Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω μια καλή (αξιόπιστη) κόλλα για μέταλλο με ξύλο. Θα ήθελα την εμπειρία σας και αν ειναι δυνατόν με λινκ.

H εμπειρια μου, πριν ξεκινησουμε εδω το νημα με τις κολλες, ηταν οτι στις δοκιμες μου για κολληση ξυλου και μεταλλου οι ξυλοκολλες και οι κολλες στιγμης δεν κανουν καθολου.
H βενζινοκολλα δεν κανει αν υπαρχουν πιεσεις στα δυο μερη και η κολλα δυο συστατικων γενικης χρησης ηταν η καλυτερη και πιο δυνατη κολλα για μεταλλο ξυλο.
Μαλιστα θα προτεινα να δοκιμασεις κολλα δυο συστατικων ειδικα για μεταλλα:
https://ergomarket.gr/kataskeyi-ana...shyri-kolla-metallon-cold-weld-56gr-permatex/
https://ergomarket.gr/kataskeyi-ana...tallon-dyo-systatikon-bison-epoxy-metal-24ml/
τα λινκς ειναι τα πρωτα που βγηκαν στο search, υπαρχουν τιμες γυρω στα 5 ευρω και για τις δυο κολλες.

Σ' ευχαριστώ πολύ Μιχάλη. Τις ξυλοκολες τις δοκίμασα κι εγώ αλλά τζίφος. Η ιδέα με μετάλλου μου αρέσει, θα κοιτάξω να δω αν βρω τη συγκεκριμένη στο Ηράκλειο. Είδα στα χαρακτηριστικά της ότι είναι κατάλληλη και για μέταλλο - ξύλο.

Σ' ευχαριστώ πολύ Μιχάλη. Τις ξυλοκολες τις δοκίμασα κι εγώ αλλά τζίφος. Η ιδέα με μετάλλου μου αρέσει, θα κοιτάξω να δω αν βρω τη συγκεκριμένη στο Ηράκλειο. Είδα στα χαρακτηριστικά της ότι είναι κατάλληλη και για μέταλλο - ξύλο.
https://www.praktiker.gr/b/bison-31/Κόλλες?catId=207

αυτο που εγω μπορω να σου μεταφερω ειναι οτι οι μαχαιροποιοι κολλανε τα πλακιδια ξυλου πανω στο μεταλλο με εποξικη 2 συστατικων (βεβαια περνανε και πειρους)

αυτο που εγω μπορω να σου μεταφερω ειναι οτι οι μαχαιροποιοι κολλανε τα πλακιδια ξυλου πανω στο μεταλλο με εποξικη 2 συστατικων (βεβαια περνανε και πειρους)

ΚΑι οχι παντα πειρους...δες και forged in fire τηλεπαιχνιδι....

Χαίρετε κύριοι, (δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη κυρία) εχουμε καθόλου γνώμη για αυτά τα μηχανήματα. Σαν μάρκα την έχει ακούσει ή χρησιμοποιήσει κάποιος;
f1b885a6d758489acba241ba9ca12777.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψαχνω να βρω σπρει ψυχρου γαλβανισμου σε μαυρο χρωμα.
Παλιοτερα ειχε στο κεντροβιδας, αλλα τελευταια φορα που πηγα μου ειπαν οτι δεν φερνουν πλεον. Leroy και praktiker δεν εχουν.
Αν εχει δει καποιος καπου, ιδανικα προς τα Βορεια Π., για να μην πληρωσω αλλα τοσα μεταφορικα, και σε λογικη τιμη.

Συνήθως είναι σε γκρι/αλουμινιο....σε μαύρο πρώτη φορά ακούω.
Γιατί μαύρο...;

Βολευει σε καποια πραγματα στο χωριο για να μην χρειαζεται να τα βαφω μετα.
Κι εγω μαυρο μονο εκεινο στο κεντροβιδας ειχα βρει.

Δεσποινα ειναι καλα Budget μηχανηματα.
Μια τριβελα και μια γεννητρια εχω αυτης της μαρκας και ειμαι ευχαριστημενος.
Σε ευχαριστώ, θα πάω να δω τι γίνεται και από θέμα εγγύησης ή service γιατί τα έχει ένας συγκεκριμένο μαγαζί εδώ στη Λάρισα και θα δω.

Βολευει σε καποια πραγματα στο χωριο για να μην χρειαζεται να τα βαφω μετα.
Κι εγω μαυρο μονο εκεινο στο κεντροβιδας ειχα βρει.

Μα το ψυχρό γαλβανι λειτουργεί σαν ασταρι στις ανάλογες επιφάνειες...εποιτα θα πρέπει να αποκαλυφθεί από χρώμα...

Μα το ψυχρό γαλβανι λειτουργεί σαν ασταρι στις ανάλογες επιφάνειες...εποιτα θα πρέπει να αποκαλυφθεί από χρώμα...

Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα να μη χρειαστει να βαψω μετα (οποτε και θα βολευε το μαυρο χρωμα).
Παντως απο καποιες περιπτωσεις, σκετο ψυχρο γαλβανι (το κλασικο γκρι) εχει κρατησει πολλα χρονια σε σημεια που πριν ειχαν σκουριασει σχετικα ευκολα.

