Εργαλεία Μπαταρίας

Τhanks George!

Συνεχεια του review του parkside με την πιο σκληρη δοκιμασια για ενα πολυεργαλειο, αυτην της κοπης ατσαλιου.
Για την ακριβεια, ειναι η μοναδικη δοκιμη που χρειαζεται για να καταλαβεις την δυναμη και ροπη ενος πολυεργαλειου.

Επειδη αν το συγκρινω με τα μεγαλα 10βολτα ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια, σκεφτηκα να το συγκρινω με το 7βολτο Dremel Micro (του οποιου την περιγραφη ειχα κανει παλαιοτερα, στο νημα των Dremel).

38465787820_cf9d89320a_c.jpg

Για την ιστορια, το Dremel Micro ειναι ενα παναλαφρο και παρα πολυ βολικο πολυεργαλειο. Ζυγιζει μολις 260 γραμμαρια σε σχεση με το ηδη ελαφρυ Parkside των 428 γραμμαριων. Το σωμα του ειναι μικρο, η εργονομια του αριστη και διαθετει φωτιζομενα led γυρω απο την βαση του τσοκ. Το μονο του μειονεκτημα ισως ειναι οτι οι μπαταριες του δεν βγαινουν, φορτιζεται ολο μαζι πανω στον φορτιστη. Δεν παιρνει τα προσαρτηματα που παιρνουν τα dremel καθως η κεφαλη του δεν ξεβιδωνει. Παρα ταυτα ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειακι.

Στην δοκιμη τωρα, το parkside δεν μπορεσε να κοψει ατσαλινη ραβδο των 8μμ. Ακομα και στις μαξιμουμ στροφες σταματουσε. Το ιδιο και το Dremel Μιcro με την διαφορα οτι στις μαξιμουμ στροφες (28,000 σε σχεση με τις 25,000 του Parkside) το μοτερ ζοριζοταν αλλα δεν σταματουσε ευκολα. Εαν επεμενα, το Dremel micro θα εκοβε την ραβδο αλλα με δυσκολια, κουτσα κουτσα και αρκετο ζορι στο μοτερ.

Απο την αλλη, δεν υπηρχε προβλημα να κοπει ενα καρφι των 3 χιλιοστων (βλεπε φωτο παραπανω) και απο τα δυο εργαλεια.

Με αυτα τα δεδομενα, θεωρω οτι το Parkside των 20 μολις ευρω ειναι μια πολυ καλη επιλογη για entry level bugdet πολυεργαλειο και απο τα κορυφαια Βest Value for Money γενικοτερα εργαλεια του Lidl.

Εδω μια αναμνηστικη φωτο με ολα τα πολυεργαλεια που τελικα δοκιμαστηκαν :)
39378573325_43391fe1fb_c.jpg

Η συγκριση με το βαρυ πυροβολικο (Dremel 8200, Bosch GRO και Proxxon IBS/A θα ακολουθησει συντομα.

Συνεχεια του review του parkside με την πιο σκληρη δοκιμασια για ενα πολυεργαλειο, αυτην της κοπης ατσαλιου.
Για την ακριβεια, ειναι η μοναδικη δοκιμη που χρειαζεται για να καταλαβεις την δυναμη και ροπη ενος πολυεργαλειου.

Επειδη αν το συγκρινω με τα μεγαλα 10βολτα ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια, σκεφτηκα να το συγκρινω με το 7βολτο Dremel Micro (του οποιου την περιγραφη ειχα κανει παλαιοτερα, στο νημα των Dremel).

Για την ιστορια, το Dremel Micro ειναι ενα παναλαφρο και παρα πολυ βολικο πολυεργαλειο. Ζυγιζει μολις 260 γραμμαρια σε σχεση με το ηδη ελαφρυ Parkside των 428 γραμμαριων. Το σωμα του ειναι μικρο, η εργονομια του αριστη και διαθετει φωτιζομενα led γυρω απο την βαση του τσοκ. Το μονο του μειονεκτημα ισως ειναι οτι οι μπαταριες του δεν βγαινουν, φορτιζεται ολο μαζι πανω στον φορτιστη. Δεν παιρνει τα προσαρτηματα που παιρνουν τα dremel καθως η κεφαλη του δεν ξεβιδωνει. Παρα ταυτα ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειακι.

