Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν εργαλεία μπαταρίας Bosch της 12-βολτης σειράς.
Είστε ευχαριστημένοι απ´ τη διάρκεια των μπαταριών σας;
Εγώ δυστυχώς όχι, γι'αυτό ρωτάω.
Έχω 4 μπαταρίες, σχετικά καινούριες, οι δύο περσινές, στα 3Ah και μου φαίνεται οτι τελειώνουν υπερβολικά γρήγορα.

Προέκυψε ενδεχόμενο να χρειαστεί να τρυπήσω πορσελάνη νιπτήρα μπάνιου (όπου έχει ήδη στο κέντρο μια μικρή τρύπα (4-5 χιλ.) για τοποθέτηση αλυσίδας τάπας, ώστε να την διανοίξω περί τα 35 χιλ. για να τοποθετήσω αναμεικτική μπαταρία νιπτήρα (τώρα έχω τις παλιές μπαταρίες τύπου γέφυρας). Βασικά επειδή έχει παλιώσει η υφιστάμενη και πλέον στην αγορά τείνουν να εξαφανιστούν (λίγα μοντέλα και όχι τόσο καλής ποιότητας συν το παρωχημένο ντιζάιν), σκέφτομαι την αντικατάσταση με αναμεικτικού τύπου. Το θέμα είναι με τι τρυπάνι θα πρέπει να διανοιχθεί η οπή. Λογικά ποτηροτρύπανο φαντάζομαι. Ψάχνω για ποτηροτρύπανο (γενικά) δομικών υλικών, ή υπάρχουν εξειδικευμένα που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί για ανάλογες εργασίες; Έχετε κάτι να προτείνετε; Με ενδιαφέρει διάσταση γύρω στα 35 χιλ. (34 είναι από ότι διάβασα η στάνταρ διάσταση αυτών των μπαταριών για τοποθέτηση σε νιπτήρα).
Επίσης με την αφορμή αυτή, θα ήθελα να προτείνετε τρυπάνια (6 & 8 χιλ.) για πλακάκι/πορσελάνη. Πέρσι είχε χρειαστεί να τρυπήσω πλακάκι για τοποθέτηση επίτοιχου καθρέπτη μπάνιου και χρησιμοποίησα ένα τρυπάνι 6 χιλ. γυαλιού της Bosch, παρόμοιο με αυτό:

https://mikramegala.gr/shop/uncatego...%BF%CF%85-3mm/

Φαντάζομαι υπάρχουν και πιο κατάλληλα από το παραπάνω (που λογικά είναι κυρίως για γυαλί από όσο κατάλαβα) για τέτοια υλικά.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν εργαλεία μπαταρίας Bosch της 12-βολτης σειράς.
Έχω 4 μπαταρίες, σχετικά καινούριες, οι δύο περσινές, στα 3Ah και μου φαίνεται οτι τελειώνουν υπερβολικά γρήγορα.
Σε τι εργαλεια?
Δεν εχω παρατηρησει κατι περιεργο αν και makita δεν ειναι. Εχω 2αρες και μια μεγαλη στα 4α.

Κανένα θέμα σε μένα Μπάμπη.Εχω 1.5,3 και 4ah

Μπαμπη ουτε εγω παρατηρησει κατι..μου φενεται φυσιολογικη η συνολικη στο χρονο διαρκεια τους εχοντας 4 2αρες,1 3αρα ,1 4αρα και 1 6αρα...

Η διαρκεια της μπαταριας στο GSB με το GDR διαφερει εκ της φυσεως των εργαλειων....

Που και πως καταλαβες οτι "λιγονωνται" πιο γρηγορα...;

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

όχι. Τι τσοκ είναι αυτό???

Δεν ειναι ακριβως τσοκ, ειναι ενα προσαρτημα που στερεωνεται στο υπαρχον τσοκ το οποιο ειναι υπευθυνο για την εκκεντρη κινηση που δημιουργει την τετραγωνη τρυπα. Λεγεται mortise attachment αν θες να το ψαξεις.

Δεν μπορεις δηλαδη να ανοιξεις τετραγωνη τρυπα μονο με τα ειδικα τρυπανακια.

Προέκυψε ενδεχόμενο να χρειαστεί να τρυπήσω πορσελάνη νιπτήρα μπάνιου (όπου έχει ήδη στο κέντρο μια μικρή τρύπα (4-5 χιλ.) για τοποθέτηση αλυσίδας τάπας, ώστε να την διανοίξω περί τα 35 χιλ. για να τοποθετήσω αναμεικτική μπαταρία νιπτήρα (τώρα έχω τις παλιές μπαταρίες τύπου γέφυρας). Βασικά επειδή έχει παλιώσει η υφιστάμενη και πλέον στην αγορά τείνουν να εξαφανιστούν (λίγα μοντέλα και όχι τόσο καλής ποιότητας συν το παρωχημένο ντιζάιν), σκέφτομαι την αντικατάσταση με αναμεικτικού τύπου. Το θέμα είναι με τι τρυπάνι θα πρέπει να διανοιχθεί η οπή. Λογικά ποτηροτρύπανο φαντάζομαι. Ψάχνω για ποτηροτρύπανο (γενικά) δομικών υλικών, ή υπάρχουν εξειδικευμένα που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί για ανάλογες εργασίες; Έχετε κάτι να προτείνετε; Με ενδιαφέρει διάσταση γύρω στα 35 χιλ. (34 είναι από ότι διάβασα η στάνταρ διάσταση αυτών των μπαταριών για τοποθέτηση σε νιπτήρα).
Επίσης με την αφορμή αυτή, θα ήθελα να προτείνετε τρυπάνια (6 & 8 χιλ.) για πλακάκι/πορσελάνη. Πέρσι είχε χρειαστεί να τρυπήσω πλακάκι για τοποθέτηση επίτοιχου καθρέπτη μπάνιου και χρησιμοποίησα ένα τρυπάνι 6 χιλ. γυαλιού της Bosch, παρόμοιο με αυτό:

