Εργαλεία Μπαταρίας

Ο Αγαπητος καινούργιος κρουστικος δραπανος μπαταριας της stanley μου εριξε προδοσια στο project της πορτας...

Θα σας τα γραψω αναλυτικα στην παρουσιαση στο αλλο νήμα από αύριο που θα επιστρεψω !

Δεν είχες μαζί σου κάνα Parkside ? ! :ernaehrung004::flipout:

Ειχα το παλιο καλο ρευματος bosh, κόλλησε η βαλβιδα απασφαλισης και δεν ξεβιδωνει με τιποτα και εμεινε με το τρυπανακι επανω του ο στανλευς

Εγγύηση ενα χρόνο ?
Και ναι είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή κάθε εργαλειο

Χθεσινό test drive πνευματικού πιστολέτου μπαταρίας Stanley 18v με τετράποκo bosch τρυπανι..
Με μια μπαταρία έγιναν 50 τρύπες(μπετο/τουβλο) για βισματα/τάπες θερμομόνωσης και ακόμη είχε άλλο ένα λαμπάκι...την θεωρω μεγαλη διάρκεια για τα δικά μου προτυπα..
Όσο για το εργαλείο περα για πέρα βολικό για τέτοια δουλεια αφού με το τετράποκο τρυπανι έγιναν με πολυ άνεση όλα τα τρυπηματα.

https://postimg.cc/zV01VXCz

Μπραβο Κωστη!! 6μμ η 8μμ τρυπανι χρησιμοποιησες?

Φανταζομαι την μεγαλη ευκολια χρησης 18βολτου δραπανου σε τετοιο χωρο αλλα και πανω σε σκαλα σε σχεση με τα μπερδεματα του αντιστοιχου ρευματος με τα καλωδια.

Ευχαριστώ Μιχάλη...!!
Η διάμετρος ήταν 10mm..

Πράγματι η ευκολία χρήσης ήταν το κάτι άλλο...Αφού μαζί με την 4μπερη πάνω από 2,3 κιλά δεν είναι το πνευματικο πιστολετο...!!!

Αυτες ειναι δουλειες. 50 10αρες τρυπες!
Κατι τετοια βαζετε και μετα...ντρεπομαι να βαλω κι εγω κατι ραφακια που εβαλα στο μπαλκονι, με...8 8αρες τρυπες, με το φτωχο πλην τιμιο 18v B&Dακι :)

..για τετοια βυσματα μιλαω...

https://postimg.cc/nC8WbRP4
https://postimg.cc/8jh01R2q

Αγγελε καθε εργαλειο εχει καποιες αντοχες...παροτι η Stanley δεν ειναι και απο τις πιο premium εταιριες εντουτοις με εβγαλε ασπροπροσωπο....
θελω να δοκιμασω να τρυπησω με 16αρι SDS, για κατι ντιζες με μεταλλικα ουπατ να δω τι γινεται....
Μια χαρα ειναι και το B&D αμα γινεται η δουλεια σου....

Last edited by a moderator:
Eιμαι πολυ περιεργος αν θα ανοιξει (σχετικα ευκολα) 16αρα τρυπα σε μπετον το 18βολτο πιστολετο της Stanley, αν και στις προδιαγραφες αναφερει τρυπημα σε μπετον εως 20μμ!!

Για αυτο δεν μιλαμε?
s-l640.jpg

Υπάρχει κάποιο αξιόλογο πιστόλι θερμοκόλλησης μπαταρίας ;

Είχα ένα ´απλό´ Bosch πράσινο με καλώδιο το οποίο χάθηκε.

Το πανομοιότυπο μπλε GKP 200 CE (για να ταιριάζει χρωματικά με τα υπόλοιπα εργαλεία) έχει αφαιρούμενο καλώδιο αλλά και αλμυρή τιμή που δεν ξέρω αν δικαιολογεί. Πόση ώρα να παραμένει λειτουργικό χωρίς καλώδιο αφού ζεσταθεί ;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλω μπαταρίας, απλώς η γενικότερη ευκολία του.

Από Dremel που κοίταξα λίγο μόνο με καλώδιο βρήκα.

Το 18βολτο πιστολετο Ryobi, με 1.3Joule ισχυ, αναφερει μαξ. τρυπημα σε μπετον τα 16μμ.
To πιστολετο της Stanley ειναι μεγαλυτερης iσχυος, στα 1.5 Joule, οποτε δεν πρεπει να εχει κανενα θεμα με τα 16μμ.

