Εργαλεία Μπαταρίας

οχι η ποσοτητα δεν με απασχολει γιατι οπως ειπα παντα θα παιζει λαστιχο αντε κανας κουβας μιας και εχω κηπο γυρω μου

Eιναι αληθεια οτι αν δεν δουλεψουμε ενα εργαλειο δεν ειναι δυνατον να εχουμε ορθη και αντικειμενικη αποψη.

Ειδικα για τα εργαλεια μπαταριας θυμαμαι ορκισμενους εχθρους που πλεον, αφου τα δοκιμασαν, εγιναν οι μεγαλυτεροι υπερμαχοι!!

Ισχυει και για μενα που καθυστερησα αρκετα χρονια να αγορασω αλυσοπριονο μπαταριας θεωρωντας οτι ειναι αδυνατον να εχει ροπη ηλεκτρικου ...και επεσα πολυ εξω!

• Like
Reactions: KOSSTV
Έχοντας το μεγάλο του λιντλ μόνο που βλέπω το βίντεο κουράζομαι!
Δεν υπήρχε περίπτωση να το προτιμήσω για καθάρισμα μεγέθους μηχανής και πάνω εφόσον υπάρχουν κοντά βρύση και πρίζα.

Και δεν είναι μόνο η πίεση αλλά και η ποσότητα του νερού που βγάζει.

Δεν το βγάζω άχρηστο εννοείται. Είναι ένα εργαλείο για συγκεκριμένο σκοπό.
Μιλας μονο για το αυτοκινητο η γενικος..;

Γιατι εγω εχω κουραστει να κουβαλαω 17 κιλα μηχανημα για πλενω τα μπαντζουρια τα παραθυρα και τους τοιχους σε μπαλκονια...!!
Eαν εσενα δεν σε κουραζει παω πασο...

Eιναι αληθεια οτι αν δεν δουλεψουμε ενα εργαλειο δεν ειναι δυνατον να εχουμε ορθη και αντικειμενικη αποψη.

Ειδικα για τα εργαλεια μπαταριας θυμαμαι ορκισμενους εχθρους που πλεον, αφου τα δοκιμασαν, εγιναν οι μεγαλυτεροι υπερμαχοι!!

Ισχυει και για μενα που καθυστερησα αρκετα χρονια να αγορασω αλυσοπριονο μπαταριας θεωρωντας οτι ειναι αδυνατον να εχει ροπη ηλεκτρικου ...και επεσα πολυ εξω!
Are you talking to me...;:ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Χιωτης
Μιλας μονο για το αυτοκινητο η γενικος..;

Γιατι εγω εχω κουραστει να κουβαλαω 17 κιλα μηχανημα για πλενω τα μπαντζουρια τα παραθυρα και τους τοιχους σε μπαλκονια...!!
Eαν εσενα δεν σε κουραζει παω πασο...

Γενικός. Για ότι είναι μεγαλύτερο/ίσο με μηχανή.
Το δικό μου το έχω στην αποθήκη στον κήπο με βρύση δίπλα. Για να πλύνω το αμάξι/μηχανή δεν χρειάζεται καν να το μετακινήσω. Άντε να το βγάλω 1 μέτρο να μήν στάξει μέσα στην αποθήκη.
Για τις βεράντες που είναι >> 50τμ το μεταφέρω (έχει ροδάκια και δεν το σηκώνω :p) και άντε να χρειαστεί μία αλλαγή βρύσης αν και πέρυσι άλλαξα το λάστιχο και πρέπει να φτάνει να κάνει τον κύκλο.

Για κάνε σύγκριση την επόμενη φορά πόσο χρόνο θές να καθαρίσεις 1τμ με το μικρό και πόσο με το μεγάλο να δείς απο τα πόσα τμ και πάνω σε συμφέρει να βγάζεις το μεγάλο ;)
Και δεν βάζω μέσα το θέμα ποιότητας της δουλειάς γιατί πες εξωτερικοί χώροι είναι μικρό το κακό.

Βέβαια εγώ έχω μόνο ένα μπαλκόνι που δεν χρησιμοποιούμε κιόλας οπότε εκεί σίγουρα θα προτιμούσα μπαταρίας για να μή μεταφέρω μέσα απο το σπίτι το πλυστικό.
Για αυτό έγραψα "Δεν το βγάζω άχρηστο εννοείται. Είναι ένα εργαλείο για συγκεκριμένο σκοπό."

