Εργαλεία Μπαταρίας

Καλώς σας βρήκα :)
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κι εγώ και ο καθένας μας πιστεύω, άσχετα αν είμαστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, όταν βάλουμε μια μπαταρία εργαλείου να φορτίσει θέλουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό φυσικά έχει το "κάποιο τίμημα" του :)

Θεωρησαμε οτι η μπαταρια ηταν αδεια και την φορτισαμε. Αυτο ομως δεν παιζει κανενα μα κανενα ρολο, ακομα και γεματη να ειναι η μπαταρια ο φορτιστης διαβαζει το βολταζ και δεν θα φορτιζε αλλο. Ειναι απιθανο ο φορτιστης να φορτισει παραπανω μια ηδη φορτισμενη μπαταρια. Μια εντελως αδεια μπαταρια ειναι πιθανον να ζεστανει παραπανω απο μια μισοαδεια αλλα τοσο!

Ολες οι 18650 μπαταριες λιθιου ειτε parkside ειτε bosch ιδια συμπεριφορα πρεπει να εχουν. Φορτιζουν σε οποια κατασταση και να ειναι, χωρις προβλημα.

Η φορτιση ηταν περιπου μια ωρα. Μια φορα μετρησα την θερμοκρασια, οταν εβγαλα τον φορτιστη απο την πριζα και καταλαβα οτι η μπαταρια ηταν ζεστη.

Μάλιστα...κατατοπιστηκοτατος....
Αρα ο φορτιστης όταν τελειώσει την φόρτιση του σταματάει την "δουλεια" του και δεν παιζει ρολο η κατάσταση της μπαταρίας...

Οταν εφτασα, θυμομουν οτι ειναι αφορτιστη και τη βαλαμε για φορτιση. Ισως θυμομουν λαθος και ηταν φορτισμενη, αρα "φορτιζε" κανα μισαωρο ενω ηταν ηδη στο full.
Και παλι δεν ξερω αν θα επρεπε να ζεσταθει τοσο, απλως το αναφερω γιατι ακριβως την προηγουμενη φορα δε θυμαμαι να ζεσταθηκε τοσο.
Η θερμοκρασια μετρηθηκε μολις ειχε βγει απο το ρευμα (1 λεπτο μετα, πες).

Μάλλον αυτό θα έγινε...κατάλαβα...

Για να μην μπερδεύεστε, να παρακολουθείτε το λαμπάκι του φορτιστή. Όταν είναι πράσινο σημαίνει ότι είναι stand by αλλά ΔΕΝ τροφοδοτεί. Όταν γυρίσει σε κόκκινο σημαίνει ότι τροφοδοτεί και θα αλλάξει πάλι σε πράσινο όταν γεμίσει η μπαταρία οπότε και θα σταματήσει τη λειτουργία του αυτόματα. Αν η μπαταρία είναι γεμάτη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσει να τη φορτίζει ο φορτιστής. Επίσης αν δείτε το λαμπάκι να αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα να ξέρετε ότι κάπου έχει προκύψει κάποιο σφάλμα και ΔΕΝ τροφοδοτεί. Σε αυτή τη περίπτωση βγάλτε την μπαταρία, περιμένετε για ένα λεπτό και βάλτε τη πάλι.

Έχω 6 20βολτα parkside. Όλοι οι φορτιστές κατά καιρούς παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα.
Όταν συμβαίνει αλλάζω φορτιστή και πάντα συνεχίζεται η φόρτιση χωρίς πρόβλημα. Επίσης ο φορτιστής που παρουσίασε υπερθέρμανση δεν την παρουσιάζει στην επόμενη φόρτιση.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δειχνει να είναι περιστασιακό και δεν του έδωσα ιδιαίτερη σημασία κυρίως γιατί έχω 6 εναλλακτικές.
Δεν ξέρω τι μαγικά συμβαίνουν.
Υγ. Από την 20βολτη σπαθοσεγα που έβγαλε τελευταία είμαι κι εγώ πολύ ευχαριστημένος.

Εχθές μετά από πολύ καιρό μου δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξω τρύπες με το κρουστικο μπαταρίας Stanley. Τρυπανια τα cyl 9 multi construction και η τρύπα έγινε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ομολογώ πως ξαφνιαστηκα μιας και οι πρώτες φορές που επιχείρησα να ανοίξω τρύπες (με άλλο κρουστικο και άλλο τρυπανι) με απογοήτευσαν τόσο που είπα θα τα αφήσω αυτά να τα κάνει ο σύζυγος.... Τελικά ούτε αυτό θα του αφήσω.... Αντε καλά ίσως αυτά που είναι ψηλά για να μην παιδεύομαι. Η επόμενη δοκιμή θα γίνει στην αποθηκη σε τσιμέντο λίθο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο Δεσποινα!
Την μεγαλη διαφορα να ξερεις οτι την κανει πρωτιστως το τρυπανι (CYL 9 multi construction) και τριτευοντως (ουτε καν δευτερευοντως) το κρουστικο εργαλειο.

Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απο Νοεμβριο η Μιlwaukee βγαζει 12βολτο ψηφιακο δυναμοκλειδο!!

Milwaukee-M12-Torque-Wrench.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το αρθρο: https://toolguyd.com/milwaukee-motorized-digital-torque-wrench-q42019/

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?
Στο θέμα με τις πριονοκορδέλες είδα για τη metabo.
Έχει πέσει τόσο πολύ το επίπεδο και η ποιότητά της?
Έχει γίνει επιπέδου Parkside , einhell κ.λ.π?
Τι λέτε?

Επιπεδο Parkside δεν θα φτασει ποτε αλλα πλεον ειναι κινεζικη κατασκευη με οτι αυτο συνεπαγεται.
Ο Νεκταριος πηρε την μικρη και παιδευτηκε παρα πολυ να την σεταρει οπως πρεπει.

Εαν εχεις μπαταριες και φορτιστη τοτε παρτο.....σου λυνει τα χερια στο βιδωμα/ξεβιδωμα....εαν τα 155Ν ειναι καθαρα τοτε εχει δυναμη....

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας :) Μάλλον θα το χτυπήσω :)

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όντως κατατοπιστικό το video. Ευχαριστούμε Κυρ.

Ο θόρυβος του (εμένα λόγω ταράτσας στην ερασιτεχνική του χρήση) ενοχλεί κάπως κάθε φορά που το χρησιμοποιώ.

Μια χαρά είναι :) Βέβαια, όπως λέει και ο Κώστας, τη φασαρία του την έχει, αλλά θα το πιούμε κι αυτό το φαρμάκι

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συναδελφοι οι μπαταριες των εργαλειων ειναι ενα ακριβο αναλωσιμο, οποτε επειδη σε αρκετες απο αυτες εχω ηδη ξεπερασει την πενταετια αρχιζω να τσεκαρω τι γινεται απο εναλλακτικες. Ευτυχως δεν εχω διαπιστωσει ακομα καποια εμφανη σημαδια 'γηρατος' ουτε στις Bosch (Μπλε/DIY/Dremel), oυτε στις Μακιτα ουτε στις Ryobi.

Οι μπαταριες της Makita ειναι απο τις ακριβοτερες. Εχω εντοπισει μια 12βολτη στο Banggood την οποια και παρηγγειλα για δοκιμη. Κοστος 16.5 ευρω με τα μεταφορικα.
https://www.banggood.com/MAK-10_8-L...030-p-1366109.html?ID=517854&cur_warehouse=CN

Το ιδιο και οι μπαταριες της Ryobi, πανακριβες στην Ελλαδα και στην Ευρωπη. Εδω βρηκα ενα ζευγαρι 5Αω 18βολτες στο Αμαζον γερμανιας με 33 ευρω το τεμαχιο με τα μεταφορικα.
Το προβλημα το μεγαλο ειναι οτι μπαταριες λιθιου δεν ταχυδρομουνται απο Αμαζον στην Ελλαδα και σπανιως θα βρεις καποια εξαιρεση οπως αυτη παρακατω.
https://www.amazon.de/gp/product/B07YB3SD3Y/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

Στην καλυτερη περιπτωση φανταζομαι οτι οι παραπανω μπαταριες θα κυμαινονται γυρω στο 80% της χωρητικοτητας της γνησιας. Δηλαδη η 5αρα σε Αμπερ θα συμπεριφερεται σαν 4αρα.
Βεβαια σε τετοιες περιπτωσεις μαιμουδομπαταριων δεν υπαρχει κανονας. Μπορει ενα σετ να σου βγει αστερι και ενα αλλο σετ της ιδιας μαρκας να ειναι για πεταμα.

Εχω την εντυπωση πως δεν ταχυδρομουνται τα μεμονωμενα στοιχεια, ενω τα pack εργαλειων και power bank ταχυδρομουνται κανονικα.
Ειχα αγορασει, για λογαριασμο φιλου (DIY κατασταση), αυτη του banggood πριν απο 6 μηνες και ολα

Σωστα, τα σετ των εργαλειων αποστελλονται κανονικα. Με τις μεμονωμενες μπαταριες υπαρχει θεμα.

Καθε περυσι και καλυτερα μου φαινεται.
Παλια, πριν 4-5 χρονια δηλαδη, οχι μονο εστελλαν οποιαδηποτε μπαταρια και διαφορα "ευφλεκτα" υλικα, αλλα και με αγορες πανω απο 25 ευρω τα μεταφορικα ηταν δωρεαν..!!

Ειμαι πολυ περιεργος πως θα ειναι οι τιμες και η ποικιλια σε αυτα τα προιοντα απο το Αmazon.gr σε λιγο καιρο!

εαν το ψαξεις και μαθεις το λογο που δεν στελνουν μπαταριες στην Ελλαδα και σε αλλες 6, 7 χωρες, θα κλαψεις απο τα γελια