Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Χλωροφόρμιο είναι για κόλληση plexi, όταν τα 2 κομμάτια που θα κολληθούν είναι λεία δεν ξεκολλάνε μετά, μόνο σπάνε.
Υπάρχει ειδικό κοπίδι για plexi που μοιάζει με φαλτσέτα, αλλά είναι κυρίως για κοπή μεγάλου κομματιού σε μικρότερα, δεν θα μπορέσει να αφαιρέσει κομμάτι από την επιφάνεια.
https://www.skroutz.gr/s/17004499/S...νος-κόφτης-για-κοπή-Πλεξιγκλάς-Φορμάϊκας.html
Ρούτερ, επιτραπέζια σέγα ή σέγα χειρός με λάμες για plexiglass θα δουλέψουν λογικά, στην κοπή ίσως λιώσει λίγο το plexi και χρειαστεί πέρασμα με γυαλόχαρτα και λίμες. Κάποιοι επίσης κόβουν με πριόνι χειρός με λάμες μετάλλου, με πριονοκορδέλα με λεπτή λάμα ή με δισκοπρίονο πάγκου με συγκεκριμένο δίσκο, το τελευταίο δίνει την πιο καθαρή κοπή μαζί με το laser, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να αφαιρεθεί κομμάτι από επιφάνεια με αυτούς τους τρόπους.
πολυ σωστα

#Johann 69# για να αφαιρεσεις κομματι θα πρεπει να το κοψεις, δεν αρκει η χαραξη

• Like
Reactions: johann69
μηπως με ενα μινι σιδηροπριονο?
εχω ενα τετοιο και ειναι τελειο για ψιλοδουλειες (κοψιμο βιδων, μικρα κοψιματα σε ξυλο/pvc)

Αγόρασα πρόσφατα το dremel από το lidl.
Θα μου χρειαστεί να κόψω από ένα πλεξιγκλάς τριών χιλιοστών ένα κομματάκι να γίνει σαν πορτάκι ποιο εξάρτημα να χρησιμοποιήσω;;;
Δεν ξέρω τη δυνατότητα έχει το κάθε εξάρτημα και αν υπάρχει κάπου που μπορώ να το δω
Ευχαριστώ πολύ

Kαλως τον, καλοριζικο το πολυεργαλειο! Οπως ειπωθηκε παραπανω, ισως υπαρχουν καλυτεροι τροποι για να κοψεις πλεξι.

Ομως εαν θελεις να χρησιμοποιησεις εργαλειο τυπου Dremel τοτε με ενα δισκακι που κοβεις μεταλλα θα κανεις δουλεια.
Ιδανικα το δισκακι της Dremel για πλαστικα (SC476), αλλα και με οποιοδηποτε δισκακι για μεταλλα δεν θα δεις μεγαλη διαφορα.

Ακομα καλυτερη δουλεια, πιο λεια κοπη, θα κανεις με δισκακι με δοντακια, καθως παραγει λιγοτερη τριβη/λιγοτερη θερμοτητα.

Σε καθε περιπτωση προσοχη οι στροφες να ειναι χαμηλες γυρω στις 10,000 αντε 12,000 για να μειωθει οσο το δυνατον το λιωσιμο του πλεξι.
Να βαλεις και ταινια διαφανη συσκευασις στα σημεια κοπης πανω/κατω, για λιπανση. Δεν θα εχεις κανενα θεμα σε Plexi εως 3μμ παχος.

Εδω κοπη Plexiglass 3mm με Dremel.
xAWGD8Kh.jpg

Eγω φιλε τα δαμαζω τα δισκακια πριν τα βαλω πανω στο εργαλειο. Δεν υπαρχει περιπτωση να μου φυγουν.

Βαζω και ενα λινκ απο τον εργαλειογατο που τα εχει και σε καλη τιμη μαλιστα.

@KOSSTV
Κωστα θύμησε μου λίγο ποια βάση για velcro είχες ξεχωρίσει για γωνιακό..
Benman?
Έχω της smirdex, αφρωδη, ευχαριστημένος είμαι, αλλά επειδή τρίβω κάτι μέταλλα τώρα τη βλέπω να χαλάει σύντομα, να πάρω μια 2η..

Aυτη Αντώνη...

..εχει και 125mm...

Είναι κύριος για ρετουσάρισμα/σβήσιμο επιφανειων...Αλλά κάνει για σίδερα...

Aυτη Αντώνη...

..εχει και 125mm...

