Εργαλεία Μπαταρίας

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Σε ευχαριστω.

Απο εδω τις πηρα https://www.amazon.de/gp/product/B07YB3SD3Y/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1

Ειναι απο τους ελαχιστους που στελλουν Ελλαδα και μαλιστα με λιγα μεταφορικα. Ερχεται με DHL σπιτι σου.

Καλησπερα Χιωτη,ενδιαφερον αυτο για την γερμανικη αμαζον! Γενικως ειναι αξιοπιστοι σε παραδωσεις κτλ? Ρωταω γιατι εδω εχουμε τεραστιο προβλημα με απωλιες και ελαφροχερηδες ταχυδρομους, ετσι τα τελευταια χρονια αποφευγω τις αγορες online.

Αλλη μια ερωτηση που θα ηθελα να σου κανω ειναι ποιο ειναι πανω κατω το κοστος των μεταφορικων,

και επειδε η ερωτηση ειναι λιγο γενικη για ενα δραπανο Dewalt 3kg των 200 ευρω ,η τιμη του ανεβαινει 20,30,40% με τα μετοφορικα η διπλασιαζεται ?

Αν εχεις καποιο αλλο παραδειγμα απο κατι που εχεις παραγγειλει επισης βοηθαει στο να καταλαβω πανω κατω

σ'ευχαριστω

Tα μεταφορικα εξαρτωνται απο την χωρα που αποστελλεται το δεμα. Δεν μπορεις να γενικευσεις τα μεταφορικα κρινοντας με το ποσο κοστιζει η αποστολη στην Ελλαδα.
Ενα δραπανο των 3 κιλων μπορει να κοστισει σε μεταφορκα για Ελλαδα απο 8 εως και γυρω στα 15 ευρω, δεν υπαρχει μπουσουλας. Τα μεταφορικα σαν ποσοστο παραμενουν χαμηλα και δεν ξεπερνουν καν τα 20% που λες.

Η αμαζον ειναι απολυτα αξιοπιστη, ομως δεν μπορει να εχει ελεγχο για τους επιορκους ταχυδρομικους που αναφερεις η για τα δεματα που κλεβονται πχ. οταν τα αφηνει ο ταχυδρομος στην πυλωτη μιας πολυκατοικιας.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Η ερωτηση μου εγινε επειδη εδω εχτος απο τα "χαμενα/αζητητα" εχουμε τεραστιο προβλημα με δασμους...οτι ερχεται απο Βορεια Αμερικη

υποκειται σε 60% δασμους απο το συνολο με τα μεταφορικα...ετσι ενα δραπανο πχ που κοστιζει 100 δολαρια και εχει 30 δολαρια μεταφορικα μεχρι να φτασει εδω φτανει στα 208 δολαρια:FSGSFGS4:......

αυτο κανει τις εισαγωγες πολυ δυσκολες εως αδυνατες και μερικες φορες ειναι ποιο ευκολο να ταξιδεψεις μεχρι Μιαμι και να φερεις τα

εργαλεια στην βαλιτσα...

δεν ειναι οι δασμοι 60%..ειναι περιπου 3%, + 24% ΦΠΑ εξαγωγης συναλλαγματος

η υπαρκτη διαφορα του 30% ειναι ειτε κερδος(κοπικο) (γιατι τα ελληνικα καταστηματα δεν θελουν ή δεν μπορουν να δουλεψουν με 25-40% κερδος οπως στο εξωτερικο), ειτε η προμηθεια του χονδρεμπορα (ΝΑΙ στην ελλαδα υπαρχουν ακομα)

δεν ειναι οι δασμοι 60%..ειναι περιπου 3%, + 24% ΦΠΑ εξαγωγης συναλλαγματος

η υπαρκτη διαφορα του 30% ειναι ειτε κερδος(κοπικο) (γιατι τα ελληνικα καταστηματα δεν θελουν ή δεν μπορουν να δουλεψουν με 25-40% κερδος οπως στο εξωτερικο), ειτε η προμηθεια του χονδρεμπορα (ΝΑΙ στην ελλαδα υπαρχουν ακομα)

Φιλε Κοspap δυστυχως οι δασμοι η ICMS οπως λεγεται εδω εινα 60% .

