Εργαλεία Μπαταρίας

Καθως παρεληφθησαν οι 2 νεες 2ah μπαταριες ειπα να κανω ενα ζυγισμα με το GDX-200 σολο,με την 2ah και την 6ah...Στην καθε περιπτωση παρθηκε η μεση τιμη απο 3 μετρησεις που εγιναν. για το καθενα ξεχωριστα.....

20210627_093230.jpg 20210627_093101.jpg 20210627_093208.jpg

Η διαφορα μεταξυ 2ah και 6ah δεν ειναι τοσο μεγαλη οσον αφορα το βαρος αλλα ενδεχομενως κουραστικη στην πολυωρη χρηση....

για βαριες καταστασεις...

Attachments

• 204362078_2845459259040255_1333911524565156656_n.jpg
    204362078_2845459259040255_1333911524565156656_n.jpg
    292 KB · Views: 28
Νικόλα μπορεί να είναι πολύ βολικός αλλά μόνο όταν έχεις μπαταρία πάνω από 8Ah...Για τις μικρότερες όχι...

Το έχουμε ξαναπεί αλλά ας επαναληφθεί καθώς μόνο πραγματικότητα είναι...

Μεγάλος φορτιστης σε Α=γρήγορη φορτιση=μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας..
Μικρός φορτιστης σε Α=αργή φορτιση=μεγαλη διάρκεια ζωής μπαταρίας...

Προσωπικά λοιπόν δεν μου λέει κάτι ουσιαστικό πάρα μόνο εαν εχω πολλές 6Ah και 8ah για να τις φορτίζω σύγχρονος...Εκεί ναι..Για 2-3 4ah όχι...

Last edited:
Σιγουρα.... αλλα μπορει καποιος να εχει τις μπαταριες για αναλωσιμες. πχ ενα συνεργειο μεγαλης εταιριας.

Υπαρχει και το ενδεχομενο επισης να μοιραζει την ισχυ οταν μπουν 2 και παραπανω μπαταριες.

• Like
Reactions: Χιωτης
Αυτό εννοώ παραπάνω...
Εάν υπάρχουν σε ενα συνεργίο 4-5 εργονοβορα εργαλεία μπαταρίας συγουρα δεν σκέφτεται τις μπαταρίες αλλά και από την άλλη είναι και διαχειριστικό το θέμα...

Εγώ έχοντας 2 φορτιστές στην 12v σειρα ,έναν 1.3Ah και έναν 3ah, φορτίζω ανάλογα τις μπαταρίες που έχω...
Την 2ah και 3ah θα την φόρτιζω στο πρώτον και την 4ah και 6ah στον δεύτερο....Και μια χαρά προλαβαίνουν να φορτίζουν...
Με αυτήν λογική δεν νομίζω να υπάρξει θέμα για πολλά χρόνια...

Το έχουμε ξαναπεί αλλά ας επαναληφθεί καθώς μόνο πραγματικότητα είναι...

Μεγάλος φορτιστης σε Α=γρήγορη φορτιση=μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας..
Μικρός φορτιστης σε Α=αργή φορτιση=μεγαλη διάρκεια ζωής μπαταρίας...

Αυτό είναι μια γενίκευση που έχει μια βάση αλλά υπερβολικά απλουστευμένη.
Σα να λέμε «γρήγορο αυτοκίνητο=επικίνδυνο αυτοκίνητο».

• Like
Reactions: KOSSTV
Εάν ειναι πρακτικά όρθο το όλο σκεπτικό τι να τις κάνουμε τις πολλές κουβέντες...!!!