Είναι κύριος για ρετουσάρισμα/σβήσιμο επιφανειων...Αλλά κάνει για σίδερα...
Όσο πιο πολύ αφρώδες υλικό τόσο πιο ιδανικό είναι για κυρτες επιφάνειες;

Έτσι ακριβώς....
Αυτό έχω διαπιστώσεις και εγώ...
Ειδικά εαν έχεις να την εξομάλυνσεις την κυρτη επιφάνεια ππυ φορα ξυλο(μπομπε,στρογγυλη η ημιγωνιακη)είναι ότι πρέπει...
Προσωπικά σε πατζούρια που θέλουν καλό τριψιμο ξεκινάω και τελειώνω με αυτό...( βάζοντας βέβαια την ανάλογη σειρά από χοντρό σε λεπτό grid)...αλλού το βάζω σε τελικά χέρια...
Δεν κάνει ζημιά το συγκεκριμενο...Αυτό είναι το κέδρος..

• Like
Reactions: papakitou
Καλησπέρα στην ομαδα!! Ήθελα να ρωτήσω για έναν γωνιακο τροχο της dewalt που έχω με κωδικό dcg405n. Τον δούλεψα πρώτη φορά εχθες και στα πρώτα 5 λεπτά ελαφριάς χρησης έκαιγε πάρα πολύ σε σημείο να μην μπορώ να πατήσω το κουμπί να αλλάξω τον δίσκο. Τον έχει κανείς να μου πει αν είναι φυσιολογικό αυτό η αν πρέπει να το πάω στο σερβις;;

Καλησπέρα στην ομαδα!! Ήθελα να ρωτήσω για έναν γωνιακο τροχο της dewalt που έχω με κωδικό dcg405n. Τον δούλεψα πρώτη φορά εχθες και στα πρώτα 5 λεπτά ελαφριάς χρησης έκαιγε πάρα πολύ σε σημείο να μην μπορώ να πατήσω το κουμπί να αλλάξω τον δίσκο. Τον έχει κανείς να μου πει αν είναι φυσιολογικό αυτό η αν πρέπει να το πάω στο σερβις;;
Τόσο πολύ κάψιμο σε σημείο να μην μπορείς να τον πιάσεις δε ν είναι φυσιολογικό για εμένα....

Καλως τον Αντρέα...!!!
Τι ακριβώς χρήση έκανες και άναψε έτσι...;
Δεν μου φαινεται φυσιολογικό και εμένα...

5 λεπτα δεν ειναι λιγος χρονος για εναν τροχο να ζεσταθει πολυ ιδιως αν δεν δουλευεται σωστα, πιεζεται δηλαδη, η εαν εμποδιζονται οι αεραγωγοι.

Εαν δεν ειναι κατι απο τα παραπανω και εαν οντως ειναι ελαφρια η χρηση (ποσο ελαφρια?) δεν δικαιολογειται να ανεβασει τοσο πολυ θερμοκρασια η κεφαλη ενας επωνυμος γωνιακος τροχος ωστε να μην μπορεις να πατησεις το κουμπι αλλαγης. Σαν να λειπει γρασσο δηλαδη. Ειναι ο brushless 18βολτος της Dewalt?

Θα ήταν χρήσιμο να περιγραφεί ακριβώς η χρήση. Πολλές φορές -ειδικά αν δεν ξέρουμε από γωνιακούς τροχούς- αυτό που νομίζουμε ότι είναι ελαφριά χρήση δεν είναι καθόλου ελαφριά. Παρ' όλα αυτά αν δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στη χρήση το να ανάψει έτσι σε 5 λεπτά μου φαίνεται σε κάθε περίπτωση υπερβολικό.
Πριν το πάει ο φίλος για σέρβις ας μας πει αν θέλει περισσότερες πληροφορίες.

Νομιζω οτι η ιντσα Παυλο παραμενει ιδια σαν μοναδα μετρησης ανεξαρτητα για το τι μιλαμε..οποτε το 1inch=2.54cm ισχυει για ολα...

• Like
Reactions: Χιωτης
Παύλο μαστούς που μέτρησα έχουν εξωτερική διάμετρο στην βόλτα
ο 1/2 = 21mm - o 3/4 =24,4 mm περίπου και ένα ρακόρ που βρήκα και υποθέτω ότι είναι 1 ίντσα =32,6 mm αλλά μπορεί να είναι και 1& 1/4 δεν γράφει τίποτα επάνω...

Η ίντσα είναι πάντα 2,54cm αλλά οι Αμερικάνοι έχουν μια τάση να στρογγυλοποιούν την ίντσα σε σχέση με τα cm.
Μπορεί κάτι -οτιδήποτε- να είναι 260mm αυτοί λένε 1 ίντσα, μπορεί να είναι 250mm αυτοί λένε 1 ίντσα (ειδικά για εισαγόμενα προϊόντα).
Όμως συνήθως οι τιμές τους είναι σταθερές -έστω και με σφάλμα- δηλαδή ένας σωλήνας Φ25 (250mm) είναι πάντα 250mm και αυτοί για πάντα λένε 1 inch. Παράδειγμα αναφέρω μη το λάβετε τοις μετρητοίς το συγκεκριμένο με τη σωλήνα, το έγραψα επειδή αναφέρθηκε η υδραυλική ίντσα.