Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

τον ειχα πετυχει και λιγο κατω απο 25 αλλά δεν τον προλαβα καποια στιγμη
ωραιο εργαλειο ο νεος! οτι πρεπει

Kανενα προβλημα Διαμαντη.

Μονο δοκιμασε να βιδωσεις ενα παξιμαδι Μ8 στο πλαστικο σπειρωμα, ετσι για σιγουρια, μηπως το σπειρωμα ειναι κανενα αμερικανικο νουμερο (οχι μετρικο δηλαδη) και μας παιδεψει.
Αν βιδωνει Μ8 παξιμαδι ειμαστε μια χαρα.
Ναι θα το δω με την πρώτη ευκαιρία και θα σου στείλω μήνυμα. . Ευχαριστώ πολύ!!!
Πάντως μίλησα χθες με την unimac, πολλοί εξυπηρετικοί... Μίλησα εχθές, μου είπαν πρέπει να μιλήσουν με το τεχνικό τμήμα και με πήραν πριν λίγο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει σκέτο σαν ανταλλακτικό. Υπάρχει όλο το σετ εσωτερικό στεφάνι μαζί με καπάκια βιδων, στα 9,5€ χωρίς ΦΠΑ.
Μου είπαν εάν θέλω να τις παραγγείλουν, αλλά θα αργήσουν..
Από Αύγουστο και μετά... 😊 😊
Οπότε Μιχάλη σε σένα "κρέμομαι" 😉

Mην ανησυχεις καθολου, δες εσυ αν βιδωνει επανω το παξιμαδι και ασε τα υπολοιπα στη μοιρα τους :)

Βεβαια το προγραμμα του 3D εκτυπωτη μου βγαζει οτι θα χρειαστουν 5 γραμμαρια πρωτης υλης (περιπου 1.5 μετρο νημα PLA) το οποιο κοστιζει περιπου 10 λεπτα του ευρω, αλλα θα το τακτοποιησουμε το θεμα, θα βρουμε μια ακρη.😁

Πως στο καλο.γινεται αυτο;
Απο Αρη παραγγελνουν;
Μάλλον... Χαχα
Mην ανησυχεις καθολου, δες εσυ αν βιδωνει επανω το παξιμαδι και ασε τα υπολοιπα στη μοιρα τους :)
Λοιπόν προσπαθήσαμε με τον κουμπάρο μου να βιδώσουμε παξιμάδια Μ8, αλλά δεν μας έκανε κανένα τη χάρη.... 😟
Αύριο θα πάω στο μηχανουργείο ενός φίλου, να μετρήσουμε με σπειρόμετρο.
Αν δεν βγάλω άκρη, γιατί έχω σκάσει που στο καλό χάθηκε το καπάκι της βίδας, θα παραγγείλω το πλήρη σετ από unimac. Δεν γ@μ@@ται για 12€...θα έχω ένα στεφάνι καβάτζα και ένα επιπλέον καπάκι για ώρα ανάγκης, εάν χαθεί πάλι κάτι

Kριμα.
Δεν ξερω ακριβως τον ρολο της βιδας και του καπακιου, αλλα αν ειναι να κρατησεις απλα την βιδα στη θεση της μπορεις να βαλεις μια ασφαλεια αξονα, ειτε μια περονη τρυπωντας το πλαστικο με 2μμ τρυπανακι. Δεν θα κανεις ζημια στις βολτες με την μικρη τρυπα, το καπακι θα μπορει να βιδωθει κανονικα.

768-OMADA-safety-pins.png
images

Δεν ξέρω παιδιά.
Θα πάω αύριο στον φίλο μου στο μηχανουργο και αν δεν βγάλω άκρη, θα πάρω την unimac, να πάρω όλο το σετ.
Τι να κάνουμε; δεν περίμενα να χαθεί έτσι και να είναι τόσο δυσεύρετο.
Αυτό το καπάκι(ροζετα) δεξιά και αριστερά, ρεγουλαρουν το πάνω κάτω της μάσκας. Δηλαδή να στέκεται όταν την ανεβάζεις, όταν δεν κολλάς και να μην πέφτει κάτω

Μηπως βγαινει και η βιδα, να βαλεις μια νεα, με μια πεταλουδα απλη (ή πλαστικη που θα σου φτιαξει, με αισχροκερδες οφελος, ο Χιωτης);

μια χαρα ειναι η δυναμη του!
και αν σκεφτεις οτι ειναι εργαλειο μονο 2 κιλων και 28 € ειναι τελειος!
κοπη και λειανση σε σιδερο, μονο με φουλ δυναμη και φουλ στροφες παει.
στο φουλ, εριξε στα αυτια του πολυ πιο αδυναμου bosch
μ'αρεσει πολυ και ο νεος προφυλλακτηρας του! στο παλιο μοντελο υπηρχε ενα "αγκαθι" στον προφυλλακτηρα αν ηθελες να λειανεις
εξοχος σε ολα του δειχνει!

