Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

επειδη το πρακτικερ εχει παλι προσφορες σε καποια εργαλεια και θα μου χρειαστει καποια στιγμη ενας μεγαλος γωνιακος τροχος για χρηση λιγη και περιστασιακη, τοσο ως τροχος χειρος οσο και ως βασης (με ιδιοκατασκευη), και επειδη βλεπω τον budget Φ230 στα 35 ευρω, (που εχει και σοφτ-σταρτ απο οτι ειδα στη πραξη) ηθελα να ρωτησω αν τον εχει καποιος φιλος εδω δουλεψει και γενικα αν αξιζει τα 35 ευρω του
Τωρα ειδα στο leroy οτι εχει dexter μεγαλο στα 49,90 που ειναι σίγουρα καλυτερος του budget

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

δυστυχως δεν εχει πατρα. μαλλον θα περιμενω τον parkside που τον ειχε στα 50. ισως να τον βγαλει εδω κοντα και με εκπτωση γιατι τους εχουν μεινει πολλα

Φθηνός μεγάλος τροχός,είναι πεταμένα λεφτά.
Έχει βαρος που δεν δουλευεται εύκολα κραδασμούς,εκκίνηση κ.α.
Καλύτερα κάτι καλό και αργότερα...

+1 στον Πάνο....
Μόνο και μόνο οι κραδασμοί που βγάζει ένας φτηνος φτανει και περισσευει...

παραδοξως πως, ο μπατζετ εχει ομαλη εκκινηση και ηταν πιο ελαφρυς απο ολους τους αλλους εκει, για αυτο με δελεασε.
πραφανως το κιβωτιο του ειναι πλαστικουρία ;) και γενικα τα πλαστικα του φαινονται οτι ειναι λεπτα και κακης ποιοτητας. απο εκει προκυπτει το μικροτερο βαρος του
επειδη η χρηση του θα ειναι λιγη και περισσοτερο σαν σιδεροπριονο βασης Φ230/ 6.500 σ.α.λ. αλλά και ως λειανσης βασης Φ125/Φ115/ καμπανα- βουρτσα των 6.500 σ.α.λ. με κοστος της πλακας, για αυτο το σκεφτηκα.
δεν νομιζω ποτε να τον χρησιμοποιησω σαν χειρος, το πολυ δυο-τρεις φορες στη ζωη του. εχω τους μικρους για αυτη τη δουλεια.
με τρωει και ο πισινος μου να κανω καμια ιδιοκατασκευουλα γιατι βρηκα στην αποθηκη του μακαριτη του πατερα ενα τριγωνικο αξονα σωληνωτό απο παρτικοφ τρακτερ με το σταυρο του :flipout:

Σε μεγάλο τροχό είναι επικυνδινο να μπουν καμπάνες συρματοβουρτσες η λείανσης....
Νικόλα προτιμότερο είναι να πάρεις κατευθείαν ένα φαλτσοπριονο σιδηρου για πάγκο,γιατί αυτο καταλαβαίνω ότι θες να κάνεις,και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο εργασίακα....

καλημερα παιδια, να καει δυσκολο οντας 2.000 βατ, να κουρεψει ομως γραναζια, ευκολο.
πραγματικα δεν αξιζει το ρισκο ακομα και για αυτην την ελαχιστη χρηση που το θελω, παρά τα 3 χρονια εγγυηση που δινει το πρακτικερ.
θα περιμενω κατι αλλο σε προσφορα ξανα, αφου δεν βιαζομαι. ειτε parkside ειτε lux κλπ
θα μου μαζεψει τα λεφτα παλι το λιντλ τουτο το μηνα απο οτι βλεπω με τοσα μπιμπλικια που ξαναφερνει ;) εχω και καποια πραγματα οπως παντα να παρω απο τους κινεζους.

