Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

Δεν έχω σέγα ρεύματος, μόνο μπαταρίας καθώς είναι ένα εργαλείο που δεν χρησιμοποιώ κάθε μέρα.
Αν σου πω ότι με μία μπαταρία κάνεις και πολύ καλό κλάδεμα κάτω (δεν μιλάω για στρέματα αλλά για 10-15 ελιόνδεντρα) θα το πιστέψεις?
Ξέρεις πόσα χωράφια έχω καθαρίσει από χόρτα και κλαδιά (χορτοκοπτικό - θαμνοκοπτικό και αλυσοπρίονο με δύο τεσσάρες μπαταρίες)?
Και μιλάμε για χόρτα 1.5-2 μέτρα ύψος..
Δεν κουβαλούσα βενζίνες, μπουζόκλειδα κλπ ποτέ μαζί μου και ήταν και μικρά τα συγκεκριμένα (με ποδήλατο πήγαινα).

Πλέον έχω μόνο 2 αλυσοπρίονα βενζίνης γιατί της μπαταρίας από το ζόρι που έφαγε τα τίναξε.
Αλλά και με της μπαταρίας γι αυτά που κάνω ήμουν πολύ ικανοποιημένος.

Κανει καλο κλαδεμα κατω αλλα στο τελος καιγεται.

Τι δεν καταλαβαινεις?

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

Κανει καλο κλαδεμα κατω αλλα στο τελος καιγεται.

Τι δεν καταλαβαινεις?

Σου λέω ότι έχω δύο και σου εξηγώ γιατί το 1 από αυτά κάηκε. Δεν κάηκε από το κλάδεμα, αλλά από το ζόρι όταν έκοψε κορμό καρυδιάς...
Πριν να καεί φυσικά το δούλευα σε κλαδεμα και δεν έιχε κανένα θέμα... Και εσύ αν κόψεις με το δισκοπρίονο μπαταρίας μασίφ Ιρόκο στα όρια που κόβει ο δίσκος θα το πάρεις πολύ σύντομα στα χέρια.
Εμένα βέβαια δεν κάηκε το μοτέρ αλλά ένα transistor για να λέμε και την αλήθεια.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

χαχαχα, ωραιο βιντεακι σαν να ακους περιγραφη αγωνα ποδοσφαιρου :)))
My vote goes to Milwaukee που με μια 18βολτη μπαταρια παιζει στα ισα την 60βολτη μπαταρια του dewalt. Oπως και για το γρηγορο συστημα αλλαγης bits.

Μας έφαγε το marketing...

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Μας έφαγε το marketing...

Ε δεν ειναι και προοδος να βαζεις τετοια μπαταρια και να αποδιδεις τα ιδια με τα 18V.
Λογικα τα περισσοτερα βολτ δινουν πλεονεκτημα στο οτι τραβαει το μοτερ λιγοτερα αμπερ για την ιδια δουλεια. Ειναι πιθανον τον μοτερ της Dewalt να ειναι δυνατοτερο-μαγαλυτερο δηλαδη να κανει μεγαλυτερη τρυπα οταν το milwaukee δεν μπορει επειδη θα πρεπει να τραβηξει τριπλασια αμπερ?

Κάποια στιγμή στο μέλλον δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί με τις μπαταρίες αλλά σήμερα, με τέτοια κολπάκια μαρκετίστικα, τα εργαλεία ρεύματος είναι αλλού...
Την ευκολία το καταλαβαίνω αλλά μέχρι εκεί.

Και για τι να ξέρει η Dewalt ρε Κυριάκο και να μην ξέρει η Milwaukee;
Κάποιες φορές παραείστε φανατικοί μου φαίνεται...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Mα αυτη και μονο η ευκολια των εργαλειων μπαταριας ειναι ανεκτιμητη.
Αν παραμεινει εδω που ειναι η τεχνολογια, εγω σαν ερασιτεχνης, δεν θα ειχα κανενα απολυτως θεμα. Τα υπαρχοντα 10βολτα και 18βολτα της αγορας με καλυπτουν πληρως στο θεμα σπιτι/κηπος.
Τα ηλεκτρικα που μου εχουν ξεμεινει ειναι μεν απαραιτητα καποιες φορες αλλα πλεον συμπληρωνουν περισσοτερο τα μπαταριας και οχι το αντιθετο.

