vasilisp77
Supreme Member
- 22 October 2014
- 3,218
Κωστα ναι αυτο με τον αριθμο των δοντιων το γνωριζω ,σχετικα με το σχημα των δοντιων θελω να μαθω!
Εχει διακους που το δοντι στην κορυφη του ειναι ισιο, οχι σαν τους περισσότερους που κανουν μυτουλα. Αυτο ειναι οταν θες να κανεις κινησιες (dado's) σου βγαζει καθαρη επιφανεια και δε χανεις χρονο με σκαρπελαΕαν θες καθαρες κοπες τοτε η επιλογή πολλών δοντιών είναι επιβεβλημένη...Στην αντίθετη περίπτωση και με 24 δόντια κάνεις δουλειά....
Το σχήμα του δοντιού για τους γνώστες σε τι οφελει...;
Κωστα ναι αυτο με τον αριθμο των δοντιων το γνωριζω ,σχετικα με το σχημα των δοντιων θελω να μαθω!
https://www.videboriki.gr/showprod.php?id=1078
Ηλια αυτο εχω και βλεπω στα χαρακτηριστικα για 2800 στροφες.
Ωραια αφου με τις στροφες ειμαι ενταξει τοτε πρεπει να δω ποια ειναι η χρυση τομη με τον τυπο του δοντιου .
Ευχαριστώ Μπάμπη έχω της parkaside το έψαξα λίγο αλλά δεν το βρήκα νόμιζα ότι δεν είχε. Θα το ξανά ψάξω..Μπορείς. Το φαλτσοπρίονο έχει stop ρυθμιζόμενου βάθους.
Ευχαριστώ Μπάμπη έχω της parkaside το έψαξα λίγο αλλά δεν το βρήκα νόμιζα ότι δεν είχε. Θα το ξανά ψάξω..
Ναι το είδα Κυριάκο δεν του είχα δώσει σημασία έψαχνα για κάτι που να το κρατάει μόνιμα σε μια θέση αλλά τελικά με αυτό το βιδακι απλά δεν σε αφήνει να πας παρακάτω. Καλό είναι κι αυτό ήδη το δοκίμασα κάνει δουλειά, ευχαριστώ.Γιαννη στον κορμο του αριστερα εχει μια βιδα και ενα λαμακι που την σταματαει.
Αναλογα το ποσο την εχεις βιδωμενη ετσι ρυθμίζει το υψος κοπης.
Πολύ σημαντικο για τις μισοχαρακτες συνδεσεις ξυλου.
ΟπωσδήποτεΝα σαι καλα Μερτζ.
Μικρος εισαι θα τα μαθεις ολα σιγα σιγα.

Τελικά είχες δίκιο. Οι στροφές ήταν πολλες. Το έβαλα όσο πιο χαμηλά πάει.... Νομίζω 550, μετά πάει 900.αυριο θα ξαναδοκιμάσω να κάνω αρκετές τρύπες.To 40αρι forstner θελει μαξιμουμ 500 στροφες σε μαλακο ξυλο (πευκο ελατο καποια κοντρα πλακε) και 250 σε σκληρο ξυλο.
Καπου ειχα βαλει παλαιοτερα εναν πινακα στροφων αναλογα το μεγεθος και τον τυπο του τρυπανιου και του υλικο που τρυπαει. Google: (forstner) drill speed chart.
Να σου πω oμως την μαυρη αληθεια, δεν ειδα και μεγαλες διαφορες μεταξυ των κινεζικων 40μμ forstner που εχω και του bosch που ειχα δοκιμασει στο εργοστασιο που δουλευα στη Ρουμανια. Θεωρω την τιμη υπερβολικη για την αποδοση που εγω τουλαχιστον την εκρινα κατω του μετριου για τρυπανι bosch.
Για ξαναδοκιμασε με τις σωστες στροφες και μια σταθερη πιεση στο ξυλο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.