Εργαλεία Μπαταρίας

πολυ ενδιαφερον αυτο...ενα εργαλειο που προσπαθει να μοιασει σε μακιτα.
αλλα αποδεικνυεται οιτ εχει κατασκευη που σχεδον την εχουμε ξεχασει. Οχι γραναζια απο sintering αλλα απο φρεζαριστο μεταλλο, κτλ κτλ. Κατασκευη απλιας κοπης δηλαδη. Ο τυπος το βγαζει ακλυτερο σε ποιοττα καατσκεθης απο το bosch που δειχνει επισης.

Για την κατασκευη, απο το 7;40 και μετα
https://www.youtube.com/watch?v=AERn5japFs8&list=WL&index=95&t=2s

DCF887D2
Με αφορμή το τέστ στο προηγούμενο ποστ. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει πρόβλημα με υπερθέρμανση κτλπ με το 887 (ευρωπαϊκό μοντέλο)?
Στην Αμερική βλέπω τέστ και βιντεάκια που περνούν φωτιές την ίδια στιγμή που το δικό μου 887 αντί να παίρνει φωτιές ανάβει φωτιές στις βίδες... Είναι πολύ δυνατό και με πολύ ζόρι δεν μου έκανε θέμα...
cc46ed9ad201d7b6e6deca1e26fc3ec9.jpg

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από την στιγμή που δεν εχεις πρόβλημα και δουλεύει άψογα τι το ψάχνεις...;
Ενδεχόμενος στην Αμερική να υπαρχει κάποιο θέμα με ελαττωματικη παρτίδα...

Από την στιγμή που δεν εχεις πρόβλημα και δουλεύει άψογα τι το ψάχνεις...;
Ενδεχόμενος στην Αμερική να υπαρχει κάποιο θέμα με ελαττωματικη παρτίδα...
Το ψάχνω γιατί εγώ το αγόρασα πρίν τα δω τα βιντεάκια. Και ενδεχομένως αν τα έβλεπα δεν θα το αγόραζα . Έτσι παραθέτω την εμπειρία μου έτσι ώστε να μην φοβηθεί κάποιος στο να προβεί στην αγορά του .

Εχω το DCF885 που το ειχα παρει απο Αμερικη και ειναι καμια πενταετια μαζι μου χωρις προβληματα, το brushless δεν το εχω δουλεψει

Καλημέρα σε όλους, Με λένε Νίκο και σας παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα αλλά δεν έχω γράψει ποτέ. Με τα μαστορέματα έχω ερασιτεχνική σχέση αλλά μπορώ να πω ότι είναι η αγάπη μου Θα ήθελα τη συμβουλή σας στην επιλογή σετ δραπανοκατσάβιδου-παλμικού 18V είμαι ανάμεσα στο BOSCH - ΣΕΤ GSB 18V-60 C Κρουστικό Δραπ/δο και GDX 18V-EC Μπουλονόκλειδο Σε L-Boxx (2x4.0Ah) https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11110 και στο DEWALT - DCK266P2T Σετ Brushless Δραπ/δο Kρουστικό 18V (DCD796) και Παλμικό Kατσαβίδι 18V (DCF887) 2x5.0Ah σε TSTAK II https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11306 Προς το παρόν έχω το μικρό μπλε παλμικό της Bosch GDR10.8Li και για δραπανοκατσάβιδο το BHP452 της Makita Η πρώτη διαφορά που βλέπω υπέρ της κίτρινης εταιρείας είναι στις μπαταρίες που οι μεν του Bosch είναι 4Ah και toy Dewalt που είναι 5Ah (που δεν είμαι σίγουρος αν θα έχει σημαντική διαφορά για τη χρήση που θα κάνω) Όμως, το τσοκ του παλμικού της Bosch έχει αυτήν την πατέντα με το 1/2 τετράγωνο και 1/4 εξάγωνο που μου αρέσει πολύ. Ο φόβος μου είναι πως στο μέλλον δεν θα υποστηρίζει η εκάστοτε εταιρεία τα εργαλεία της σε μπαταρίες όπως κάνει η Makita (έχω τροχό μπαταρίας (BGA452), δραπανοκατσάβιδο (BHP452) και πιστολέτο 18V της Makita (BHR202), τα οποία δεν συνεργάζονται με τις νεότερες μεγάλες μπαταρίες της των 4 και 5Αη). Γι' αυτόν το λόγο αποφάσισα να τα πουλήσω, να αλλάξω εταιρεία/πλατφόρμα και να πάω σε κάποια άλλη από τις μεγάλες. Από τα λίγα που έχω ακούσει, η Bosch κρατάει τη συμβατότητα για αρκετά χρόνια στα εργαλεία της. Για τη Dewalt δεν ξέρω Γενικά με τα εργαλεία της Bosch είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς έχω αρκετά (κατσαβίδι-παλμικό 10,8V, βυθιζόμενο δισκοπρίονο με οδηγούς, σέγα, κλπ)

