Εργαλεία Μπαταρίας

Μια νεα εξαιρετικη προταση για σετ κρουστικου δραπανοκατσαβιδου ερχεται απο την Ingco...
Mε δυναμη 66Ν και σε βαλιτσουλα στα 78 ευρω νομιζω οτι παιζει στα ισια τα Parkside Performance που δυστυχως δεν μπορεις να βρεις οποτε θες...
https://www.skroutz.gr/s/57091476/I...Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html

20241023115717_ingco_kroustiko_drapanokatsavido_mpatarias_brushless_20v_2x2ah_cidli20668.jpeg

...το ιδιο υπαρχει και σε Total βεβαια αλλα με ακριβοτερη τιμη...

20241111144751_total_kroustiko_drapanokatsavido_mpatarias_solo_brushless_20v_tidli20668.jpeg
Με παρόμοια χαρακτηριστικά, το παρακάτω Bormann Pro, σε πολύ ακριβότερη τιμή, από 139 ευρώ στο σκρουτζ, και 129 ευρώ στο crazy sundays του Eshop:

Είναι να μην το λες χάρισμα το συγκεκριμένο Ingco που επισήμανε ο Κωστής;

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Με παρόμοια χαρακτηριστικά, το παρακάτω Bormann Pro, σε πολύ ακριβότερη τιμή, από 139 ευρώ στο σκρουτζ, και 129 ευρώ στο crazy sundays του Eshop:

Είναι να μην το λες χάρισμα το συγκεκριμένο Ingco που επισήμανε ο Κωστής;
Λάζαρε Total και Ingco έχουν κατάκληση την αγορά.. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τιμής με τις υπόλοιπες εταιρίες low profile που δεν μπορείς να αντισταθείς..
Όταν επέλεξα Total πριν από 2.5χρονια ως δεύτερη εταιρία για να πάρω έξτρα εργαλεια,δυστυχώς η γκάμα της 18ν Bosch και ακριβή είναι και δεν είναι μεγάλη,τα οποία τα χρησιμοποιώ παροδικα κάποια άλλα περισσότερο νομίζω επέλεξα σωστά..!!

Στο skrouzs αυτήν την στιγμη είναι η εταιρία με τις περισσότερες θετικές γνώμες τα τελευταία 3 χρόνια.. δεν είναι τυχαίο..!!

Βασικό ατού της τοταλ πέραν της τιμής και της ποιότητας (από όσα διαβάζω εδώ) είναι η διαρκής πρόσβαση και εμφανής παρουσία της σε καλό σημείο στα καταστήματα εργαλειάδικα χρωματοπωλεία όπου πας για κάτι άλλο και τσιμπάς και ένα τρυπάνι ή τροχό κλπ. Όπως τα πάρκι είναι στα καλάθια με τις προσφορές λίγων ημερών και φεύγουν και άρα σε σπρώχνουν να τα πάρεις πριν εξαντληθούν, μην τυχόν και δεν τα ξαναβρεις.

• Like
Reactions: KOSSTV
Βασικό ατού της τοταλ πέραν της τιμής και της ποιότητας (από όσα διαβάζω εδώ) είναι η διαρκής πρόσβαση και εμφανής παρουσία της σε καλό σημείο στα καταστήματα εργαλειάδικα χρωματοπωλεία όπου πας για κάτι άλλο και τσιμπάς και ένα τρυπάνι ή τροχό κλπ. Όπως τα πάρκι είναι στα καλάθια με τις προσφορές λίγων ημερών και φεύγουν και άρα σε σπρώχνουν να τα πάρεις πριν εξαντληθούν, μην τυχόν και δεν τα ξαναβρεις.
Ακριβώς αυτό..
Η Total έχει πλεον κάνει αρκετά μεγάλο δυκτιο σε καταστήματα σε όλη την επικράτεια...Τα βρίσκεις παντού και οπότε θες σε σχέση με τα Parkside που παρακαλάς να έρθουν και να τα βρεις...
Συνήθως ομως δεν είναι ετοιμοπαραδωτα...αλλά όλοι μέσα σε 4-5 μέρες τα φέρνουν..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Για να λένε και τα καλά…
Αυτή τη Κινεζο μπαταρία την έχω κάμποσα χρόνια, ούτε που θυμάμαι πόσα.
Της έχω πιεί το αίμα, τη δουλεύω συνεχώς.
Την προηγούμενη εβδομάδα την δούλευα 2 μέρες συνεχώς, ειδικά την πρώτη μέχρι 11 το βράδυ, σε μια αποθήκη που την «ντύσαμε» γύρω-γύρω με ράφια.
Εκατοντάδες βίδες, ούτε θυμάμαι πόσες.
Άψογη και τις δύο μέρες, δεν κώλωσε και δεν έκανε «κιχ» πουθενά, και μετά απ’ όλα αυτά….

IMG_0209.jpeg

Αστέρι!
Αν τη βρείτε τη συνιστώ!

