Εργαλεία Μπαταρίας

Κατά τη γνώμη μου ούτε καν συλλεκτικοί μπορούν να χαρακτηρισθούν. Δεν έχω κάποιον από δαύτους για να έχω άποψη αλλά μόνο και μόνο η γνώση που έχεις γύρω από τους φακούς γενικά, θα ήταν το λιγότερο άκομψο να διαφωνήσω με όσα λες.

Ίσως να τους έφτιαξαν με γνώμονα τη βαριά χρήση εξ ου και τα λαστιχένια περιβλήματα που έχουν, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα και φωτεινότητα που θα έπρεπε να έχουν. αλλά και πάλι δεν..
Πες μου ότι έχω άδικο αλλά αλλιώς θα συμπεριφερθείς σε ένα fenix , nitecore , olight κ.λ.π. και αλλιώς σε ένα από αυτούς που δοκίμασες.

Eυχαριστουμε Μιχαλη για το τεστ-πληροφοριες.....

Εγω παντως δεν τον θεωρω αχρηστο παρολη την περιορισμενη χρηση ολο και καπου θα βοηθησει καθως μενει εντος σπιτιου....σε κανα 1-2 διαποπες ρευματος στα πρωτα λεπτα κριθηκε χρησιμος....εξαλλου με 19 ευρω που το ειχε βρεις Μιχαλη δεν ειναι τοσο μεγαλο το ποσο...φυσικα στα χρηματα αυτα βρισκεις αλλου τυπου ανωτερο και εδω εχεις δικιο σε οσα αναφερεις......

Eννοω οτι αγοραστηκαν στα πλαισια της συλλογης των 12βολτων εργαλειων Bosch και Μακιτα. Συλλεκτικος ηταν ο λογος, οχι συλλεκτικοι οι φακοι :)

Aναφορικα με αυτο που λες, οντως οι δυο Bosch ειναι πιο ενισχυμενοι με καουτσουκ οπως και ο Dewalt. Οι δυο Makita ομως δεν ειναι ανθεκτικοι, ειναι απο σκληρο πλαστικο.
Ομως η ελαχιστη φωτεινοτητα που εχουν αναιρει την οποια ανθεκτικη κατασκευη. Απλα ειναι πολυ αδυναμοι για γενικο φωτισμο, ποσο μαλλον για εργασιακο περιβαλλον.

Αν ηθελε η Bosch εβγαζε αστερι φακο, οπως εχει βγαλει τoυς 12βολτους Βosch GLI 12v-300 και Bosch GLI deci led τον οποιο θεωρω τον καλυτερο φακο εργασιας ανεξαρτητως βολταζ.
200706_00-600x600.png

Για τους Nitecore, Fenix και Οlight αν και κινεζικοι, ειναι κορυφαιοι σε ποιοτικα κατασκευης τεχνολογια και καινοτομια και τους θεωρω στην καλυτερη πενταδα φακων παγκοσμιως.

Ναι την ιδια μπαταρια παιρνει με το γυροσκοπικο κατσαβιδι της Dewalt.
Τα ειχα αγορασει σετ. Kατσαβιδι, φακο, φορτιστη και δυο μπαταριες 7βολτες.

Το κατσαβιδι ειναι κορυφαιο, το εχω στην πρωτη γραμμη των εργαλειων που χρησιμοποιω πιο συχνα.

Όντως το κατσαβίδι ειναι φοβερό
Στο προσφατο ταξίδι του βρηκα και το ορίτζιναλ βαλιτσάκι σε σκραπάδικο :sneaky:
Λίγο ταλαιπωρημ.ενο φατσικά αλλα για 5$ το χτύπησα χωρίς δεύτερη σκέψη

Noμιζω με τον εναν η με τον αλλο τροπο θα μπορουσε να ανοιξει η κεφαλη τους, αλλα δεν αξιζει τον κοπο.
Ισως καποτε η 10ωρη διαρκεια μου φανει χρησιμη :)

Ο ορισμος του θαψιμου 😁
Πες τα...!!! :D
Νομιζω ειναι η πρωτη φορα στο τοσο διαστημα που ειμαι εδω μεσα που εχει γραψει τοσο αρνητικο σχολιο για καποιο εξαρτημα,αναλωσιμο η εργαλειο....!!!
Φυσικα απολυτα σεβαστη και εμπεριστατωμενη η αποψη του...!!!

• Like
Reactions: mastroxalastis
Καλησπέρα.

´Εχω ένα BOSCH - GSB 12V-15, 3-4 χρόνια. Δεν έχει δουλέψει πολύ.

Από την αρχή έβλεπα ελάχιστους σπινθήρες στο σταμάτημα του μοτέρ, πράγμα νομίζω φυσιολογικό.
Προχτές σε τρύπημα ξύλου 6mm άρχισε να βγάζει καπνούς... Αν συνέχιζα να το δουλεύω μου έδινε την εντύπωση ότι θα συνέχιζε να καίει. Σταμάτησα για μισό λεπτό. Έκτοτε δουλεύει κανονικά, χωρίς να έχω καταλάβει μείωση στη απόδοση.

Το σέρβις ζητάει 10€ για έλεγχο + ότι προκύψει αν έχει κάτι και αν επισκευάζεται. Όσο κι αν κοστίσει νομίζω με την τομή solo κάπου στα 80€ δε συμφέρει.

