Εργαλεία Μπαταρίας

Κι εγώ τις καφέ/μπεζ τις πήρα λόγω κόστους (ήθελα 16τμχ) και mah και γιατί τις άσπρες όταν τις πήρα δεν υπήρχαν νομίζω...
Τα φωτιστικά δυστυχώς - ανάλογα και τον μήνα - δεν τα βλέπει συνεχώς ήλιος, οπότε τα 1000mah είναι μια χαρά...!!!

Απλά τελευταία φορά που πήγα ΙΚΕΑ Λάρισας κι έψαχνα για τις καφέ για να έχω καβάτζα για τα φωτιστικά, δεν υπήρχε ούτε για δείγμα ΑΑ.
Μόνο οι άσπρες. Και φυσικά δεν πήρα...
Τώρα θα τις έχω στα υπόψιν!!!
 
Περασε ευχαριστα η ωρα καθως μoλις τελειωσε η δοκιμη/συγκριτικο του μικρου 12βολτου τροχου parkside με το 12βολτο Bosch GWS.

Eδω ενα φωτεινο στιγμιοτυπο απο κοπη μπετοβεργας 8μμ :)
49037813983_a47327319d_c.jpg


Ειναι πολλα τα λογια και οι φωτογραφιες και θα αρκεστω σημερα στην περιληψη η οποια εχει ως εξης:
To τροχακι του λιντλ ειναι αστερι οχι μονο για τα λεφτα του αλλα και για την χρησιμοτητα του.
Εξ'ισου δυνατο με το Bosch αλλα αυστηρα για DIY και επ'ουδενι για συνεχομενη χρηση και ζορι. Οι μετρησεις θερμοκρασιας στην μπαταρια και το μοτερ ειναι ενδεικτικες.

Η αγορα του συνισταται απολυτα εφ´οσον κατανοηθουν οι δυνατοτητες του οντας 12βολτο ερασιτεχνικο εργαλειο και μοναδικο στην αγορα περαν του Bosch.

Και μια ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ παρατηρηση/υπενθυμιση:

Oλοι οι δισκοι κοπης ανεξαρτητως μεγεθους (πρεπει να) εχουν ημερομηνια ληξης γραμμενη επανω τους. Εδω ο δισκος που φορουσε ο τροχος parkside.
49038314426_fb64a3afa5_z.jpg

Καποιοι δισκοι αναφερουν την ημερομηνια/χρονια ληξης στην πισω πλευρα, πανω στο εσωτερικο δακτυλιδι.

Εαν εχει παρελθει η ημερομηνια ληξης ο δισκος πιθανως να καταστει επικινδυνος επειδη οι ρητινες του χανουν την ελαστικοτητα τους και καθιστανται πιο ευθραυστοι.
Ειναι ευλογο γιατι δεν θα πρεπει κανεις να αγοραζει δισκους κοπης χωρις ημερομηνια ληξης. Αν δεν αναγραφουν ημ.ληξης προσπεραστε τους.
 
Τι μόνο αυτά τα λίγα έχει το review; Αλλιώς μας έχει (...καλό ή κακό, τι προτιμάς;;; :flipout: ) μάθει..... :flipout: :firstprize:
 
Όντως σημαντική...
Την κάναμε την συζήτηση την Πεμπτη που ήμουνα εκεί...
Ένας δισκος που έχει λήξει μπορεί να επιφέρει σοβαρές σωματικές βλάβες...!!!
 
Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Εγώ πάλι πρώτη φορά το ακούω. αφορά όλους τους δίσκους κοπής ;και όλα τα μεγέθη ;

Αφορα τους δισκους κοπης απο αυτο το συγκεκριμενο λειαντικο μιγμα με ινες γυαλιου (που ειναι φτιαγμενοι οι περισσοτεροι δισκοι κοπης) και βεβαια ολων των μεγεθων.

Συνηθως η ημερομηνια ληξης ειναι 3 χρονια απο την ημερομηνια παραγωγης. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει καποιο αρκετα μεγαλο περιθωρειο ασφαλειας μετα την ληξη των επωνυνμων δισκων, αλλα και παλι χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη.
 