αθηναιοι, αφηστε βρε να περισσεψει κανενας και για εμας τα επαρχιωτακια :)
προβλεπται σφαγη για του τροχουλη την ποδια !
ρε παιδια αληθεια σας αρεσει αυτο το πραγμα? με 15 ευρο παραπανω παιρνεις makita που χωραει παντου και θα αντεξει τουλαχιστον 2-3 σετ καρβουνακια πριν γινει αχυρο

γνωμες απο αυτους που εχουν δοκιμασει.300αρι δισκο ξυλου για ξελουρισμα

Αποκλείεται να είχε σπειρωμα μηχανοβιδας η μάσκα. Συνήθως είναι πιο αραιά.
Μιχάλη σίγουρα δεν υπάρχει έτοιμο κάποιο σχέδιο σε thingverse?

Εχει παξιμαδια Μ8,. Το θεμα ειναι το pitch η πυκνοτητα του σπειρωματος που οντως ειναι πιο αραιο απο των κοινων σιδεροβιδων.
Αν το παει στον φιλο του τον μηχανουργο και του μετρησει το σπειρωμα επακριβως, ισως το βρουμε. Και αν δεν το βρουμε να το φτιαξουμε στο tinkercad.

Εδω ενα παξιμαδι με pitch 1μμ (αποσταση ενος σπειρωματος απο το αλλο)
και εδω ενα αλλο με αγνωστο pitch.

ρε παιδια αληθεια σας αρεσει αυτο το πραγμα? με 15 ευρο παραπανω παιρνεις makita που χωραει παντου και θα αντεξει τουλαχιστον 2-3 σετ καρβουνακια πριν γινει αχυρο
Makita (45 ευρω + 5 μεταφορικα χαμηλοτερη τιμη) αλλά χωρις ρυθμιση στροφων

εγω περιμενω τον parkside για 7ο τροχο

• Wow
Reactions: mastroxalastis
Έτσι ακριβώς. Η δυνατότητα ρύθμισης στροφών είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά στον συγκεκριμένο τροχό (πέραν των άλλων βέβαια).

λαζαρε ακριβως!
ρυθμιση στροφων, 1200 βαττ και οχι 750, (δες στο βιντεο πως παταει τον μπος), διπλος προφυλλακτηρας και σχεδον τα μισα χρηματα με 3 χρονια εγγυηση.
ακομα και αν τα παιξει στα 3 χρονια, σου ερχεται 10 € το χρονο και μπορεις να τον δουλευεις για αυτο με τις ωρες! και να τα παιξει πιο πριν, δεν τρεχει τιποτα, το πας πισω και σου δινουν αλλο!
βεβαια δεν συγκρινεται σε αντοχη με τον μακιτα αν τον δουλευεις επαγγελματικα. αν μπορει καποιος καλο ειναι να εχει και τους δυο.

αλλά για ερασιτεχνικη χρηση ο "χοντρουλης" :) ειναι ο,τι πεις, αν σκεφτεις οτι σε λειανση δεν κολωνει λογω ισχυος.
του βαζεις μια συρματοβουρτσα ή μια βαση βελκρο και κανεις τη δουλεια σου ανετα απο πολυ χαμηλες στροφες και οχι απο 5.000 οπως αλλοι.
εχοντας αλλους 4 διαφορετικους, τον παω για πεμπτο.

Last edited:
Έχω ήδη έναν Makita 115mm με σταθερές στροφές και ισχύ αν θυμάμαι σωστά στα 780W, εννοείται σταθερών στροφών. Αγοράστηκε κάπου το 2011-12 κάπου στα 50-55 ευρώ κι έχει δουλέψει ελάχιστα μέχρι σήμερα.
Ακριβώς επειδή γενικά δεν κάνω συχνή/σοβαρή χρήση γωνιακών τροχών ενώ παράλληλα ήθελα έναν όχι ακριβό με μεταβλητές στροφές για περιστασιακή/σπάνια χρήση, θα τον χτυπήσω κι εγώ όταν τον φέρουν (τον Parkside).
Στο παρελθόν με σταματούσε από αγορά του το σχετικά μεγάλο μέγεθος/βάρος, αλλά εφόσον στη νέα έκδοση (ελπίζω φυσικά αυτή να είναι που θα φέρουν) έχει πέσει σχεδόν μισό κιλό το βάρος, δε βλέπω πλέον λόγο να μην τον αποκτήσω για τη χρήση που ανέφερα.
Εναλλακτικές του είναι Ingco, Total, Bulle στα 40-55 ευρώ περίπου, οπότε σε κάθε περίπτωση φαίνεται αρκετά συμφερότερη αγορά.

• Like
Reactions: nickolas
Τον εχω κι εγω τον parkside και ειναι μια χαρα, αν ξεπερασεις το μεγεθος/βαρος.
Το μονο που μου σπαει τα νευρα ειναι ο προφυλακτηρας που δεν θελει να βγει με τιποτε.

Εγώ που τον έχω μόνιμα επάνω στην βάση κοπής με τι ταχύτητα πρέπει να κόβω τα μέταλλα ??