Αλλά, για ποιο λόγο μπορεί να έβγαλε καπνούς ;

ισως σκονες που ειχε παρει το εργαλειο και ειχαν επικαθισει και καποιο ζουζουνι που επαθε ηλεκτροπληξια οταν το εβαλες μπροστα :)
συνηθως μικρες αραχνουλες αλλά και άλλα εντομακια μπαινουν απο τις γριλιες αν το εχεις αφησει αδουλευτο για καιρο και φτιαχνουν φωλιτσες.
αφου σου δουλευει τωρα, ολα καλα αν κι εγω θα το ανοιγα να δω τι εχει παιξει

• Like
Reactions: dis83
Στο 12v Gsr μου εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα....απο ζορισμα μου ειπαν και οχι για τρυπημα η αυτοψια χωρις να ειναι συγουροι.......ισως και απο αυτο που ειπε και ο Νικολας....
Εμενα μου καηκε η τροφοδοσια.....εμενα ομως μπηκε σε εγγυηση.. ..
Εαν αληθευει ο παρακατω πινακας τιμολογησης το 50αρη συνολικα δεν νομιζω να το αποφυγεις....

Οποτε εαν η τιμη παει εκει οντως συνφερει κανουργιο...
Θα πηγαινα σε αυτο που ειναι Brushless...και ας εχει κατι ευρω παραπανω....αξιζει....

• Like
Reactions: dis83 and nickolas
δεν ξερω αν πρεπει να το βαλω εδω ή στο νημα με τις προσφορες

να το παρω,,,, να μην το παρω,,,,
35 Ε με τα μεταφορικα μονο, κρουστικο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας με δυο ταχυτητες, με δυο μπαταριες και φορτιστη.
και απο τσεχια, χωρις αλλους φορους.
αν και καπου αναφερει ταση 21 V καπου ειδα οτι οταν τις μετρησαν τις 48V ,εδιναν καπου στα 16 πραγματικα βολτ

εχει κανεις εμπειρια απο παρομοια κρουστικα δραπανοκατσαβιδα και τετοιες μπαταριες?
λενε τιποτα για ελαφρια χρηση ή ειναι τελειως φόλες?

Last edited:
Καλησπέρα.

´Εχω ένα BOSCH - GSB 12V-15, 3-4 χρόνια. Δεν έχει δουλέψει πολύ.

Από την αρχή έβλεπα ελάχιστους σπινθήρες στο σταμάτημα του μοτέρ, πράγμα νομίζω φυσιολογικό.
Προχτές σε τρύπημα ξύλου 6mm άρχισε να βγάζει καπνούς... Αν συνέχιζα να το δουλεύω μου έδινε την εντύπωση ότι θα συνέχιζε να καίει. Σταμάτησα για μισό λεπτό. Έκτοτε δουλεύει κανονικά, χωρίς να έχω καταλάβει μείωση στη απόδοση.

Το σέρβις ζητάει 10€ για έλεγχο + ότι προκύψει αν έχει κάτι και αν επισκευάζεται. Όσο κι αν κοστίσει νομίζω με την τομή solo κάπου στα 80€ δε συμφέρει.

Αλλά, για ποιο λόγο μπορεί να έβγαλε καπνούς ;
οτι εγραψε ο Νικολας
στο service πολυ δυσκολα θα προβλεψουν τη ζημια ... που ισως γινει στο μελλον

δεν ξερω αν πρεπει να το βαλω εδω ή στο νημα με τις προσφορες

να το παρω,,,, να μην το παρω,,,,
35 Ε με τα μεταφορικα μονο, κρουστικο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας με δυο ταχυτητες, με δυο μπαταριες και φορτιστη.
και απο τσεχια, χωρις αλλους φορους.
αν και καπου αναφερει ταση 21 V καπου ειδα οτι οταν τις μετρησαν τις 48V ,εδιναν καπου στα 16 πραγματικα βολτ

εχει κανεις εμπειρια απο παρομοια κρουστικα δραπανοκατσαβιδα και τετοιες μπαταριες?
λενε τιποτα για ελαφρια χρηση ή ειναι τελειως φόλες?
αποψη για το εργαλειο δεν εχω, αλλά γραφει οτι εχει 5 μπαταριες ... αρα ειναι στα 20V

• Like
Reactions: dis83 and nickolas
τα parkside ειναι σαφως καλυτερα και με 3 χρονια εγγυηση, ακριβοτερα φυσικα, αλλά ποιος ξερει ποτε θα ανοιξουν τα λιντλ και θα ξαναφερουν κρουστικο.
το συγκεκριμενο ειναι σαν το oxford περιπου, μονο που αυτος ξεμεινε και δεν ξερει ποτε και σε τι τιμη θα ξαναφερει. εχει ομως το καλο οτι αν μου χαλασει, του το παω και μου δινει αλλο.
με τους κινεζους ομως ολα ειναι στο φλου, για αυτο θα το αφησω για την ωρα...

ισως σκονες που ειχε παρει το εργαλειο και ειχαν επικαθισει και καποιο ζουζουνι που επαθε ηλεκτροπληξια οταν το εβαλες μπροστα :)
συνηθως μικρες αραχνουλες αλλά και άλλα εντομακια μπαινουν απο τις γριλιες αν το εχεις αφησει αδουλευτο για καιρο και φτιαχνουν φωλιτσες.
αφου σου δουλευει τωρα, ολα καλα αν κι εγω θα το ανοιγα να δω τι εχει παιξει

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις (είμαι από φορητή συσκευή και δε βρίσκω το multi-quote).

Κι εμένα κάτι τέτοιο μου πέρασε από το μυαλό.

Εννοείται πως τόσα χρήματα δε θα έδινα για επισκευή και φυσικά σε περίπτωση καινούριου θα έπαιρνα το brushless 35. Αν και αφορμή θα ήταν να τα αλλάξω όλα σε Milwaukee.

Προς το παρόν δουλεύει.