Στην δοκιμη τωρα, το parkside δεν μπορεσε να κοψει ατσαλινη ραβδο των 8μμ. Ακομα και στις μαξιμουμ στροφες σταματουσε. Το ιδιο και το Dremel Μιcro με την διαφορα οτι στις μαξιμουμ στροφες (28,000 σε σχεση με τις 25,000 του Parkside) το μοτερ ζοριζοταν αλλα δεν σταματουσε ευκολα. Εαν επεμενα, το Dremel micro θα εκοβε την ραβδο αλλα με δυσκολια, κουτσα κουτσα και αρκετο ζορι στο μοτερ.

Απο την αλλη, δεν υπηρχε προβλημα να κοπει ενα καρφι των 3 χιλιοστων (βλεπε φωτο παραπανω) και απο τα δυο εργαλεια.

Με αυτα τα δεδομενα, θεωρω οτι το Parkside των 20 μολις ευρω ειναι μια πολυ καλη επιλογη για entry level bugdet πολυεργαλειο και απο τα κορυφαια Βest Value for Money γενικοτερα εργαλεια του Lidl.

Εδω μια αναμνηστικη φωτο με ολα τα πολυεργαλεια που τελικα δοκιμαστηκαν :)

Η συγκριση με το βαρυ πυροβολικο (Dremel 8200, Bosch GRO και Proxxon IBS/A θα ακολουθησει συντομα.

Μιχάλη τέλεια η περιγραφή σου, ποιο αναλυτική και κατατοπιστική δεν γινόταν-τέλος !!

Πάντως για 8mm ράβδο τους έβγαλες τη ψυχή, τι είναι γωνιακός τροχός ; χα χα χα

Περιμένουμε εναγωνίως και τη δοκιμή του βαρύ πυροβολικού !

Υ.Γ. το έχω γράψει πολλάκις (όχι Πολάκης) και θα το ξαναπώ άλλη μία φορά.
οι φωτό σου είναι αριστουργηματικές. τέτοια λεπτομέρια και φυσικότητα δεν βλέπεις συχνά, τις χαζεύω και μου τρέχουν τα σάλια.

Μερσι Τζωρτζ:)

Oι φωτογραφιες δυστυχως απεχουν πολυ απο τις παλαιοτερες, αν θυμασαι, καθως ο φωτισμος φθοριου στο υπογειο ειναι εντελως ακαταλληλος. Ευτυχως η καμερα (panasonic LX3/LX5)) ειναι καλουτσικη και καποιες επιπλεον ρυθμισεις βοηθουν την κατασταση.
Θα ηθελα να χρησιμοποιουσα τις μεγαλες με τους καλους φακους, αλλα τις λυπαμαι να τις φερω στην υπογα :))

Για το τεστ, ειναι καλο να φερνεις τα εργαλεια στα ορια τους καθως ετσι καταλαβαινεις στην πραξη τις δυνατοτητες και αντοχες τους.
Η αξιολογηση τελειωσε αλλα το θεμα ειναι καθε φορα ειναι ο χρονος να καθεσαι να γραφεις αναλυτικα αυτα που εχεις στο μυαλο σου.

Παντως να πω οτι το Proxxon με εξεπληξε με την ισχυ του αλλα αν ηταν να εχω ενα πολυεργαλειο θα κατεληγα στο Bosch! :)

Εφτασε η ωρα του βαρεως πυροβολικου των 12βολτων πολυεργαλειων.

