Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Με ψιλοτρωει τωρα τελευταια για επιτραπεζια σεγα, για κοψιματα μικρων αντικειμενων..
Εχουμε καποια προταση;

Η scheppach ειναι μια πολυ καλη σεγα με μηχανισμο απελευθερωσης λαμας που δεν χρειαζεται να ρυθμιζεις την ενταση καθε φορα. Εχει και πολυτιμο φωτιστικο led.
Ειναι 120w και οχι 1600w που αναφερεται απο λαθος.

Aν θες να κοβεις μικρα κομματια παχος εως 18μμ μαλακο ξυλο η εως 10μμ σκληρο, τοτε ειναι καλη λυση η Dremel που ειναι η πιο ελαφρια και μικροτερη σεγα και εχει τον μοναδικο και ευκολοτερο τροπο αλλαγης λαμας χωρις να χρειαζεται καμμια ρυθμιση εντασης. Παιρνει μονο τις πριονολαμες λαμες dremel αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα.

Αν και η dremel δεν μου πολύ γεμίζει το μάτι σε θέμα δύναμης, είναι πολύ καλό που μπορείς να την στήνεις όπου θες, γιατί έχω και πρόβλημα χώρου κλασικά..

Σωστα, ετσι ειναι, εχει ισχυ 80w και οπως εγραψα υπαρχει περιορισμος στο παχος των ξυλων αν θες να κανεις δουλεια χωρις να ζοριζεται η σεγα.
Απο την αλλη ειναι η μοναδικη σεγα σε τοσο μικρο μεγεθος και βαρος η οποια στερεωνεται με μεγγενη σε οποια επιφανεια θες.

Επισης η Dremel βγαζει καποιες ειδικες λαμες οι οποιες σου επιτρεπουν να κοβεις απο τα πλαγια της σεγας οποτε δεν υπαρχει περιορισμος στο μηκος που θες να κοψεις. Στις αλλες σεγες υπαρχει ο περιορισμος του λαιμου της σεγας.

dremel-moto-saw-1197-hires-png-rgb-oneux-10633_w_750_h_421.png

Οχι, καθώς και σε άλλες στέγες πιανει η λαμα σε εγκοπη από το πλάι και κόβεις απεριόριστα κατά μήκος.

Τόσο η Record Power όσο και η Valex που είχα έχουν αυτή την δυνατότητα.

Υπαρχει καποιο λινκ απο Ελλαδα για την valex?

Ποιο μοντελο της Record Power εχει υποδοχη για να μπαινει το ανταπτορακι της λαμας απο το πλαϊ?

Η επιτραπεζια σεγα πρεπει να πληροι καποιες προυποθεσεις για να ειναι αποδεκτη.
Αυτες ειναι
-Να δεχεται ακεφαλες λαμες
-Να εχει χαμηλους κραδασμους
-Να ειναι χαμηλου θορυβου
-Να εχει σωληνακι που διωχνει τη σκονη απο το τεμαχιο επεξεργασιας
Αν την προοριζει καποιος για πολυωρη χρηση με αρκετες εσωτερικες κοπες,αυτες οι προυποθεσεις ειναι βασικοτατες.
Οι πιο πολλες σεγες στην αγορα εχουν ολα αυτα τα χαρακτηριστικα εκτος απο το να δεχονται ακεφαλες λαμες.
Νομιζω η scheppach που εβαλε ο Μιχαλης δεχεται ακεφαλες λαμες
Η σεγα της dremel κατα τη γνωμη μου ειναι η χειροτερη επιλογη γιατι δεν ικανοποιει καμια συνθηκη απο τις παραπανω,συν το οτι δεν εχει και επαρκη ισχυη.
Η σεγα της dremel στοχευει πιο πολυ στην ευκολια χρησης οπου εκει δεν εχει αντιπαλο,παρα στη ποιοτητα κοπης.Δεν ειναι για πολυωρη χρηση λογω θορυβου,εχει αρκετους κραδασμους που ειναι απαγορευτικοι για λεπτομερη δουλεια,δεν εχει φυσερο για την σκονη που δε σου επιτρεπει να βλεπεις το σχεδιο που θες να ακολουθησεις και φυσικα δε δεχεται ακεφαλες λαμες.Δε λεω οτι ειναι για πεταμα,απλα απευθυνεται σε πολυ συγκεκριμενο κοινο..