https://mikramegala.gr/shop/uncatego...%BF%CF%85-3mm/

Φαντάζομαι υπάρχουν και πιο κατάλληλα από το παραπάνω (που λογικά είναι κυρίως για γυαλί από όσο κατάλαβα) για τέτοια υλικά.

Για τα μικρα τρυπανακια γυαλιου/πλακιδιων δεν δουλευει το λινκ, φανταζομαι ομως οτι λες για αυτα https://mikramegala.gr/shop/uncategorized/τρυπανι-γυαλιου-3mm/

Εχω δοκιμασει αρκετα παρομοια κατα καιρους και εχω καταληξει στα Bosch CYL-9 ceramics. Δεν γλυστρανε ευκολα και οι κοπτικες ακμες δινουν τελειο τρυπημα αν εχεις λιγο σταθερο χερι. Δεν χρειαζονται και νερο/λιπαντικο.
3e548c908ba25ac14b84a47b4bd5271a.png

Για το τρυπημα πορσελανης εχεις δικιο θες τρυπανι τυπου ποτηροτρυπανου/ποτηροκορωνας για πλακακια/γρανιτη.
Δυστυχως δεν εχω μεγαλα μεγεθη για να σου πω την εμπειρια μου καθως εχω μονο των 3 και 6μμ της Dremel που τα χρησιμοποιουσα για τρυπα σε γυαλι. Ειναι ακριβα αλλα κανουν θαυμασια δουλεια.
mt663.jpg

Που και πως καταλαβες οτι "λιγονωνται" πιο γρηγορα...;

Δεν έχω κάνει συγκεκριμένες μετρήσεις, γι' αυτό ρωτάω και τις δικές σας απόψεις.
Το τελευταίο διάστημα που δουλεύω λίγο περισσότερο τα συγκεκριμένα εργαλεία νομίζω οτι οι μπαταρίες τελειώνουν αφύσικα γρηλγορα για μπαταρίες 3 Αh.
Συνεχώς λέω: - Πάλι ένα λαμπάκι;
Μακάρι να είναι η ιδέα μου αλλά πολύ φοβάμαι οτι δεν είναι...

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

ΟΚ, θενκς Κυριάκο και Μιχάλη. Θα τα δω...

Ξέχνα το Νίκο...
Αυτά τα τρυπάνια είναι κομμάτι ενός ολόκληρου συστήματος. Και βέβαια μόνο σε κολωνάτο.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ξέχνα το Νίκο...
Αυτά τα τρυπάνια είναι κομμάτι ενός ολόκληρου συστήματος. Και βέβαια μόνο σε κολωνάτο.

Μόνο κολωνάτο??? Οκ θενκς Μπάμπη...Κρίμα!!!. άρα ξεκινάω με την αγορά ενός κολωνάτου μια και δεν κατέχω... :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

με το χέρι σίγουρα δεν παίζουν αυτά??/ Σε ξύλο εννοώ...

Όχι, ξέχνα το...
Η δύναμη του εργαλείου είναι για το τρυπάνι... Μόνο.
Για να γίνει η στρογγυλή τρύπα τετράγωνη εσύ θα πρέπει να πιέσεις πολύ δυνατά πρός τα κάτω ώστε το εξωτερικό τετράγωνο περίβλημα να κόψει τις γωνίες του ξύλου.
Με το χέρι πολύ δύσκολα θα βάλεις τόση πιλεση, αλλά κι άν τα καταφέρεις σίγουρα δεν πρόκειται να καταφέρεις την απόλυτη καθετότητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Όχι, ξέχνα το...
Η δύναμη του εργαλείου είναι για το τρυπάνι... Μόνο.
Για να γίνει η στρογγυλή τρύπα τετράγωνη εσύ θα πρέπει να πιέσεις πολύ δυνατά πρός τα κάτω ώστε το εξωτερικό τετράγωνο περίβλημα να κόψει τις γωνίες του ξύλου.
Με το χέρι πολύ δύσκολα θα βάλεις τόση πιλεση, αλλά κι άν τα καταφέρεις σίγουρα δεν πρόκειται να καταφέρεις την απόλυτη καθετότητα.

Κατάλαβα...δεν μου λες, επειδή είμαι και "ταλιμπάν" με κάτι τέτοια, που μπορώ να βρώ τον αντάπτορα και κανένα τρυπάνι για δοκιμή???

Εγώ έχω να σου δώσω αν θες για δοκιμή. Αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρεις.
Τα τρυπάνια είναι από Axminster κι ο αντάπτορας ιδιοκατασκευή.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    246.4 KB · Views: 229