Το Dremel 8200 με βαρος 630 γρ. με μπαταρια, στις 30,000 στροφες μαξ. και με επιπεδο θορυβου στα 82dB.
To Βosch GRO με βαρος 630γρ. με μπαταρια, στις 35,000 στροφες μαξ. και με επιπεδο θορυβου στα 85dB
To Proxxon IBS/A βαρους 696γρ. με μπαταρια, στις 23,000 στροφες μαξ. και με επιπεδο θορυβου στα 78dB.
---------
(Το parkside εχει βαρος 428γρ. με μπαταρια, στις 25,000 στροφες μαξ, και με επιπεδο θορυβου στα 70dB) -12βολτο
(To Dremel Micro βαρους 260γρ. με μπαταρια, στις 28,000 στροφες μαξ, και με επιπεδο θορυβου στα 83dΒ) -7βολτο

Oπως βλεπουμε και στην φωτο, το proxxon ειναι το πιο ευσωμο απ'ολα και το πιο βαρυ.
40275661651_02280fe2f9_c.jpg

Στο τεστ κοπωσεως με την κοπη της ατσαλινης ραβδου των 8μμ και τα τρια μεγαλα εργαλεια τα καταφεραν.
-Το dremel ειχε καποια σημαδια επιβραδυνσης του μοτερ στις φουλ στροφες ομως δεν ειχε ιδιαιτερο προβλημα.
-Το Bosch σταθηκα στο υψος του οπως αναμενοταν με ελαχιστη μειωση στροφων στο πολυ ζορι.
-Στο Proxxon δεν αισθανθηκα μειωση στροφων και με εκπληξη διαπιστωσα οτι απεδωσε καλυτερα απ'ολα.

Εδω να σημειωσω οτι στις χαμηλες στροφες το Dremel δεν ειχε αρκετη ροπη ενω το Bosch και το Proxxon δεν ειχαν κανενα προβλημα να διατηρησουν την ροπη τους. Και εδω αισθανθηκα οτι το Proxxon υπερτερουσε, εστω και ελαχιστα.

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα σχετικα με την αποδοση των 3 εργαλειων. Το bosch και το Proxxon ειναι στα ιδια επιπεδα ισχυος και ακολουθει το Dremel, oχι με ιδιαιτερα μεγαλη διαφορα. Στην επιλογη ομως ενος εργαλειου μπαινουν συχνα και αλλοι παραγοντες περαν της ισχυος αυτης καθ'εαυτης.

Στον επιλογο που θα ποσταρω σε λιγο, θα δουμε αναλυτικα την εργονομια, τα προσαρτηματα και καποια αλλα χαρακτηριστικα που θα καθορισουν τον τελικο νικητη του συγκριτικου.

Ευχαριστω φιλε Πανο!

Φτασαμε λοιπον στον επιλογο του συγκριτικου με αυτα τα τρια ομολογουμενως πολυ καλα και δοκιμασμενα εργαλεια.

40176471792_22a4399474_c.jpg

Το πιο ολοκληρωμενο εργαλειο κατα την γνωμη μου ειναι το μπλε Bosch GRO. Διαθετει την καλυτερη εργονομια απο τα τρια, ειναι ισχυροτατο και ροπατο σε ολες τις ταχυτητες, εχει φωτακι led που σε καποιες περιπτωσεις ειναι πολυ χρησιμο και ποιοτητα κατασκευης ειναι και φαινεται αριστη. Δεν βαζω στις παραμετρους το γεγονος οτι ειναι επαγγελματικο εργαλειο που σημαινει αντοχη στο ζορι και αξιοπιστια διαχρονικα.
Το γεγονος οτι δεχεται ολα τα προσαρτηματα, εξαρτηματα και αναλωσιμα της Dremel το κανει ακομα πιο ελκυστικο. Μεγαλο πλεονεκτημα επισης ειναι το οτι μπορει να φορεσει και την μεγαλη 4Αh μπαταρια της 12βολτης σειρας της Bosch που σημαινει σημαντικα μεγαλυτερο χρονο εργασιας χωρις διακοπη. Διαθετει ενδειξη φορτισης μπαταριας και γυριζει στις 35,000σαλ μαξιμουμ, τις περισσοτερες απο καθε αλλο.