Υπαρχει καποιο λινκ απο Ελλαδα για την valex?

Ποιο μοντελο της Record Power εχει υποδοχη για να μπαινει το ανταπτορακι της λαμας απο το πλαϊ?
Ελλαδα όχι αλλά Ιταλία.
Η Record Power SS61V είναι που έχω τώρα.

Ενδιαφέρομαι για αγορά πιστολιού/κολλητηριού συγκόλλησης πλαστικών. Θέλω με αυτό να επιχειρήσω συγκόλληση σε πλαστικά μηχανής (παπάκι για την ακρίβεια).
Γενικά από μια μικρή αναζήτηση που έκανα υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές συγκόλλησης πλαστικών αυτοκινήτου/μηχανής. Είτε με πιστόλια θερμού αέρα με προσαρμοσμένο κατάλληλο εξάρτημα στο στόμιο εξόδου του θερμού αέρα, πχ το παρακάτω:
είτε με κολλητήρια που στα άκρα τους προσαρμόζονται ειδικά σύρματα, όπως το παρακάτω:
Φυσικά υπάρχουν και ανάλογες λύσεις "πακέτο" για επαγγελματίες φανοποιούς με το ανάλογο κόστος.
Αν κάποιος έχει δουλέψει ανάλογα προϊόντα, τι θα συνιστούσε για τη συγκόλληση τέτοιων πλαστικών; Πιστόλι θερμού αέρα (ηλεκτρικό, αερίου) ή πιστόλι τύπου κολλητηριού; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο να προτείνετε;

Εδω και χρονια τετοιες επισκευες και συγκολλησεις πλαστικων κανω με υαλοταινια/υαλουφασμα (2-3 στρωσεις) και κολλα δυο συστατικων.
Αναλογα την περιπτωση και το ζορι που τραβαει η επιφανεια, καποιες φορες δεν χρειαζεται κατι αλλο.
Αλλες φορες ομως χρειαζεται και επιπλεον δεσιμο με συρμα με τρυπες που ανοιγονται με τρυπανι 2μμ εκατερωθεν της ρωγμης. Κατοπιν καλυπτεται με κολλα/υαλουφασμα.

Το κολλητηρι επισκευης πλαστικων με τα διαφορου τυπου καρφακια μου αρεσει παρα πολυ σαν ιδεα και το εχω στα υπ'οψιν, ομως καθε φορα κανω την δουλεια μου χωρις αυτο και το αναβαλλω συνεχως. Παντως το εχω στο καλαθι του Αμαζον εδω και καιρο και περιμενω να παει στα 19 ευρω που το ειχα δει παλαιοτερα για να το αγορασω.

ΕDIT
Στο ebay υπαρχει κολλητηρι πλαστικων 70w με 200 συνδετηρες που βγαινει κατω απο 30 ευρω με τον ΦΠΑ και τα μεταφορικα.

Εδω και χρονια τετοιες επισκευες και συγκολλησεις πλαστικων κανω με υαλοταινια/υαλουφασμα (2-3 στρωσεις) και κολλα δυο συστατικων.
Αναλογα την περιπτωση και το ζορι που τραβαει η επιφανεια, καποιες φορες δεν χρειαζεται κατι αλλο.
Αλλες φορες ομως χρειαζεται και επιπλεον δεσιμο με συρμα με τρυπες που ανοιγονται με τρυπανι 2μμ εκατερωθεν της ρωγμης. Κατοπιν καλυπτεται με κολλα/υαλουφασμα.