Οι μονες περιπτωσεις που θυμαμαι να χρησιμοποιησα εργαλειο ρευματος -λογω ισχυος- τα τελευταια χρονια ηταν οταν τρυπησα διπλο τοιχο να περασω καλωδιο κεραιας (ισως μπορουσε το 18βολτο ryobi) και οταν εσπασα τσιμεντο στον κηπο για να ταπωσω σωληνα μεσα σρο χωμα που εχανε (ισως μπορουσε το 18βολτο σκαπτικο ryobi). Στην μια περιπτωση ειχα ενα skil 30ετιας του πατερα μου και στη δευτερη το σκαπτικο του lidl. Εαν μου ξανατυχουν τετοιες περιπτωσεις θα δοκιμασω τα 18βολτα που τοτε δεν τα ειχα.

Στον κηπο παλι ολα τα αλυσοπριονα εχουν παροπλιστει. Υπαρχει μονο το Gardena μπαταριας που ειναι απλα καταπληκτικο παρ'ολη την κοντη σχετικα λαμα του. Ηδη εχει στο ενεργητικο του 2 κοπες ενηλικων δενδρων (φ>25εκ) και τεμαχισμο τους.
Απο την αλλη ενα κονταροπριονο μπαταριας μας εχει λυσει τα χερια. Ο πατερας μου καπετανιος και βαρβατος μαστορας παλαιας κοπης (ηταν σαν τον Γιαννη καλη ωρα, ορθολογικος και απολυτος με τα εργαλεια μπαταριας λογω μειωμενης δυναμης και κοστους) πινει νερο στο ονομα τους!!

Η σουμα ειναι οτι αν γνωριζεις τις αναγκες σου και αν βοηθουν κατα καιρους τα οικονομικα, τα εργαλεια μπαταριας ειναι δωρο Θεου. Ετσι απλα.

Οπως και στα καθετα δραπανα, ολα ειναι με τσοκ και κλειδι.

Σχεδόν όλα...

4990_PBD40.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απιθανο το θεωρεις να ειναι αυτος ο λογος?
Χωρις κανενα φανατισμο το γραφω.

Καθόλου απίθανο...
Είμαι σίγουρος όμως οτι αν τα πράγματα ηταν ανάποδα, άν το τσοκ με το κλειδί το είχε η Milwaukee, θα το σχολίαζες αρνητικά, σαν αναχρονιστικό. -bye-

Σχεδόν όλα...

4990_PBD40.jpg

Καθόλου απίθανο...
Είμαι σίγουρος όμως οτι αν τα πράγματα ηταν ανάποδα, άν το τσοκ με το κλειδί το είχε η Milwaukee, θα το σχολίαζες αρνητικά, σαν αναχρονιστικό. -bye-

Αυτο ειναι πρασινο γκατζετ, δεν συγκρινεται με τα κανονικα καθετα.

Σχεδόν όλα...

4990_PBD40.jpg

Καθόλου απίθανο...

Ισως ναι αλλα ξεροντας τα υπερ του τσοκ με κλειδι σε δυνατες κατασκευες θα το αφηνα να περασει.

Mα αυτη και μονο η ευκολια των εργαλειων μπαταριας ειναι ανεκτιμητη.
Αν παραμεινει εδω που ειναι η τεχνολογια, εγω σαν ερασιτεχνης, δεν θα ειχα κανενα απολυτως θεμα. Τα υπαρχοντα 10βολτα και 18βολτα της αγορας με καλυπτουν πληρως στο θεμα σπιτι/κηπος.
Τα ηλεκτρικα που μου εχουν ξεμεινει ειναι μεν απαραιτητα καποιες φορες αλλα πλεον συμπληρωνουν περισσοτερο τα μπαταριας και οχι το αντιθετο.

Οι μονες περιπτωσεις που θυμαμαι να χρησιμοποιησα εργαλειο ρευματος -λογω ισχυος- τα τελευταια χρονια ηταν οταν τρυπησα διπλο τοιχο να περασω καλωδιο κεραιας (ισως μπορουσε το 18βολτο ryobi) και οταν εσπασα τσιμεντο στον κηπο για να ταπωσω σωληνα μεσα σρο χωμα που εχανε (ισως μπορουσε το 18βολτο σκαπτικο ryobi). Στην μια περιπτωση ειχα ενα skil 30ετιας του πατερα μου και στη δευτερη το σκαπτικο του lidl. Εαν μου ξανατυχουν τετοιες περιπτωσεις θα δοκιμασω τα 18βολτα που τοτε δεν τα ειχα.

