Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Γιώργο ερώτηση: Κομπρεσσέρ αέρα δε δουλεύεις; Αν ναι, γιατί δεν παίρνεις τριβείο αέρος;

Νικολα το κομπρεσερ το πουλησα πριν απο 2 χρονια γιατι το χρησιμοποιουσα μονο για βαψιμο και στο καρφωτικο.

Το βαψιμο μου ετρωγε πολυ χρονο και χωρο(= χρημα) και οτι χρειαστει το περναω σε εναν λουστραδορο που κανει αποκλειστικα αυτη την δουλεια και με καλυτερα αποτελεσματα απο τα δικα μου.

Το καρφωτικο αντικατασταθηκε με το DEWALT DCN680D1 που με βολεψε πολυ και το παιρνω και παντου ευκολα, και καπως ετσι το σκεφτομαι και για το τριβειο να εινα φορητο

gex125-150 που συνδιαζει 2 πελματα διαφορετικων διαστασεων!
Για ωμη δυναμη εχεις το τανκς.

Ετσι το σκεφτομαι και εγω Enduras, ειναι ωραιο μηχανημα το 125-150 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση του 125
που το εχω καμια 5ετια....

Ριχνω και καμια ματια στην αγορα μεταχειρισμενων στην Ελλαδα, μιας που ερχομαι την αλη εβδομαδα να τα δω απο κοντα,

μπας και πετυχω κατι που να αξιζει σε ακριβη μαρκα(festool,rupes κτλ) και σε καλη κατασταση,

αλλα προς το παρων αυτα που ειδα ειναι η' ακριβα, η' σε κατασταση "ρισκου" αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια !

https://www.e-shop.gr/show_used?id=TLS.031320&oem=9021354430
Φίλε μου ρίξε μια ματιά σ'αυτό.
Το e-shop είναι πολύ αξιόπιστο στα μεταχειρισμένα και συνήθως ότι λέει στην περιγραφή το εννοεί
Έχει πολλά σημεία πώλησης στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Έτσι γλιτώνεις κόστος μεταφορικών και αντικαταβολή ακόμη και για παραγγελίες των 5 .
Επίσης μπορείς να περιμένεις να πέσει η τιμή αλλά με κίνδυνο να το πάρει κάποιος άλλος.
Αν πρόκειται να έρθεις σύντομα Ελλάδα Ίσως αξίζει τον κόπο.

Ποιος ειναι ο κωδικος των λεπτων ακεφαλων λαμων σπιραλ που παιρνει η DSH ρε παιδια?
PROXXON 28747 ειναι αυτες?
https://www.vardakas-tools.gr/antallaktika-proxxon/lames-speiroideis-proxon-28746/catpageindex/2

Aυτες που αναφερεις ειναι ακεφαλες λαμες και σπιραλ, ειδικες λαμες που κοβουν προς ολες τις κατευθυνσεις αλλα πολυ δυσκολα κοβουν ευθεια.

Ακεφαλες λαμες επισης ειναι οι παρακατω με τις διαστασεις που βλεπεις:

Coarse-toothed blades (No. 9: 14 teeth per 25mm)
NO 28 116 130 x 1.50 x 0.48mm 12 pieces

Standard-toothed blades (No. 5: 17 teeth per 25mm)
NO 28 117 130 x 1.20 x 0.38mm 12 pieces

Fine-toothed blades (No. 3: 34 teeth per 25mm)
NO 28 118 130 x 0.80 x 0.34mm 12 pieces

Περασα σημερα απο Βαρδακα στη Νικαια για να γνωρισω το μαγαζι απο κοντα,

πολυ καλη η εξυπηρετηση απο τους υπαληλους , αλλα κανουν μεταφορα μαγαζιου και μοιαζει με βομβαρδισμενο τοπιο,

για να βρεις κατι θελει σκαψιμο ! Πηρα καποια σκαρπελα και οι τιμες ηταν καλες

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πεμπτη απογευμα θελω να περασω απο εκει!

Κυριακο αν ημουν στην θεση σου θα περιμενα μερικες εβδομαδες που θα τελειωσει η μετακομιση στο καινουριο του μαγαζι, λιγο ποιο πανω στον ιδιο δρομο ,

γιατι ετσι οπως ειναι τωρα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τα πραγματα,μοιαζει σαν να εχει περασει ταυρος μεσα απο το μαγαζι Κκκ

αν ειναι για ενα δυο συγκεκριμενα πραγματα,παρε τους κωδικους απο ιντερνετ,και παρε τον ενα τηλεφωνο στο μαγαζι για επιβεβαιωση πριν πας

Θέλω να πάρω ένα ακόμα fostner 40mm γιατί το wolf craft μου σταμάτησε δύο τρεις φορές σε σουηδικό πεύκο που προσπαθούσα να τρύπησω μια τρύπα για ρεσω....εχει δοκιμάσει κανείς αυτό;
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=10722
Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά αν είναι να με ευκολυνει θα τα δώσω γιατί πρέπει να κάνω αρκετές τρύπες.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω να πάρω ένα ακόμα fostner 40mm γιατί το wolf craft μου σταμάτησε δύο τρεις φορές σε σουηδικό πεύκο που προσπαθούσα να τρύπησω μια τρύπα για ρεσω....εχει δοκιμάσει κανείς αυτό;
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=10722
Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά αν είναι να με ευκολυνει θα τα δώσω γιατί πρέπει να κάνω αρκετές τρύπες.

Τι εννοείς ότι σου σταμάτησε?? το τρυπάνι ή το μηχάνημα???

Τι εννοείς ότι σου σταμάτησε?? το τρυπάνι ή το μηχάνημα???
Την ώρα που τρυπουσα και πιεζα με το κολονατο σταματούσε.... Το σήκωνα λίγο να ξεκινήσει και ξανά πιεζα. Σαν να μην είναι πλέον πολύ κοφτερό.

To 40αρι forstner θελει μαξιμουμ 500 στροφες σε μαλακο ξυλο (πευκο ελατο καποια κοντρα πλακε) και 250 σε σκληρο ξυλο.
Καπου ειχα βαλει παλαιοτερα εναν πινακα στροφων αναλογα το μεγεθος και τον τυπο του τρυπανιου και του υλικο που τρυπαει. Google: (forstner) drill speed chart.

Να σου πω oμως την μαυρη αληθεια, δεν ειδα και μεγαλες διαφορες μεταξυ των κινεζικων 40μμ forstner που εχω και του bosch που ειχα δοκιμασει στο εργοστασιο που δουλευα στη Ρουμανια. Θεωρω την τιμη υπερβολικη για την αποδοση που εγω τουλαχιστον την εκρινα κατω του μετριου για τρυπανι bosch.

Για ξαναδοκιμασε με τις σωστες στροφες και μια σταθερη πιεση στο ξυλο.

Kαλό μήνα σε όλους!
Τι είναι αυτό; Απατεώνες; Too good to be true...

https://fafhakf.myshopify.com//collections/best-sellers/products/31-3-4-hp-combo-lathe-mill?fbclid=IwAR05ja1UMQKsOi0juVV-_YDNRgTC5kLvlPSBOGKI2dSQiL77VqeIta9PK_8[/URL]

Εαν θες καθαρες κοπες τοτε η επιλογή πολλών δοντιών είναι επιβεβλημένη...Στην αντίθετη περίπτωση και με 24 δόντια κάνεις δουλειά....
Το σχήμα του δοντιού για τους γνώστες σε τι οφελει...;