Εργαλεία Μπαταρίας

Με ειχε 'προσλαβει' πριν 5-6 χρονια η Τhrunite για να κανω review των φακων της, που μους τους εστελνε τσαμπα :))

Οταν ομως κανεις μια αξιολογηση και σου χαριζουν το εργαλειο, οπως και να το κανεις δεν μπορεις να εισαι εντελως αντικειμενικος. Αισθανεσαι λιγο υποχρεωμενος ιδιως αν αυτα που σου στελλουν για review εχουν μεγαλη αξια. Oποτε επελεξα να μην συνεχισω αυτο το ειδος των reviews.

πάααααρα πολύ σωστά !!

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Absolutely right!
Εχω στο προγραμμα ομως φερω μερικους γιαπωνεζους κοφτες, να δω τι λενε. Οπως επισης να δοκιμασω καιτ πενσες βαρεους τυπου της knipex, αλλα ειναι φωτια παναθεμα τα!

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Οι Ιαπωνες εχουν μεγαλη ιστορια με την ποιοτητα στα ατσαλια τους και τα κραματα τους.
Εχει ο πατερας μου γιαπωνεζικα εργαλεια και κοφτες απο την δεκαετια του 60 και 70, μιλαμε για απιστευτη ποιοτητα!

https://www.axminster.co.uk/bosch-g...&utm_campaign=18wk08t2_Bosch+Products20180221

104398_xl.jpg

Το θέλω! :ADFAD2:

Μιχάλη πότε παραλαμβάνεις?

Εχω στο 'καλαθι' καιρο τωρα την 12βολτη πλανη... :)

Το ρουτερ δεν το σκέφτομαι καθολου καθως ειναι μεγαλύτερο απο το 18βολτο Ryobi!!!

Αν και καθυστερημένα, διάβασα με ενδιαφέρον τα συγκριτικά τεστ σου Μιχάλη και έχω να πώ μόνο ένα πράγμα :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εχει δουλέψει κανένας πολυεργαλείο σαν αυτό, να μου πει την γνώμη του?
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=10681

Τελειωσα μια παρουσιαση που περιλαμβανει ενα συντομο συγκριτικο μεταξυ Bosch GOP και το αντιστοιχο Dremel Multi Max. Θα την παρουσιασω απο βδομαδα.

40454193582_66ce60d12a.jpg

Παντως το Bosch GOP ειναι ενα ισχυρο εργαλειο το οποιο χρησιμοποιω πολυ συχνα σε επισκευες και μερεμετια. Εαν το χρειαζεσαι, και εχεις ηδη τo 12βολτο συστημα των μπλε bosch (φορτιστη/μπαταριες), μην το σκεφτεσαι καθολου.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Εχει δουλέψει κανένας πολυεργαλείο σαν αυτό, να μου πει την γνώμη του?
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=10681

Δεν είναι απ´ τα εργαλεία που συμπαθώ.
Σίγουρα δεν θα έδινα πολλά λεφτά σήμερα για ένα τέτοιο εργαλείο, θεωρώ οτι είναι απ´ τα πλέον αχρείαστα εργαλεία.
Έχω το Makita TM3010CX3J και θεωρώ οτι ήταν, σχεδόν, πεταμένα λεφτά. Σπάνια το χρειάστηκα και σ´ αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με το αντίστοιχο πολυεργαλείο Parkside με το 1/5 των χρημάτων που έδωσα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Δεν είναι απ´ τα εργαλεία που συμπαθώ.
Σίγουρα δεν θα έδινα πολλά λεφτά σήμερα για ένα τέτοιο εργαλείο, θεωρώ οτι είναι απ´ τα πλέον αχρείαστα εργαλεία.
Έχω το Makita TM3010CX3J και θεωρώ οτι ήταν, σχεδόν, πεταμένα λεφτά. Σπάνια το χρειάστηκα και σ´ αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με το αντίστοιχο πολυεργαλείο Parkside με το 1/5 των χρημάτων που έδωσα.
Συμφωνω.
Αλλα πας και με ενα lada niva Αθηνα-Καβαλα αλλα πας και με μια E200 mercede, δεν ειναι το ιδιο, ασχετα αν το κανεις το ιδιο δρομολογιο μια φορα το χρονο.
Εγω το fein πχ δεν το αλλαζω πλεον γιατι οταν χρειαστει δεν θα το σκεφτω να το χρησιμοποιησω εναντι εναλλακτικης λυσης, σε αντιθεση με το skill που ειχα και πολλες φορες το παρεκαμψα,

Δυστυχώς έχει δίκιο ο μπαμπης.

Νεκ, δεν είπα οτι το εργαλείο δεν είναι καλό. Και το Makita εξαιρετικό είναι, απλά πολύ ακριβό για τη χρήση τιυ, τιυλάχιστον αυτή που κάνω εγώ.
Αν βέβαια έχεις την οικονομική δυνατότητα να διατηρείς Mercedes E200 για ένα ταξίδι το χρόνο μαζί σου.

Παιδες ολα εξαρτωνται εαν χρειαζεται καποιος το συγκεκριμενο εργαλειο. Εγω το χρησιμοποιω συχνα και πληρως με ολα του τα εξαρτηματα. Το γεγονος οτι ειναι μπαταριας (και Βosch) αυξανει ακομα περισσοτερο την χρηστικοτητα του.

Δεν ειναι τυχαιο που αποκαλειται πολυεργαλειο, αρκει κανεις να αξιοποιει τις δυνατοτητες του οπως πρεπει. Για αυτο απαντησα στον Σταματη "..εαν το χρειαζεσαι..μην το σκεφτεσαι καθολου".

Απο βδομαδας θα παρουσιασω οπως ειπα τα δυο πολυεργαλεια, οποτε θα αναφερθουν και οι χρησεις τους, καποιες απο τις οποιες ειναι μοναδικες.

Εχοντας το αντίστοιχο Parkside, μπορώ να πω ότι του έβγαλα τα μάτια σε δύο περιπτώσεις (άδειασμα επαγγελματικού χώρου + ξύλωμα μαρμάρινων πάγκων, συν διάφορα μερεμέτια στο νέο σπίτι) και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Το εννοώ και κυριολεκτικά καθώς η σκόνη που παράγει είναι το κάτι άλλο χαχαχα! Αν εξαιρέσω τον υψηλό θόρυβο και το καλώδιο, είναι μια χαρά εργαλείο. Τα κοπτικά που έχει μαζί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά νομίζω (θα με διορθώσει ο Μιχάλης αν κάνω λάθος) πως ταιριάζουν τα αντίστοιχα της Bosch που είναι σαφώς ανώτερα.

Θα έδινα 100 για το αντίστοιχο μπαταρίας Bosch? Πιθανώς, ειδικά εφόσον ήδη έχω αρκετά από τη 10-12βολτη σειρά. Μόνο όμως αν ήξερα ότι θα το χειρίζομαι συχνά.

Το θελω κυρίως για χαντροματα σε σοβα για πέρασμα καλωδίου αλλά και για αφαίρεση σιλικόνης απο αλουμινία για την ίδια δουλειά. Μου έχει χρειαστεί πολλές φορές να τα κάνω αυτά και παντα χρισημοποιουσα σφυρί και κατσαβιδι με αρκετο κοπο. Πιστεύω πως με κατι τέτοιο, εφόσον εχω και τις μπαταρίες, θα με βοηθούσε αρκετά.
Περιμένω την παρουσίαση σου Μιχάλη με αγωνία!

Μπορείς να κάνεις χάντρωμα με τέτοιο πολυεργαλείο? Με ποιο κοπτικό? Νόμιζα ότι μόνο με πιστολέτο γίνεται τέτοια δουλεια (οκ, και με σφυρί-καλέμι...). Με το πολυεργαλείο παίζει να γίνει και πιο καθαρα?

Μπορείς να κάνεις χάντρωμα με τέτοιο πολυεργαλείο? Με ποιο κοπτικό? Νόμιζα ότι μόνο με πιστολέτο γίνεται τέτοια δουλεια (οκ, και με σφυρί-καλέμι...). Με το πολυεργαλείο παίζει να γίνει και πιο καθαρα?

Γίνεται με λίγο "ανορθόδοξο" τρόπο.
Εγώ το έχω κάνει με το δικό μου (Bosch GOP 250) με μία παλιά λάμα για κοπή μετάλλων και το αποτέλεσμα ήταν καθαρή τομή (κανάλι) που πέρασα καλώδιο.
Εάν βάλεις τη λάμα με τα ρινίσματα καρβιδίου (είναι λίγο ακριβή βέβαια) θεωρώ ότι γίνεται πολύ πιο εύκολα.

Ναι, ανετα γινεται, και γι αυτη τη δουλεια ειναι αυτα τα εξαρτηματα.

Βεβαια κατι κινεζικα που ειχα παρει πριν χρονια ηταν της πλακας. Της bosch ειναι αθανατα. Βγαζει και η dremel εξ'ισου καλα, ομως χρειαζεσαι ανταπτορακι για να μπουν στο bosch. Δεν εχω δοκιμασει το αντιστοιχο για σοβα της dewalt που βγαινει και σε καλη τιμη.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7957