Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

παιδια μια ανανεωση

προσανατολιζομαι προς κατι σαν αυτο το σετ και τιμη
https://ergaliothiki.gr/katigories-...s/harden-610458-seira-kolaouza-filieres-20tmx

την γνωμη σας

Παιδια, καποια προταση για σετ κολαουζων/φιλιερας μαζι με τα τρυπανια;
Η χρηση θα ειναι ερασιτεχνικη και μαλλον απιθανο να πιασω ατσαλια μεγαλης σκληροτητας.
Μην παω ομως σε ποιοτητα ebay banggood

Τα λυπαμαι τα λεφτα για ολα αυτα τα τσιπικα σετακια που κανουν δεν κανουν ακομα και για μαλακο ατσαλι και αλουμινιο. Τουλαχιστον παρε ενα φτηνοτερο, η περιορισε το ευρος των κολαουζων.

Ακριβώς αυτό. Σε μηχανουργικές εργασίες τέτοιου τύπου, καλό είναι να επιλέγουμε σοβαρά εργαλεία/αναλώσιμα, μια που απαιτείται ακρίβεια/πιστότητα αποτελέσματος ακόμα και για τον ερασιτέχνη (όταν ανοίγεις σπείρωμα πχ) προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι πλήρως λειτουργικό. Οπότε τα σοβαρά εργαλεία είναι κατ' εμέ μονόδρομος, ακόμα κι αν χρειαστεί να ανοίξουμε σπείρωμα μια στο τόσο.
Δύο σοβαρές εταιρείες που γνωρίζω είναι η Volkel και η SKC (η πρώτη γερμανική, η δεύτερη εξ Ιαπωνίας).

Για τα 3 κοπτικα ανα μεγεθος, αν και ειναι σωστη και πληρης διαδικασια, αν και εχω 2-3 σετακια στα κοινα νουμερα, οφειλω να πω οτι ποτε δεν την εχω ακολουθησει. Την δουλεια την κανω προσεκτικα παντα με ενα κολαουζακι χωρις κανενα προβλημα.

Απαιτείται το τριπλό-σταδιακό άνοιγμα, ειδικά στις περιπτώσεις που θα υπάρξει συνεχή χρήση και άρα καταπόνηση του σπειρώματος. Και με ένα κάνεις δουλειά, αλλά δεν σμιλεύονται καλά οι σπείρες ώστε να δέχονται "σωστά" το βίδωμα-ξεβίδωμα. Και εγώ για SKC θα έλεγα και ξεχωριστά σετ για κολαούζα και φιλιέρες.

Τα λυπαμαι τα λεφτα για ολα αυτα τα τσιπικα σετακια που κανουν δεν κανουν ακομα και για μαλακο ατσαλι και αλουμινιο. Τουλαχιστον παρε ενα φτηνοτερο, η περιορισε το ευρος των κολαουζων.

το συγκεκριμενο δεν ειναι απο τα φθηνιαρικα. το εκανα συγκριση με αυτα απο το ebay κτλ.
(βεβαια δεν ειναι και επωνυμο σετ των 100 ευρω).

Για την χρηση σκεφτειται τρυπες σε διαφορα υλικα σε μικρα project (πχ μαλλον θα χρειαστει για να γιενι μια τρυπατη ψυκτρα για πλακετες μπαταριων απο φυλλα αλουμινιου)
Αλλα δεν προκειται να χρησιμοποιηει σε μηχανημα, μηχανη, αυτοκινητο

Σχετικα με το ευρος, το 3αρι μου ειναι απαραιτητο

Σε αυτη την περιπτωση τοτε (οnly soft metals) καλυτερα να παρεις ενα φτηνο σετακι των 15 ευρω που εχουν τα ιδια νουμερα με το παραπανω της διπλασιας περιπου τιμης. Ιδια ποιοτητα εναι ολα αυτα.

