Συνεχεια του review του parkside με την πιο σκληρη δοκιμασια για ενα πολυεργαλειο, αυτην της κοπης ατσαλιου.
Για την ακριβεια, ειναι η μοναδικη δοκιμη που χρειαζεται για να καταλαβεις την δυναμη και ροπη ενος πολυεργαλειου.
Επειδη αν το συγκρινω με τα μεγαλα 10βολτα ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια, σκεφτηκα να το συγκρινω με το 7βολτο Dremel Micro (του οποιου την περιγραφη ειχα κανει παλαιοτερα, στο νημα των Dremel).
Για την ιστορια, το Dremel Micro ειναι ενα παναλαφρο και παρα πολυ βολικο πολυεργαλειο. Ζυγιζει μολις 260 γραμμαρια σε σχεση με το ηδη ελαφρυ Parkside των 428 γραμμαριων. Το σωμα του ειναι μικρο, η εργονομια του αριστη και διαθετει φωτιζομενα led γυρω απο την βαση του τσοκ. Το μονο του μειονεκτημα ισως ειναι οτι οι μπαταριες του δεν βγαινουν, φορτιζεται ολο μαζι πανω στον φορτιστη. Δεν παιρνει τα προσαρτηματα που παιρνουν τα dremel καθως η κεφαλη του δεν ξεβιδωνει. Παρα ταυτα ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειακι.
Στην δοκιμη τωρα, το parkside δεν μπορεσε να κοψει ατσαλινη ραβδο των 8μμ. Ακομα και στις μαξιμουμ στροφες σταματουσε. Το ιδιο και το Dremel Μιcro με την διαφορα οτι στις μαξιμουμ στροφες (28,000 σε σχεση με τις 25,000 του Parkside) το μοτερ ζοριζοταν αλλα δεν σταματουσε ευκολα. Εαν επεμενα, το Dremel micro θα εκοβε την ραβδο αλλα με δυσκολια, κουτσα κουτσα και αρκετο ζορι στο μοτερ.
Απο την αλλη, δεν υπηρχε προβλημα να κοπει ενα καρφι των 3 χιλιοστων (βλεπε φωτο παραπανω) και απο τα δυο εργαλεια.
Με αυτα τα δεδομενα, θεωρω οτι το Parkside των 20 μολις ευρω ειναι μια πολυ καλη επιλογη για entry level bugdet πολυεργαλειο και απο τα κορυφαια Βest Value for Money γενικοτερα εργαλεια του Lidl.
Εδω μια αναμνηστικη φωτο με ολα τα πολυεργαλεια που τελικα δοκιμαστηκαν
Η συγκριση με το βαρυ πυροβολικο (Dremel 8200, Bosch GRO και Proxxon IBS/A θα ακολουθησει συντομα.
...
Αυτο το σετακι το εχω πολλα χρονια και διατηρειται πολυ καλα. Προφανως αν δεν μου αρεσε η δεν με βολευε θα ειχα στη θεση του καποιο αλλο σετακι απο τα υπαρχοντα. Ομως ειμαι ευχαριστημενος και σε αντιθεση με αλλα εργαλεια χειρος του lidl, τα εχω σε πρωτο πλανο.
...
Εγω κανω την δουλεια μου εξ'ισου καλα και με τα συγκεκριμενα powerfix και με τα wera.
Εναν επαγγελματια πιθανον να τον βολευε καλυτερα η facom. Οπως iισως να προτιμουσε καρυδακια snap-on αντι proxxon.
Moνο για τα πενσοειδη θα μπορουσα να κανω μια εξαιρεση και να χαρακτηριζα best buy τα εργαλεια της Κnipex, ιδιαιτερα τους κοφτες.
Ευχαριστουμε Μιχαλη για τη παρουσιαση!
Ζηλευω τους παγκους σου...τερααστιες επιφανειες για εργασιες!
To best buy/best value καποιου εργαλειου Kωστα νομιζω οτι το καθοριζουν αποκλειστικα οι αναγκες καθενος.
Αν ρωτησουμε τον καθενα μας απο εδω μεσα, ειιμαι σχεδον σιγουρος οτι θα παρουμε 10 διαφορετικες αποψεις, ολες σωστα αιτιολογημενες.
Παρε παραδειγμα τα 5 πολυεργαλεια μπαταριας που συγκρινα. Ολα τους εχουν τα μειον και τα συν τους.
Το parkiside στα 20 ευρω ειναι ιδανικο για καποιον που αρχιζει η που το θελει για συγκεκριμενες ελαφριες δουλειες.
Το Dremel Μιcro το ιδιο, ειναι το πιο ελαφρυ και εργονομικο εργαλειακι που υπαρχει.
To Dremel 8200 ειναι ενα θαυμασιο εργαλειο με παρα πολλα αξεσουαρ, ερασιτεχνικο εργαλειο για τα παντα.
To Bosch ειναι ιδανικο για αυτους που εχουν ηδη καποια 12βολτα εργαλεια της σειρας, φορτιστη και μπαταρια. Ειναι κορυφη.
To ιδιο και το Proxxon, οποιος εχει τα υπολοιπα αξεσουαρ της σειρας αξιζει τον κοπο να το αγορασει, ισχυροτατο εργαλειο.
Για τα κατσαβιδια ισχυει το ιδιο σκεπτικο. Εγω κανω την δουλεια μου εξ'ισου καλα και με τα συγκεκριμενα powerfix και με τα wera.
Εναν επαγγελματια πιθανον να τον βολευε καλυτερα η facom. Οπως iισως να προτιμουσε καρυδακια snap-on αντι proxxon.
Moνο για τα πενσοειδη θα μπορουσα να κανω μια εξαιρεση και να χαρακτηριζα best buy τα εργαλεια της Κnipex, ιδιαιτερα τους κοφτες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.