κωστα μου το κακο με το φαλτσοπριονο σιδηρου για παγκο ειναι οτι, και αρκετα ακριβοτερο απο τα 35 ευρω θα ειναι σε περιπου Φ230+ διασταση, και δεν θα ειναι ραντιαλ
για την ωρα εχω ενα Φ125/11.000 σ.α.λ. γωνιακο σε βαση να βολευομαι, για σιδερο και ξυλινα πυχακια και μαλλον ετσι θα παραμεινω προς ωρας αφου υπαρχουν και οι σεγες και σπαθοσεγες

κωστα μου το κακο με το φαλτσοπριονο σιδηρου για παγκο ειναι οτι, και αρκετα ακριβοτερο απο τα 35 ευρω θα ειναι σε περιπου Φ230+ διασταση, και δεν θα ειναι ραντιαλ
για την ωρα εχω ενα Φ125/11.000 σ.α.λ. γωνιακο σε βαση να βολευομαι, για σιδερο και ξυλινα πυχακια και μαλλον ετσι θα παραμεινω προς ωρας αφου υπαρχουν και οι σεγες και σπαθοσεγες
Άμα έχεις γωνιακό τροχό σε βάση,σπαθοσεγα και σεγα είσαι οκ τότε.....Εγώ προσωπικά για 2-3 περιπτώσεις τον χρόνο θα το σκεφτόμουν εαν θα εκανα κινηση με όλα αυτά τα εργαλεία που έχεις..

Καλημέρα και ακλή εβδομάδα,
Μπαίνω καυευθείαν στο θέμα μιας και είμαι στη φούρια :violent-smiley-030:
Επειδή κατά την διάρκεια των διακοπών είχα μια κακή εμπειρία με ενα δράπανο (ηλεκτρικό) προσπαθώντας να κάνω 8αρα τρύπα σε μέταλλο 3-4 χιλιοστών με αποτέλεσμα αφενώς να μου βγεί η πίστη αφετέρου να καεί το δράπανο πριν κάνω την τρίτη τρύπα που ήθελα προκειμένου να γίνει η δουλειά μου.

Μεταξύ των δυο παρακάτω πιο προτείνετε να επιλέξω και γιατί, οι τιμές είναι παραπλήσιες
1. ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ STANLΕY FMC627D2-QW 18V https://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapanokatsavido-stanley-fmc627d2-qw-18v-91447#
2. ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ DEWALT DCD795D2QW 18V https://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapanokatsavido-dewalt-dcd795d2qw-18v-98165

Ο λόγος που επιλέγω μπαταρίας είναι οτι πολλές εργασίες λαμβάνουν χώρα σε χώρο χωρίς ρεύμα και πάω κατευθείαν στα 18v και brushless για να κάνω τη δουλειά μου για πολλά χρόνια στο μέλλον, καλά να είμαστε :cool4:

Αν εισαι επαγγελματιας πας αβλεπι στο DeWalt. Αν εισαι ερασιτεχνης νομιζω και με το Stanley θα καλυφθεις δεδομενου οτι θα κανεις μια τρυπα στο τοσο

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ότι λέει ο ψηλός
Είχα πάρει το Stanley στην χριστουγεννιάτικη προσφορά στα 99 ευρώ και μέχρι τώρα δεν με έχει απογοητεύσει αν και το έχω σκίσει
Η προσφορά του λινκ που έβαλες είναι η ίδια όπως τότε δηλ 2 μπαταρίες των 2ah ενώ το Dewalt έρχεται με 1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα και ακλή εβδομάδα,
Μπαίνω καυευθείαν στο θέμα μιας και είμαι στη φούρια :violent-smiley-030:
Επειδή κατά την διάρκεια των διακοπών είχα μια κακή εμπειρία με ενα δράπανο (ηλεκτρικό) προσπαθώντας να κάνω 8αρα τρύπα σε μέταλλο 3-4 χιλιοστών με αποτέλεσμα αφενώς να μου βγεί η πίστη αφετέρου να καεί το δράπανο πριν κάνω την τρίτη τρύπα που ήθελα προκειμένου να γίνει η δουλειά μου.