παιδια το εργαλειο ειναι επαγγελματικο και απευθυνεται σε συνεργεια μαστορων που δουλευουν ομαδικα. απο το να εχουν 6-8 φορτιστες, καλωδια κλπ παιρνουν ενα τετοιο και βουρ!
κωστη σχετικα με αυτο που λες ναι αλλά το εργαλειο αυτο δεν ειναι για να φορτισεις μια δυαρα ή και μια τεσσαρα μονο. οσες περισσοτερες βαζεις τοσο αυξανει ο χρονος φορτισης.
οταν ομως εισαι επαγγελματιας και κονομας απο τα εργαλεια σου, δεν σε νοιαζει αν η μπαταρια τα παιξει στα 10 χρονια ή στα 5 ή στα δεκαπεντε
σε νοιαζει να εχεις παντα ρευμα. το κοστος του να παρεις καινουρια μπαταρια μπαινει σε δευτερη φαση.

και ενταξει αν μια προκορ που την φορτιζεις αργα αντεξει 15 χρονια, με τουτο σου αντεξει μολις δεκα (πεντε αποκλειεται), δεν τρεχει τιποτα αρκει οταν βγαζεις το συνεργειο για δουλεια να μην περιμενει ο μαστορας σου λεπτο. γιατι η ωρα του μαστορα σου, σου αφηνει περιπου αλλα τοσα σε κερδος...

εγω αν ειχα συνεργειο σε εξωτερικες δουλιες, θα ηταν απο τα πρωτα πραγματα που θα αγοραζα.
για αυτο αλλωστε ειπα στο ποστ, για βαριες καταστασεις... ;)

• Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
Νικόλα τον συγκεκριμένο φορτιστή δεν νομίζω να τον δεις εύκολα σε Ελληνικό συνεργείο όσο και επαγγελματικα να δουλεύει...

Στο εξωτερικό ενδεχομενως ναι..καθώς χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο της μπαταρίας...

Τώρα όσον αφορά για το εάν βλέπουνε με τόση ευκολία αναλώσιμη μια μπαταρία, κρατα μικρο καλαθι..μιλαω παντα για εδω...και εαν υπαρχει ποσότητα,δηλ 7-8 μπαταριες, δύσκολα σκέφτεται κάποιος νέα αγορα..

• Like
Reactions: nickolas
Βρε παιδιά προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από ελληνικά συνεργεία για πείτε εσείς που γνωρίζετε περισσότερα πράγματα.
Υπάρχουν ελληνικά συνεργεία που χρησιμοποιούν τόσα πολλά εργαλεία μπαταρίας και επενδύουν σε αυτά;
Βλέποντας βίντεο από ΗΠΑ εκεί τα συνεργεία έχουν μόνο επώνυμα και ακριβά εργαλεία και ίσως λόγω των πολλών ξύλινων και εκτός οικισμού (off grid) κατασκευών τα εργαλεία μπαταρίας κυριαρχούν.

Στην Ελλάδα που σε κάθε κατασκευή υπάρχει το εργοταξιακο ρεύμα όλοι απλώνουν μια μπαλαντεζα και κάνουν την δουλειά τους απλά και φθηνά. Αντε το πολύ-πολύ να έχουν κανένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας.
Και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν φθηνά εργαλεία γιατί φοβούνται τις κλοπές.

Μόνο ένα συνεργεία γνώρισα με εργαλεία αποκλειστικά μπαταρίας με πλήρη γκάμα αλλά φορτιστή μπαταριών που έμπαινε στην πρίζα και φόρτιζε τις δεύτερες μπαταρίες όση ώρα δούλευαν οι τεχνίτες με τις πρώτες.
Μάλιστα είχαν από δύο όλα τα εργαλεία όπως κρουστικό, παλμικό, sds, τροχό, πολυεργαλείο και αλφάδι. Εδώ να αναφέρω ότι ο προϊστάμενος ήταν μεγαλωμένος στις ΗΠΑ οπότε ίσως η εκεί εμπειρία να έπαιξε ρόλο.

