Εργαλεία Μπαταρίας

Δύο φορτιστές έχω… καινούριοι και οι δύο.
Άρα μονόδρομος η αγορά μπαταριών....... Πάντως 2-3 φορές που άλλαξα στοιχεία σε γνωστό κέντρο μπαταριας, η τιμή δεν είχε και την τεράστια διαφορά από τις γνήσιες.

Eιχα ανοιξει μια ψοφια 12βολτη μπαταρια bosch που μου ειχε φερει ο Κωστης και θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο να γινει σωστα η αποσυναρμολογη/αλλαγη στοιχειων/επανασυναρμολογηση ετσι οπως ειναι δομημενη η μπαταρια εσωτερικα. Τουλαχιστον αυτη ειναι η δικη μου εντυπωση. Οχι οτι δεν γινεται, αλλα...

και δε ρωτάς στο Δήσιο αν κάνει ανακατασκευή με καινούρια στοιχεία;

Φοβάμαι οτι η τιμή που θα μου πεί ο Δήσιος θα είναι ακριβότερη κι απο καινούρια.

Στο Δησιος 2 στους Αμπελόκηπους https://batteriesdissios.gr/ έχω φτιάξει αρκετά pack, μεταξύ των οποίων και 2-3 εργαλείων. Ενδεικτικά, για bosch 12V μου πήγε περίπου 40€, ενώ για σκουπάκι 30€. Καλή δουλειά κάνουν μεν, αλλά τον σημαντικό ρόλο παίζουν τα στοιχεία που θα επιλέξεις (μεγάλες διαφορές στο κόστος).
Τώρα, αν τα στοιχεία που βάζει ο ΔΗΣΙΟΣ είναι καλύτερα από αυτά της BOSCH, μόνο κάποιος τεχνικός μπορεί να μας πει τεκμηριωμένα.

φανταζομαι οτι εχεις δυνατοτητα επιλογης τι στοιχεια θα βαλεις μεσα. αλλα ναι, στα €45 για original δε θα εδινα 40 για ανακατασκευη. απο την αλλη, πχ η dyson ζηταει €150 για καινουρια μπαταρια (20V) που το βρισκω εξωφρενικό και σιγουρα θα βγαινει αισθητα πιο φτηνα η ανακατασκευη

• Like
Reactions: newbie and enduras1
φανταζομαι οτι εχεις δυνατοτητα επιλογης τι στοιχεια θα βαλεις μεσα. αλλα ναι, στα €45 για original δε θα εδινα 40 για ανακατασκευη. απο την αλλη, πχ η dyson ζηταει €150 για καινουρια μπαταρια (20V) που το βρισκω εξωφρενικό και σιγουρα θα βγαινει αισθητα πιο φτηνα η ανακατασκευη
Δυστυχώς οι ανακατασκευές είναι πονεμένη ιστορία. Όταν μιλάμε για μεγάλες εταιρειες (πχ στις τηλεπικοινωνίες και ο νοων νοειτω), πρέπει να εξασφαλίσουν την γνησιότητα των μπαταριών που προμηθεύονται.Αυτό σημαίνει ότι προμηθεύονται μπαταρίες μόνο από τα επίσημα κανάλια, οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 2πλάσιες και 3πλάσιες τιμές σε σχέση με αυτές που βρισκουμε στο internet. Στις παραπάνω εταιρείες οποιαδήποτε προμήθεια απαιτεί σύμβαση, εγγυητική, ρήτρες κτλ οπότε οι μικροί προμηθευτές εκ των παραγμάτων αποκλείονται και οι μεγάλοι το εκμεταλλεύονται.

Τώρα θα μου πεις, δηλαδή θα πληρώσω 150€ στην dyson ή 80 για ανακατασκευή; Όχι βέβαια. Βρίσκεις κάποιο κατάστημα που αποδεδειγμένα στέλνει γνήσιες μπαταρίες ( ο Μιχάλης Χιωτης ή ο Κυριάκος enduras1 μπορουν να μας βοηθήσουν σε αυτό) και με την βοήθεια καποιου τεχνικού (με το αζημίωτο φυσικά) φτιάχνεις αυτό που θέλεις με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Φυσικά μπορείς και μόνος σου να τα καταφέρεις. Τα μηχανήματα κόλλησης λαμακίων (sic) στις μπαταρίες είναι πλέον πάμφθηνα, οπότε αν έχεις τις βασικές γνώσεις (νομίζω οτι εσύ τις υπερκαλύπτεις :)) το καταφέρνεις.

Επειδή μηχανήματα κόλλησης λαμακίων :D έχω, θα αγγαρέψω το Μιχάλη για σωστές μπαταρίες και θα κάνω το σάλτο μορτάλε. :ROFLMAO:

• Wow
Reactions: newbie
Mπαταριες γνησιες και φρεσκιες με εγγυημενα και πραγματικα τα αναγραφομενα χαρακτηριστικα τους αγοραζουμε απο την NKON

Οταν ειχα αλλαξει μπαταρια στο Gluey της Bosch, ειχα δει τι μπαταρια ειχε μεσα το εργαλειο και παρηγγειλα ακριβως την ιδια.

• Like
Reactions: newbie
Για τα Bosch-άκια τώρα τι θα παραγγείλω;
Θα πρέπει να ανοίξω τις χαλασμένες να δώ;

Ε, ναι καλυτερα να τις ανοιξεις να βρουμε τον ιδιο τυπο και να παρουμε τις ιδιες -ισως με μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Δεν συγκρατησα δυστυχως τον τυπο των στοιχειων οταν ανοιξα μια πεθαμενη Bosch που μου ειχε δωσει ο Κωστης.

Θα κοιταξω ομως μηπως υπαρχει σχετικη πληροφοριση στο διαδικτυο.

Επειδή μηχανήματα κόλλησης λαμακίων :D έχω, θα αγγαρέψω το Μιχάλη για σωστές μπαταρίες και θα κάνω το σάλτο μορτάλε. :ROFLMAO:
Και εγώ έχω (άσχετα αν δεν ξέρω που είναι :ROFLMAO::LOL:) και προφανώς ο Μιχάλης θα έχει τουλάχιστον 5-6. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην συνδεσμολογία όπου μπορείς να κάνεις αντιγραφή, αλλά και στο είδος των μπαταριών . Προσπάθησα κάποια στιγμή να φτιάξω ένα pack με πιστή αντιγραφή απο το πρωτότυπο και με την λογική αφού 18650 είχε, 18650 θα βάλω, Τελικά κατάφερα να φτιάξω καπνογόνο :ROFLMAO::ROFLMAO:. Ρωτάω τους τεχνικούς της εταιρειας που δούλευα και μου λένε κάτι για εσωτερικά κυκλώματα στις μπαταρίες, για πλακέτες και διάφορα άλλα. Όταν έφτασα στο σημείο να τους κοιτάζω όπως η αγελάδα το τραίνο, είπα ευχαριστώ και αποχώρησα δίνοντας την εντύπωση ότι τα έχω καταλάβει πλήρως :cool:.

Εννοείται ότι μόλις βρώ το μηχάνημα θα το ξαναπροσπαθήσω και ο θεός βοηθός🙃.