Δυστυχως 16μμ διατρηση σε μπετον δεν εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης με πιστολετο μπαταριας γιατι οποτε χρειαζομαι τοσο μεγαλες διατρησεις (πανω απο 12μμ), παω κατ'ευθειαν στο ηλεκτρικο.

Αυτήν την εντύπωση έχω και εγώ.. Αλλά θα το κάνω πιο πολύ για δοκιμή ξέροντας στο μέλλον εαν μπορώ να στηριχθω σε ανάλογες περιπτώσεις.

Υπάρχει κάποιο αξιόλογο πιστόλι θερμοκόλλησης μπαταρίας ;

Είχα ένα ´απλό´ Bosch πράσινο με καλώδιο το οποίο χάθηκε.

Το πανομοιότυπο μπλε GKP 200 CE (για να ταιριάζει χρωματικά με τα υπόλοιπα εργαλεία) έχει αφαιρούμενο καλώδιο αλλά και αλμυρή τιμή που δεν ξέρω αν δικαιολογεί. Πόση ώρα να παραμένει λειτουργικό χωρίς καλώδιο αφού ζεσταθεί ;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλω μπαταρίας, απλώς η γενικότερη ευκολία του.

Από Dremel που κοίταξα λίγο μόνο με καλώδιο βρήκα.

Yπαρχει ενα πραγματικα αξιολογο πιστολι θερμοκολλησης για τις μικρες ραβδους των 7μμ που ζεσταινεται στα 15" και δεν σταζει, το μικρο bosch glue pen στα ~35 ευρω.
Μπορει να χρησιμοποιησει (τσεκαρισμενο) μεχρι 6 ραβδους κολλας (7μμ), η να παραμεινει ενεργο για μιση ωρα πριν τελειωσει η μπαταρια. Το μειονεκτημα του ειναι οτι η μπαταρια ειναι εσωτερικη.
https://www.kentrovidas.gr/showprod...I6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0#texnika

Οποιος διαθετει φορτιστη και μπαταριες Ryobi, θα του προτεινα ανεπιφυλακτα το πιστολι θερμοκολλησης Ryobi το οποιο ειναι φτηνο αλλα ιδιαιτερα αποτελεσματικο!
Παιρνει φυσιγγια των 11μμ, τα μεγαλα, και με μια μικρη μπαταρια των 2Ah μπορει να καταναλωσει περιπου 25 ραβδους. Για την ακριβεια αναφερει 60 ραβδους με μια 5Ah μπαταρια.

Yπαρχει ενα πραγματικα αξιολογο πιστολι θερμοκολλησης για τις μικρες ραβδους των 7μμ που ζεσταινεται στα 15" και δεν σταζει, το μικρο bosch glue pen στα ~35 ευρω.
Μπορει να χρησιμοποιησει (τσεκαρισμενο) μεχρι 6 ραβδους κολλας (7μμ), η να παραμεινει ενεργο για μιση ωρα πριν τελειωσει η μπαταρια. Το μειονεκτημα του ειναι οτι η μπαταρια ειναι εσωτερικη.
https://www.kentrovidas.gr/showprod...I6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0#texnika

Οποιος διαθετει φορτιστη και μπαταριες Ryobi, θα του προτεινα ανεπιφυλακτα το πιστολι θερμοκολλησης Ryobi το οποιο ειναι φτηνο αλλα ιδιαιτερα αποτελεσματικο!
Παιρνει φυσιγγια των 11μμ, τα μεγαλα, και με μια μικρη μπαταρια των 2Ah μπορει να καταναλωσει περιπου 25 ραβδους. Για την ακριβεια αναφερει 60 ραβδους με μια 5Ah μπαταρια.

Ευχαριστώ.

Eιμαι πολυ περιεργος αν θα ανοιξει (σχετικα ευκολα) 16αρα τρυπα σε μπετον το 18βολτο πιστολετο της Stanley, αν και στις προδιαγραφες αναφερει τρυπημα σε μπετον εως 20μμ!!

Για αυτο δεν μιλαμε?
s-l640.jpg

Το "αντιστοιχο" (αν και αυτο το βλεπω πολυ πιο θηριακι) parkside, δυσκολευτηκε, παντως, με 12αρα τρυπα σε μπετο. Την ανοιξε, τελικα, αλλα μετανιωσα που δεν εβγαλα το ηλεκτρικο.