Το Proxxon IBS/A ειναι ενα πολυ προσφατο και το πρωτο εργαλειο μπαταριας της Proxxon. Eρχεται με μια μπαταρια 2.6Αh.
Ειναι το βαρυτερο και πιο ογκωδες πολυεργαλειο του συγκριτικου τεστ. Ομως φαινεται πολυ καλοφτιαγμενο, ποιοτικο και γερο. Η εργονομια του δεν ειναι η καλυτερη καθως το σωμα του ειναι αρκετα παχυ και τετραγωνισμενο. Ομως η αποδοση του και η ισχυς του σε ολες τις ταχυτητες, μου φανηκε η ιδια με του Bosch, ισως και λιιιγο καλυτερη. Δεν διαθετει φωτακι led οπως το bosch και εχει τις λιγοτερες στροφες απο καθε εργαλειο της συγκρισης, συμπεριλαμβανομενων των parkside και Dremel micro, δηλαδη 23,000. Αυτο ομως δεν δειχνει να επηρρεαζει στο παραμικρο την εξαιρετικη του αποδοση. Συνδυαζεται με ολα τα αξεσουαρ των εργαλειων ρευματος της Proxxon και αυτο συμπεριλαμβανει τις εξαιρετικες βασεις κολωνατου και την ειδικη μεγγενη των πολυεργαλειων της proxxon. Ομοιως, μπορει να δεχτει και την πολυ καλη βαση για ρουτερ της proxxon. Σημειωτεον οτι οι βασεις για ρουτερ και κολωνατο της Proxxon ειναι πολυ ανωτερες απο τις αντιστοιχες της Dremel. Γενικως το εργαλειο ειναι πολυ καλο και ισχυρο. Το εχω συνηθως μονιμα πανω στην βαση για κολωνατο και μου παρεχει ακριβεια και φορητοτητα.

Το Dremel 8200 δεν νομιζω να θελει ιδιαιτερες συστασεις και ειναι το ιδανικο πολυεργαλειο καθε ερασιτεχνη. Με μια τεραστια γκαμα προσαρτηματων και εξαρτηματων και αρκετη δυναμη μπορει να κανει τα παντα μεσα στο σπιτι. Στην πληρη του εκδοση βγαινει με την καλυτερη και πιο βολικη βαλιτσα για πολυεργαλεια που υπαρχει καθως χωραει ολα τα εξαρτηματα και bits που μπορει να αγορασει κανεις.
Στα θετικα του να σημειωσω οτι εχει εναν συρομενο διακοπτη ταχυτητας που ειναι πιο βολικος απο τους παραδοσιακους για αλλαγη ταχυτητας κατα την χρηση. Διαθετει επισης ενα παρα πολυ βολικο γαντζακι για να το κρεμας. Δεν εχει φως led, οπως βεβαια τα περισσοτερα του ειδους. Για καποιον ερασιτεχνη νομιζω οτι ειναι η ιδανικη αγορα, ειναι ενα εργαλειο πληρες και που χαιρεσαι να το δουλευεις.

Ετσι λοιπον φτασαμε στο τελος της παρουσιασης 5 πολυεργαλειων μπαταριας. Αν υπαρχουν σχετικες ερωτησεις και αποριες για τα συγκεκριμενα πολυεργαλεια μπαταριας, θα χαρω να τις ακουσω.

Ευχαριστουμε Μιχαλη για τη παρουσιαση!

Ζηλευω τους παγκους σου...τερααστιες επιφανειες για εργασιες!

Μιχαλη για αλλη μια φορα μια αριστη παρουσιαση που την διαβασα με πολυ ενδιαφερον !!

Eυχαριστω Νεκταριε και Βασιλη!
Mε αυτες τις παρουσιασεις ανακαλυπτω και γω ο ιδιος νεα πραγματα για τα εργαλεια, λεπτομερειες που δεν εδινα συνηθως σημασια κατα την χρηση τους.

Νεκταριε αυτοι οι τριμετροι μασιφ παγκοι ευτυχως ηταν κληρονομια απο τον προηγουμενο ενοικιαστη της αποθηκης. Ηταν πολυ μεγαλο το κοστος να τους αγορασω και θα συμβιβαζομουν με μκροτερους.

