Εργαλεία Μπαταρίας

βρε παιδια, σορρυ κιολας , δικα σας ειναι τα λεφτα , οτι θελετε τα κανετε.
αλλά αν δεν ειστε επαγγελματιες να θελετε την βελτιστη ποιοτητα και αντοχη και λειτουργια, κριμα ειναι να πληρωνετε 250€+ , οταν με κατω των 50 ή 40 € ,παιρνετε μπρασλες αλυσοπριονακια που εχουν βγει αστερια και με ερασιτεχνικη χρηση τουλαχιστον , σου αφηνουν και δυο κατοσταρικα να τα κανεις οτι θες!

ειχα ενα εξαρακι κλασικο, χρονια τωρα, με εχει βολεψει οχι μονο στο δικο μου κηπο αλλά και σε συγγενων, μια φορα του τροχισα αλυσιδα αν και εχω και αλλες και ποτε δε με προδωσε και ας το πεθανα και σε χοντρα κλαδια που θα επρεπε να μπει κανονικο αλυσοπριονο. και με ελαχιστη συντηριση. λιγο βουρτσισμα και αερα μετα και λιγο λαδακι πριν

προσφατα πηρα ετουτο στα 32 ευρω προσφορα με μια μπαταριουλα ετσι για τη πλακα!
https://www.banggood.com/el/Drillpr...tml?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=6292548

και το πηρα γιατι ειναι μπρασλες. οχι οτι ειχα αναγκη την 8αρα του λαμα.
θα του περασω την εξαρα λαμα , να ειναι ακομα πιο δυνατο και ακολωτο
λιγο ομως που εκοψα ετσι οπως το αγορασα , και με καλη μαιμου μακιτα μπαταρια , και με μπος προ με ανταπτορα , ειναι φοβερο!
θα με βγαλει πολλα χρονια ακομα και αν πεταξω το παλιο (που δεν εχω κανενα λογο να το κανω καθως εχω και δευτερη λαμα 6αρα που τη θεωρω μεγαλο μηκος για ενα κλασικο ελληνικο κηπο - ποσο μαλλον την οχταρα)

μηπως να το ξανασκεφτειτε , οταν με κλασμα του κοστους κάνουμε την ιδια δουλια? (σε ερασιτεχνικο λεβελ)
κι ενταξει , αυτο που εβαλε ο κυριακος ειναι ενα επιπεδο πιο πανω, αλλά το κλασικο μικρο, κριμα ειναι να ξεφραγκιζομαστε
Οκ γλιτώνεις τρελα λεφτά αλλά εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι να αγοράσω από εκεί. Τι γίνεται με εγγύηση και ανταλλακτικά. Αν είναι να πάω σε χαμηλό κόστος πάω σε Hyundai που όπως και να έχει θα βρω ανταλλακτικά και μπαταρίες κλπ

φιλε μου , δεν θα βρεις πιο ευκολα μπαταριες απο τις τυπου μακιτα που φορα η συντριπτικη πλειοψηφια των κινεζικων εργαλειων
η χιουνται δεν ξερω αν παιρνει αυτες τις μπαταριες ή δικες της. αν παιρνει δικες της, τοτε δεν συγκρινεται η ευκολια ευρεσης τους , με τις τυπου μακιτα που ειναι παντου.
και λεω οτι μπορει να παιρνει τις ιδιες με τα άλλα κινεζικα , γιατι η χιουνται που βλεπεις δεν εχει καμια σχεση με την κορεατικη χιουνται, κινεζικα ειναι που καποιος εβαλε την λεξη χιουνται κατα παραγγελια!

