Εργαλεία Μπαταρίας

H δοκιμη εγινε στου κασιδη το κεφάλι, στο τσιμεντενιο τοιχιο του γειτονα, στην γωνια του κηπου.

To πιο μικρο και ελαφρυ SDS δραπανo, το 12βολτο Bosch Uneo και το πανισχυρο 18βολτο κρουστικο DCD805
IoTyEtVh.jpg

Ηθελα ουτως η αλλως να βαλω ενα ξυλο για να κρεμασω καμμια ντουζινα εργαλεια κηπου που τα ειχα χυμα τριγυρω.

Για την δοκιμη δεν χρειαζομουν πολλα πραγματα, απλα μονο μια τρυπα με 8αρι τρυπανι απο το Dewalt.
SO3q1aQh.jpg

Θορυβωδες το Dewalt -και πως να μην ειναι αλλωστε με τις τοσες πολλες στροφες και κρουσεις το λεπτο!!
Η δουλεια εγινε πιο ευκολα απο καθε αλλο κρουστικο και μου θυμισε τις παλιες καλες μερες με τα κρουστικα ρευματος.

Ομως το μικρο 12βολτο SDS ανοιξε την δευτερη τρυπα πιο γρηγορα, πιο ευκολα και πιο ησυχα. Η διαφορα ηταν ελαχιστα δευτερολεπτα, αλλα ηταν αισθητη.
Το συμπερασμα ειναι οτι ενα κοινο 12βολτο SDS δραπανο ειναι πιο αποτελεσματικο στο μπετον ακομα και απο ενα πολυ ισχυρο 18βολτο κρουστικο.

Αυτο δεν αναιρει την αξια του DCD805 το οποιο ειναι ενα δυνατο εργαλειο πολλαπλων ρολων για τρυπηματα και βιδωματα σε ολα τα υλικα.
Στη ρυθμιση για βιδωμα και στην 5η βαθμιδα ροπης (απο τις 15), βιδωσα με μυτη PZ3 τις χοντροξυλοβιδες που στερεωσαν το ρεταλι.

Εδω το ξυλο της δοκιμης το οποιο ειναι ενα ρεταλι απο καλο ξυλο επιπλου κηπου το οποιο το περασα και δυο χερια ματ βερνικι πολυουρεθανης.
OEO3DXFh.jpg

**
-Στην δοκιμη χρησιμοποιησα την μπαταρια των 2Αh για το Dewalt για να υπαρχει καποια ισορροπια με την αντιστοιχη μπαταρια του Bosch σε Αμπερ.
Ειμαι βεβαιος οτι αν ειχα χρησιμοποιησει την 4αρα -ειτε ακομα μεγαλυτερη μπαταρια- η διαφορα στον χρονο διατρησης θα ηταν μικροτερη,

-Στο Dewalt ειχα τρυπανι Bosch CYL5, τα καλυτερα τρυπανια του ειδους και στο SDS ειχα το τσιπικο τρυπανι που ειχε μεσα η συσκευασια του Bosch.
Αν χρησιμοποιουσα τετρακοπα SDS τρυπανια της Bosch o χρονος του Bosch θα ηταν σιγουρα μικροτερος, αλλα το UNEO παιρνει μονο SDS quick τρυπανια.

-Αν ειχα χρησιμοποιησει 18βολτο SDS η 8αρα τρυπα θα ειχε ανοιξει σε ~3 δευτερολεπτα και οχι σε ~6 δευτερολεπτα που εκανε το 12βολτο SDS

-Οποιος σκεφτεται να παρει το 12βολτο SDS δραπανακι του Lidl, να μην διστασει ιδιως με την τιμη που βγαινει. Αν υπαρχει ακομα στα ραφια.

Η Total στην 20ν σειρά της συνεχώς βγαζει νέα εργαλεία...
Αυτήν την φορά λανσάρει ένα νέο μπουλονοκλειδο 500Ν παρακαλώ σε σετ πακέτου με μπαταρίες,φορτιστη,3 καρυδακια και νέα πλαστική βαλίτσα..
Screenshot_20240628_164932_Chrome.jpg

Η τιμή του σετ ακρως δελεαστική συνολικά στα 130 ευρω αλλά θα το προτιμούσα και σολο(γιατί θα το επερνα αερα.:p)...

Eνα απο τα εργαλεια μπαταριας που δεν ειναι συνηθισμενα αλλα ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ βολικα οταν ερθει η ωρα τους, ειναι τα πιστολια σιλικονης!

