Ερωτήσεις για class-D

ειμαστε στην εποχη...σχεδιο στο εργαστηριο, κ μετα τα ρομποτακια τυπωνουν το/τα modules..και αυτο θα γιγαντωθει κ θα φτασει στο 99,9 τα εκατο...

Έτσι κατασκευάζονται σχεδόν τα πάντα εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

Ακόμα και στο hi end audio τα κυριολεκτικά χειροποίητα μηχανήματα είναι ελάχιστα, αστείο ποσοστό του συνόλου της παραγωγής.

• Like
Reactions: Deneb
Το κακό με τα Class D είναι ότι είναι όπως τα (πραγματικά) ψηφιακά.

Κάθε φορά που βγαίνει μια "γενιά" τεχνολογίας βγαίνουν όλοι και λένε ότι είναι άψογα μηχανήματα.

Μετά από κάποιο καιρό βγαίνει η επόμενη γενιά και βγαίνουν πάλι όλοι και λένε ότι "τώρα είναι πραγματικά άψογα μηχανήματα".

Μετά από ακόμα περισσότερο καιρό βγαίνει η νεότερη γενιά, και, καλά μαντέψατε, είναι πλέον τα τέλεια μηχανήματα.

Κ.ο.κ.

Σόρρυ, αλλά κοροϊδευόμαστε.
τα ίδια λένε για όλα τα μηχανήματα (οι reviewers φυσικά). Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν έχει σχέση με την τάξη D, A, AB. Είναι απλά marketing. O κόσμος λέει άλλα. π.χ πόσοι ακούνε από vintage ενισχυτές κ.λ.π και δεν τους αλλάζουν με τίποτε; Αρκετοί.
Αλλά επί του θέματος μια ερώτηση.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να λέμε ότι ένας ενισχυτής είνα καλός; Από τεχνοκρατικής άποψης μιλάω. Δεν ενδιαφέρουν αναπόδεικτα και snake oil χαρακτηριστικά.

• Like
Reactions: Deneb
Πες αλεύρι.

To X ποσοστό της αγοράς μετρώντας τι;
Το πόσοι πωλούνται, πόσοι παράγονται, τους ενισχυτές που είναι σε ηχεία υπολογιστή και BT, σε ενεργά ηχεία γενικά;
Σίγουρα σε κάποιες εφαρμογές είναι και στο 100% της αγοράς.
Και από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε κάπου ένα ηχείο BT ή υπολογιστή, το ποσοστό που λέει το βρίσκω και μικρό.

Για niche market μιλάμε έτσι κι αλλιώς.

Αλλά δεν έχει σημασία το market. Σε τεχνολογικό forum για ήχο είμαστε, αλίμονο αν το insight που έχουμε για το αν μια τεχνολογία παίζει ή δεν παίζει προέρχεται
από το τι κάνει η αγορά!

Και μόνο που λες ότι για να πάρεις καλύτερο ήχο από τα UcD πήγες σε ΑΒ που είναι οικονομοτεχνικά παράλογος μιλάει υπερ των class-D.

Ξαναλέω ότι το point δεν είναι "βγήκαν οι class-D, παρατήστε τα υπόλοιπα"... Αλλά ότι πλέον οι class-D είναι εξαιρετικά ελκυστικοί ιδιαίτερα
αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζουν καλά και σε πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις.

Υ.Γ. Μ' αρέσει που φτιάξαμε νήμα για τάξη Δ και μετά ξεσκίσαμε κι άλλο νήμα στο off-topic!

• Haha
Reactions: Tzimisce
To X ποσοστό της αγοράς μετρώντας τι;
Το πόσοι πωλούνται, πόσοι παράγονται, τους ενισχυτές που είναι σε ηχεία υπολογιστή και BT, σε ενεργά ηχεία γενικά;
Σίγουρα σε κάποιες εφαρμογές είναι και στο 100% της αγοράς.
Και από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε κάπου ένα ηχείο BT ή υπολογιστή, το ποσοστό που λέει το βρίσκω και μικρό.
Η ερώτηση αφορούσε τους δικάναλους.
Στην αρχή μου έβαλε μέσα και όλα αυτά που λες αλλά του το ξεκαθάρισα. 😄

Στην αρχή μου έβαλε μέσα και όλα αυτά που λες αλλά του το ξεκαθάρισα. 😄

Εμένα μου έβγαλε 15-20% όταν έβγαλα εκτός και τους επαγγελματικούς ενισχυτές.
Σε μία κατηγορία τιμής από 1000 - 5000€.
Εντωμεταξύ μέσα έχει ότι ενισχυτή σιχαίνομαι (NAD, Lyngdorf κλπ 😂)

• Haha
Reactions: Haagenti