Προβληματισμών συνέχεια... (συγνώμη για το 2ο post αλλά δεν μπορώ να κάνω edit το προηγούμενο) τα Dewalt τα βλέπω ότι είναι πιο δυνατά και με φοβίζει λιγάκι η ηλεκτρονική ρύθμιση της ισχύος στο παλμικό της Bosch (κουμπάκι μικρό με μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσει)

Last edited by a moderator:
Γεια σου Νικο και καλως ορισες στην παρεα μας!

Δεν εχω κανενα απο τα παραπανω εργαλεια που αναφερεις αλλα θα σου προτεινα να επιλεξεις την Bosch σαν πλατφορμα εργαλειων, με καλυτερη γκαμα επιλογων, καινοτομιας και αναμφισβητητης αξιοπιστιας και ποιοτικης κατασκευης.

Το δραπανοκατσαβιδο με το διπλο τσοκ μου αρεσει και μενα, πολυ καλη και βολικη πατεντα για αυτους που χρησιμοποιουν συχνα καρυδακια 1/2", αν και οι επιδοσεις του (ροπη 180Νm) ειναι παλμικου και οχι μπουλονοκλειδου.

Εγώ θα πρότεινα αυτό https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=12917 , σε πλήρες σέτ που το κάνει και πνευματικό (άρα δεν χρειάζεσαι τη κρούση ) αλλά όχι από Ελλάδα γιατί πας πολύ ψηλά σε τιμή , αναγκαστικά απόξω.
Για το άλλο θέμα που σε απασχολεί ,σου λέω ότι την Bosch μπορεί να την βρίζεις για πολλά πράγματα , αλλά στο θέμα της συμβατότητας είναι κορυφή .Εξάλλου έχει δηλώσει ότι για τα προσεχή χρόνια δεν αλλάζει φορμάτ ,εκτός κιαν η παρούσα τεχνολογία φτάσει στα όριά της . Από μπαταρίες σε Bosch μόνο τη σειρά procore σε συνδυασμό με τον καινούργιο φορτιστή της που σου επιτρέπει να ρυθμίζεις εσύ , μέσω bloototh σε τι ποσοστό θα φορτισθεί η μπαταρία ,πράγμα που για έναν ερασιτέχνη είναι πολύ βασικό , αφού σε μακροχρόνια μη χρήση (ή μικρή χρήση) φορτίζουμε στο 80 % και αποθηκεύουμε.

Αδελφέ μου καλώς ήρθες.

Εγώ έχω το κίτρινο σετ και είχα με το τρυπάνι ένα θέμα που μάλλον έπεσα στην περίπτωση. Ο βιδολογος τα σπάει.Η μπαταρίες κρατάνε αιώνια. Αλλά είναι λίγο βαρύ στην συνεχή εργασία.

Το Bosch που δούλεψα σαν να μου φάνηκε λίγο υποτονικό...αρκετά σχόλια γράφονται για το παλιό "freak", όπως το αποκαλούν στην Bosch, ότι δεν είναι και ότι καλύτερο.. για αυτό έχει και αναβαθμισμένη έκδοση που δείχνει δυνατότερη.
https://www.bosch-professional.com/gr/el/products/gdx-18v-200-c-06019G4200
Στη θέση σου αφού είναι ερασιτεχνική η χρήση.Θα συνέχιζα στα 12βολτ της Bosch. Οι 12βολτες πλατφόρμες είναι αρκετά δυνατές ελαφρύτερες και σε αρκετές περιπτώσεις φθηνότερες...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Γεια σου Νικο και καλως ορισες στην παρεα μας!

