Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σε μεγάλο τροχό είναι επικυνδινο να μπουν καμπάνες συρματοβουρτσες η λείανσης....

γιατι? δεν εχω ξαναδουλεψει μεγαλο και δεν ξερω.
μου φαινεται οτι λογω των μισων περιπου στροφων που εχει, θα επρεπε να ειναι και πιο ακινδυνος καθως η φυγοκεντρη δυναμη στα συρματα της καμπανας θα ηταν η μιση
για δισκο λειανσης ναι ισως να ειναι πιο επικινδυνος επειδη εχεις να κανεις με μεγαλη επιφανεια ενω εχεις το ιδιο πλατος (6mm)

Κάποτε που είχα πάρει δανεικό μεγάλο γωνιακό τροχό και καμπάνα συρματοβουρτσα για να καθαρίσω πέτρα καρυστου γιατί πίστευα ότι είναι καλυτερα ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα...
1ον το βάρος του εργαλείου δεν σε αφήνει να δουλέψεις άνετα...
2ον παρότι με λιγότερες στροφές έχει την τάση να "πεταει" τον τροχό με κυνδινο να χτυπήσεις γιατί είναι δύσκολο να ελέγθει από τους κραδασμούς που δημιουργούνται...
3ον και πιο συμαντικό σε πιάνει η μέση σου άμα έχει δουλειές που είναι σε πάτωμα συνεχόμενα και τα χέρια μουδιαζουν συνέχεια απο τους κραδασμούς άμα το εργαλείο δεν μπορεί να τους απορροφήσει....

Γενικότερα δεν ξέρω εαν ποτε θα τον έβαζα στην φαρέτρα μου έστω και για να υπάρχει...αν και και στο κοψιμο σε ορισμενα δομικα υλικα και ειδη σιδηρου υπερτερεί σε σχέση με τον γωνιακό...
Αλλά αυτό μπορεί να είναι δική μου επιλογη..

σε ευχαριστω κωστα!
ευτυχως δεν τον θελω για πατωματα. οσο και αν ακουγεται κουφο, κραδασμους δεν ειδα πολλους, ισως και λιγοτερους απο τον στανλευ 125 που εχω αλλά οπως εχω ξαναπει, ο στανλευ ισως να μου ετυχε να πεσω σε κακο κομματι. για την ωρα τον εχω δωσει και δεν μπορω να κανω συγκριση.
σιγουρα τους λιγοτερους κραδασμους απο οσους εχω πιασει, τους εχει ο parkside μπαταριας αλλά και αυτο μπορει να ετυχε στο συγκεκριμενο κομματι.
θα τον αντιπαραβαλω με τον εινχελλ 125 που εχω στη βαση καποια στιγμη να δω.

Nickolas και anastasg και λοιποι, ευχαριστω για τις προτασεις.
Βασικα ψαχνω κατι κοντα, ιδανικα Μαρουσι, Μελισσια κτλ, γιατι το προγραμμα ειναι βαρυ και σε 2 μερες φευγω.
Και δεν ειμαι και για δοκιμαστικα, επειδη ακριβως φευγω και δεν με παιρνει να μη δουλεψει.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Βασικα ψαχνω κατι κοντα, ιδανικα Μαρουσι, Μελισσια κτλ, γιατι το προγραμμα ειναι βαρυ και σε 2 μερες φευγω.
Και δεν ειμαι και για δοκιμαστικα, επειδη ακριβως φευγω και δεν με παιρνει να μη δουλεψει.

Γιατι δεν παραγγελεις να σου ερθει στην θυρα σου, χωρις κοπο και ισως φτηνοτερα μαζιζ με τα μεταφορικα απο οτι θα το εβρισκες σε συνοικιακο μαγαζακι.
Eχει και paypal και 1.90 μεταφορικα. Μην εισαι τσιπης and place your order online :)
https://www.ofarmakopoiosmou.gr/far...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Γιατι δεν ξερω αν θα προλαβει να ερθει. Και αν ερθει, δεν θα ειμαι εκει να παραλαβω, αρα θα παει στην courier, την αλλη μερα θα μπορω να παω να το παρω, οποτε μαλλον θα εχω φυγει 😛
(Και γιατι ειμαι τσιπης 😛 😁 )

Να το παραγγειλεις στη δουλεια και αν δεν εισαι εκει να το παραλαβει ο μπόσης σου, δεν υπαρχει θεμα νομιζω.
Αν παρεις σημερα πριν παει ο κουριερ να μαζεψει τις παραγγελιες, ειναι πολυ πιθανον να το παρεις αυριο, αντε μεθαυριο. Ρωτα τους μην ντρεπεσαι.

γιατι? δεν εχω ξαναδουλεψει μεγαλο και δεν ξερω.
μου φαινεται οτι λογω των μισων περιπου στροφων που εχει, θα επρεπε να ειναι και πιο ακινδυνος καθως η φυγοκεντρη δυναμη στα συρματα της καμπανας θα ηταν η μιση
για δισκο λειανσης ναι ισως να ειναι πιο επικινδυνος επειδη εχεις να κανεις με μεγαλη επιφανεια ενω εχεις το ιδιο πλατος (6mm)

Έχει μεγαλυτερο φυγοκεντρικο παλαντζο.
Για πάτωμα με βούρτσα,βοηθάει πολύ το βάρος του που πέφτει πάνω στη βούρτσα.Τριβεις Καρύστου άνετα.