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1
Είναι πολύ σημαντικό η όποια αγορά να γίνεται μετά από ρεαλιστική στάθμιση των όποιων αναγκών μας και των αντίστοιχων δυνατοτήτων/θετικών-αρνητικών του υποψήφιου προς αγορά μηχανήματος (προφανώς σε συνάρτηση και με τα οικονομικά δεδομένα κάθε πιθανής λύσης).
Εφόσον η εκάστοτε αγορά είναι υπό την έννοια αυτή συνειδητή, δεν υπάρχει καλό ή κακό μηχάνημα. Υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλο για τη δουλειά που το χρειάζεται ο καθένας.
Αν πχ για κάποιον η ταχύτητα/παραγωγικότητα εργασίας είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα από τη φορητότητα ή/και την δυνατότητα λειτουργίας χωρίς κοντινή παροχή νερού βρύσης και ρεύματος, είναι λογική επιλογή αυτός να προτιμήσει ένα σοβαρό ρεύματος από ένα μπαταρίας. Και το ανάποδο.
Εγώ πχ αγόρασα το πλυστικό μπαταρίας του Lidl συνειδητά ως προς τα πιθανά μειονεκτήματά του, γιατί εκεί που το προορίζω για βασική/κύρια χρήση (πλύσιμο παπιού), τα δεδομένα μου είναι: Μικρές σχετικά απαιτήσεις σε πίεση/παροχή νερού στο πιστόλι (άρα τα 22 bar μου είναι αρκετά), απουσία κοντινής παροχής ρεύματος (η πιο κοντινή πρίζα απαιτεί μπαλαντέζα κοντά 30 μέτρων) και απουσία κοντινής βρύσης νερού (η πιο κοντινή διαθέσιμη απαιτεί λάστιχο περί τα 20 μέτρα). Με αυτά τα δεδομένα, το πλυστικό μπαταρίας ήταν μονόδρομος. Επικουρικά διαπίστωσα ότι κάνει καλή δουλειά και για το πλύσιμο της βεράντας συν παντζούρια κλπ (όπου θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πλυστικό ρεύματος αλλά με τίμημα του βάρους και του όγκου αποθήκευσης, που δεν έχω χώρο γενικά).
Για κάποιον σαν το φίλο πιο πάνω (teodor_ch) το πράγμα πάει περίπου ανάποδα, όπως εξήγησε.
Ποιος έχει δίκιο; Και οι 2 προφανώς, αφού έχουμε διαφορετικά δεδομένα.

Ειμαι σιγουρος οτι συντομα το lidl θα βγαλει το ιδιο πλυστικο αλλά με μοτερακι brushless και περιπου την διπλη πιεση, δηλαδη πανω απο 40 bar!!

Πριν λιγους μηνες η Ryobi εκανε ακριβως αυτο, εβγαλε τουμπανο brushless πλυστικο μπαταριας με την διπλασια πιεση απο το υπάρχον...

• Wow
  • Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Ακριβώς έτσι Λάζαρε...
Επεισης το που,πως και σε ποιο χωρο θα το χρησιμοποιήσει κάποιος ενα απο τα δυο ειναι το κύριο ζήτημα..

Προσωπικά με το ρευματος έχω κουραστεί να το ανεβάζω στην ταράτσα για να κάνω χάλια και συναφη προς καθαρισμο,καθώς δεν υπάρχει ασανσέρ ως πάνω, και στο μπαλκόνι παρότι έχει βιομηχανικές ρόδες το Bormann είναι όγκος και πλεκονται καλωδια με λαστιχα στο νερο...επικυνδινο εν μερη...όμως για το πλύσιμο των χαλιων,πλακιδίων,φυσικών πετρων όπως και αυτοκινήτου θεωρώ μονοδρομο την επιλογή του ρεύματος καθώς τα 195Bar μου λύνουν τα χέρια τόσο σε γρηγοράδα όσο και δύναμη...

Από την άλλη το μπαταριας δίνει τελικά διευκολυνσεις..Μικρός όγκος,άνετη μετακίνηση,τα 22bar πολύ βολικά όταν δεν χρειάζεται μεγάλη πιεση,χρησιμοποιήται σε δυσπρόσιτα σημεία και φυσικά όχι καλώδια ρευματος σε συνάρτηση με το νερό..
Ειδικά σε μπαλκόνι για τα παντζούρια,παραθυρα,κάγκελα,έπιπλα κήπου και τοιχία όπου η πολυ πίεση
δεν χρειάζεται η σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί πρόβλημα είναι αρκετά βολικό και θα είναι γρήγορο...δεν λερώνεις και εντός σπιτιού μεταφέροντας το μεγάλο ρευματος μέσα από αυτό όπως σωστά είπε ο Θοδωρής..