Το κολλητηρι επισκευης πλαστικων με τα διαφορου τυπου καρφακια μου αρεσει παρα πολυ σαν ιδεα και το εχω στα υπ'οψιν, ομως καθε φορα κανω την δουλεια μου χωρις αυτο και το αναβαλλω συνεχως. Παντως το εχω στο καλαθι του Αμαζον εδω και καιρο και περιμενω να παει στα 19 ευρω που το ειχα δει παλαιοτερα για να το αγορασω.

ΕDIT
Στο ebay υπαρχει κολλητηρι πλαστικων 70w με 200 συνδετηρες που βγαινει κατω απο 30 ευρω με τον ΦΠΑ και τα μεταφορικα.
Ενδιαφέρουσα η επισκευή πλαστικών με υαλούφασμα και κόλλα δύο συστατικών (αν και λογικά ενδείκνυται για συγκεκριμένες περιπτώσεις). Ποια υαλοταινία και ποια κόλλα χρησιμοποιείς για να έχω υπόψιν;
Το κολλητήρι του άμαζον υπάρχει κι Ελλάδα και λογικά βγαίνει πιο φθηνά με τα μεταφορικά:

Επίσης στο aliexpress βλέπω πολλά ανάλογα κολλητήρια:

Το θέμα είναι ποιο πετυχαίνει την πιο ανθεκτική κόλληση.

• Like
Reactions: mixalio
Χρησιμοποιω υαλουφασμα πολυεστερα και εποξικη κολλα δυο συστατικων.

9QyPxrAh.jpg

Για μεγαλες επιφανειες χρησιμοποιω την παραπανω κολλα. Για μικρες επισκευες χρησιμοποιω τις κοινες εποξικες στις συριγγες.

Ενας συνδυασμος υαλουφασματος μαζι με δεσιμο με συρμα ή μαζι με αυτο το συρραπτικο πιστολι εγγυαται πιστευω το καλυτερο αποτελεσμα.
Δεν ειμαι σιγουρος εαν το συρραπτικο απο μονο του μπορει να κανει σωστη δουλεια. Οταν ποτε το αγορασω, θα το τεσταρω.

Για αγορες απο εξωτερικο προτιμω δοκιμασμενες 100% λυσεις για να μην βρεθουμε προ εκπληξεως με την μη πληρωμη του ΦΠΑ και τρεχουμε με τελωνεια. Το ebay ειναι τεσταρισμενο, οπως και το banggood. Για αλλους προμηθευτες δεν ειμαι απολυτα σιγουρος οποτε δεν προτεινω.

Λογικα μπορει να βρεθει με πολυ λιγα μεταφορικα απλα εβαλα ενα λινκ στα γρηγορα να μαθω αν το εχει παρει καποιος και κυριως τι δουλεια κανει.

Sok δε νομίζω να αξίζει, ειδικά αν δεν έχεις ρυθμιζόμενο τροχό αλλά και επιπλέον πως δεν είναι ακριβά τα εξειδικευμένα πολυεργαλεια για αυτή τη δουλειά που έχουν και pad για λείανση αλλά και αλλαγή εργαλείων χωρίς κλειδί.
Ενδεικτικά:

• Like
Reactions: SokoNik
Λογικα μπορει να βρεθει με πολυ λιγα μεταφορικα απλα εβαλα ενα λινκ στα γρηγορα να μαθω αν το εχει παρει καποιος και κυριως τι δουλεια κανει.

στο αλι δυσκολα, καθως το αλι πεταει δολωμα χαμηλη τιμη και στα παιρνει απο μεταφορικα
τελειως αλλο απο το banggood
βλεπεις πχ ενα εργαλειο απο διαφορους 3-4 προμηθευτες στα 50+5 μεταφορικα και καποια στιγμη βλεπεις απο εναν το ιδιο στα 30 αλλά με 30 μεταφορικα

υποθετω οτι για να συμβαιει αυτο, καποιοι ψωνιζουν ετσι ειτε γιατι δεν προσεχουν τα μεταφορικα ειτε για αλλους λογους

• Like
Reactions: ΙΝΠ and SokoNik