IMG_0206.jpegIMG_0207.jpegIMG_0208.jpeg

Που και που τη μετράω κιόλας και σημειώνω την πορεία της υγείας της.
Αντί να πέφτει όμως ανεβαίνει… :)

IMG_0212.jpeg

Για να λένε και τα καλά…
Αυτή τη Κινεζο μπαταρία την έχω κάμποσα χρόνια, ούτε που θυμάμαι πόσα.
Της έχω πιεί το αίμα, τη δουλεύω συνεχώς.
Την προηγούμενη εβδομάδα την δούλευα 2 μέρες συνεχώς, ειδικά την πρώτη μέχρι 11 το βράδυ, σε μια αποθήκη που την «ντύσαμε» γύρω-γύρω με ράφια.
Εκατοντάδες βίδες, ούτε θυμάμαι πόσες.
Άψογη και τις δύο μέρες, δεν κώλωσε και δεν έκανε «κιχ» πουθενά, και μετά απ’ όλα αυτά….

View attachment 242354

Αστέρι!
Αν τη βρείτε τη συνιστώ!

View attachment 242355View attachment 242356View attachment 242357

Που και που τη μετράω κιόλας και σημειώνω την πορεία της υγείας της.
Αντί να πέφτει όμως ανεβαίνει… :)

View attachment 242358
Θυμάσαι μήπως αν αγοράστηκε από Ελλάδα ή site τύπου Aliexpress, Banggood κλπ;

Τις κινεζομπαταριες για τα 12βολτα Μακιτα που εχω τις ειχα παρει απο Banggood και εχουν βγει, αν οχι καλυτερες, ισαξιες με τις original Μακιτα!!

• Like
Reactions: lazarefa
Τα χαρακτηριστικά ροπής που αναφέρουν (60ΝΜ το δραπανοκατσάβιδο και 160ΝΜ το παλμικό) είναι πάρα πολύ καλά ακόμα και για 18βολτα εργαλεία, πόσο μάλλον για το μέγεθός τους.
Μακάρι να είναι πραγματικά τα αναγραφόμενα χαρακτηριστικά, και φυσικά το σετάκι να έρθει σε σωστή τιμή (για μένα πχ σωστή τιμή θα ήταν μέχρι τα 120-130 ευρώ το πολύ).

Τα χαρακτηριστικά ροπής που αναφέρουν (60ΝΜ το δραπανοκατσάβιδο και 160ΝΜ το παλμικό) είναι πάρα πολύ καλά ακόμα και για 18βολτα εργαλεία, πόσο μάλλον για το μέγεθός τους.
Μακάρι να είναι πραγματικά τα αναγραφόμενα χαρακτηριστικά, και φυσικά το σετάκι να έρθει σε σωστή τιμή (για μένα πχ σωστή τιμή θα ήταν μέχρι τα 120-130 ευρώ το πολύ).
Ίσως και πιο κάτω Λαζαρε..
Εδώ το 20ν σετ έχει τόσο περίπου...

• Like
Reactions: lazarefa
Έχεις δίκιο Κωστή. Ανάλογο σετ της Ingco 12 volt το πουλάνε γύρω στα 75 ευρώ. Κατά συνέπεια μέχρι 100ρικο το κόβω να πωλείται το συγκεκριμένο 16βολτο. Αν έρθει σε τέτοια τιμή, εκτιμώ ότι θα είναι ένα πρώτης τάξης σετ εργαλείων μπαταρίας για τον ερασιτέχνη, κατ' εμέ πιθανότατα καλύτερη επιλογή από τα όποια παρεμφερή Parkside.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Η Bosch αποφασισε να σοβαρευτει και καθησε και εβγαλε νεα εργαλεια... οχι 2-3 αλλα 20 παρακαλω. για το 2025..!!!

https://www.bosch-professional.com/de/de/products/gsb-18v-65-06019N3300

Ξεχασα ενα παραθυρο ανοιχτο στο (ημιυπογειο) εργαστηριο και ψιλοπλημμυρισε ο χωρος της βιβλιοθηκης.

Ωρα για δραση με ενα απο τα πιο χρησιμα 18βολτα εργαλεια της Ryobi. To πανισχυρο σκουπακι υγρων στερεων!
SVI5jhAl.jpg

Εδω σε ωρα λειτουργιας.
1Ri9A2Dh.jpg

Η πιεση της αναρροφησης ειναι τοσο δυνατη ωστε το ακροφυσιο να στεκεται ορθιο και το νερο να ρουφιεται απο τις εγκοπες.

Μεσα σε 1 περιπου λεπτο γεμισε το δοχειο των 11 λιτρων. Το φιλτρο σκονης ειχε φυσικα αφαιρεθει.
NU1lExKh.jpg

Στην λειτουργια για υγρα, ο διαθεσιμος χωρος ειναι μικροτερος, γυρω στα 9 λιτρα.