Εδω ενα site που μπορεις να υπολογισεις μια εισαγωγη,( https://www.tributado.net/#)

και εχτος απο αυτα που σου χρεωνωνται ερχονται και κατι εξτρα απο τα τοπικα ταχυδρομεια αναλογα το τελικο ποσο....και μετα να κανεις και 10 τρισαγια για να ερθει στα χερια σου....

Attachments

• Screen Shot 2019-10-22 at 18.16.31.png
    Screen Shot 2019-10-22 at 18.16.31.png
    212.4 KB · Views: 230
Ο τροχος της Stanley είχε σήμερα,γρηγορα-γρηγορα,την τιμητική του...
Έκοψα 17 τέτοιες βέργες με μια 4αρα μπαταρια(πληρες φορτισμενη και αποφορτιση)και μια 2αρα( 2 κοψιματα μονο) με της Dewalt το δισκακι...

20191024-101634.jpg

Νομίζω ότι είναι μια χαρά για την ποσότητα και το χρόνο που δούλεψε...αρκετά ικανοποιημένος συνολικά.
Όσο για το βάρος δεν με κούρασε στην συγκεκριμένη δουλειά...
Πάντως πολύ όμορφο εργαλείο...
Έιναι εύκολο να βγάλεις τον προφυλακτήρα ώστε να το γυρίσεις σε τριψιμο όπως θα δείτε στις φωτο...

20191023-150304.jpg

Κωστή είναι όμορφο συναίσθημα νά δίνεις χρήμα γιά εργαλεία,καί στήν πράξη νά σέ ανταμείβει όταν καί όπου χρειάζεται,καλοδούλευτο καί πάλι,καί καλές δουλειές.

Κώστα νομίζω έκανες πολύ καλή αγορά. 115mm είναι ή 125 ; (για 125 το κόβω να σου πω )
Ένσταση ! τον προφυλακτήρα γιατί να τον βγάλεις ; τόσο πολύ σε εμποδίζει στο τρίψιμο ;

Ευχαριστώ παιδιά...

Γιώργο η διάμετρος είναι 125mm...
Eαν θες να βάλεις velcho πιατάκι με αυτοκολλητα η βάση πλαστική για viper δεν χωρανε εντός του προφυλακτήρα....

Aς βαλω εδω καποιες εντυπωσεις σχετικα με καποιες μπαταριες που ανελυσα με τον καινουριο φορτιστη.

Επειδη ο νεος φορτιστης εχει την δυνατοτητα να ελεγχει την πραγματικη χωρητικοτητα μιας μπαταριας ειπα να τεσταρω τις μπαταριες ΑΑ του ΙΚΕΑ που ακουω παρα πολυ καλα λογια.
Δοθεισης της ευκαιριας εβαλα πανω επισης και δυο μπαταριες που τις εχω περιπου 4-5 χρονια, μια eneloop κανονικη και μια eneloop pro. Nα δω πως τα πανε μετα απο τοσα χρονια χρησης.

Εδω, μετα το περας της δοκιμης charge test που διηρκησε περιπου 3 ωρες, ο φορτιστης δειχνει την κατασταση της μπαταριας του ΙΚΕΑ που βρισκεται στην θεση 1.
48958700097_778fa2edfe_c.jpg