εγγυηση γενικα δεν θα σου χρειαστει καθοτι αξιοπιστα τα κινεζικα , πιο αξιοπιστα απο τα παρκσαιντ γενικα.
αλλά αν σου χρειαστει εγγυηση εχει το σαιτ , ειτε αυτο ειναι μπανγκουντ ειτε τεμου ειτε οποιο αλλο. αν δεν φτιαχνεται και γενικα αν ειναι κατι φτηνο , σου επιστρεφουν τα χρηματα σου αφου τους τραβηξεις ενα βιντεακι .
προσωπικα σε δεκαδες εργαλεια που εχω αγορασει τοσο εγω οσο και φιλοι δεν εχει χρειαστει παρα σπανια!
εκατονταδες αγορες εχουμε κανει , οχι μονο τα μελη του φορουμ αλλά χιλιαδες αλλοι ανθρωποι στην ελλαδα

ανταλλακτικα και παλι , ακομα και αν δεν βρεις (που γενικα θα βρεις στα ιδια τα σαιτς , π.χ. λαμες, αλυσιδες κλπ) , παιρνεις ενα καινουριο και κρατας το παλιο για ανταλλακτικα αν σου χαλασει :)
με τετοιες τιμες ειναι τσαμπα

ενταξει καταλαβαινω οτι θελει κανεις την εμπιστοσυνη στην εταιρια, την ανωτερη ποιοτητα κατασκευης , το σερβις κλπ
και φυσικα αν δεν ιδρωνει η τσεπη σου , μαζι σου κι εγω!
αν ομως η διαφορα τιμης ειναι κατι που το ακους, τοτε (για ερασιτεχνικη χρηση μιλωντας παντα) , θα σου ελεγα να δοκιμασεις κατι αντιστοιχο σε κινεζο καθως η τρομερη διαφορα τιμων δεν εξαργυρωνεται (παντα μιλωντας για μια νορμαλ χρηση ερασιτεχνη).
αλλιως θα "ματωσεις" αλλά αυτο δεν ειναι απαραιτητο

δεν κερδιζω κατι αν σε πεισω , ισα-ισα που αν παρεις κατι φτηνο και σου χαλασει (ω! μη γενοιτω) εμενα θα βριζεις :)

αλλά τα ακριβα εργαλεια δεν ειναι μονοδρομος , αν απλα θελεις να κανεις που και που τη δουλια σου
πχ ειναι κριμα να παρεις κανα μακιτα στα 250 € αν ειναι να κοβεις 10-20 κλαδια το χρονο στο κηπο σου

ξερεις, άλλα πραγματα νομιζουμε οταν πρωτομπαινουμε σε ενα νεο χωρο (πχ εργαλεια) και άλλα πραγματα βλεπουμε σιγα-σιγα με την εμπειρια μας
σιγα-σιγα μαθαινουμε που θα χρειαστουμε το καλο εργαλειο, τι μας δινει το καλο εργαλειο (και κατα βαση το αναλωσιμο , που μετρα περισσοτερο απο το ιδιο το καλο εργαλειο), και μετα ξεφραγκιζομαστε
εκτος και αν σου περισσευουν οπότε παω πασο

σορρυ για την παρεμβαση αλλά εχοντας προσβαση σε μεγαλη πληθωρα εργαλειων τοσο σε δικα μου οσο και σε εργαλεια φιλων (ειτε κηπου ειτε εργαστηριου) σε ενα ευρυτατο φασμα τιμων (απο πολυ φτηνα μεχρι πανακριβα) , προτιμω να δωσω το 1/8 για ενα φτηνο εργαλειο και να παρω άλλα 7 που θα εχω αναγκη , με τα υπολοιπα χρηματα.
παντα με το πρισμα ενος ερασιτεχνη , ετσι?
εκτός και αν το προοριζω για σοβαρη δουλια όπου εκει το καλο εργαλειο ειναι μονοδρομος
καλως ηλθες στο φορουμ, ευχομαι να χαρεις το νεο αυτο κοσμο! :)

• Like
Reactions: vespas
Νικόλα μια παρατήρηση..

Σε αυτό το Forum υπάρχουν ερασιτέχνες που έχουν ακριβότερα εργαλεια από τους επαγγελματιες.
Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι έχω την άνεση και τα αγοράζω.. σημαίνει ότι θέλω να πάρω ένα συγουρο εργαλειο να κάνω την δουλειά μου..αξιόπιστο και σωστό..

