Εργαλεία Μπαταρίας

Εχω διαβασει Πανο οτι με μια μπαταρια 2.5Αω μπορεις να εξαντλησεις 30 ραβδους των 11μμ.
Με την μικρη μπαταρια των 1.5Αω που εχω επανω στη φωτο, περιπου 18 ραβδους κολλας. Παιζει ρολο φυσικα και ποση ωρα το εχεις αναμμενο/stand by εστω και χωρις χρηση.

Παρεμπιπτοντως μιας και δοκιμασα το πιστολι κολλας, η σκανδαλη ειναι αρκετα ευαισθητη και ανταποκρινεται αμεσα, η ροη ειναι ομαλη και το πιστολι ζεσταινεται σε περιπου 2 λεπτα.
Οσο το πιστολι ειναι stand by, δεν παρατηρησα καμμια διαρροη κολλας, το ιδιο και αφου κλεισεις τον διακοπτη.

Εδω στην φωτο, 3 λεπτα περιπου αφ'οτου εβγαλα την μπαταρια -χωρις την παραμικρη διαρροη.

36541663370_c212595752_c.jpg

Και εδω ενα close up της θερμοκολλας :)

36129499863_382bb947c4_b.jpg

Εγώ νομίζω οτι το τρίμερ είναι ρούτερ όσο το παπί είναι μηχανή.
Το τριμεράκι είναι για συγκεκριμένες, ελαφριές δουλειές, και εγώ προσωπικά προτιμώ το χριρισμό του με το ένα χέρι, με βολεύει πολύ καλύτερα, έχω πολύ καλύτερο έλεγχο.
Αυτό βέβαια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ίσως να παίζει ρόλο και το μέγεθος της παλάμης.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Εχω διαβασει Πανο οτι με μια μπαταρια 2.5Αω μπορεις να εξαντλησεις 30 ραβδους των 11μμ.
Με την μικρη μπαταρια των 1.5Αω που εχω επανω στη φωτο, περιπου 18 ραβδους κολλας. Παιζει ρολο φυσικα και ποση ωρα το εχεις αναμμενο/stand by εστω και χωρις χρηση.

Παρεμπιπτοντως μιας και δοκιμασα το πιστολι κολλας, η σκανδαλη ειναι αρκετα ευαισθητη και ανταποκρινεται αμεσα, η ροη ειναι ομαλη και το πιστολι ζεσταινεται σε περιπου 2 λεπτα.
Οσο το πιστολι ειναι stand by, δεν παρατηρησα καμμια διαρροη κολλας, το ιδιο και αφου κλεισεις τον διακοπτη.

Εδω στην φωτο, 3 λεπτα περιπου αφ'οτου εβγαλα την μπαταρια -χωρις την παραμικρη διαρροη.

36541663370_c212595752_c.jpg

Και εδω ενα close up της θερμοκολλας :)

36129499863_382bb947c4_b.jpg
Μιχαλη θελει ομως νομιζω καποια διαδικασια πριν ή μετα το κολλημα, δεν θυμαμαι για να μην στομωσει η μυτη και χαλασει απο ξεραμενη παλια κολλα.

Στο μικρο μπαταριας bosch που εχω, το οποιο το χρησιμοποιει ολη η οικογενεια, δεν κανω απολυτως τιποτα, καμμια προεργασια Νεκταριε.
Σε ενα parkside που ειχα/εχω, παλι τιποτα. Δεν εχω ακουσει για καποια προεργασια.

Η μυτη δεν στομωνει ποτε γιατι πυρακτωνεται κατα τη χρηση καθως ειναι επεκταση του μεταλλικου σωληνα ,μεσα στο πιστολι, που λιωνει την κολλα.

Μιχαλη πολυ καλο και ζηλευτο το νεο σου πιστολι θερμοκολλας. Τα 2 λεπτα για να ζεσταθει δεν ειναι και πολλα.
Tο τριμερ της Maktec, σε κατασταση βιτρινας βλεπω !
καλοδουλευτα

χαχαχα, σε ευχαριστω, το καλωπισα για την φωτο, ωστοσο δεν εχει πανω απο 5-6 χρησεις. Δουλευω πολυ το ρουτερ παγκου.