Παντα pro ο Μιχαλης (Χιωτης) :SFGSFGSF:
ευχαριστουμε πολυ για την περιεκτικοτατη παρουσιαση
Πιστευω πως το Dremmel ειναι το ιδανικο εργαλειο για τον ερασιτεχνη και οχι μονο.
(καποια στιγμη πες δυο λογια για αυτα τα "παρεξηγημενα" κατσαβιδια που φαινονται στο βαθος)

Eυχαριστούμε Μιχάλη γιά άλλο ένα ενδιαφέρων review λεπτομερέστατο,καί μέ αξιοζήλευτο φωτογραφικό υλικό. :SFGSFGSF:

Merci guys, Σωφρον και Δημητρη!

Τα κατσαβιδια που αναφερεις και φαινονται στο βαθος σε καποιες φωτο ειναι τα Powerfix ενα σετακι του lidl, 4 ισια και 2 philips.
Ειναι οπως το λες, παρεξημενα, καθως ειναι συμπαθητικα, καλοφτιαγμενα με καλη λαβη με εξαγωνο παξιμαδακι στη βαση και τρυπα στην κορυφη της λαβης για οταν χρειαζεται εξτρα ροπη. Το υλικο της λαμας ειναι ατσαλι κραμματος chromιum vanadium που υποτιθεται δινει περισσοτερη σκληροτητα στο ατσαλι διατηρωντας καποια ελαστικοτητα και ειναι ανθεκτικο στην οξειδωση.

39588188524_e3e09fc40c_c.jpg

Αυτο το σετακι το εχω πολλα χρονια και διατηρειται πολυ καλα. Προφανως αν δεν μου αρεσε η δεν με βολευε θα ειχα στη θεση του καποιο αλλο σετακι απο τα υπαρχοντα. Ομως ειμαι ευχαριστημενος και σε αντιθεση με αλλα εργαλεια χειρος του lidl, τα εχω σε πρωτο πλανο.

εωτυπωσιαστηκα με αυτα που λες για τακατσαβιδια αυτα.
Λες να αρχισουμε κανενα νημα best buy εργαλειων?

και ευχαρσιτω κια για τα σχολια για το ντρεμελοειδες. τωρα τα διαβασα

To best buy/best value καποιου εργαλειου Kωστα νομιζω οτι το καθοριζουν αποκλειστικα οι αναγκες καθενος.
Αν ρωτησουμε τον καθενα μας απο εδω μεσα, ειιμαι σχεδον σιγουρος οτι θα παρουμε 10 διαφορετικες αποψεις, ολες σωστα αιτιολογημενες.

Παρε παραδειγμα τα 5 πολυεργαλεια μπαταριας που συγκρινα. Ολα τους εχουν τα μειον και τα συν τους.
Το parkiside στα 20 ευρω ειναι ιδανικο για καποιον που αρχιζει η που το θελει για συγκεκριμενες ελαφριες δουλειες.
Το Dremel Μιcro το ιδιο, ειναι το πιο ελαφρυ και εργονομικο εργαλειακι που υπαρχει.
To Dremel 8200 ειναι ενα θαυμασιο εργαλειο με παρα πολλα αξεσουαρ, ερασιτεχνικο εργαλειο για τα παντα.
To Bosch ειναι ιδανικο για αυτους που εχουν ηδη καποια 12βολτα εργαλεια της σειρας, φορτιστη και μπαταρια. Ειναι κορυφη.
To ιδιο και το Proxxon, οποιος εχει τα υπολοιπα αξεσουαρ της σειρας αξιζει τον κοπο να το αγορασει, ισχυροτατο εργαλειο.

Για τα κατσαβιδια ισχυει το ιδιο σκεπτικο. Εγω κανω την δουλεια μου εξ'ισου καλα και με τα συγκεκριμενα powerfix και με τα wera.
Εναν επαγγελματια πιθανον να τον βολευε καλυτερα η facom. Οπως iισως να προτιμουσε καρυδακια snap-on αντι proxxon.

Moνο για τα πενσοειδη θα μπορουσα να κανω μια εξαιρεση και να χαρακτηριζα best buy τα εργαλεια της Κnipex, ιδιαιτερα τους κοφτες.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

...

Αυτο το σετακι το εχω πολλα χρονια και διατηρειται πολυ καλα. Προφανως αν δεν μου αρεσε η δεν με βολευε θα ειχα στη θεση του καποιο αλλο σετακι απο τα υπαρχοντα. Ομως ειμαι ευχαριστημενος και σε αντιθεση με αλλα εργαλεια χειρος του lidl, τα εχω σε πρωτο πλανο.