Μεταξύ των δυο παρακάτω πιο προτείνετε να επιλέξω και γιατί, οι τιμές είναι παραπλήσιες
1. ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ STANLΕY FMC627D2-QW 18V https://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapanokatsavido-stanley-fmc627d2-qw-18v-91447#
2. ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ DEWALT DCD795D2QW 18V https://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapanokatsavido-dewalt-dcd795d2qw-18v-98165

Ο λόγος που επιλέγω μπαταρίας είναι οτι πολλές εργασίες λαμβάνουν χώρα σε χώρο χωρίς ρεύμα και πάω κατευθείαν στα 18v και brushless για να κάνω τη δουλειά μου για πολλά χρόνια στο μέλλον, καλά να είμαστε :cool4:

Παντως, περα απο τα μηχανηματα, αν δεν το εκανες:
1. Δοκιμασε να ανεβεις σταδιακα σε διαμετρο, π.χ. ξεκινα με 2-4, μετα 6 και μετα 8.
Ε
2. (Το πιο σημαντικο) δοκιμασε καλα τρυπανια, ιδανικα κοβαλτιου.

Ερασιτέχνης είμαι αλλά όταν μου γυρίζει το μάτι απο τα νεύρα προσπαθώ να διασφαλίσω οτι δεν θα αντιμετωπίσω το ιδιο πρόβλημα δευτερη φορά, γι'αυτό λαμβάνω δραστικά μέτρα!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού Μένανδρος

Ότι λέει ο ψηλός
Είχα πάρει το Stanley στην χριστουγεννιάτικη προσφορά στα 99 ευρώ και μέχρι τώρα δεν με έχει απογοητεύσει αν και το έχω σκίσει
Η προσφορά του λινκ που έβαλες είναι η ίδια όπως τότε δηλ 2 μπαταρίες των 2ah ενώ το Dewalt έρχεται με 1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και το Dewalt 2 μπαταρίες περιλαμβάνει, η είκόνα είναι παραπλανητική αλλά το αναφέρει στην περιγραφή του:
Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο Dewalt DCD795S2QW, 18V, με 2 μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων λιθίου.

Υ.Γ. Ποιός απο τους δυο απαπάνω σου είναι ο ψηλός;;

1. Δοκιμασε να ανεβεις σταδιακα σε διαμετρο, π.χ. ξεκινα με 2-4, μετα 6 και μετα 8.
Ε

Δυστυχώς δεν είχα στην διάθεση μου τα κατάλληλα εργαλεία, όταν δυσκολεύτικα δοκίμασα με 6αρι και με αυτό κατάφερα τις δυο πρώτες τρύπες.
Στην τρίτη όμως...:goodnight:

Και το Dewalt 2 μπαταρίες περιλαμβάνει, η είκόνα είναι παραπλανητική αλλά το αναφέρει στην περιγραφή του:
Επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο Dewalt DCD795S2QW, 18V, με 2 μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων λιθίου.

Υ.Γ. Ποιός απο τους δυο απ απάνω σου είναι ο ψηλός;;

Όπα δεν το είχα δει ότι και τα 2 έχουν δυο μπαταρίες :a0210:
τότε το Dewalt είναι μονόδρομος για 10 ευρω διαφορά :firstprize:
μα πόσοι ψηλοί υπάρχουν ;; :flipout:
αυτός με το αβαταρ κλασική περίπτωση βλάβης :flipout:
psilos85

Έχω το συγκεκριμένο stanley και το χρησιμοποιώ και επαγγελματικά...
Πρόβλημα η κόλλημα κατά την χρήση,μάλιστα μια φορά δούλεψε όλη μέρα,δεν έχω αντιμετωπίσει...
Γιατί χρησιμοποιηται ταυτοτητα ερασιτεχνικόυ στο συγκεκριμενο εργαλειο δεν ξερω.. εγώ μια χαρά επαγγελματικό το βλέπω..
Στην τιμή που έχουν και τα 2 οποίο και να επιλέξεις θα κανεις επιλογή πάνω του μέσου όρου ως προς την χρήση...

Ε

Να συμπληρώσω κι εγώ:
3. Χαμηλές στροφές
4. λιπαντικό (έστω και απλό λάδι ραπτομηχανής)