Χαιρετώ την παρεα μια ερωτηση ξερει η ραγα για το δισκοπριονο της bosch 80εκ τι τιμη παιζει ελλαδα επειδη τα εργαλεια τα παρήγγειλα απο φιλο που ειναι Γερμανία με ειπε οτι τη ραγα τη βρηκε μαζι με 2 σφυκτηρες στα 65 ευρώ μηοως απι εδω ειναι πιο φθηνη?

Καλως το Νεκταριο.
Στην Ελλαδα η φτηνοτερη τιμη ειναι 49 ευρω η ραγα και ~50 ευρω το σετακι των δυο σφιγκτηρων. Οι τιμες απο το κεντρο βιδας, οπως το αναφερω στη σελιδα τι παραλαβαμε σημερα.
Στη γερμανια ειχα δει στο αντιστοιχο γερμανικο σκρουτζ, χαμηλοτερη τιμη τα 36 ευρω με το ΦΠΑ αλλα το σετακι με τους σφιγκτηρες δεν το βρηκα κατω απο τα 49 ευρω.

Ισως ο φιλος σου βρηκε το σετακι με τους σφιγκτηρες για το παλιο μοντελο ραγας της Bosch που κοστιζει περιπου 26 ευρω και μπορει να ταιριαζει και στις καινουριες ραγες FSN.
Αυτο μαλλον πρεπει να συμβαινει. Οποτε η τιμη ειναι αριστη για ραγα και σφιγκτηρες. Απλα να σιγουρευτει οτι οι παλαιοι σφιγκτηρες ταιριαζουν στη νεα ραγα.

Απο οτι μου ειπε η συγκεκριμενη αλυσιδα την εχει σε προαφορα τη ραγα μαζι με τους σφυκτηρες τα πουλαει σαν σετ οποτε του λεω να βαλει και αυτο στο πακετο τριτη τα στελνει σε ετχαριατω και παλι για την αμεση απαντηση φιλε μου

επειδη το πρακτικερ εχει παλι προσφορες σε καποια εργαλεια και θα μου χρειαστει καποια στιγμη ενας μεγαλος γωνιακος τροχος για χρηση λιγη και περιστασιακη, τοσο ως τροχος χειρος οσο και ως βασης (με ιδιοκατασκευη), και επειδη βλεπω τον budget Φ230 στα 35 ευρω, (που εχει και σοφτ-σταρτ απο οτι ειδα στη πραξη) ηθελα να ρωτησω αν τον εχει καποιος φιλος εδω δουλεψει και γενικα αν αξιζει τα 35 ευρω του

εχεις δικιο , για αυτο κι εγω ειμαι διστακτικος παρα την τιμη-χωμα.
ο μεγαλος γωνιακος δεν ειναι ενα παιχνιδι που συγχωρει...

Σήμερα χρειάστηκε να πάω Practiker για κάποια πράγματα...
Γυρνώντας έπεσα πάνω στο σετάκι της Bosch...ομολογώ ότι δεν το έχω ξαναδεί αλλου..πολυ ωραία τα άτιμα αλλά θεωρώ υψηλή την τιμή για 6 εργαλεία.. Από την άλλη είναι Bosch.
https://postimg.cc/f3Jt3sNq

Last edited by a moderator:
Aμα εισαι συλλεκτης εργαλειων, ειτε γουσταρεις τα Βοsch σαν μαρκα, τοτε απλα τα αγοραζεις, αλλιως τα προσπερνας καθως ειναι οντως overpriced.

Εχω καμποσα, τα περισσοτερα, απο αυτα τα εργαλεια χειρος που εχει βγαλει η Bosch και μου αρεσουν ολα, ιδιως η μετροταινια, τα δυο κοπτικα και το σφυρι.

Ναι πιο πολύ για την μάρκα θα τα επερνα...για την ποιοτητα εχει αναφερει παλιοτερα ο Μιχαλης....εαν εβγαινε κατω απο 50 ίσως να το σκεφτόμουν.....