Βρε παιδιά προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από ελληνικά συνεργεία για πείτε εσείς που γνωρίζετε περισσότερα πράγματα.
Υπάρχουν ελληνικά συνεργεία που χρησιμοποιούν τόσα πολλά εργαλεία μπαταρίας και επενδύουν σε αυτά;
Βλέποντας βίντεο από ΗΠΑ εκεί τα συνεργεία έχουν μόνο επώνυμα και ακριβά εργαλεία και ίσως λόγω των πολλών ξύλινων και εκτός οικισμού (off grid) κατασκευών τα εργαλεία μπαταρίας κυριαρχούν.

Στην Ελλάδα που σε κάθε κατασκευή υπάρχει το εργοταξιακο ρεύμα όλοι απλώνουν μια μπαλαντεζα και κάνουν την δουλειά τους απλά και φθηνά. Αντε το πολύ-πολύ να έχουν κανένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας.
Και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν φθηνά εργαλεία γιατί φοβούνται τις κλοπές.

Μόνο ένα συνεργεία γνώρισα με εργαλεία αποκλειστικά μπαταρίας με πλήρη γκάμα αλλά φορτιστή μπαταριών που έμπαινε στην πρίζα και φόρτιζε τις δεύτερες μπαταρίες όση ώρα δούλευαν οι τεχνίτες με τις πρώτες.
Μάλιστα είχαν από δύο όλα τα εργαλεία όπως κρουστικό, παλμικό, sds, τροχό, πολυεργαλείο και αλφάδι. Εδώ να αναφέρω ότι ο προϊστάμενος ήταν μεγαλωμένος στις ΗΠΑ οπότε ίσως η εκεί εμπειρία να έπαιξε ρόλο.
Όπως τα περιγράφεις είναι αγαπητέ Γιώργο.
Θα πω όμως -αν και κατηγορώ συχνά τους επαγγελματίες για τα φθηνά εργαλεία- πως
κάθε χώρα έχει τη πραγματικότητα της. Όπως είπες με το εργοταξιακό ρεύμα μπορείς να έχεις επώνυμα εργαλεία που και φθηνότερα είναι και δε κουβαλάν τον πονοκέφαλο της φόρτισης.
Θα μου πεις γιατί πονοκέφαλος; Γιατί στη χώρα μας τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει με προγραμματισμό και τα περισσότερα πράγματα συμβαίνουν, εκτυλίσσονται και εκτελούνται αυτοσχεδιάζοντας.
Αυτός ο προϊστάμενος... ωραίος!

Ετσι ειναι Γιωργο....
Σπανιζουν συνεργια με μεγαλη γκαμα εργαλειων καθως το καθε επαγγελμα εχει 2-3 μηχανηματα που χρειαζεται σοβαρα να επενδυσει και τα υπολοιπα ειναι δευτερατσες....
Για να υπαρχει πληρη γκαμα θα πρεπει να ασχολουνται και με πολλα και διαφορα....
Εγω θα χρησιμοποιησω περισσοτερο σε μπαταρια κρουστικο,παλμικο,σκαπτικο sds και μικρο γωνιακο τροχο....σπαθοσεγα και μπουλονοκλειδο λιγο....... και καθολου σχεδον πολυεργαλειο....

Επεισης υπαρχει μεγαλο προβλημα στην ασφαλιση των εργαλειων εκτος απο την μονιμη αποθηκευση σε συγκεκριμενο μερος (στην ουσια ασφαλιζεται ολο το μερος για κλοπη και οχι το προιον)....τσεκαρισμενο αυτο ...οποτε ειναι δυσκολο να δωσει ο αλλος μια περιουσια η οποια ειναι παντα κινητη και απο την μια στιγμη στην αλλη να την χασει...

Last edited:
  • Like
Reactions: stfmich
12βολτη πριονοκορδελα απο την....DEWALT!!!