Προσωπικά στα εργαλεία κηπου δεν ήθελα να δώσω χρήματα για επωνυμα..
Περνώ και εκεί Total...ενδιάμεσο burget και αξιοπιστία.

Θα σου ένα παράδειγμα..
Ο πατέρας μου πήρε ένα αλυσοπριονο και ενα ψαλιδι από το Temu με 2 2 άρες το καθενα.....το ψαλιδι οκ...το αλυσπτιονο ομως του έχει βγάλει λίγο την πιστη καθώς κολλάει ορισμένες φορες και μάντεψε για χωρέσει στην θήκη πάλι,μικρή υποτίθεται για μα μην πιάνει χώρο,πρέπει να μπαίνωβγάζεις λαμα με αλυσίδα κάθε φορα..!!
Έλεος δηλ ...ειδικα για κάποιον που είναι 75 χρόνων..!!!
Τα αγορά με την ίδια λογική που λες στο 1/5 από τον ανταγωνισμό ώστε ερασιτεχνικά να κάνει την δουλειά του. .
Το δοκίμασα και εγώ...μετράς την υπομονή σου..

Εν κατακλείδι πάω το Total το αλυσοπριονακι να κάνουμε δουλειά...
Αυτό από το Temu εάν έχει όρεξη και υπομονή θα το χρησιμοποιήσει λίγο..

Τι θέλω να πω..
Δεν περπατάει η λογική κάνει 35ευρο(τόσο τοπηρε σετ) χάλασε/ειναι τσαμπα θα πάρω άλλο...κολλάς...λες εάν το επόμενο είναι ίδιο.. ;
Απογοηφευσαι εάν σου κάτσει στραβή..

Προσωπικά πιστεύω στην ενδιάμεση λογικη μιας low burget εταιρίας που θα σε ικανοποιήσει..

Στo Temu έχει 35,η premium 200...η ενδιάμεση 80-100.....

Φυσικά διαλέγει ο καθένας ανάλογα την τσέπη του και τις ανάγκες του...και πόσο θέλει να του κρατήσει...

σωστα το λες κωστη αλλά εγω μιλησα με αφορμη το αλυσοπριονακι απο το οποιο εχω ιδία πειρα οτι ειναι εξαιρετικο για εναν ερασιτεχνη που εχει εναν νορμαλ κηπο μονοκατοικιας , ακομα και εναν κηπο περι τα 6 στρεματα με πληθωρα δεντρων (τοσο εχει η θεια μου και κανει ολες τις δουλιες της με ενα φτηνο κινεζακι). ποσο μαλλον εγω με τα 400 τ.μ. μου....

αν ηταν επαγγελματιας αγροτης με δεκαδες ή εκατονταδες δεντρα δεν θα ρωτουσε στο φορουμ, θα τον ειχε συμβουλεψει ο γεωπονος του ισως, πιθανα και καποιοι συναδελφοι του.
και λογικα θα πηγαινε σε still και πανω

και φυσικα, ακομα καλυτερα να παει σε ενα τοταλ των 100-150€ (με μπαταρια) απο τον απλο κινεζο , απλα τα 250 του μακιτα ειμαι σιγουρος οτι δεν τα χρειαζεται να τα δωσει , για αυτο και ειπα ο,τι ειπα. και μιλαμε για solo , χωρις μπαταρια-φορτιστη . με ενα σετακι μπαταριας-φορτιστη επιπλεον (αν δεν εχει ο ιδιος) , θα του παει περι τα 350€ !!

οσο αφορα το πατερα σου , μπορει να επεσε σε κακο κομματι , εγω εχω δυο τωρα, μια χαρα και τα δυο.
οπως ξερεις τα περισσοτερα μου εκ των κινεζικων εργαλειων , ειναι της drillpro και μεχρι τωρα δεν με εχουν προδωσει . οπως και τα δυο αλυσοπριονακια
ακομα και η ψαλιδα μου (της voileworks αν θυμαμαι καλα) που τοση χρηση της εχω κανει, αστερι εχει βγει!