Φωτογραφιες απο αυτες που μου αρεσουν με πρωταγωνιστη το mini τροχακι parkside :)
49037813328_0e2428817e_c.jpg


Hρθε η ωρα να κλεισουμε το κεφαλαιο της συγκρισης των δυο μικρων 12βολτων γωνιακων τροχων, της Bosch και της Parkside

Gadget tools, side by side! Ωραια εργαλειακια, σαν παιχνιδια.
49038316071_8a1350c8f0_c.jpg


To Bosch ειναι αισθητα πιο ελαφρυ, 725γρ. με το δισκο και την μπαταρια, σε σχεση με το Parkside που ζυγιζει 865 γραμμαρια.
Με εξαιρεση τη θεση του διακοπτη, τα δυο εργαλεια μοιαζουν πολυ και ειναι εμφανης η αντιγραφη του parkside απο το Bosch.

Εδω τα δυο εργαλεια. Η ποιοτητα του Bosch ειναι απολυτη και ξεκαθαρη.
49039313933_5648bc044f_c.jpg


Καποιες βασικες διαφορες:

Το μοτερ του Bosch ειναι brushless το οποιο εξασφαλιζει περισσοτερη διαρκεια μπαταριας, μεγαλυτερη ζωη του κινητηρα, δυνητικα μεγαλυτερη ισχυ και μικροτερες θερμοκρασιες.

O διακοπτης του Bosch εχει σαφως καλυτερη αισθηση και ανταποκριση. Ειναι στην ιδανικη θεση για ασφαλεστερη λειτουργια με το ενα χερι.
Η θεση του διακοπτη ειναι μελετημενη επισης ωστε να μην στριβει ο καρπος και το κρατημα να ειναι ανετο στις περισσοτερες κοπες.

Το Parkside εχει soft start πραγμα το οποιο με εξεπληξε. Πολυ χρησιμη η σταδιακη αυξηση των στροφων. Το Bosch απλα δεν εχει.
Και τα δυο εργαλεια εχουν ενδειξη καταστασης μπαταριας. Το Parkside εχει τα λεντακια σε καλυτερη, πιο περιοπτη θεση.

Ο προφυλακτηρας του parkside ειναι μονος και απο πλαστικο, σε αντιθεση με του Bosch που ειναι απο αλουμινιο και διπλος καθως υπαρχει και ενα δευτερο φυλο πλαστικου πανω απο τον αλουμινενιο προφυλακτηρα για καλυτερη μικρορυθμιση. Και των δυο εργαλειων ο προφυλακτηρας ρυθμιζεται χωρις εργαλειο, με το χερι.

Εδω φαινεται το δευτερο περιβλημα του προφυλακτηρα του Bosch πανω απο το αλουμινενιο.
49018838496_4795a66733_c.jpg


Η αλλαγη δισκων του Bosch γινεται με το ενα χερι καθως υπαρχει ενα δακτυλιδι που το σηκωνεις και μπλοκαρει τον αξονα. Στο parkside υπαρχει το παραδοσιακο κουμπακι που το κρατας πατημενο για να μπλοκαρει ο αξονας και να αλλαξεις τον δισκο. Παρα πολυ βολικο το συστημα αλλαγης δισκων της Bosch. Φαινεται το κοκκινο δακτυλιδι στην παραπανω φωτο.

Oι δοκιμες τωρα εγιναν κανοντας πανωτες τομες,πληρεις ειτε ημιτελεις, σε σιδεροβεργες, σιδεροσωληνες και αλουμινοβεργες.
49038533312_da42cd895f_c.jpg


Το θεμα εδω δεν ηταν πιο εργαλειο κοβει γρηγοροτερα, η πιο εργαλειο ειναι πιο δυνατο. Και τα δυο γυριζουν με τις ιδιες στροφες(19500) και τα δυο εχουν την ιδια περιπου ροπη.
Και τα δυο εργαλεια εκοψαν περιπου στον ιδιο χρονο ολα τα υλικα προς δοκιμη και με την ιδια ευκολια, η την ιδια δυσκολια αν θελετε.