Εδω το 18βολτο πιστολι σιλικονης ανοιχτου τυπου το οποιο ειναι απο τα πρωτα Ryobi που εχω αγορασει και ειναι απο τις πιο ενδιαφερουσες και χρησιμες αγορες μου.
taVfNtnh.jpg

Το χρησιμοποιησα παλι σημερα το μεσημερι σε μια παλαια κουζινα φιλου οπου ειχε καμμια 20αρια χρονια ενα αυτοκολλητο για αρμους το οποιο ειχε πια φθαρει.

Εδω το πριν...

...και το μετα. Το σφραγιστικο ελαστομερες ειναι βασης πολυουρεθανης (ElastoSeal PU 25 LM της Elastotet).
Yui7i0sh.jpg

Επειδη το κενο ηταν μικρο, η ταχυτητα ειχε ρυθμιστει στην μικροτερη δυνατη. Ο χρονος που μου πηρε το σφραγισμα για τα ~4 τρεχοντα μετρα, ηταν περιπου ενα λεπτο!
Δεν χρειαστηκε καμμια μετεπειτα διορθωτικη παρεμβαση παρα μονο σε μια γωνια που μου ξεφυγε λιγο παραπανω σιλικονη στο γυρισμα. Δικο μου λαθος απο την πολυ σιγουρια :)

Θελει λιγη προπονηση στην αρχη, οταν αγοραζεις το εργαλειο, για να μαθεις την συμπεριφορα του και μετα το χειριζεσαι χωρις προβλημα, σαν επαγγελματιας κουζινάς :)
Τα amazon .de και .fr το εχουν συχνα προσφορα κοντα στα 70 ευρω χωρις μπαταρια. Βγαζει και η Total τετοιο πιστολι μπαταριας.

Βγαζουν και οι μεγαλες μαρκες τετοια πιστολια σιλικονης (Bosch, Makita, Dewalt, Milwaukee, etc.) αλλα οι τιμες ειναι φωτια, απροσιτες...

Αλλη μια αγορά στο άμεσο μέλλον...
Όχι ότι με χαλάνε τα πιστόλια χεριού...μια χαρά τα πάω...αλλά όπως και το κάνουμε η ευκολία είναι άλλο πράγμα.!!

Μια χαρά έγινε Μιχάλη.. εύγε!!!
Για αυτή περίπτωση εγώ βάζω πάνω-κάτω μπλε ταινία και την βγάζω μετά από 10 λεπτά και γίνεται εντελώς ευθεια.

• Like
Reactions: Χιωτης
Με το πιστολι μπαταριας αν του πάρεις τον αερα και αν φαλτσοκοψεις σωστα το ρύγχος, αναλογα με τη δουλεια, η ταινια μπορει να παραληφθει. Με το πιστολι χειρος παντα εβαζα ταινια παλια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Με το πιστολι μπαταριας αν του πάρεις τον αερα και αν φαλτσοκοψεις σωστα το ρύγχος, αναλογα με τη δουλεια, η ταινια μπορει να παραληφθει. Με το πιστολι χειρος παντα εβαζα ταινια παλια.
Ναι έτσι είναι...
Απλώς με την ταινία δεν σκέφτεσαι πως το κόψεις το ρυνχος και την βάζεις τάχιστα..
Αλλά ο χρόνος να τοποθετηθεί η ταινία ειναι αρκετός όταν θέλεις μερικές φορες αποτέλεσμα και ίσως η εξοικιωση με της μπαταριας αποφέρει γρηγορότερος χρόνους τοποθέτησης...
Θα το δοκιμάσω.. ακριβό δεν είναι της Total...

• Like
Η Total στην 20ν σειρά της συνεχώς βγαζει νέα εργαλεία...
Αυτήν την φορά λανσάρει ένα νέο μπουλονοκλειδο 500Ν παρακαλώ σε σετ πακέτου με μπαταρίες,φορτιστη,3 καρυδακια και νέα πλαστική βαλίτσα..
View attachment 235524

Η τιμή του σετ ακρως δελεαστική συνολικά στα 130 ευρω αλλά θα το προτιμούσα και σολο(γιατί θα το επερνα αερα.:p)...
Τελικα βγηκε σολο...!!!..και μαλιστα γρηγορα..!!!

Ομως μπηκα σε σκεψεις καθως βγηκε πιο "γουρουνι"...και θα περιμενω μηπως βγει αυτο σολο..αν και ειναι υπερβολικο....😁

20240708163634_total_tiwli2085_brushless_mpoulonokleido_20v_me_ypodochi_1_2.jpeg

Αν μπορεις να περιμενεις για να βγει solo και το μεγαλο και αν εχει σχεδον το ιδιο βαρος και τιμη με το μικρο, εχει καλως, μονο και μονο για τη χαρα των 800Νm :)
Αλλιως τα 500Νm ειναι ηδη πολλα ακομα και για μπουλονια μεγαλων φορτηγων.

