Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Με τα Benman είμαι λίγο μπερδεμένος
Είναι κινέζικα με γερμανικές τιμές ή γερμανικά με κινεζικές τιμές τελικά;
Είχα δει κάτι πενσικά τα οποία οι τιμές τους ήταν σε επίπεδα knipex και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, ο πωλητής μου είχε πει ότι είναι γερμανικά αλλά δεν θυμάμαι να είχε γραμμένο στην ούγια "made in Germany".
Τι ισχύει;

Τα Κορυφαίας Ποιότητας Εργαλεία μας κατασκευάζονται
σε κορυφαία εργοστάσια στην:
  • Γερμανία

• Αυστρία

• Αγγλία

• Ιταλία

• Ολλανδία
  • Ασία

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σκαρπελα από που ρε παιδιά??? Παρήγγειλα τον Boston και ψαχνω αλλάα θέλω την βοήθεια σας! Ξέρω ότι ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά θα ήθελα κάτι πολύ οικονομικό για να δουλέψω στην αρχή να δω άμα μου αρέσει

Τι να δεις αν σου αρέσει τώρα που πηρες τον τορνο θα χορεψεις.

Και όχι μόνο θα χορεψεις αλλά θα ενθουσιαστείς φίλε.

Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο σετ πχ scheppach που τα έχει όλα αν και θα χρειαστείς 3, ένα roughing ένα riving knife κ ενα με εναλλασσόμενες μυτες καρβιδιων.

• Like
Reactions: vagos08
Έχεις κάποιο link από Ελλάδα Κυριάκο?? Με εναλασσομενες μύτες έχω τσεκάρει κάποια από banggood που μάλλον αυτά θα πάρω. Απλά ήθελα κάτι που να μπορώ να το πάρω σύντομα κοινώς από την Ελλάδα!!
ΥΓ τα έχει τα κιλάκια του ο boston!

• Like
Reactions: vagos08 and nikfor
Φιλε Βαγγο ειχα ερθει και εγω στη θεση σου καποια στιγμη..
Αν γυρνουσα το χρονο πισω θα ειχα παρει αυτα https://www.toolstore.gr/skarpela-tornoy-temaxiwn-ksylini-kasetina-p-12675.html#.YcyTCFnQC1s
Τα πηρε ενας φιλος μου και τα δοκιμασα και εγω και μπορω να πω οτι ειναι μια χαρα για καποιον αρχαριο.
Αυτα που σου προτεινει ο φιλος ο Νικος απο πανω ειναι μικροτερου μεγεθους και ειναι καταλληλα για πιο μικρα πραγματα οπως στυλο π.χ.
Παντως χρειαζεσαι οπωσδηποτε καποιο τροχιστικο μηχανημα

Μιας και το έφερε η κουβέντα για πείτε καμια γνώμη για σκαρπέλα (οχι τόρνου) σχετικά οικονομικά και αξιοπρεπή.
Ειναι ενα εργαλείο που δεν το γνωρίζω καθόλου ενώ θεωρητικά έχει πολλές χρήσεις, όμως υποθέτω οτι η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει αρκετές.

Τυχαία απο το παραπάνω σχόλιο είδα αυτά.
Φαίνεται πλήρης σειρά αλλά αξίζουν;
Χρειάζονται τόσα πολλά και διαφορετικά;

Last edited:
Bahco η κόκκινη σειρά :p

Χωρίς πλάκα, η κίτρινη σειρά είναι καλή και φθηνή. Μερικά κομμάτια μπορείς να βρείς και στα Leroy Merlin.
Προσωπική μου εκτίμηση οτι δύσκολα θα βρείς σκαρπέλο που να μην κάνει την δουλειά που θέλεις, αν και εφόσον είναι πάντα τροχισμένο.
Τα μάτια σου χίλια δεκατέσσερα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΡΠΕΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.

Σαν αρχή θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τα έτοιμα καρβιδια, στρογγυλά, τετράγωνα κλπ. Ειδικά τα στρογγυλά κάνουν σχεδόν για όλες τις δουλειές και δεν χρειάζονται ακόνισμα.
Για τον τόρνο φυσικά ισχύουν αυτά.

Attachments

• Screenshot_2021-12-30-12-29-57-760_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2021-12-30-12-29-57-760_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    121.7 KB · Views: 20
  • Like
Reactions: tom152
Εχω στο προγραμμα την κατασκευή ενός sled για το νέο 7492.

Λέω να παρω αυτους τους ταχυσφικτηρες για τα εσωτερικά Λουκια του ώστε να ασφαλιζουν τα προς κοπή κομμάτια.

Είναι 160*60mm.
Θα κάνουν τπτ η μπα...
[US$34.99 50% OFF]VEIKO 2PCS Alloy Steel Upgrade Quick Ratchet Track Saw Guide Rail Clamp MFT Clamp for MFT Table and Guide Rail System Woodworking Clamp Tool Accessories from Tools on banggood
Data sent exceeds limit

Καλησπέρα σε όλους.
Ήθελα να ρωτήσω αν σε ελληνικό κατάστημα μπορώ να βρω κάτι σαν αυτό το εργαλείο με εύκαμπτους βραχίονες με κροκοδειλάκια στην άκρη
Απο κινητό δεν μπορω να ταξναγραψω, οποτε δες εδω:
Το δευτερο λινκ ειναι απο Ελλάδα αλλα ειναι υπερβολικά ακριβό

Last edited:
  • Like
Reactions: tom152
Εχω στο προγραμμα την κατασκευή ενός sled για το νέο 7492.

Λέω να παρω αυτους τους ταχυσφικτηρες για τα εσωτερικά Λουκια του ώστε να ασφαλιζουν τα προς κοπή κομμάτια.

Είναι 160*60mm.
Θα κάνουν τπτ η μπα...
[US$34.99 50% OFF]VEIKO 2PCS Alloy Steel Upgrade Quick Ratchet Track Saw Guide Rail Clamp MFT Clamp for MFT Table and Guide Rail System Woodworking Clamp Tool Accessories from Tools on banggood
Data sent exceeds limit
Αφού θα έχεις sled τότε ότι κομμάτι θα κόβεις κάθετα θα ακουμπάει στο σλεδ και με ένα (που δε θυμάμαι το όνομα του) κομμάτι ξύλο θα το συγκρατείς επάνω στο sled.

Αν θές να κόβεις υπο γωνία τότε κάνουν οι σφικτήρες που λές αλλά θα πρέπει να ενσωματώσεις λούκια και στο σλεντ. Οπότε θα χρειαστείς παχύτερο ξύλο σαν βάση οπότε θα χάσεις απο ύψος κοπής αλλά δε θα έχεις θέμα με το 7492.

Αυτό το σλεντ θα φτιάξω εγώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vagos08 and nikfor