Οπότε και οι 2 έχετε δίκιο καθώς άλλη η φύση της χρήσης του ενός και ως εκ του άλλο το μηχάνημα που θα χρειαστεί ο καθένας..
Απλώς ο Θοδωρής έχει μπροστά και κοντα του όπως λέει νερο και ρεύμα και τον διευκολύνει στις εργασιες του...αλλά αποτελεί ένα μικρό μέρος των επιλογών εργασιών και ως εκ τούτου την θεωρώ προσωπική άποψη που δεν έχει όλες τις εργασίες..

Αρα εάν θέλει κάποιος λοιπον ολο το φάσμα εργασιών και να έχει επιλογές τότε θα πρέπει να κατέχει οπωσδηποτε και τα 2 για να μπορει να ανταπεξέλθει ανετα.και ξεκούραστα ανάλογα την εργασία....οπότε και μπορεί να αξιολογήσει ανάλογα..

Ειμαι σιγουρος οτι συντομα το lidl θα βγαλει το ιδιο πλυστικο αλλά με μοτερακι brushless και περιπου την διπλη πιεση, δηλαδη πανω απο 40 bar!!

Πριν λιγους μηνες η Ryobi εκανε ακριβως αυτο, εβγαλε τουμπανο brushless πλυστικο μπαταριας με την διπλασια πιεση απο το υπάρχον...

τωρα βαλτος εισαι και εσυ ?

:)

υγ

το εχει στην γκαμα της αυτο η parkside ?

υγ 2

αυτο της ryobi βλεπω οτι ακουμπαει βεβαια τα 320€ εναντι των 190€ του μοντελου των 22bar

Δεν ξερω αν εχει νοημα να μην πας σε ηλεκτρικο μετα..με τετοια κοστη

Ασε μεγαλη πικρα... Εχω το παλιο και βλεπω το νεο πανισχυρο Ryobi και μου τρεχουν τα σαλια -το οποιο βεβαια δεν ειναι φτηνο.
Oχι οτι δεν κανω δουλεια, απλα ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο!

Η Parskide δεν εχει ακομα στην γκαμα της το brushless αλλα σε καποια φαση θεωρω οτι θα το προσθεσει, ιδιως εαν παει καλα σε πωλησεις το απλό.
Bεβαια ποτε δεν αποκλειεται η πιθανοτητα να παραμεινει το υπαρχον μοντελο χωρις να αναβαθμιστει σε brusheless.

Η Τotal εχει πάντως με εξαιρετικη δυναμη...!!!
Να το προτιμήσω απο το μικρο..;:D

• Wow
Reactions: Χιωτης
Aν κρινω απο τον μοναδικο που εχει αφησει αποψη και βαθμολογια εγω θα το αφηνα ...
Λέτε.. ε..;
Το μικρο είναι πιο συμμαζεμενο...

Aν κρινω απο τον μοναδικο που εχει αφησει αποψη και βαθμολογια εγω θα το αφηνα ...
Eλα ομως που βρηκα βιντεακι και δειχνει το αντιθετο...!!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Την βαθμολογια του τυπου την ακουω βερεσε...
Δεν ειναι δυνατον με 90 bar (αντε να μην ειναι 90 και να ειναι 70) να μην μπορει να πλυνει αμαζι την στιγμη που τα 22 κανουν δουλεια!!
Απο υποκειμενικες μπαρουφες εχουμε χορτασει.. αγοραζουν μαιμου και περιμενουν αποδοση Bosch, αγοραζουν μπαταριας και περιμενουν αποδοση ρευματος..

Απο κει και περα σιγουρα το μικρο ειναι πολυ πιο βολικο αλλα και το μεγαλο ειναι εντυπωσιακοτατο και για αλλες μεγαλυτερες αναγκες.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
οσο το βλεπω μοιαζει με ηλεκτρικο στον ογκο.

αν εχεις τετοια γκουμουτσα καλυτερα ναναι σουπερ δυνατο και στο μεγιστο της αποδοσης

• Like
Reactions: enduras1