ο συγκεκριμενος κανει τα καλυτερα συγκρητικα οπότε μαλλον ειναι αυτο
και πραγματι βρισκει πολυ μεγαλες διαφορες σε ατσαλια
και πραγματι βρισκει πολυ μεγαλες διαφορες σε ατσαλια
Οχι φιλε, αυτο ειναι λαθος. Το πλαινο τμημα δεν το πειραζεις γιατι θα χαθει η μπαλα ... Το πλαινο απλα γλιστραει στην τρυπαοχι θαναση, λεω τα πλαϊνα του στελεχους που διατρεχουν ολο το σωμα.
Αν δείτε διαφορά με κάποιο συγκεκριμένο, να το ποστάρετε να ξέρουμε.Και ομως εχω δει καποια βιντεο παλαιοτερα που συγκριναν αρκετα ειδη λιπαντικων και η διαφορα στην ταχυτητα διατρησης ηταν απιστευτη με συγκεκριμενα ειδικα κοπτικα λαδια!! Πραγματικα δεν περιμενα με τιποτα τετοια διαφορά και αν δεν το εβλεπα δεν θα το πιστευα.
Δεν μπορεσα να βρω καποιο βιντεο, οταν το βρω θα το αναρτησω.
Λάθος εντύπωση. Όλα τα μέταλλα ανεβάζουν θερμοκρασία με το τρύπημα, οπότε λογικό είναι το λάδι να βοηθάει την κατάσταση. Ειδικά το αλουμίνιο με την θερμοκρασία λειώνει και κολλάει πάνω στο τρυπάνι.Είχα διαβάσει κάπου ότι για τρύπημα σε αλουμίνιο δεν χρειάζεται κάποιο λάδι/λιπαντικό.
Έχω λάθος εντύπωση;
Μάλλον ναι...Έχω τη εντύπωση οτι ψειρίζουμε λίγο τη μαϊμού.

Το γκρι ειναι κοιλοδοκος 3mm....Έχει ψωμί για διάτρηση.. ..!!!!λογικα, τι λαδι να βαλεις εκει που ειναι ψιλολαμαρινα?
λεμε για διατρησεις χοντρων μεταλλων
Γνωστό από παλιά, για το αλουμίνιο το οινόπνευμα είναι πρώτης τάξεως λιπαντικό.Δεν είπα οτι δεν κάνουν διαφορά.
Λέω οτι ούτε το έχω παρατηρήσει αλλά ούτε και το έχω ακούσει ξανά από διάφορους μηχανουργούς που συζητάω.
Μου έχουν πεί πολλές φορές οτι (στον τόρνο) η λίπανση είναι πιο πολύ απαραίτητη στα μαλακά μέταλλα γιατί στομώνουν, ειδικά στο αλουμίνιο, αλλά ποτέ δεν μου είπε κάποιος οτι το συγκεκριμένο λιπαντικό είναι καλύτερο.
Όσο ζείς μαθαίνεις.
Καλά δεν φτάνει στους 660 για να λιώσει! Άλλοι είναι οι λόγοι .Λάθος εντύπωση. Όλα τα μέταλλα ανεβάζουν θερμοκρασία με το τρύπημα, οπότε λογικό είναι το λάδι να βοηθάει την κατάσταση. Ειδικά το αλουμίνιο με την θερμοκρασία λειώνει και κολλάει πάνω στο τρυπάνι.
Για πες να μαθαίνουμε.Καλά δεν φτάνει στους 660 για να λιώσει! Άλλοι είναι οι λόγοι .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.