Δεν εχω κανενα απο τα παραπανω εργαλεια που αναφερεις αλλα θα σου προτεινα να επιλεξεις την Bosch σαν πλατφορμα εργαλειων, με καλυτερη γκαμα επιλογων, καινοτομιας και αναμφισβητητης αξιοπιστιας και ποιοτικης κατασκευης.

Το δραπανοκατσαβιδο με το διπλο τσοκ μου αρεσει και μενα, πολυ καλη και βολικη πατεντα για αυτους που χρησιμοποιουν συχνα καρυδακια 1/2", αν και οι επιδοσεις του (ροπη 180Νm) ειναι παλμικου και οχι μπουλονοκλειδου.

Ευχαριστώ πολύ!
Κι εγώ προς Bosch κλίνω. Όσο για την ισχύ του παλμικού μου είναι αρκετή (εδώ έκανα τη δουλειά μου με λίγο ζόρι και με το 10,8V)

Εγώ θα πρότεινα αυτό https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=12917 , σε πλήρες σέτ που το κάνει και πνευματικό (άρα δεν χρειάζεσαι τη κρούση ) αλλά όχι από Ελλάδα γιατί πας πολύ ψηλά σε τιμή , αναγκαστικά απόξω.
Για το άλλο θέμα που σε απασχολεί ,σου λέω ότι την Bosch μπορεί να την βρίζεις για πολλά πράγματα , αλλά στο θέμα της συμβατότητας είναι κορυφή .Εξάλλου έχει δηλώσει ότι για τα προσεχή χρόνια δεν αλλάζει φορμάτ ,εκτός κιαν η παρούσα τεχνολογία φτάσει στα όριά της . Από μπαταρίες σε Bosch μόνο τη σειρά procore σε συνδυασμό με τον καινούργιο φορτιστή της που σου επιτρέπει να ρυθμίζεις εσύ , μέσω bloototh σε τι ποσοστό θα φορτισθεί η μπαταρία ,πράγμα που για έναν ερασιτέχνη είναι πολύ βασικό , αφού σε μακροχρόνια μη χρήση (ή μικρή χρήση) φορτίζουμε στο 80 % και αποθηκεύουμε.

φίλε Βαγγέλη το έχω δει το FC αλλά θέλω και το παλμικό και αν πάρω και τα 2 βγαίνω πολύ εκτός προϋπολογισμού. Για αυτή τη λύση σκέφτομαι το αντίστοιχο 12V FC. Αλλά πρέπει πρώτα να τελειώσω με αυτήν τη αγορά και στη συνέχεια να βρω να δώσω τα ήδη υπάρχοντα 10,8V που έχω (GSR 10.8V-Li και GDR 10.8V-Li) και να το πάρω

Αδελφέ μου καλώς ήρθες.

Εγώ έχω το κίτρινο σετ και είχα με το τρυπάνι ένα θέμα που μάλλον έπεσα στην περίπτωση. Ο βιδολογος τα σπάει.Η μπαταρίες κρατάνε αιώνια. Αλλά είναι λίγο βαρύ στην συνεχή εργασία.

Το Bosch που δούλεψα σαν να μου φάνηκε λίγο υποτονικό...αρκετά σχόλια γράφονται για το παλιό "freak", όπως το αποκαλούν στην Bosch, ότι δεν είναι και ότι καλύτερο.. για αυτό έχει και αναβαθμισμένη έκδοση που δείχνει δυνατότερη.
https://www.bosch-professional.com/gr/el/products/gdx-18v-200-c-06019G4200
Στη θέση σου αφού είναι ερασιτεχνική η χρήση.Θα συνέχιζα στα 12βολτ της Bosch. Οι 12βολτες πλατφόρμες είναι αρκετά δυνατές ελαφρύτερες και σε αρκετές περιπτώσεις φθηνότερες...

