Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλους
Έκανα μια προσπάθεια να πειραματιστω με υγρό γυαλί. Ένα τραπεζάκι 50×40 σε πλαίσιο κορνίζες με το εσωτερικό γεμάτο από φέτες κορμουδακια από κλαδιά ελιάς.
Πολλές ατέλειες (αρχάριος γαρ) αλλά η σκλήρυνση έπιασε και θέλει τρίψιμο για να ισιωσει καλά.
Μετά το τρίψιμο σε υγρό γυαλί (με ξυλο) τι υγρό χρησιμοποιούμε για να φύγει η θαμπάδα;

Και συγκεκριμένα εννοώ αυτό.
Βλέπω στα βιντεάκια ότι με το τρίψιμο ασπρίσει (θολώνει) αλλά το περνάνε με ένα υγρό και απαλό τρίψιμο και καθαρίζει πάλι. Αυτό ψάχνω να μάθω τι υγρό είναι. Διαφανές βερνίκι; λάδι; τι ακριβως;

Ωραιο project Δημητρη!! Δυστυχως η φωτο ειναι πολυ θαμπη.

Κολλησες πρωτα τα ξυλα στον πατο για να μην επιπλεουν οταν ριχνεις το υγρο γυαλι?

Υπαρχουν δυο τροποι για να γυαλισεις την επιφανεια.
Ειτε τριβεις διαδοχικα με γυαλοχαρτα εως 1000 και μετα με αλοιφες οπως αυτες που καθαριζουν τα φαναρια των αυτοκινητων (2 ευρω απο το jumbo)
Eιτε τριβεις οπως παραπανω με γυαλοχαρτα και μετα ριχνεις ξανα μια λεπτη στρωση υγρου γυαλιου.

Το υγρο θα ηταν ειτε νερο που το χρησιμοποιεις με γυαλοχαρτα νερου απο 1000 εως 2000/3000 grit εαν δεν βαλεις αλοιφη γυαλισματος, ειτε υγρο γυαλι.

Δεν καταλαβαίνω και πολλά πράγματα απ´ την φωτογραφία, είναι θολή.
Το φινίρισμα στο υγρό γυαλί γίνεται με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο νερού, μέχρι 3000, και μετά με αλοιφή γυαλίσματος. Αυτή η αλοιφή μπορεί να είναι και σε υγρή μορφή.
Αν έχεις φάει πολύ την επιφάνεια και έχεις φτάσει μελχρι το ξύλο, πρίν το τελικό σταλδιο, το ξύλο θέλει βερνίκωμα.

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη.
Δυστυχώς όπως είπα έκανα πολλά λάθη, αλλά από αυτά μαθαίνω.
Όχι δεν τα κόλλησα με αποτέλεσμα η άτιμη ανωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα σε μερικά. Τό διόρθωσε μερικώς με πίεση μετά από 1 ώρα ώστε να έχει αρχίσει να πήζει και να τα κρατεί στον πάτο.
Κι άλλα λάθη όπως ότι έδωσα πολύ εμπιστοσύνη στις κολλήσεις των φαλτσοτομών και δεν έβαλα σιλικόνη στις αρμωσεις με αποτέλεσμα να έχω κάποιες (μικρές ευτυχως) απώλειες.
Πειραματικό εντελώς από περισσεύματα ξύλων και κλαδιών ώστε να πάρω μια πρώτη εικόνα πως συμπεριφέρεται.
Πάντως μου έκανε κλικ και θα ασχοληθώ παραπάνω. Ήδη έφυγε παραγγελία για mercola. Εδώ στην Κρήτη είναι πάνω από 22 το λίτρο τα άτιμα...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και συγκεκριμένα εννοώ αυτό.
Βλέπω στα βιντεάκια ότι με το τρίψιμο ασπρίσει (θολώνει) αλλά το περνάνε με ένα υγρό και απαλό τρίψιμο και καθαρίζει πάλι. Αυτό ψάχνω να μάθω τι υγρό είναι. Διαφανές βερνίκι; λάδι; τι ακριβως;

Πατριώτη υγρό γυαλί επίστρωσης βάζουν μετά. Πιθανότατα θα κάνεις δουλειά και με πολύ ψιλά grit και αλοιφές αλλά είναι μανούρα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστώ Νίκο. Αυτό θα κάνω. Υποθέτω ότι είναι το ίδιο που χρησιμοποίησα, αλλά σε ελάχιστη ποσότητα.

Να σου πω την αλήθεια εγώ ξέρω πως άλλο είναι το χύτευσης και άλλο το επίστρωσης.. Μην κάνεις κίνηση αν δεν είσαι απόλυτα βέβαιος, είναι πολύ όμορφο το τραπέζι και είναι αμαρτία!

Έχει δίκιο ο Νίκος... Είναι διαφορετικά.
Μη φοβάσαι όμως, κάντο μ´αυτό που έχεις.
Το υγρό γυαλί χύτευσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για επίστρωση, το ανάποδο δεν γίνεται.
Το χύτευσης είναι για βάθη κάποιων πόντων, το επίστρωσης είναι για επιφάνειες μέχρι κάποια χιλιοστά.
Όλα αυτά που κυκλοφορούς ευρέως στο εμπόριο, όπως πχ το Mercola που ανέφερες, είναι χύτευσης.

Αν δεν βαριέσαι ρίξε και μια ανάγνωση στα παρακάτω. Είναι αρκετά κατατοπιστικά.

Υγρό γυαλί χύτευσης
Υγρό γυαλί επιστρώσεων

Ξέρει κάποιος τι κόλλα χρειαζεται για να κολλησει το βελκρο στην βαση του τριβειου; Δοκιμασα 2 συστατικων και logo αλλα δεν το κρατανε και ξεκολλάει.
c37e157428a13e9961903ec3cef7a03d.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Δυστυχως πας για πελμα που στην περιπτωση πολυ οικονομικου τριβειου σημαινει ολικη αντικατασταση.

Δοκιμασε ενα τελευταιο να κατεβασεις με ενα αλλο τριβειο την επιφανεια του πελματος δυο χιλιοστα και ξανα εποξικη δυο συστατικών.

Ξέρει κάποιος τι κόλλα χρειαζεται για να κολλησει το βελκρο στην βαση του τριβειου; Δοκιμασα 2 συστατικων και logo αλλα δεν το κρατανε και ξεκολλάει.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Στο δικό μου έβαλα κόλλα μοντάζ κι εδώ και 5 χρόνια κρατάει ακόμα.
Δεν θυμάμαι όμως ποια απο τις 2

Προσοχή στις τρύπες!!! -bye-

https://www.denbraven.com/en/produc...adhesives/zwaluw-montagefix-w/?from_root=true
https://www.denbraven.com/en/products/technologies/adhesives/zwaluw-montagefix-sbr/?from_root=true