Στον κηπο παλι ολα τα αλυσοπριονα εχουν παροπλιστει. Υπαρχει μονο το Gardena μπαταριας που ειναι απλα καταπληκτικο παρ'ολη την κοντη σχετικα λαμα του. Ηδη εχει στο ενεργητικο του 2 κοπες ενηλικων δενδρων (φ>25εκ) και τεμαχισμο τους.
Απο την αλλη ενα κονταροπριονο μπαταριας μας εχει λυσει τα χερια. Ο πατερας μου καπετανιος και βαρβατος μαστορας παλαιας κοπης (ηταν σαν τον Γιαννη καλη ωρα, ορθολογικος και απολυτος με τα εργαλεια μπαταριας λογω μειωμενης δυναμης και κοστους) πινει νερο στο ονομα τους!!

Η σουμα ειναι οτι αν γνωριζεις τις αναγκες σου και αν βοηθουν κατα καιρους τα οικονομικα, τα εργαλεια μπαταριας ειναι δωρο Θεου. Ετσι απλα.

Ωραιο το συμπερασμα σου....ΑΛΛΑ για ολα αυτα που αναφερεις, δηλ. 10.8v, 18v να υποθεσω bosch, 18v ryobi, Αλυσοπριονο μπαταριας, κονταροπριονο μπαταριας και σιγουρα πολλα αλλα που δεν αναφερεις ποσες μπαταριες εχεις?
Γιατι ξεκινησαμε με 20 ευρω το χρονο επειδη σε καλυπτουν τα 10.8v σε μπαταριες και εχουμε φτασει 100 τουλαχιστον με 5 διαφορετικα ειδη μπαταριων. Και αν δεν σε βοηθουν τα οικονομικα σου σε 5 χρονια? δεν εχεις τιποτα!!!.

χαχαχα, ελα βρε Γιαννη, μετα απο 5 χρονακια λεφτα για τουλαχιστον μια μπαταρια bosch των 20 ευρω και μια Ryobi των 45 πιστευω να τα εχω!! Aν δεν τα εχω κλαφτα, τα μαστορεματα ειναι το τελευταιο τοτε που θα με νοιαζει :))

Το κονταροπριονο ειναι 18βολτο ryobi. Δυστυχως το καλο 18βολτο gardena το αγορασα πολυ πριν ανακαλυψω το VFM της Ryobi, αλλιως θα ειχα παρει το αντιστοιχο και παρα πολυ καλο 18βολτο αλυσοπριονο που βγαζει.

Για την πρασινη σειρα 10βολτων bosch που εχω, εκανα λαθος και νομιζα οτι δεν θα μπορουσα να παω ποτε στην μπλε σειρα. Δεν ειχα δουλεια τοτε και σκεφτομουν απαισιοδοξα οπως εσυ, αλλα η ζωη εχει καμμια φορα γυρισματα:)))

Συμπερασμα: Be positive and always hope for the best -bye-

χαχαχα, ελα βρε Γιαννη, μετα απο 5 χρονακια λεφτα για τουλαχιστον μια μπαταρια bosch των 20 ευρω και μια Ryobi των 45 πιστευω να τα εχω!! Aν δεν τα εχω κλαφτα, τα μαστορεματα ειναι το τελευταιο τοτε που θα με νοιαζει :))

Το κονταροπριονο ειναι 18βολτο ryobi. Δυστυχως το καλο 18βολτο gardena το αγορασα πολυ πριν ανακαλυψω το VFM της Ryobi, αλλιως θα ειχα παρει το αντιστοιχο και παρα πολυ καλο 18βολτο αλυσοπριονο που βγαζει.