μακαρι το παιδι να παρει κατι καλο και να του μεινει για δεκαετιες , χωρις να την "ακουσει". αν μπορει, ποιος δεν το θελει.
αν ομως την "ακουει" , αυτο ηθελα να του πω, να μην απογοητευτει, μπορει να κανει τη δουλια του με κλασμα του κοστους , χωρις να του λειψουν τα χρηματα απο καπου αλλου.

σαφως εχουμε δικιο και οι δυο ;)
και μονο ο καθε ενας ξερει τα ορια της τσεπης του. και αναλογα πραττει. αρκει να εχει τη γνωση του τι θελει
και επειδη κι εγω στην αρχη δεν γνωριζα μεχρι να αρχισω να μαθαινω απο εσας τους εμπειρους, ειπα να τον προλαβω , να μην αγορασει κατι πολυ ακριβοτερο απο τις αναγκες του.
αν εκανα λαθος, δεν ξερω.

Last edited:
Πλέον η Total αλλά και η Ingco έχουν πάει σε άλλο επιπεδο οσο αφορά τα εργαλεια μπαταριας και βγάζουν combo cit με 3,4,5 αλλά και εως 9 εργαλεια..!!!
Είναι 100% πιο συμφέρουσα οικονομικά....

«COMBO KIT 20V» https://share.google/gTJEyntWF9ktIn2nT

Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω...
Που ανά τα βάλεις ξεχωρα αγγίζει το 300αρη..!!!

Total TCKLI20638E Σετ Δραπανοκατσάβιδο, Μπουλονόκλειδο & Πιστολέτο 20V με 2 Μπαταρίες 5Ah και Θήκη | Skroutz.gr https://share.google/SAcPFZblELENuDYgC

xlarge_20250620152523_total_tckli20638e_set_drapanokatsavido_mpoulonokleido_pistoleto_20v_me_2_mpataries_5ah_kai_thiki.jpeg

Πραγματικά τζάμπα για αυτά που προσφέρει το σετ αυτό είναι η τιμή του. Και σε ποιότητα/χαρακτηριστικά που είμαι βέβαιος ότι είναι υπεραρκετή για τους πιο πολλούς από εμάς.
Ευτυχώς (ή δυστυχώς από μια άλλη οπτική), όσο περνά ο καιρός και βγαίνουν ολοένα και περισσότερα ανάλογα εργαλεία/σετ, όλο και δυσκολεύομαι να βρω σοβαρό λόγο (με ψυχρή λογική μιλώντας, όχι συναισθηματικά), για να δικαιολογήσω την αγορά πιο ακριβών κι "επώνυμων" ηλεκτρικών εργαλείων από ερασιτέχνες (όπως είμαι κι εγώ), για χρήση μια στο τόσο.
Αναφέροομαι φυσικά σε εργαλεία επιπέδου Total/Ingco και ανάλογα, που έχουν κάποια χρόνια που δουλεύονται στην πιάτσα, με σχετικά καλή σχεδίαση, εργονομία, επιδόσεις και χαρακτηριστικά ασφαλείας, και όχι στο συρφετό που μπορεί να βρει κανείς σε sites τύπου aliexpress κλπ.
Τα εργαλεία χειρός βέβαια είναι λίγο διαφορετική ιστορία.

• Like
Reactions: KOSSTV
Έτσι ακριβώς...!!
Για αναπτυχθεί μια εταιρία και να φτάνει στο σημείο να φτιάχνει σετ χτυπώντας τρελλα τον ανταγωνισμό πρέπει να έχει πωλήσεις...ειδαλως τίποτα δεν γίνεται.