Φίλε vrouxos ευχαριστώ για τη γνώμη σου. Τα 12V της Bosch μου αρέσουν πολύ και τα χρησιμοποιώ χρόνια (τα 10,8) αλλά νομίζω ότι είναι περιορισμένες οι δυνατότητές τους για να έχει κάποιος μόνο αυτά

Σε μια τετοια δαπανηρη αγορα,αφου αφορα ερασιτεχνικη χρηση, το aftersales ειναι κατι που θα πρεπει να βαλεις ψηλα για την αποφαση σου...
Η Dewalt εχει διπλασιες τιμες ανταλλακτικων απο Bosch και Makita συν οτι το τελευταιο διαστημα το σερβις ,αγνωστος ο λογως,εχει υποβαθμιστει....
Ασχετος του τελευταιου προσωπικα θα διαλεγα Bosch αν και μου φενεται υπερβολικο το ολο μπατζετ για την χρηση που θα κανεις.....

Παντως για κοιτα και απο μερια Stanley...μια χαρα οικονομικα και καλα ειναι....
Στο λεω γιατι εχω το 18v κρουστικο δραπανοκασταβιδο και παλμικο της,που χρησιμοποιω και επαγγελματικα,και δεν εχω κολλημα πουθενα....
https://www.stanleycenter.gr/hlektrika-ergaleia/epanafortizomena-drapanokatsavida#/sort=p.sort_order/order=ASC/limit=15/page=2

Το 60c είναι καλό αλλά στη μέση κατηγορία,είναι κρίμα να μη πας στο 85c και να είσαι κορυφή από δύναμη σε ότι χρειαστεί.
Το 18v ec το έχει φίλος, είναι καλό αλλά μέτριο και αυτό στα 180Nm.Θα σου πρότεινα να πας στα 200 έτσι ώστε να μπορεί να μπει και στ αμάξι,Πόσο μάλλον που έχεις και τα 12v για τα ψιλά.

Από τα κίτρινα δεν έχω ιδεα.

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας.
Όσες φορές έχω πάει σε "ερασιτεχνική" σειρά σε εργαλείο το έχω μετανιώσει και κατέληξα να αγοράζω και αντίστοιχο "επαγγελματικό" (κατά κανόνα Bosch μπλε ή Makita). Οπότε, ειδικά για αγορά εργαλείου που σκοπεύω να χρησιμοποιώ συχνά, δεν κοιτάω σε κάτι άλλο πλην Bosch, Dewalt και ίσως Metabo, Makita κλπ. Για τη συγκεκριμένη αγορά τώρα, επειδή η Makita με απογοήτευσε, αποφάσισα να πάω σε άλλη πλατφόρμα 18V

Σχετικά με την επιλογή μοντέλων, αν πάω σε Bosch, θα ήθελα να πάω στο Bosch GDX 18V-200 C και στο GSB 18V-85 C αλλά το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι 350-400 οπότε μάλλον δεν μπορώ να τα φτάσω

να ρωτήσω ,γιατί χρειάζεσαι τόσο πολύ τη δύναμη του 85c ? Τι ακριβώς θα τρυπήσεις ?To 85c είναι τέρας , θα χρειαστείς ποτέ τόση ισχύ ? Άσε που είναι και βαρύ ,οπότε θες ελαφριά μπαταρία άρα procore που δεν είναι φτηνές .Το ένα φέρνει το άλλο. Γιατί αν μιλάμε για μπετό κανένα απλό κρουστικό δεν κάνει , πρέπει να πας σε πνευματικό . Αν μιλάμε για τοίχο και ένα απλό του lidl κάνει μια χαρά . Για ξύλο ή μέταλλο ούτως ή άλλως δεν χρειάζεσαι κρούση. Γιαυτό , όπως γράφουν και τα παιδιά παραπάνω το 60c είναι "sweet spot" . Στη μεσαία κατηγορία ,πιο κοντά στον ερασιτέχνη.
Προσωπικά βέβαια πίστευα και πιστεύω ότι τα ρεύματος ταιριάζουν πιο πολύ στον ερασιτέχνη , αλλά άντε να έχεις και ένα μπαταρίας .
Τέσπα , όλοι εμείς εκφράζουμε προσωπικές απόψεις , η τελική απόφαση είναι δική σου .