Dewalt-12V-Xtreme-Cordless-Band-Saw-DCS375B.jpg

Aντι να βγαλει αυτο το ειδικο εργαλειο μια μαρκα που εχει πολλα 12βολτα στην γκαμα της (πχ. Bosch, Μακιτα, Parkside), πηγε και εβγαλε η Dewalt που εχει ελαχιστα 12βολτα!!!
Ποιος παει να επενδυσει στην σχεδον ανυπαρκτη, εως σημερα τουλαχιστον, 12βολτη σειρα της Dewalt? Λιγοι θα το χαρουν αυτο το εργαλειακι.

Kαλο ειναι αυτο ομως, μηπως και παρασυρει και αλλες μαρκες να εμπλουτισουν περαιτερω τις 12βολτες σειρες τους. Το πριονακι αυτο by the way ειναι brushless και κοβεις εως 4εκατοστα.
Το αρθρο, εδω.
Το χει βγάλει η μάρκα με τη μεγαλύτερη γκάμα στα 12v Milwaukee αν δεν κάνω λάθος

H Milwaukee εχει πανω απο 100 εργαλεια στην 12βολτη σειρα και πανω απο 200 στην 20βολτη σειρα εργαλειων της.

Την 12βολτη πριονοκορδελα την βλεπω και στην Ελλαδα.

....και για να παρει κανεις μια ιδεα απο την γκαμα εργαλειων της Μilwaukee

Ηπιαμε ενα καφεδακι σημερα στο εργαστηριο με τον Κωστη, ο οποιος δοκιμασε το 12 βολτο εκκεντρο τριβειο της Bosch.

Eδω στον παγκο των δοκιμων με τρια εκκεντρα τριβεια.
WokEtx2h.jpg

Dewalt DWE 6423, Ryobi 18v και Bosch GEX 12v Brushless
kmtaC54h.jpg

Eνταξει, κανενα δεν φτανει σε δυναμη το τριβειο ρευματος και ειναι λογικο. Το Dewalt ειναι τριβειο απο τα πλεον αξιολογα εκκεντρα, ισως και το καλυτερο, στην κατηγορια των 125μμ. Αν εξαιρεσεις την αξιοπιστια του, ισως και να μην εχει μεγαλες διαφορες απο τα αντιστοιχα επωνυμα. Ισως ο Κωστης να εχει καποια αποψη που εχει χρησιμοποιησει μπολικα εκκεντρα στη δουλεια του.

Το Ryobi ειναι βαρυ και το λιγοτερο εργονομικο, σε κουραζει γρηγορα. Εχει ομως δυναμη αλλα μονο μια ταχυτητα.
Το Bosch πρεπει να εχει θεσει νεα standards στην εργονομια των τριβειων, οπως ειχα πει μολις το ειχα παραλαβει.
Παρα πολυ ξεκουραστο στο κρατημα και στην χρηση και με ησυχο μοτερ. Ιδανικο για δουλειες ..μικρου μηκους :)

Eχει ιδιαιτερα καλη αναρροφηση σκονης και αυτο μου εκανε μεγαλη εντυπωση.
Ειδικα οταν το δουλεψα με μισο δισκο, για να καθαρισω μια λωριδα πλατους 6εκ. οπου μονο το μισο πελμα πατουσε, εν τουτοις η σκονη που μαζευτηκε στο σακκουλι ηταν πανω απο το 80%. Δυστυχως δεν εχω φωτο γιατι ηρθε ο Κωστης, πιασαμε τις αλλες δοκιμες και μπερδευτηκαν οι σκονες :)

Εδω το σακκουλι που εχει αδειασει την σκονη.
IPLBIoth.jpg

Bλεπω το 18βολτο Ryobi να μενει στο ραφι καθως το 1βολτο Bosch, αν και λιγο λιγοτερο δυνατο, ειναι μια απολαυση στη χρηση!
Επισης βλεπω και τον Κωστη να παραγγελει το μικρο Bosch :)

Πραγματι το καφεδακι σημερα ειχε και τεσταρισμα εκκεντρων τριβειων....
Η ελευση του 12v Βοsch,στο εργαστηρι του Μιχαλη,δεν με αφησε ασυγκινητο και ειπα να περασω να το δοκιμασω καθως με ενδιαφερει..
Πρωτη φορα στα χερια μου και το εκκεντρο ρευματος της Dewalt...