Χαίρετε κύριοι, (δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη κυρία) εχουμε καθόλου γνώμη για αυτά τα μηχανήματα. Σαν μάρκα την έχει ακούσει ή χρησιμοποιήσει κάποιος;
f1b885a6d758489acba241ba9ca12777.jpg

Είναι μέτρια εργαλεία και επιβεβαιωνουν το ο, τι πληρώνεις, παίρνεις.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Μια ερωτηση εαν γνωριζετε.

Εχω ενα παλιο metabo 750 τρυπανι κρουστικο.

iu

Εχει μηχανισμο τσοκ αυτοματης ασφαλισης (περιστροφη οχι με γραναζι). Εχει κολλησει και δεν μου ξεβιδωνει. Μαλλον λογο πολλης σκονης που παγιδευτικε μεσα (βιδωματα σε ταβανι). Εχετε γνωση τι θα μπορουσα να δοκιμασω, πριν το παω στην αντιπροσωπεια (money money honey money);

Ευχαριστω πολυ.

Καλημερα σχετικα με αυτο το προβλημα. Ακουλουθησα τις συμβουλες σας. Εφοσον δεν ειχα πιεστικο αερα πηγα σε ενα πρατηριο βενζινης και φυσηξα εκει με αερα το τρυπανι απο πισω βγηκε μπολικη σκονη απο σοβα. Επειτα κατ'οικον, με 1 κλειδι επιασα το λαιμο (αξονα) του τρυπανιου και με ενα καβουρα το κεφαλι αυτοασφαλισης του τρυπανιου εδωσα λιγη δυναμη και ξεσφιξε. Μετα το χτυπησα λιγο και επεσε πολυ σκονη σοβα (ειχε γεμισει το ρημαδι). Το φυσηξα ξανα και διεπιστωσα οτι ειχε λυθει και η βιδα συγκρατησης ασφαλειας μεσα. Τα καθαρισα ολα, βιδωσα την βιδα και ολα καλα σαν καινουργιο. Επι της ευκαιριας το ανοιξα και βρηκα τα καρβουνακια του οκ. Σαν καινουργιο πλεον.

Ολο το θεμα ξεκινα απο μια σειρα απο τρυπες στο ταβανι. Μελλοντικη λυση : χαρτι κολημενο γυρω απο το τρυπανι σαν χωνι να διωχνει τις σκονες.

Ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες !

.

Ολο το θεμα ξεκινα απο μια σειρα απο τρυπες στο ταβανι. Μελλοντικη λυση : χαρτι κολημενο γυρω απο το τρυπανι σαν χωνι να διωχνει τις σκονες.

Ωραία!!! Μπορείς βέβαια να πάρεις και αυτό ώστε να αποφεύγεις γενικά το χώμα (ειδικά μέσα στο σπίτι). Φτηνό και βολικό-βολικότατο!!!

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν θα σε βολέψει ιδιαίτερα. Κάνε δοκιμή με κάνα δανεικό πρώτα.

Tα χρησιμοποιώ 5 χρόνια Κώστα1965 χωρίς κανένα θέμα και με έχει γλυτώσει και από ηλεκτρική σκούπα όταν θέλω να κάνω 1-2 τρύπες χωρίς να τα κάνω όλα μπάχαλο. Δεν ξέρω τι εννοείς ότι δεν θα βολέψει. Σε τι να μην βολέψει? Στο ότι όταν τρυπάει στον τοίχο δεν θα φεύγει ο σκασμός κονιάματος στο πάτωμα αλλά θα το μαζεύει αυτό το λαστιχάκι? Αν εννοείς δεν θα τον βολέψει σε ορατότητα, πρώτα ακουμπάς το τρυπάνι στο σημείο που θες να τρυπήσεις και μετά το σπρώχνεις στον τοίχο και τρυπάς. Αν θες να κάνεις 50 τρύπες στην σειρά, τότε προφανώς δεν θα βολέψει (λόγω καθυστέρησης) αλλά νομίζω ότι τότε το λιγότερο που θα σε απασχολήσει είναι και το αν θα γεμίσεις σκόνη.

Ο Χελωνάκιας ανέφερε να βάλει ένα χαρτι/χωνί για να αποφύγει τις σκόνες (έστ και στο δράπανό του). Αυτό του λυνει οικονομικότατα τα χέρια άνευ χαρτιου.

Επίσης είναι τόσο φτηνό (δεν του πρότεινα το αντίστοιχο της KArcher, που ναι, είναι λίγο άβολο) και βρίσκεται σε μαγαζί οποιας πόλης και αν μένει ο Κωστής, που δεν χρειάζεται να δανειστει για να το δοκιμάσει. Και θεωρώ ότι 2 κομμάτια είναι τουλάχιστον απαραίτητα. Το ένα το κρατάει ώς έχει για μέχρι 6αρι-7αρι τρυπάνι και το άλλο το ξεχειλώνει (με το μαλακό) για να πάρει μέχρι 12αρι τουλάχιστον.