Πλέον μιλάμε για μια πολυεθνική εταιρία που έχει μπει σε όλες τις αγορές.
Δεν το λέω εγώ...μια ματιά στον κατάλογο των χωρών που εμπορεύει εργαλεια αρκεί για να κάνεις σε τι επίπεδο έχει φτάσει...

Become TOTAL Tools Distributor or Dealer - TOTAL Tools https://share.google/CZ1OOvxmUEVpvoWOo

Πριν καμμια δεκαετια, το να κοψεις τσιμεντοπλακα εκτος σπιτιου/εργαστηριου ηθελε μπαλαντεζα και γων. τροχο ρευματος.
Τα δε εργαλεια μπαταριας ηταν λιγα και εντελως αδυναμα αναφορικα σε ενεργοβορα εργαλεια οπως ο τροχς.

Ομως οι καιροι αλλαξανε και τα εργαλειακια μπαταριας εφτασαν ουσιαστικα σε αποτελεσματικοτητα, αυτα του ρευματος!
yURmnegh.jpg

Εδω η κοπη τσιμεντοπλακας παχους 4εκ. Η κοπη επρεπε να γινει και απο τις δυο πλευρες, λογω μικρου δισκου, γιαυτο και η οψη της κοπης.

Δυο τροχους χρησιμοποιησα, τον 18βολτο Ryobi (115mm δισκος) και το 18βολτο Dewalt (78μμ δισκος) για την πρωτη χαραξη.
Qx2Zixnh.jpg

Και τα δυο εχουν διαμαντοδισκους καταλληλους για στεγνη κοπη (τουτ'εστιν χωρις νερο).
iHjhReVh.jpg

Μεγαλη η διαφορα στην ταχυτητα κοπης με τον διακεκομμενο δισκο, πολυ πιο γρηγορος απο τον απλο που ειναι της υπομονης αλλα πιο ακριβης.

Εδω το σκηνικο. Με μολυβι χαραχτηκε το σημειο κοπης και το Dewalt θα κανει την αρχη.
smFpVK6h.jpg

Να πω οτι το τροχακι Dewalt ειναι απιστευτα ισχυρο, κοβει με οποια φορά θελεις και το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι ξεκινα αμέσως οταν πατας την σκανδαλη.
Δεν εχει δηλαδη δευτερο κουμπι για ασφαλεια οπως εχουν οι περισσοτεροι -αν οχι ολοι- οι γωνιακοι τροχοι.

Εκοβα κανα δεκαλεπτο συνεχως, ισως λιγο παραπανω, σιγα σιγα για να μην σπασει το κομματι που εκοβα.
uGuWIp5h.jpg

Το Ryobi δεν κολωσε ουτε μια φορα και δεν χρειαστηκε να αλλαξω μπαταρια, παρ'ολο που η 4mA μπαταρια του πλησιαζει τα 12 χρονια, (κατασκευης 2014)!!!!!!

Η κοπη επρεπε να γινει και απο πισω καθως ο δισκος των 115μμ δεν μπορουσε να κοψει με την μια την τσιμεντοπλακα των 4εκ. παχος.
godPwuhh.jpg

Πολυ η σκονη αλλα καλυτερα απο το να το εβρεχα και να γινοταν η γνωστη λασπη.

Και η γλυκεια στιγμη του διαχωρισμου :)
78lShKdh.jpg

Με γων.τροχο και δισκο 125μμ (αντι 115 που ειχα) η κοπη ισως γινοταν κοβοντας μονο απο την μια πλευρα καθως οι 125αρηδες δισκοι εχουν υψος κοπης περιπου 38μμ, οποτε τα 4εκ, της τσιμεντοπλακας μαλλον δεν θα ηταν θεμα.

Σε δευτερη φαση, το τεμαχιο θα κολληθει με τσιμεντοκονιαμα στο πεζοδρομιο, σαν φραχτης, για να εμποδιζει τα νερα της βροχης να μπαινουν κατω απο την γκαραζοπορτα, στον κηπο, στις μεγαλες βροχες.