Η ονομαστικη τιμη χωρητικοτητας που αναγραφεται πανω στην μπαταρια ΑΑ LADDA του ΙΚΕΑ ειναι 2450μΑω. Η μπαταρια γραφει επανω της ΜΑDE IN JAPAN!!!!
Η αναλυση εδειξε οτι η πραγματικη χωρητικοτητα της μπαταριας ειναι μεγαλυτερη απο την αναγραφομενη, στα 2550μΑω!
Η μπαταρια φορτισε στα 1.51ν και οτι η εσωτερικη της αντιθεση ειναι 21mR -πολυ χαμηλη. Λιγοτερη εσωτερικη αντισταση σημαινει καλυτερη ροη του ηλεκτρισμου και πιο efficient μπαταρια. Ψηλη εσωτερικη αντισταση σημαινει το αντιθετο. Οι νεκρες μπαταριες εχουν υψηλη εσωτερικη αντισταση. Δεν εχω εμβαθυνει το θεμα της εσωτερικης αντιστασης αλλα στο μυαλο μου ειναι σαν την χοληστερινη που φραζει σιγα σιγα τα αγγεια. Λιγη χοληστερινη, καλη υγεια, πολυ χοληστερινη..no good, παρα πολυ χοληστερινη..no life :)

Οι μπαταριες Eneloop απο την αλλη εδειξαν οτι πραγματικα εχουν κερδισει με την αξια τους τον τιτλο της καλυτερης μπαταριας ΝιΜΗ που υπαρχει.
Η απλη Eneloop με αρκετα χρονια χρησης στην πλατη και με ονομαστικη τιμη χωρητικοτητας τα 1900μΑω, εδειξε χωρητικοτητα 2027μΑω!!!
Φορτισε στα 1.53v με εσωτερικη αντισταση μολις 15mR. Πραγματικα εντυπωσιακη αποδοση μετα απο τοσα χρονια.

Εδω ενα στιγμιοτυπο απο τα αποτελεσματα της απλης Eneloop στην θεση 2.
Το φωτομετρο της μηχανης ξεγελαστηκε απο την τοπικη φωτεινοτητα της οθονης και σκουρηνε αυτοματα ολο το καδρο μικραινοντας το διαφραγμα του φακου!
48958699287_a4889d6e5f_c.jpg

Μια απο τα ιδια για την αλλη γερικη Εneloop την μαυρη Pro. Αναγραφομενη χωρητικοτητα στα 2400μΑω και μετρησιμη στα 2406μΑω!! Φορτισε στα 1.53v με αντισταση 26mR.

Αρα βλεπουμε οτι...ο,τι πληρωνεις παιρνεις απο μπαταριες με καποιες πιθανες εξαιρεσεις.
Εαν μετα απο καποια χρονια οι σχετικα φτηνες μπαταριες του ΙΚΕΑ (made in Japn ειπαμε!) θα κρατησουν τοσο καλα οσο οι Eneloop θα μιλαμε για best value for money.

Αυτη τη στιγμη τεσταρω τις μικρες ΑΑΑ του ΙΚΕΑ, τις μικρες γερικες ΑΑΑ Eneloop, καποια ακομα ζωντανη ΑΑΑ Tronic του Lidl καθως και μια ΑΑ tronic του Lidl.
Ειμαι περιεργος τι αποτελεσμα θα βγαλει η καλπη.. :)

ΥΓ.
Κωστα/kospap, αν θελεις να πεις δυο πραγματα για την θεωρια της εσωτερικης αντιστασης καθως και τι ειναι αυτη η μοναδα mR, εγω ηξερα Ohm, please be my guest :)

mΩ είναι η μονάδα, αλλά προφανώς το display δεν γνωρίζει από ελληνικούς χαρακτήρες
Επισεις, εκ παραδρομής έγραψες μΑ αντί για mA το οποιο είναι 1/1000.000 του αμπέρ

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

mΩ είναι η μονάδα, αλλά προφανώς το display δεν γνωρίζει από ελληνικούς χαρακτήρες
Επισεις, εκ παραδρομής έγραψες μΑ αντί για mA το οποιο είναι 1/1000.000 του αμπέρ

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Μαλλον πιαστηκαμε αδιαβαστοι σχετικα με τα συμβολα της αντιστασης.. :)

"...In the electronics industry it is common to use the character R instead of the Ω symbol, thus, a 10 Ω resistor may be represented as 10R...."