φυγοκεντρο παλατζο?
δηλαδη πανο?
σορρυ σας ζαλιζω, απλα δεν ετυχε να ασχοληθω μεχρι τωρα με μεγαλο γωνιακο

Για πάτωμα με βούρτσα,βοηθάει πολύ το βάρος του που πέφτει πάνω στη βούρτσα.Τριβεις Καρύστου άνετα.

Μονο το βάρος του δεν ξέρω εαν βοηθάει ώστε να βγάλεις παλιά βερνίκια η να καθαρίσεις ευκολα λάσπες από πλάκες Καρύστου..θέλει οπωσδήποτε να ασκήσεις πιεση για φύγει πλήρως....Έτσι τουλάχιστον έχω ενεργήσει σε 3-4 περιπτώσεις βάζοντας και τον γωνιακό τροχό σε αυτές.. Αυτό συγουρα κουράζει...Εάν μιλάμε και για κάθετη επιφάνεια είναι σκότωμα...

Τώρα εαν εννοείς απλώς να ακουμπάει και να πηγαίνει ο τροχος απο μόνος του σαφώς δεν κουράζει αλλά το αποτέλεσμα δεν ξέρω εαν θα ειναι ικανοποιητικό η τι ζηταει καποιος από μια δουλειά...

Καλησπερα παιδια σημερα με πηραν τηλ απο το service της Bosch για το GDR 200C καποιο βραχυκύκλωμα επαιξε μου ειπαν και μου το κανουν αντικατάσταση... Θα μείνει στο κουτι του να το εχω για back up καθως το makita με καρα βολεψε... ( Το αναφερω γιατι καποιος μου ειπε οταν μαθω να πω τι επαθε)...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το προϊόν που σου πρότεινα το βρίσκεις σε φυρώρια αλλά και σε petshop, είμαι σίγουρος κάτι θα έχεις κοντά σου.

Επειδή έχουμε δυο παιδιά αλλά και δυο κατοικίδια στο σπίτι χρησιμοποιούμαι αυτό το προίόν και κάνει την δουλειά του μια χαρά!
Το link που σου παρέθεσα ήταν τυχαίο προκειμένου να διαβάσεις για το προϊόν και όχι σαν σύσταση καταστήματος ή μάρκας προίόντος.

Ευχαριστω :)
Ναι, ισως το εχουν.
Αλλα για αυτο πηγαινε το "δεν με παιρνει να κανω δοκιμες".
Ωστοσο, μια που το ανεφερες, την επομενη φορα, που θα εχω περιθωριο για δοκιμες, θα το κοιταξω.

φυγοκεντρο παλατζο?
δηλαδη πανο?
σορρυ σας ζαλιζω, απλα δεν ετυχε να ασχοληθω μεχρι τωρα με μεγαλο γωνιακο

Καθόλου δεν μας ζαλίζεις, ότι από λίγο ξέρει ο καθένας,συνεισφέρει και αλληλοβοηθιόμαστε.
Τους πυρηνικούς γιατρούς της οικοδομής να "φοβάσαι" ... χαχα
Ο μεγάλος τροχός για μένα είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο για αυτό σου είπα πριν για κάτι καλό. Όταν λοιπόν έχεις ενα εργαλείο με μεγάλο μήκος και βάζοντας καμπανα αυξάνεις τη γωνία κατά πολυ και με την περιστροφή αυξάνουν οι κυκλικές ταλαντώσεις,τείνοντας να σου φύγει απ τα χέρια. Θέλει δυναμη στο κράτημα και το μυαλό εκει.Και εγώ την έκανα τη λαλακια πριν χρόνια όταν κόβοντας χοντρά σίδερα,από βιασύνη γκελαρισε και χαρακωσε το παντελόνι στο μηρό, ευτυχώς από θαύμα δεν άγγιξε δέρμα...Από τότε φυσικα τον πάω πιο αργά .
Απ την άλλη μπορείς να κόψεις και να λειανεις άπειρα υλικά,μέχρι να σκαπιτσάρεις μάρμαρα,σε σημείο που ο μικρός τροχός να αποτελεί παιδική ζώνη.
Καλορίζικος λοιπόν και καλές δουλειές .

σε ευχαριστω!
τον εβαλα να γυριζει λιγη ωρα χωρις να δουλευει σε κατι και μου ζεσταθηκε η κεφαλη του. ο συγκεκριμενος δεν ειναι για πολλα-πολλα.
μακαρι να μπορουσα να παρω κατι με αλουμινενιο κιβωτιο αλλά για την ωρα και για τη χρηση που τον θελω, πιστευω θα ειμαι οκ.
ο μεγαλος γωνιακος, οπως ο μεγαλος λευκος καρχαριας ;) ειναι το πιο επικινδυνο εργαλειο σε ενα χωρο!

λες ε? το σκεφτηκα κι εγω αλλά λεω, καινουριο εργαλειο, να του λειπει γρασσο?
ποιο γρασσο να βαλω?
να βαλω το ιδιο και να συμπληρωσω απλα ή να το καθαρισω και να το "γεμισω" με αλλο και ποσο?

μαλιστα...
κανονικα θα επρεπε να φανε καταγγελια για παραπλανηση
προ ημερων ειδα ενα στο φβ που ελεγε δραπανοκατσαβιδο για μπαταρια μακιτα. ιδιο σχεδον στη φατσα με το αντιστοιχο μακιτα.
μπορει καποιος να παρασυρθει αλλά οκ δεν ελεγε οτι ειναι το εργαλειο το ιδιο μακιτα.
τουτοι εδω ομως το παρακανουν !