Για την πρασινη σειρα 10βολτων bosch που εχω, εκανα λαθος και νομιζα οτι δεν θα μπορουσα να παω ποτε στην μπλε σειρα. Δεν ειχα δουλεια τοτε και σκεφτομουν απαισιοδοξα οπως εσυ, αλλα η ζωη εχει καμμια φορα γυρισματα:)))

Συμπερασμα: Be positive and always hope for the best -bye-

Α, μη μου τα αλλαζεις τωρα.
Γραφεις οτι καλυπτεσαι με τις σειρες 10.8 και 18v μπαταριας και αρα μιλαμε για 2 ειδη μπαταριας στα κλασικα εργαλεια και μαλιστα οχι μονο 1 μπαταρια απο το καθενα. Για να πεις οτι εχεις εργαλεια μπαταριας θα πρεπει να εχεις και τις μπαταριες τους. Εκτος και αν το να ξεθαβεις την θηκη με το εργαλειο που εχει την μια πανω για να την βαλεις σε αλλο δεν ειναι ενοχλητικο οσο το να βαλεις ενα καλωδιο στην πριζα.
Αρα δεν μιλαμε για 1 μπαταρια 20 ευρω. Μιλαμε για περιπου 5 μπαταριες στα 200 ευρω και φυσικα με την προυποθεση οτι αγοραζεις μονο 1 μαρκα και δεν θα πας ποτε σε αλλη.
Αν λοιπον αγοραζεις μπαταριας για την ευκολια του μη καλωδιου, φαντασου πως θα νιωθεις αν αναγκαστεις να τα δουλευεις με μια μπαταρια που σε 1-2 χρονια θα ειναι off και να εχεις τρελαθει στις φορτισεις εκτος του οτι θα την ξεζουμιζεις αφου δεν θα εχεις αλλη.

Α, μη μου τα αλλαζεις τωρα.
Γραφεις οτι καλυπτεσαι με τις σειρες 10.8 και 18v μπαταριας και αρα μιλαμε για 2 ειδη μπαταριας στα κλασικα εργαλεια και μαλιστα οχι μονο 1 μπαταρια απο το καθενα. Για να πεις οτι εχεις εργαλεια μπαταριας θα πρεπει να εχεις και τις μπαταριες τους. Εκτος και αν το να ξεθαβεις την θηκη με το εργαλειο που εχει την μια πανω για να την βαλεις σε αλλο δεν ειναι ενοχλητικο οσο το να βαλεις ενα καλωδιο στην πριζα.
Αρα δεν μιλαμε για 1 μπαταρια 20 ευρω. Μιλαμε για περιπου 5 μπαταριες στα 200 ευρω και φυσικα με την προυποθεση οτι αγοραζεις μονο 1 μαρκα και δεν θα πας ποτε σε αλλη.
Αν λοιπον αγοραζεις μπαταριας για την ευκολια του μη καλωδιου, φαντασου πως θα νιωθεις αν αναγκαστεις να τα δουλευεις με μια μπαταρια που σε 1-2 χρονια θα ειναι off και να εχεις τρελαθει στις φορτισεις εκτος του οτι θα την ξεζουμιζεις αφου δεν θα εχεις αλλη.

Καλα, εσυ επρεπε να γινεις σεναριογραφος :)))
Κοιταξε, αλλο τι κανω εγω που ειμαι ακραιος και αρρωστος με τα εργαλεια και τις σειρες και αλλο τι κανει ενας νορμαλ ανθρωπος. Μπορεις να καταλαβεις την διαφορα πιστευω..
Επισης αλλου τα σωματα αλλου οι μπαταριες. Ποτε οι μπαταριες στα σωματα γιατι υπαρχει και το battery drain.

Koστος ετησιας αντικαταστασης (Στο κοστος αρχικης αγορας εργαλειων υπαρχουν συνηθως προσφορες με 2 η τρεις μπαταριες)
Αν καποιος εχει την δεκαβολτη σειρα bosch θα χρειαζεται 2 μπαταριες καθε 5 χρονια. Οπερ εστι 40 ευρω την πενταετια. Βαλε 60 αν θελει 3 μπαταριες.
Αν καποιος εχει την 18βολτη σειρα θα χρειαζεται 2 μπαταριες απο 50 ευρω το τεμαχιο. Οπερ εστι 100 ευρω την πενταετια. Βαλε 150 αν θελει 3 μπαταριες.

Αν καποιος πιστευει οτι το παραπανω κοστος ειναι υπερβολικο για τις ευκολιες μια σειρας εργαλειων μπαταριας, απλα μενει στα ηλεκτρικα. Τι να συζηταμε?

Το βασικο ερωτημα/κριτηριο για το αν θα επιλεξει καποιος ενα εργαλειο/α μπαταριας δεν ειναι τοσο το κοστος, οσο το τι θα του δωσει παραπανω απο το ηλεκτρικο.

Last edited: