Εργαλεία Μπαταρίας

Μην γελάσετε αλλά έχω πάρει πολλα από αυτή την εταιρεία από power bank (12ευρω)μέχρι και φωτοκυτταρο για τη βρύση της κουζίνας ( 17 ευρω) και είμαι πολύ ικανοποιήμενη.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι να γελάσουμε... Η ξιαομι ηδη θεωρειται η απλ της Κίνας.
Εγω εκτος απο κινητο εχω ενα φωτιστικο usbγια λαπτοπ μουρλια...

Εφερε ο Μαστροχαλαστης σημερα την 20βολτη σπαθοσεγα μπαταριας του Λιντλ για να την τσεκαρουμε, δυστυχως φωτο ξεχασα να βγαλω.
23600277_0_n.jpg

Μου εκανε μεγαλη εντυπωση το μικρο μεγεθος του εργαλειου! Πρεπει να ειναι απο τις λεπτοτερες/μικροτερες σε ογκο 20βολτες σπαθοσεγες που κυκλοφορουν!!
Μια χαρα ολες οι κοπες, λιγο δυσκολευτηκε σε σκληρο ξυλο, κορμο βερυκοκιας, αλλα ηταν θεμα λιγο παραπανω χρονου σε σχεση με την 20βολτη Ryobi που εχει μεγαλυτερη ροπη.

Αυτο που μου εκανε αρνητικη εντυπωση ηταν οτι ζεσταθηκε παρα πολυ ο φορτιστης και η μπαταρια. Η φορτιση εγινε πριν χρησιμοποιησουμε το εργαλειο.
Μετρησα θερμοκρασια 50 βαθμων πανω στην μπαταρια και το ιδιο στον φορτιστη. Αυτο δεν ειναι καθολου καλο για την ζωη της μπαταριας. Ισως να ετυχε.

Γενικως οι εντυπωσεις μου απο το εργαλειο ηταν πολυ καλες αναφορικα με την ποιοτητα κατασκευης, την εργονομια, την αποδοση και κυριως την τιμη.

Να πω κι εγω οτι εκοψε μπολικα κλαδια (εως 7-8cm διαμετρο, σωστα Μιχαλη;) μανταρινιας, χωρις κανενα προβλημα (μετα μαθαινω οτι ειναι σκληρο ξυλο αυτο). Σε πευκο, με πολυ ρετσινι, αρχισε να ζοριζεται σε κλαδια πανω απο 10-15cm διαμετρο. Αυτα τα "τελειωσε" η αντιστοιχη ρευματος χωρις προβλημα.
Το ζεσταμα ηταν οντως υπερβολικο. Τη μοναδικη αλλη φορα που την ειχα φορτισει, νομιζω οτι δεν ειχε ζεσταθει τοσο. Μια υποψια που εχω ειναι οτι, ισως, ηταν πληρως φορτισμενη απο την αρχη (και θυμομουν, κακως, οτι ηταν αφορτιστη), αν αυτο παιζει καποιο ρολο.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Να πω κι εγω οτι εκοψε μπολικα κλαδια (εως 7-8cm διαμετρο, σωστα Μιχαλη;) μανταρινιας, χωρις κανενα προβλημα (μετα μαθαινω οτι ειναι σκληρο ξυλο αυτο). Σε πευκο, με πολυ ρετσινι, αρχισε να ζοριζεται σε κλαδια πανω απο 10-15cm διαμετρο. Αυτα τα "τελειωσε" η αντιστοιχη ρευματος χωρις προβλημα.
Το ζεσταμα ηταν οντως υπερβολικο. Τη μοναδικη αλλη φορα που την ειχα φορτισει, νομιζω οτι δεν ειχε ζεσταθει τοσο. Μια υποψια που εχω ειναι οτι, ισως, ηταν πληρως φορτισμενη απο την αρχη (και θυμομουν, κακως, οτι ηταν αφορτιστη), αν αυτο παιζει καποιο ρολο.

Αν ζεσταινεται ο φορτιστής μία εύκολη λύση

PER.758593.jpg

Εάν η μπαταρία ήταν ήδη φορτισμένη ποιος ο λόγως που την φορτισεται.... ;
Φαντάζομαι για να έχετε πλήρη την μπαταρία για τις δοκιμές ώστε να μην ξεμεινετε ....
Θεωρώ ότι οι μπαταρίες parkside δεν εχουν την ιδιαιτερότητα που έχουν οι Bosch ώστε να φορτίζονται σε οποία κατάσταση και εαν είναι...Φυσικά ούτε εκεί εγώ το κάνω περιμένω να φτασουν στο κόκκινο πρώτα.

Πόση ώρα την αφήσατε να φορτίσει.. ..;. Όταν έγινε η μέτρηση θερμοκρασίας και μετά η θερμοκρασία ήταν σταθερή εκεί...;( 50 βαθμούς δηλ)...

Πάντως και στα 12v Bosch εαν αφήσεις παραπάνω από όσο πρέπει ζεσταίνεται κάπως.
Π.χ. η 2 άρα μπαταρία με τον 1115cv φορτιστή θέλει 85-90 λεπτά. ..Από εκεί πέρα αρχίζει και ζεσταίνεται ο φορτιστής/μπαταρια.
Δηλ δεν είναι να την αφήσεις όσο να την μπαταρία πάνω στο φορτιστή.. θέλει έλεγχο...κατα την ταπεινή μου γνώμη.

Θεωρησαμε οτι η μπαταρια ηταν αδεια και την φορτισαμε. Αυτο ομως δεν παιζει κανενα μα κανενα ρολο, ακομα και γεματη να ειναι η μπαταρια ο φορτιστης διαβαζει το βολταζ και δεν θα φορτιζε αλλο. Ειναι απιθανο ο φορτιστης να φορτισει παραπανω μια ηδη φορτισμενη μπαταρια. Μια εντελως αδεια μπαταρια ειναι πιθανον να ζεστανει παραπανω απο μια μισοαδεια αλλα τοσο!

Ολες οι 18650 μπαταριες λιθιου ειτε parkside ειτε bosch ιδια συμπεριφορα πρεπει να εχουν. Φορτιζουν σε οποια κατασταση και να ειναι, χωρις προβλημα.

Η φορτιση ηταν περιπου μια ωρα. Μια φορα μετρησα την θερμοκρασια, οταν εβγαλα τον φορτιστη απο την πριζα και καταλαβα οτι η μπαταρια ηταν ζεστη.

Οταν εφτασα, θυμομουν οτι ειναι αφορτιστη και τη βαλαμε για φορτιση. Ισως θυμομουν λαθος και ηταν φορτισμενη, αρα "φορτιζε" κανα μισαωρο ενω ηταν ηδη στο full.
Και παλι δεν ξερω αν θα επρεπε να ζεσταθει τοσο, απλως το αναφερω γιατι ακριβως την προηγουμενη φορα δε θυμαμαι να ζεσταθηκε τοσο.
Η θερμοκρασια μετρηθηκε μολις ειχε βγει απο το ρευμα (1 λεπτο μετα, πες).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

ναι καλά Νίκο, και μετά θα ζεσταίνεται το τροφοδοτικό και τούμπαλιν :flipout:

χαχαχαα....Γιώργο, το χρησιμοποιώ σε φορτιστή "συμβατικών" μπαταριών Li και Ni (όπου ζέσταινε πολύ, ειδικα τις ΑΑΑ Νι μπαταρίες μια και δεν κατεβαίνει κάτω από 0.5Α σε φόρτιση) και έχω δει ότι κάνει δουλειά. Οι περισσότεροι φορτιστές 12V και 18V μπαταριών έχουν δικό τους ανεμιστήρα αλλά και να μην έχουν, η ψύξη ή έστω ο καλός αερισμός χρειάζεται για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ειλικρινά, δεν το ανέβασα για πλάκα....gadget μεν αλλά κάνει δουλειά. (άσε που έχει και ρολόι στον έλικα... :BDGBGDB55:)

ε άμα έχει και ρολόϊ θα το πάρω κι εγώ !!!!

χωρίς πλάκα πάντως αυτό που έγραψα ισχύει σε μεγάλο ποσοστό στα laptop ιδίως, όπου το τροφοδοτικό τους δεν αερίζεται.(με ανεμιστήρα)

Οταν εφτασα, θυμομουν οτι ειναι αφορτιστη και τη βαλαμε για φορτιση. Ισως θυμομουν λαθος και ηταν φορτισμενη, αρα "φορτιζε" κανα μισαωρο ενω ηταν ηδη στο full.
Και παλι δεν ξερω αν θα επρεπε να ζεσταθει τοσο, απλως το αναφερω γιατι ακριβως την προηγουμενη φορα δε θυμαμαι να ζεσταθηκε τοσο.
Η θερμοκρασια μετρηθηκε μολις ειχε βγει απο το ρευμα (1 λεπτο μετα, πες).

Αν ηταν φορτισμένη στο full, όσο και να την αφήσεις δεν πρόκειται να "ανάψει". Όλοι οι συγχρονοι φορτιστές έχουν κυκλωμα επιτήρησης και προστασίας. Αν ζεστάθηκε τόσο πολύ τότε ή έχει προβλημα ο φορτιστής ή η μπαταρία ή ίσως και να φταίνε οι συνθήκες (μην ξεχνάς ότι έχουμε ακόμα ζεστές μέρες). Ποιος φταίει, εφόσον δεν είμαστε επαγγελματίες ηλεκτρονικοί να μετρήσουμε και να βγάλουμε πορίσματα??? άλλαξε τον τοπο/χώρο/ώρα φόρτισης, αλλάξε μπαταρία στον ίδιο φορτιστή ή άλλαξε φορτιστή και παίξε με την ίδια μπαταρία (δύσκολο το να έχεις 2 φορτιστές φαντάζομαι). Αλλά πιστεύω ότι ήταν νορμάλ η θερμότητα που αναπτύχθηκε, ειδικά στα μέσα προς τελειώματα της φόρτισης. Δεν είμαι ειδικός αλλά τέτοια φαινόμενα τα συναντάω καθημερινά λόγω πολλών φορτίσεων μπαταριών (εργαλεία, ηλ. τσιγάρο, φακούς και διαφορες μικροσυσκευές). Το ανεμιστηρακι που ανεβασα πιο πριν (δεν εννοώ το συγκεκριμένο ντε και καλά) βοηθάει σε μια πιο νορμάλ φόρτιση...

Τι να πω, μπορεί και να κάνω λάθος αλλά ειδικός δεν είμαι...την εμπειρία μου παραθέτω.

ε άμα έχει και ρολόϊ θα το πάρω κι εγώ !!!!

χωρίς πλάκα πάντως αυτό που έγραψα ισχύει σε μεγάλο ποσοστό στα laptop ιδίως, όπου το τροφοδοτικό τους δεν αερίζεται.(με ανεμιστήρα)

Γιώργο τα λαπτοπ έχουν δικό τους ανεμιστήρα για να αποφευγονται τέτοια, αλλά συχνα-πυκνά τα παιζει λόγω σκονης και δεν δουλεύει...οπότε το ανοιγεις, το ξεκολλάς, το φυσάς και συνεχίζεις....αν θες βάζεις και εξωτερικό (αυτές οι βάσεις είναι για τα μπάζα κατ'εμε) και σιγουρεύεσαι (όσο είναι εφικτό αυτό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Γιώργο τα λαπτοπ έχουν δικό τους ανεμιστήρα για να αποφευγονται τέτοια, αλλά συχνα-πυκνά τα παιζει λόγω σκονης και δεν δουλεύει...οπότε το ανοιγεις, το ξεκολλάς, το φυσάς και συνεχίζεις....αν θες βάζεις και εξωτερικό (αυτές οι βάσεις είναι για τα μπάζα κατ'εμε) και σιγουρεύεσαι (όσο είναι εφικτό αυτό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες).