...

Εγω κανω την δουλεια μου εξ'ισου καλα και με τα συγκεκριμενα powerfix και με τα wera.
Εναν επαγγελματια πιθανον να τον βολευε καλυτερα η facom. Οπως iισως να προτιμουσε καρυδακια snap-on αντι proxxon.

Moνο για τα πενσοειδη θα μπορουσα να κανω μια εξαιρεση και να χαρακτηριζα best buy τα εργαλεια της Κnipex, ιδιαιτερα τους κοφτες.

ποσο συμφωνω μαζι σου ... ποσο συμφωνω μαζι σου ... !!!! :a0210:

Παρουσίαση για σεμινάριο. να το δουν οι εταιρείες να σε προσλάβουν να τους κάνεις τα Reviews !!

κι εμένα πάντως το μπλε μου αρέσει περισσότερο απ τα τρία. ωραίο το proxxon αλλά λίγο κουμούτσα, αφού συνήθως τέτοια εργαλεία δουλεύονται με το ένα χέρι. ή κάνω λάθος ;

Για άλλη μια φορά πολλές ευχαριστίες για τις γνώσεις που μας προσφέρεις.

Περιμένουμε το επόμενο review...

Ευχαριστουμε Μιχαλη για τη παρουσιαση!

Ζηλευω τους παγκους σου...τερααστιες επιφανειες για εργασιες!

Με τόσα εργαλεία που έχει που αλλού θα χωρούσαν ; :flipout:

Με ειχε 'προσλαβει' πριν 5-6 χρονια η Τhrunite για να κανω review των φακων της, που μους τους εστελνε τσαμπα :))

Οταν ομως κανεις μια αξιολογηση και σου χαριζουν το εργαλειο, οπως και να το κανεις δεν μπορεις να εισαι εντελως αντικειμενικος. Αισθανεσαι λιγο υποχρεωμενος ιδιως αν αυτα που σου στελλουν για review εχουν μεγαλη αξια. Oποτε επελεξα να μην συνεχισω αυτο το ειδος των reviews.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

To best buy/best value καποιου εργαλειου Kωστα νομιζω οτι το καθοριζουν αποκλειστικα οι αναγκες καθενος.
Αν ρωτησουμε τον καθενα μας απο εδω μεσα, ειιμαι σχεδον σιγουρος οτι θα παρουμε 10 διαφορετικες αποψεις, ολες σωστα αιτιολογημενες.

Παρε παραδειγμα τα 5 πολυεργαλεια μπαταριας που συγκρινα. Ολα τους εχουν τα μειον και τα συν τους.
Το parkiside στα 20 ευρω ειναι ιδανικο για καποιον που αρχιζει η που το θελει για συγκεκριμενες ελαφριες δουλειες.
Το Dremel Μιcro το ιδιο, ειναι το πιο ελαφρυ και εργονομικο εργαλειακι που υπαρχει.
To Dremel 8200 ειναι ενα θαυμασιο εργαλειο με παρα πολλα αξεσουαρ, ερασιτεχνικο εργαλειο για τα παντα.
To Bosch ειναι ιδανικο για αυτους που εχουν ηδη καποια 12βολτα εργαλεια της σειρας, φορτιστη και μπαταρια. Ειναι κορυφη.
To ιδιο και το Proxxon, οποιος εχει τα υπολοιπα αξεσουαρ της σειρας αξιζει τον κοπο να το αγορασει, ισχυροτατο εργαλειο.

Για τα κατσαβιδια ισχυει το ιδιο σκεπτικο. Εγω κανω την δουλεια μου εξ'ισου καλα και με τα συγκεκριμενα powerfix και με τα wera.

Absolutely right!
Εχω στο προγραμμα ομως φερω μερικους γιαπωνεζους κοφτες, να δω τι λενε. Οπως επισης να δοκιμασω καιτ πενσες βαρεους τυπου της knipex, αλλα ειναι φωτια παναθεμα τα!