Τι εγω αποκομιζω απο τα παραπανω....
Το 12v Βοsch ειναι ενα σημειο αναφορας μονο και μονο που το πιανεις στα χερια σου...ειναι τοσο μεγαλη η ευκολια πιασιματος στην χουφτα του χεριου σου που το κανει ενα με αυτο....δηλ το μικρο κεφαλη δενει καλα κατα το δουλεμα με το χερι σου και εξαλοιφονται οι οποιοι κραδασμοι βγαινουν απο το μηχανημα...επεισης ειναι αρκετα ελαφρυ απο τα αλλα δυο...

Απο δυναμη σχετικα με οσα εχω εγω και χρησιμοποιησει και απο συναδελφους(Einhell,Βοsch πρασινη σειρα και ενα Makita κοκκινο) ρευματος, δεν μπορει να συγκριθει σε καμια των περιπτωσων....ειδικα εαν μιλαμε για "φαγωμα" οχι..με τιποτα...το κανει αλλα καθυστερει πολυ..εαν εχεις μικρη επιφανεια οκ αλλα ως εκει.... για χαιδεμα η τριψιμο του ξυλου ομως ειναι μια χαρα...
Το λεω γιατι στην δοκιμη απο πανω για να φαγωθει με το Bosch ενα κομματι ξυλου ηθελε 2 λεπτα..ενω το Dewalt εναμιση..οταν εχεις μετρα ειναι εμφανης η διαφορα....
Πολυ καλα και τα επιπεδα συγκρατησης σκονης απο το συμπεριλαμβανομενο φιλτρακι......

Παρεπιπτωντος το Dewalt μου φανηκε αρκετα δυνατο οχι ομως τοσο που θα μου εκανε τοση διαφορα με τα αλλα...ισως ειναι η διαφορα που σε βαθος χρονου ερχεται καθως η ποιοτητα δεν σε εγκαταληψει...
Το Ryoby νομιζω ειναι μια 10ετια πισω,sorry Μιχαλη για την εκφραση,καθως το βαρος του ειναι μονο για καθετες επιφανειες μπορει να χρησιμοποιηθει πραγμα που σημαινει οτι οι δυνατοτητες λιγοστευουν....

Εκει που εστιαζω ειναι η ευκολια κινησεων που μπορεις να κανεις με το 12v Βοschακι...οποιος χρησιμοποιει τετοια καταλαβαινει....
Μπορεις να το σηκωσεις με ανεση, ειναι μολις 1 κιλο με 1,5, 2 η και 3 ah μπαταρια..το απολυτο μελλοντικο κερδος, ωστε να το χρησιμοποιησεις σε ψιλα σημεια και να κανεις την ζωη σου ευκολη οταν θες να τριψεις χαιδεψεις ραφια,ντουλαπες,φυλλα..και λοιπα....

Αυτες ειναι οι δικες μου αποψεις απο το μισαωρο που το χρησιμοποιησα...

..η αγορα του μαλλον επιβεβλημενη...θα βοηθησει αρκετα και το κυριοτερο θα ξεκουρασει....

Last edited:
χεχε, οντως το εκκεντρο 18βολτο Ryobi ειναι ολιγον παρωχημενο, ομως πριν μια δεκαετια ηταν, αν οχι το πρωτο, απο τα πρωτα εκκεντρα μπαταριας στην πιατσα!
Παντως το χαρηκα τοσα χρονια καθως ειναι μεγαλη δουλεια σε καποιες περιπτωσεις ενα τριβειο μπαταριας. Τωρα θα ξεκουραστει και θα αναλαβει η νεα γενια :)

• Like
Reactions: KOSSTV