Στη Ρουμανια, στο εργοστασιο σιδηρου, δεν θυμαμαι να χρειαστηκαμε ποτε μεγαλυτερη ροπη απο 400Νm για τα μηχανηματα μας και τα φορτηγα μας.

κωστα δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο στον αντιπροσωπο/εισαγωγεα?

που ξερεις, μπορει να τα εχει ακομα στα κοντεινερ

Αν μπορεις να περιμενεις για να βγει solo και το μεγαλο και αν εχει σχεδον το ιδιο βαρος και τιμη με το μικρο, εχει καλως, μονο και μονο για τη χαρα των 800Νm :)

Στη Ρουμανια, στο εργοστασιο σιδηρου, δεν θυμαμαι να χρειαστηκαμε ποτε μεγαλυτερη ροπη απο 400Νm για τα μηχανηματα μας και τα φορτηγα μας.
Μπορώ να περιμένω..
Όμως ιδια τιμή και βάρος δεν το βλέπω να είναι...εάν έχει 150-200 γραμμάρια διαφορά και 10--15 θα το σκεφτόμουν...
Συγουρα τα 809Ν είναι πολλά....και μάλλον αχρείαστα...

κωστα δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο στον αντιπροσωπο/εισαγωγεα?

που ξερεις, μπορει να τα εχει ακομα στα κοντεινερ
Τι να πάρω. ;
Θα περιμένω μήπως βγει..

Με 400 και 500 Nm εργαλείο ίσα ίσα ένα γαργάλημα θα του κάνεις του μπουλονιού σε μεγάλο φορτηγό Μιχάλη

• Wow
ποιος ειπε οτι δεν κανουν αιρκοντισιον μπαταριας? (μοιαζει συμβατη με Μακιτα?)
αλλα με την δυνατοτητα να ριχνεις αι καμμια μπυρα μεσα, δεν βλεπω προκοπη στο εργοταξιο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η Total μου φαινεται, ό,τι εργαλείο μπαταρίας κυκλοφορεί και στις αλλες εταιριες θα το βγάλει...!!!
Το νέο προϊόν της ένας 20ν βιδολόγος..

1721397395520.png

Σε δουλεια με γυψισανιδα χρειάζεται οπωσδήποτε.. το 12ν της Bosch καλό μεν αδυναμο δε..για το 18ν της..ουτε συζητηση (200+ ευρω)..
Οπότε μάλλον θα πάμε κάποια στιγμή και σε αυτό..

Νεο radio από την Bosch...
Περνει και 12ν και 18ν μπαταριες...
Screenshot_20240729_192954_Chrome.jpg

• Like
καλημερα.... τι επιλογες υπαρχουν στην ελληνικη αγορα για τροχο μπαταριας με ρυθμιση ταχυτητας?
οικονομικο φυσικα

Last edited:
Έχω τον ίδιο σε Total..
Για λείανση και τρίψιμο είναι οκ...

Mε 120 είσαι οκ..και με 4αρα που θέλει οπωσδήποτε...

Εκτός και εάν θες πλήρες σετ..

Δουλεύει και με 2Α...αλλά έχεις μικρό χρόνο εργασίας..

καλημερα.... τι επιλογες υπαρχουν στην ελληνικη αγορα για τροχο μπαταριας με ρυθμιση ταχυτητας?
οικονομικο φυσικα

Αν δεν έχεις ήδη μπαταρίες 4Α από άλλο εργαλείο, νομίζω ότι ο TOTAL είναι η καλύτερη επιλογή και συγκεκριμένα τα 2 link που ανέβασε ο KOSSTV.

Έχοντας 3 τροχούς μπαταρίας και παρόλο που για τον καθένα έχω set μπαταριών 2x4Α, σε σοβαρές σιδηροκατασκευές χρησιμοποιώ του ρεύματος. Οι τροχοί μπαταρίας, σε πλήρη αντίθεση με τα δράπανα, είναι απίστευτα ενεργοβόροι. Προσωπική άποψη, το set 2x4Α είναι ο καλύτερος συνδυασμός διάρκειας/βάρους.
Να υπενθυμίσω και κάτι που έχει ειπωθεί άπειρες φορές: τις μπαταρίες τις φορτίζουμε κρύες. Δηλαδή όταν κατά την διάρκεια συνεχούς εργασίας, αδειάσει η μπαταρία, ΔΕΝ την βάζουμε για φόρτιση πριν κρυώσει. Η σχέση της μπαταρίας με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι σχέση μίσους και καταστροφής. Αναφέρομαι σε ερασιτέχνες πάντα, γιατί σε επαγγελματικό επίπεδο οι μπαταρίες θεωρούνται αναλώσιμα.

Φυσικά, το αντικείμενο της εργασίας καθορίζει και το είδος του τροχού.