

https://www.pavlatos-tools.gr/Set-A...-BSB18G2-1-5Ah-Li-on-JP2B18LI-152B?search=aeg

με λίγα παραπάνω παίρνω 2 κομμάτια 2 μπαταρίες και φορτιστή. Και το Dewalt και τα AEG είναι 18άρια και τα AEG βάση χαρακτηριστικών τουλάχιστον φαίνονται καλύτερα. Που είναι η φάβα και που ο λάκκος;
Εχει κανείς κάποιο απο τα AEG Να μου πει δυο λογια αν αξίζει ή όχι;

Ευχαριστώ πολύ πολύ

Έχω και τα δύο στην κατοχή μου και το dewalt για περισσότερο καιρό και πιο δουλεμένο, από ότι τα AEG. Για να μην γίνω κουραστικός και πλατειάσω σου λέω αδρομερώς τα εξής: Το dewalt είναι πιο στιβαρό και δείχνει πιο "εργαλείο" από ότι τα AEG. Τα κουμπώματα στην ρύθμιση της ροπής, τα πλαστικά του, η αίσθηση που σου δίνει στο χέρι, φαίνονται και δείχνουν καλύτερης και ανώτερης ποιότητας (..... για να είμαι ειλικρινής απόλυτα είμαι και λίγο ιδιοτελής μιας και έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα εργαλεία της κίτρινης εταιρίας). Τα AEG δεν τα έχω πολύ καιρό μόλις από τα Χριστούγεννα και το έχω δουλέψει μια φορά. Στα συν του η ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας και του πόσου χρόνου σου απομένει, και φυσικά η ασυναγώνιστα εξαιρετικά χαμηλή τιμή του πακέτου. Να τα κοντράρω τα δύο να δω στην πράξη τι ψάρια πιάνουν δεν μου πέρασε η ιδέα από το μυαλό μέχρι τώρα που την έγραψα.....

Με 180 ευρώ από Amazon παίρνεις το Bosch GSB 18-2-LI plus Professional (κωδικός UK 06019E7170) όπου έχει :

μεγαλύτερη ροπή, 63Nm αντί 42Nm.
μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες, 2x2Ah αντί 2x1,3Ah
μικρότερο βάρος, 1,54kg αντί 1,72Kg

διαστάσεις, μήκος 202mm x ύψος 230mm vs μήκος 228mm x ύψος 191mm

νομίζω ότι είναι αρκετά για να βγεις από το δίλημμα ...

Καλώς ήρθες ...