Ευχαριστώ παιδιά...

Γιώργο η διάμετρος είναι 125mm...
Eαν θες να βάλεις velcho πιατάκι με αυτοκολλητα η βάση πλαστική για viper δεν χωρανε εντός του προφυλακτήρα....

Άμα είναι έτσι ΟΚ καλά έκανες.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Μιχάλη πολύ καλό το τεστάκι σου. πράγματι πολύ καλές οι Eneloop. Όταν θα ξανά πάω ΙΚΕΑ μάλλον θα χτυπήσω κι εγώ μερικές από τις μπαταρίες του μιας και στη δοκιμή σου έδειξαν καλά στοιχεία.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Άμα είναι έτσι ΟΚ καλά έκανες.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Μιχάλη πολύ καλό το τεστάκι σου. πράγματι πολύ καλές οι Eneloop. Όταν θα ξανά πάω ΙΚΕΑ μάλλον θα χτυπήσω κι εγώ μερικές από τις μπαταρίες του μιας και στη δοκιμή σου έδειξαν καλά στοιχεία.

Ευχαριστω Γιωργο.

Και εγω νομιζω οτι θα εμπιστευτω πλεον τις μπαταριες του ΙΚΕΑ, αυριο θα ξερω και τα αποτελεσματα των μικρων ΑΑΑ.

Στο κατω κατω ειναι ΚΑΙ made in Japan KAI λανσαρονται απο εναν κολοσσο που δεν νομιζω να παιζει με την ποιοτητα ΚΑΙ οι κριτικες που εχω διαβασει ειναι πολυ καλες KAI οι δοκιμες μου βγηκαν πολυ καλες ΚΑΙ η τιμη ειναι ενα κλασμα της τιμης των αριστων Εneloop.

Μιχάλη να σε ρωτήσω...παλιότερα είχα πάρει κι εγώ της LADDA από ΙΚΕΑ, αλλά ήταν καφέ/μπεζ χρώματος.

Δεν τις έχω όμως εδώ, αλλά σε ηλιακά φωτιστικά στο χωριό.

Είναι οι ίδιες ή τις έχει αλλάξει;

Επειδή κατά διαστήματα τα κάνει κάτι τέτοια το ΙΚΕΑ...να αλλάζει δηλαδή πχ προμηθευτή, σχεδιασμό κλπ. Αλλά να κρατάει το όνομα του προϊόντος.

Οι καφε AA LADDA ειναι των 900 η 1000mAh, οι ασπρες ειναι των 2500mAh χωρητικοτητας.
Οι πρωτες, οι καφε, εχουν ζωη για 1500 κυκλους φορτισης και οι δευτερες οι ασπρες για 500.
Oι ασπρες ειναι για συσκευες που τραβανε πολλα αμπερ, οι καφε για πιο ηπιες σε καταναλωση ενεργεια συσκευες.

Το ιδιο και για τις μικρες ΑΑΑ LADDA, υπαρχουν οι καφε των 500mAh και οι ασπρες των 1000mAh. Ιδιο σκεπτικο με το παραπανω, οι καφε ειναι για ρολογια, τηλεκοντρολ, τηλεφωνα οπου η ενταση/καταναλωση ειναι μικρη.
Οπως η panasonic βγαζει τις AAA eneloop και τις ΑΑΑ eneloop lite. Επισης τις eneloop ΑΑ τις κανονικες τις ασπρεες και τις ΑΑ τις μαυρες τις pro με την μεγαλη χωρητικοτητα σαν τις ασπρες LADDA.

Eγω εχω εναν συνδυασμο απο τις παραπανω μπαταριες ΑΑ και ΑΑΑ για σωστη και πιο ορθολογισμενη χρηση αναλογα την συσκευη.

ετσι....

και νομιζω οτι για ταφωτιστικα ειναι ακλυτερες οι καφε, λογω συνεχους φορτισης