3 λεπτα γραφει το μανουαλ αλλα λιγο γυρω στα 2 αρχιζει η ροη. Το σωστο ειναι να περιμενεις τον χρονο που οριζει ο κατασκευαστης για σωστη και ομαλη ροη.

Παντως ο χρονος εκκινησης, μπροστα στα 14-15 δευτερολεπτα(!!) του μικρου gluegun μπαταριας της Bosch, φανταζει παααρα πολυ μεγαλος :))

Εγώ νομίζω οτι το τρίμερ είναι ρούτερ όσο το παπί είναι μηχανή.
Το τριμεράκι είναι για συγκεκριμένες, ελαφριές δουλειές, και εγώ προσωπικά προτιμώ το χριρισμό του με το ένα χέρι, με βολεύει πολύ καλύτερα, έχω πολύ καλύτερο έλεγχο.
Αυτό βέβαια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ίσως να παίζει ρόλο και το μέγεθος της παλάμης.

Και το Dewalt που έχεις τριμερ λογίζεται.

Εγώ συμφωνώ με τον Μιχάλη.
Το τριμερ της Dewalt είναι 900 να και παίρνει κοπτικα 6, 6,35 και 8 χιλιοστά και εμένα μου έχει λύσει τα χέρια τόσο ώστε το μεγάλο B&D είναι μόνιμα κατω από τον πάγκο!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Και το Dewalt που έχεις τριμερ λογίζεται.

Το Dewalt είναι κάτι ενδιάμεσο. Γί αυτό και το αναφέρει σαν "2 σε 1".
Όταν θέλω να τριμάρω το "χουφτώνω" στο χέρι κι έχω πολύ καλύτερο έλεγχο.
Όταν θέλω να ρουτάρω όμως, που οι δυνάμεις είναι πολύ μεγαλύτερες, χρησιμοποιώ τη βάση με τα αυτιά.
Όπως είπα και παραπάνω, είναι και λίγο υποκειμενικά, αυτά που γράφω ισχύουν για μένα.

dewalt-defonceuse-et-affleureuse-900-w-o-36mm-d26204k-iaddg-14855-1.jpg

Πρεπει να κανω μια μικρη παρουσιαση για τον πολυφουσκωτηρα της Ryobi. Πανχρησιμο εργαλειο!
Σημερα ηταν η μερα του: Φουσκωσα λαστιχα ποδηλατων, μηχανων, καθαρισα εργαλεια και το εργαστηριο.

Eδω το γλυκο κομπρεσσερακι σε πρωτο πλανο αφου γυαλισε την πριονοκορδελα.

36567542440_0fcc5e2ee6_z.jpg

Αυτο το εργαλειο ειναι 2 σε 1.
-Φουσκωνει/ξεφουσκωνει στρωματα/συναφη και λειτουργει ως φυσητηρας (high volume low pressure).
-Φουσκωνει λαστιχα τροχοφορων, μπαλες κλπ. (high pressure low volume). Στο φουσκωμα προγραμματιζεις την πιεση που θες και σταματαει αυτοματα οταν την φτασει.

H Ryobi βγαζει επισης ξεχωριστα τα δυο αυτα εργαλεια. Ενα που φυσαει και φουσκωνει στρωματα και ενα αποκλειστικα για λαστιχα.
Θελω να παρω το φυσητηρακι καθως ειναι πολυ μικρο και δυνατουτσικο. Aυτο στα δεξια.
414eWvu76VL.01_SL500_.jpg

Πρεπει να κανω μια μικρη παρουσιαση για τον πολυφουσκωτηρα της Ryobi. Πανχρησιμο εργαλειο!
Σημερα ηταν η μερα του: Φουσκωσα λαστιχα ποδηλατων, μηχανων, καθαρισα εργαλεια και το εργαστηριο.

Eδω το γλυκο κομπρεσσερακι σε πρωτο πλανο αφου γυαλισε την πριονοκορδελα.

