Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κανένα καλό και οικονομικό πιστόλι θερμού αέρα;
Thanks

https://www.e-shop.gr/pistoli-ilektriko-thermoy-aera-black-n-decker-2000-watt-kx2001-p-TLS.020695

TLS.020695.jpg

Εγώ έχω να σου δώσω αν θες για δοκιμή. Αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρεις.
Τα τρυπάνια είναι από Axminster κι ο αντάπτορας ιδιοκατασκευή.

Θενξ!!! αλλά μάλλον θα κάνω πίσω...κρίμα γιατί τα έχω χρειαστεί αρκετές φορές. :bigcry:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλους
Ξέρει κανείς αν υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η οριζόντια βάση δραπανου
https://www.amazon.de/Bohrmaschine-...eef-482a-a3be-71f5ea17b76f&pd_rd_i=B07RFH6Y7L

Δεν ειναι το ιδιο που ζητας, αλλα μπορει να βολευει.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9373
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το έχω Μιχάλη ευχαριστώ. Δεν πολυβολευει, αλλά με πατέντα κάτι μπορεί να γίνει μιας και βγαίνει το πάνω τμήμα και έναν επιπλέον σφιγκτηρα για σταθερότητα.
Βασικά θέλω να φτιάξω diy ένα υποτυπώδες τορνακι που θα γίνεται και οριζόντιο κυλινδρικο τριβειο. Κάτι σαν ιμιτασιον ξεχονδριάστρα, αλλά με γιαλοχαρταρισμα. Δεν είναι πλάνη βάσης, αλλά για τα παλετοξυλα κάνει δουλειά.
Θα γίνεται και κυκλικό τριβειο πάγκου και ίσως, αν δω ότι ότι είναι ασφαλές, και μικρό παγκοπριονο.
Το είχα δει στο YouTube από έναν τούρκο νομίζω, που είχε φ4ιαξει το 4 σε 1 με τα 3 πρώτα και κάθετο δραπανο.
Με εντυπωσίασε η ιδέα και λέω να την φτιάξω.

Ναι κανει δουλεια, ειναι κοφτερες οι λεπιδες του, αλλα θελει λιγο προπονηση για να βγει τελεια σφαιρα και να μην τριβεις για να την φερεις στα ισα.

Επειδη η δημιουργια της σφαιρας γινεται σε δυο φασεις ( τρυπας το ρεταλι και απο τις δυο μεριες, δυο ημικυκλια) πρεπει να ξερεις που να σταματας να τρυπας απο την μια πλευρα για να συνεχισεις απο την αλλη.

Το συγκεκριμένο σετάκι https://www.banggood.com/Drillpro-2...R&rmmds=cart_middle_products&cur_warehouse=CN το έχει κανείς;
Άραγε θα κάνει δουλειά;
Ναι τοχω εγώ. Κάνει δουλειά, κανα δύο φορές το χρειάστηκα. Όπως είπε ο Μιχάλης, χρειάζεται κι από τις δύο πλευρές να τρυπήσεις και το ξύλο να είναι ισοπαχο. Θέλει μετά ένα γυαλοχαρτισμα βέβαια το τελικό προϊόν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα!!! Να κάνω μια ερώτηση.
Έχει ασχοληθεί κάποιος από εσάς την σύνδεση «μόρσο» μεταξύ ξύλων;
Έχω βρει αυτό στο Amazon.
Adjustments.jpg

Γνωρίζει κάποιος κάτι καλύτερο;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα!!! Να κάνω μια ερώτηση.
Έχει ασχοληθεί κάποιος από εσάς την σύνδεση «μόρσο» μεταξύ ξύλων;
Έχω βρει αυτό στο Amazon.
Γνωρίζει κάποιος κάτι καλύτερο;

Δοντιέρα ή χελιδονιέρα, αφού βάλεις ένα ξύλο οριζόντια και ένα κάθετα -στη σωστή θέση- περνάς με το ρουτερ με οδηγό το μεταλλικό «χτένι» και με το κατάλληλο μπιτ, και δημιουργεί την σύνδεση γνωστή ως χελιδονοουρά (dovetail) ή (boxjoint) με ένα ίσιο μπιτ. Νο1 για σύνδεση σε συρτάρια. Κάπως περιορισμένης δυνατότητας όσο αφορά το πάχος των προς ένωση ξύλων.

Sent from my iPhone using TapatalkIMG_5302.jpg

Last edited by a moderator:
Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω.
Την δοντιέρα ή χελιδονιέρα την πήρες από Ελλάδα γιατί δεν βρίσκω κάτι στο Σκρουτζ;
Κ παίζει ρόλο αν έχω καταλάβει σωστά τι πάχος ξύλο θες να βάλεις. Σωστά;
Ευχαριστώ πολύ.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω.
Την δοντιέρα ή χελιδονιέρα την πήρες από Ελλάδα γιατί δεν βρίσκω κάτι στο Σκρουτζ;
Κ παίζει ρόλο αν έχω καταλάβει σωστά τι πάχος ξύλο θες να βάλεις. Σωστά;
Ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα.
Δες εδώ ή εδώ.
Εγώ είχα πάρει πριν αρκετά χρόνια μια αλλά δεν θυμάμαι από που (όχι μάρκας πάντως, φτιαχτή ήταν).
Παίζει ρόλο το πάχος του ξύλου να χωράει κάτω από το χτένι και να μπορεί να το πιάσει το σύστημα συγκράτησης.
Και φυσικά το πλάτος να χωράει κάτω από το "χτένι".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα.
Δες εδώ ή εδώ.
Εγώ είχα πάρει πριν αρκετά χρόνια μια αλλά δεν θυμάμαι από που (όχι μάρκας πάντως, φτιαχτή ήταν).
Παίζει ρόλο το πάχος του ξύλου να χωράει κάτω από το χτένι και να μπορεί να το πιάσει το σύστημα συγκράτησης.
Και φυσικά το πλάτος να χωράει κάτω από το "χτένι".

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις πληροφορίες. Καλή σου μέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα,ξέρει κανείς αν υπάρχει γυαλοχαρτο νερού για ξύλο για εκεντρο περιστροφικο τριβειο?Έχω 400αρι νουμερο,και επειδή φτιάχνω ένα τραπέζι με υγρο γυαλι θέλω να κάνω τα τελευταία χέρια τριψιματος για φινίρισμα.

Ναι,για 125 μιλάω,παράλειψη μου αλλά χτες μου ήρθε το εκεντρο περιστροφικο,είναι το πρώτο μου(black and decker 480watt)και ψάχνομαι.....
Και ναι μάλλον προς νουμερο 2000 χρειάζομαι αν υπάρχει

Ναι, υπάρχουν αυτά που θές.
Η Smirdex βγάζει πατόχαρτα, τη μπλε σειρά (270 waterproof), μέχρι 5000 grit.