Η μεγαλη διαφορα των δυο αυτων χρησιμων εργαλειων ηταν στην αντοχη και στην ικανοτητα διεκπεραιωσης συνεχομενων κοπων.
Στην συνεχομενη χρηση το parkide εσβηνε στο ζορι πιο συχνα απο το Bosch που το μοτερ εσβησε ελαχιστες φορες.
Το σβησιμο ειναι θεμιτο και ειναι για την προστασια του κινητηρα οταν φτανει στα ορια του.

Το Parkside ανεβαζε γρηγορα θερμοκρασια κατα την λειτουργια σε αντιθεση με το Bosch που μπορεις να το δουλεψεις συνεχως μεχρι να τελειωσει η μπαταρια.
Αυτη ειναι η βασικοτερη διαφορα των δυο εργαλειων. Το Bosch ειναι φτιαγμενο για συνεχη εργασια. Το ενα ειναι brushless επαγγελματικο και το αλλο ερασιτεχνικο.

Εδω η διαφορα στην θερμοκρασια που αναπτυχθηκε στις δυο μπαταριες μετα απο μια ολιγολεπτη εργασια κοπης.
Αριστερα η μπαταρια της Bosch και δεξια της Parkside
49038536042_a6e6c12b27.jpg
49038536752_078cb17998.jpg

Ως γνωστον, η θερμοκρασια ειναι ο πρωτος και κυριωτερος συντελεστης που επισπευδει τον θανατο μιας μπαταριας.

Παρομοια συμπεριφορα θερμοκρασιας και στα μοτερ των δυο εργαλειων. Αριστερα το Βosch, δεξια το Parkside.
49038534882_ca3b3ea5d3.jpg
49038535517_042d4dd665.jpg

Στο parkside κανονικα επρεπε να δουμε λιγο μεγαλυτερες θερμοκρασιας καθως καθυστερησα να το μετρησω για περιπου 1.5 με 2 λεπτα.

Αυτα τα ολιγα λοιπον για τα δυο αυτα μοναδικα και χρησιμοτατα εργαλεια καθως δεν υπαρχουν και πολλα 12βολτα τροχακια.
Και τα δυο αξιζουν 100% τα λεφτα τους. Παιρνουν διαφορα 76μμ δισκακια κοπης για μεταλλα, πλαστικα και κεραμικα καθως και δισκακια λειανσης.

Στιγμιοτυπο της δοκιμης
49037813983_a47327319d_b.jpg


+++++

Και μην ξεχναμε συναδελφοι οτι τα δισκακια κοπης ολων των γωνιακων τροχων εχουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ την οποια και πρεπει να σεβομαστε.
49038314426_fb64a3afa5_z.jpg
 
Μιχάλη μεγάλη και εμπειροστατομενη η αξιολόγηση σου....Ευχαριστούμε...
Να συμπληρώσω 2 πραγματακια και εγω στα παραπάνω,που συμφωνώ απόλυτα, μιας και είμαι κάτοχος και 2...

Ο διακόπτης της Bosch έχει ένα πλεονέκτημα στο τρόπο χρήσης της συνεχούς λειτουργίας μιας και όταν το πατάς για να δουλέψει έχει δευτερο "πάτημα" πιεζοντας προς τα κάτω που ξεχωρίζει από την διακεκομενη λειτουργια και κρατάει σταθερη μετέπειτα την λειτουργια..Στο parkside εκτός ότι πρέπει μερικές φορές να το πατήσεις 2-3 φορές να πάρει δεν έχει το παραπανω.....δουλεύει κατευθείαν συνεχόμενα...