Για το τροφοδοτικό μιλάω Νίκο. ο ανεμιστήρας που έχουν είναι για τον επεξεργαστή-μητρική. το τροφοδοτικό τους αερίζεται μόνο από το φυσικό περιβάλον.
τα stand με ανεμιστήρα όπως πολύ σωστά επισήμανες ναι είναι για τα μπάζα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Για το τροφοδοτικό μιλάω Νίκο. ο ανεμιστήρας που έχουν είναι για τον επεξεργαστή-μητρική. το τροφοδοτικό τους αερίζεται μόνο από το φυσικό περιβάλον.
τα stand με ανεμιστήρα όπως πολύ σωστά επισήμανες ναι είναι για τα μπάζα.

Ουπς....1000 δίκαια έχεις...άλλου πήγε το μυαλό μου...εκεί που χωλαίνουν όλα και που ξεκινάν τα προβλήματα. Για αυτό σου λέω ανεμιστράκι, και αέρας και....ρολόι :violent-smiley-030:

Το σπαθοσεγακι ειναι απιθανο.
Εγω δηλωνω ενθουσιασμενος και δεν ειναι πολυ ευκολο αυτο να συμβει.
Οσο για φορτιση εκανα κακ εγω την πρωτη φορτιση της μπαταριας και δεν παρατηρησα κατι.
Στην δεύτερη θα κανω μια μετρηση θερμοκρασίας με το πιστολι υπερυθρων.

Για την θερμοκρασία που αναφέρατε πριν, όντως ζεσταίνεται ο φορτιστής και δεν τίθεται θέμα προβλήματος του συγκεκριμένου που δοκιμάσατε. Το βλέπω στη φόρτιση στη δική μου 20βολτη μπαταρία του τροχού. Βέβαια, έχουμε και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και παίζει μεγάλο ρόλο αυτό. Κάποιες μέρες που έβραζε το σύμπαν, ο φορτιστής τσουρούφλαγε και εκοβα τη φόρτιση για να κρυώσει και να τη συνεχίσω μετά . Το όλο θέμα δημιουργείται γιατί οι φοριστές αυτοί είναι ταχείας φόρτισης και δίνουν πολύ ρεύμα. Σε κανονικές συνθήκες για να φορτιστεί μια 20v μπαταρία των 4hA με νορμάλ φόρτιση θα χρειαστεί πάνω από 5 ώρες, οπότε καταλαβαίνετε τι ζορι τραβάει όταν φορτίζεται σε μόλις 80 λεπτά.

Κατ αρχήν καλώς ήρθες στην μαστρο-παρέα.

Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου. ότι μπαταρίες φορτίζω είτε 18650 είτε Eneloop NiMh ποτέ δεν ζεσταίνονται. ούτε οι μπαταρίες αλλά ούτε και ο φορτιστής.
Φορτίζουν όμως αργά, πολύ αργά. ο επαγγελματίας όμως αλλά κι ο ερασιτέχνης πολλές φορές, άμα πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά κοιτάζουν να γίνεται γρήγορα η φόρτιση και δεν τους απασχολεί το ζέσταμα της μπαταρίας ή του φορτιστή. ούτε μπορεί να κουβαλάνε 4-5 μπαταρίες (είναι και πανάκριβες)
Όλα αυτά βέβαια εις βάρος της μπαταρίας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις μπαταρίες των κινητών. γρήγοροι φορτιστές για να μην χάνεις ούτε λεπτό από instagram, fb, viber, κ.λ.π.
δεν ακούς για εκρήξεις κινητών ; με μερικά μάλιστα ψήνεις και μπριζόλα από τη θερμοκρασία !!