Αυτο το εργαλειο ειναι 2 σε 1.
-Φουσκωνει/ξεφουσκωνει στρωματα/συναφη και λειτουργει ως φυσητηρας (high volume low pressure).
-Φουσκωνει λαστιχα τροχοφορων, μπαλες κλπ. (high pressure low volume). Στο φουσκωμα προγραμματιζεις την πιεση που θες και σταματαει αυτοματα οταν την φτασει.

H Ryobi βγαζει επισης ξεχωριστα τα δυο αυτα εργαλεια. Ενα που φυσαει και φουσκωνει στρωματα και ενα αποκλειστικα για λαστιχα.
Θελω να παρω το φυσητηρακι καθως ειναι πολυ μικρο και δυνατουτσικο. Aυτο στα δεξια.

Θυμάμαι μιά παλιά διαφήμηση πού έλεγε :
Συρτέξ νικήσαμε τόν θόρυβο,εδώ ταιριάζει Ryobi νικήσαμε τά καλώδια :ernaehrung004:

Με αυτο δηλαδη φυσηξες τη σκονη απο την πριονοκορδελα; Η εχει και δυνατοτητα αναρροφησης και τα διοχετευει σε καποια σακουλα; Γιατι αν απλα φυσηξε, ολη αυτη η σκονη πηγε παντου στο εργαστηριο, σε εργαλεια, σε τραπεζια, ντουλαπια, πνευμονια, οποτε μαλλον χειροτερα...
Σαν εργαλειο φουσκωματος παντως ειναι παρα πολυ ωραια λυση, ειδικα αφου εχει δυνατοτητα high-low volume/pressure. Επρεπε να το ειχα στις παραλιες φετος να φουσκωνω ροζ flamingos. :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

-Τα πολλα καθαριστηκαν με σκουπακι/πινελο και φαρασι, εργαλεια χειρος αυτα :)
-Τα υπολλειματα ρουφηχτηκαν μεε το 10βολτο σκουπακι Μακιτα που εχει ειδικο προσαρτημα για στενες επιφανειες.
-Η κορδελα ελαμψε με το φυσητηρι της Ryobi. Ναι, σκονη βγηκε αλλα μπρος τα καλλη τι'ναι ο πονος.

Ειναι μεγαλο για παραλια. Θα κυκλοφορησει το μινι φουσκωτηρι/αποφουσκωτηρι σε κανα μηνα/διμηνο στην ευρωπη, αυτο που εχω σε μια φωτο παραπανω, ιδανικο για αυτο που λες.
Φετος που οι καλεσμενοι μου δεν ηξεραν μπανιο, φουσκωνα και γω σαν ειλωτας, στρωματα θαλασσης και κουλουρες. Τα μπρατσακια δεν τα βαζω :))

Τα μπρατσάκια ήταν bonus και δεν τα βάζεις;
Με κάθε φούσκωμα στρώματος δώρο το φούσκωμα "μπρατσακίων";:flipout:

Tα μπρατσακια δεν τα βαζω καθως φουσκωσα μονο την μια πλευρα του καθενος. Αν φουσκωνα και τις δυο δεν θα χωρουσαν στα χερια ενηλικων :)))

Θυμαμαι οταν ημουν πιτσιρικι που φουσκωναμε ενα zodiac που ειχε ο πατερας μου με την τρομπα ποδιου. Το καναμε με βαρδιες και ηθελε πολληηη ωρα. Καποια στιγμη πηρε ο πατερας μου ενα φυσητηρι ρευματος, μολις ειχαν αρχισει να κυκλοφορουν και ειχαμε βρει τη χαρα μας με το ποσο πιο γρηγορα γινοταν η διαδικασια. Η τρομπα ποδιου πλεον εμπαινε μονο στο τελος για να πιασει την πιεση που χρειαζοταν. Ειχαμε κανει ολοι μας γερα ποδια παντως.

Οι παππουδες μας με εργαλεια χειρος, οι πατεραδες μας με εργαλεια ρευματος και εμεις οι αρχοντες, με εργαλεια μπαταριας (+ ολα τα προηγουμενα)!!

Με high volume η με high pressure; :-P