Όσο αφορά το βάρος τους με μπαταρίες με 2ah η και 3ah(bosch)είναι μια χαρά....
Με 4ah(bosch) γινεται λιγο ογκωδες και ενδεχόμενος σε δύσκολα σημεία χάνει την απόλυτη ιδιότητα ευχρηστίας...Από την άλλη όμως,όταν σε επιτρέπει ο χώρος,κερδίζεις χρόνο δουλειάς...
Γενικότερα η ευελιξία που παρέχουν τέτοια εργαλεία είναι φοβερή...Τελικά άλλο να τα βλέπεις και άλλο όταν ταδουλέψεις...!!!!
 
Αυτό είναι REVIEW!!!! Τώρα μάλιστα....!!!! Έλεγα και εγώ έτσι θα μας άφηνες χωρίς εκτεταμένες δοκιμές και φωτορεπορτάζ!!!!!!:flipout: :p
 
Ευχαριστω και εγω συναδελφοι! Να'μαστε καλα να κανουμε reviews, συγκριτικα και παρουσιασεις με μπολικες φωτο :)

Παντως να πω οτι οποτε παρουσιαζω αναλυτικα ενα εργαλειο ειτε κανω καποιο συγκριτικο, σχεδον παντα κατι καινουριο θα μαθω η θα δω που δεν το ειχα παρατηρησει αρχικα, οσο πολυ και να ειχα δουλεψει τα εκαστοτε εργαλεια!
 
Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ευχαριστω και εγω συναδελφοι! Να'μαστε καλα να κανουμε reviews, συγκριτικα και παρουσιασεις με μπολικες φωτο :)

Παντως να πω οτι οποτε παρουσιαζω αναλυτικα ενα εργαλειο ειτε κανω καποιο συγκριτικο, σχεδον παντα κατι καινουριο θα μαθω η θα δω που δεν το ειχα παρατηρησει αρχικα, οσο πολυ και να ειχα δουλεψει τα εκαστοτε εργαλεια!
Πολύ ωραία παρουσίαση μπράβο!! Μακάρι όλες η παρουσιάσεις να μπορούσαν να μαζευτουν κάπου και να μην χάνονται στην ροή του θέματος των ερωτήσεων και των σχολίων. Η ερώτηση μεγάλε Μάστορα το δισκάκι το φτεροτο που φοράει το parkside στην φωτογραφία από που κραταει η σκούφια του;

Στάλθηκε από το BV5500Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Πολύ ωραία παρουσίαση μπράβο!! Μακάρι όλες η παρουσιάσεις να μπορούσαν να μαζευτουν κάπου και να μην χάνονται στην ροή του θέματος των ερωτήσεων και των σχολίων. Η ερώτηση μεγάλε Μάστορα το δισκάκι το φτεροτο που φοράει το parkside στην φωτογραφία από που κραταει η σκούφια του;

Στάλθηκε από το BV5500Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nα´σαι καλα Μανωλη.
Το φτερωτο δισκακι το οποιο ειναι ενα πολυτιμο εξαρτημα για τον γωνιακο τροχο δυστυχως ειναι πολυ ακριβο και δεν το βρισκεις ευκολα. Το αγορασα απο το εδω https://www.amazon.de/gp/product/B072V6S694/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s01?ie=UTF8&psc=1
 
Χίλια ευχαριστώ!!! Για αγορά από εξωτερικό δεν είμαι ακόμα έτοιμος αλλά θα ειναι το πρώτο στη λίστα. Πολύ χρήσιμο αξεσουάρ

Στάλθηκε από το BV5500Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Αλλό ένα εξαιρετικό review από τόν μαίτρ πλέον τού είδους !!

Σε ευχαριστούμε Μιχάλη :SFGSFGSF:
 
Αν τα εβγαζε η ιδια η Bosch, πιο φτηνα θα ηταν! Μακαρι να εβγαζε η parkside.
Δυστυχως εχουν εκμεταλλευτει το κενο μια-δυο εταιρειες και χτυπανε την τιμη οσο παει, μεχρι να υπαρξει ανταγωνισμος.

Ομως δεν το βλεπω συντομα καθως μονο η bosch και η parkside εχουν εργαλεια με δισκους με διαμετρο 76μμ.