Σε τετοιες περιπτωσεις χρησιμοποιω την 18λιτρη σκουπα ρευματος της Proxxon, αλλα ειπα να δοκιμασω και την 18v Ryobi που τα πηγε περιφημα!

Έχει κανείς τεστάρει κατά την εργασία με εργαλεία μπαταρίας Makita, γνήσιες μπαταρίες 18V Makita σε σχέση με αντίστοιχες σε ΑΗ Parkside (προφανώς με χρήση αντάπτορα), για να μας πει αν όντως είδε διαφορές στην απόδοση που να δικαιολογούν την αγορά γνήσιας μπαταρίας (και φορτιστή κατ' επέκταση);
Ρωτώ γιατί η συγκεκριμένη απορία υπάρχει από καιρό στο μυαλό μου, καθότι έχω αρκετές 20βολτες μπαταρίες Parkside (σειρά Χ20V Team) και 3 εργαλεία μπαταρίας 18V Makita (κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, παλμικό κατσαβίδι και σκουπάκι) τα οποία κατά καιρούς χρησιμοποιώ μέσω αντάπτορα με τις μπαταρίες Parkside.
Αν ωστόσο όντως υπάρχει στην πράξη διαφορά στην απόδοση, πχ κάνοντας χρήση της γνήσιας μπαταρίας 3ΑΗ Makita σε σχέση με την 4ΑΗ Parkside, σκέφτομαι μήπως αγοράσω κι ένα βασικό σετ μπαταρίας-φορτιστή Makita (αν και για προφανείς λόγους δεν είναι ότι καλύτερο να έχει κανείς περισσότερους από έναν τύπους/μάρκες μπαταριών).

Λάζαρε Καλή Χρονιά..!!!

Νομίζω οτι την έχεις ξαναφέρει την απορία αυτή...
Από την στιγμή που βολεύεσαι μέσο ανταπτορα για να κανεις την δουλειά σου δεν ξέρω κατά πόσο θα αξίζει να αγοράσεις original Makita..
Σιγουρα η ποιότητα μιας Makita και στο δουλεμα με την σωστή του μπαταρια να επιφέρει καλύτερη λειτουργία ίσως και περισσότερη δύναμη επωφελουμενος τα εργαλεια σου..αλλά πόση διαφορά να δεiς..

Εχει σημασια και πως οριζεις την αγορα..Εγω θα την αγοραζα πρωτον ως κάβα σε περίπτωση που γίνει κάτι με τις Parkside και κατά δεύτερον οτι το συστημα της Makita θα δουλέψει από όλες τις πλευρές σωστά σε δύναμη και αποδοση..

υποψιν οτι δε θα εχει μονο σημασια η χωρητικότητα σε ΑΗ αλλά και το μέγιστο ρεύμα που θα μπορεί να δώσει η μπαταρια. η μέτρηση της χωρητικότητας από τους φορτιστές γίνεται με κάποιο σταθερό ρεύμα πχ 1Α. όμως στη χρήση μπορεί τα στιγμιαία ρεύματα να είναι πολλαπλάσια. σε μεγάλες εκφορτίσεις η χωρητικότητα πεφτει και μια μπαταρία μπορεί να δίνει 2ΑΗ όταν την εκφορτίζεις με 1Α και λιγότερο όταν την εκφορτίζεις με 15Α. για να μην χαθείς με διαγράμματα και πολλαπλές μετρήσεις, η σύγκριση που θα είχε νόημα είναι να δοκιμάσεις τις 2 μπαταρίες σε πραγματική χρήση να δεις πως σου φαίνεται...

Καλή χρονιά και σε σένα Κωστή με υγεία.
Σωστά θυμάσαι, πάνω κάτω τα ίδια είχα ρωτήσει και προ μηνών, αλλά εξ όσων θυμάμαι δεν έτυχε να διαβάσω κάποια σαφή απάντηση στο ερώτημα.
Λίγο πολύ όπως σωστά ανέφερες, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο εμφανές λειτουργικό θέμα με τα εργαλεία μπαταρίας Makita που έχω κατά καιρούς δουλέψει με αντάπτορα με μπαταρίες Parkside.
Από την άλλη, παρότι και η κοινή λογική λέει ότι το βέλτιστο είναι να χρησιμοποιούνται με κάθε εργαλείο τα παρελκόμενα (μπαταρία-φορτιστής) του ίδιου του κατασκευαστή του, θα με ενδιέφερε μια σύγκριση κι επί του πεδίου. Οι Μπάμπης και Μιχάλης πχ έχουν κάνει τέτοια σύγκριση για κάποιες "καλές" μαιμού Makita μπαταρίες. Θα ήταν ευχής έργο, αν κάποιος φίλος που έχει και τους 2 τύπους μπαταριών (Parkside & Makita), έχει κάνει ανάλογη σύγκριση και μας πει τις εντυπώσεις του.
Ο φίλος Vespas τα είπε πολύ σωστά πιο πάνω. Εκεί ακριβώς εστιάζει κι ο δικός μου προβληματισμός.