Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Με τα μικρά χλωμό το βλέπω..

Ε ναι..ισως και με τους αλλους να εχει θεμα...

Εγω θα εβαζα τυπου C σφηκτηρες...καλυτερα και οικονομικοτερα....

Εξαρταται το ζορι συγκρατησης που θα τραβανε.
Εγω θα προτεινα να παρεις ενα ζευγαρι μικρα που ειναι και σχετικα φτηνο και να το δοκιμασεις. Ουτως η αλλως αποκλειεται να πανε χαμενα, ιδιως τα μικρα.

Όπως στα λέει ο Μιχάλης. Εξαρτάται από το ζόρι που θα τραβάνε (διαφέρει ανάλογα τον τύπο του οδηγού, πχ. αν υπάρχει κόντρα σε φράκτη ή όχι ) και από το πόσο μεγάλα κομμάτια θα παίρνει ο οδηγός.

Τα μικρά τα είχαμε πάρει μαζί με τον Μιχάλη παλιά και κάνουν δουλειά χωρίς και να είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι το λάστιχο είναι πολύ σκληρό οπότε πρέπει να ρυθμήσεις ακριβώς (ανάλογα το πάχος του ξύλου) αλλιώς είτε δεν κουμπώνει είτε είναι πολύ χαλαρό. Ϊσως και να πρέπει να είναι έτσι.
Κοίταξε και αλλού (αναζήτηση για "toggle clamp") γιατί μου φαίνεται ότι το BG τα έχει ακριβούτσικα. Πχ εδώ τα 4 κομμάτια τα έχει 6€ με μεταφορικά - θα τα βρεις και αλλού.

Για να έχεις τάξη μεγέθους, έχω βάλει 2 σε έναν τέτοιο οδηγό για το ρούτερ (στο βίντεο έχει μόνο έναν αλλά στο μεγαλύτερο μέγεθος) και είναι υπεραρκετά από δύναμη. Δεδομένου ότι όλο στο "οδηγίες για οδηγούς" τριγυρνάς, στην θέση σου θα έπαιρνα μερικά κομμάτια παραπάνω, κάπου θα τα αξιοποιήσεις.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στην αρχή του video μια πολύ ωραία ιδέα θήκη για τακτοποίηση μπαταριών.
Πιο κάτω κάνει αναφορά και κλαδευτικά μαϊμούδες…

• Like
Reactions: nikfor
Καλημερα και καλη εβδομαδα μαστορια μου :) ,
Παντελως ασχετος με το θεμα,ζητω τα φωτα σας.
Ηρθε προχθες ενας τυπος στο χωριο και μας εσιαξε τον κηπο,χρησιμοποιοντας ενα χορτοκοπτικο Husqvarna με μεσινεζα και μας τελειωσε δουλεια 2 ημερων σε 10 λεπτα.
Μιας και η μεση μας δεν αντεχει και πολλα πολλα, ειπαμε με τον γαμπρο μου να παρουμε και μεις κατι τετοιο για ευκολια.
Ο κηπος ειναι το πολυ πολυ καμμια 60 τετραγωνικα και φυσικα θελουμε κατι σε ηλεκτρικο και χρηση κανα δυο φορες το χρονο .
Αντε να το κανουμε και 2 - 3 φορες το καλοκαιρι.
Εχετε κατι να μας προτεινεται ,σε ανθρωπινη τιμη και ερασιτεχνικη χρηση ??

Αμα χαλασει το βαζουμε στον καδο και φωναζουμε το τυπακο , να παρει και κανα μεροκαματο :D
Το θεμα ειναι οτι για να τον βρουμε και να ερθει , πρεπει να κανουμε ταμα στην εκκλησια του χωριου.

Περιμενω καρτερικα τις προτασεις σας , ευχαριστοντας σας προκαταβολικα🍻

Μιχάλη, τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε αγόρασα χορτοκοπτικό βενζίνης 2,5ΗΡ (δίχρονο) με 135€
στα Λεχαινά το πήρα, όχι σε κάποιο μεγάλο μαγαζί δλδ, είχε μαζί με την μεσινέζα και δίσκο που κόβει μεγάλο θάμνο για πλάκα.
δεν είχα ξαναδουλέψει τέτοιο πράγμα ποτέ μου και όμως δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.
τρομερή δύναμη, στο χαλαρό (με λίγο γκάζι) σαρώνει ότι βρει μπροστά του.
δυστυχώς δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά μικρό ρόλο παίζει μιας και λίγο-πολύ ίδια πράγματα είναι αυτά.

με 11.000 σαλ και 350w δεν νομίζω να μαδάει μαργαρίτες.. :ROFLMAO:
καλό μου φαίνεται αλλά ας πουν και άλλοι που μπορεί να το έχουν δουλέψει

Δεν το έχω αλλά με 1.4mm μεσινέζα το βλέπω να τα βρίσκει δύσκολα με τον κορμό που κάνουν οι μαργαρίτες.
Πιο πολύ για γκαζόν μου κάνει.
Αν είναι το ίδιο με ένα γρήγορο google που έκανα γιατί τώρα είδα διαφορετικό κωδικό μοντέλου.

1667213260505.png

Μιχάλη τι είδους βλάστηση έχει συνήθως ο κήπος ??
Αν είναι σχετικά λεπτά και χλωρά χόρτα το ηλεκτρικό θα κάνει δουλειά με λίγη προσπάθεια.
Εγώ έχω δύο βενζίνης αλλά έχω πάρει και το ηλεκτρικό PRT 550 A5 220V που βγάζει το Lidl με 29,99€ που μπορεί να το πετύχεις σε κανένα μαγαζί και έχουν και χωριστά συσκευασία με 2 μεσηνέζες ανταλλακτικά με 3€.
Όταν έχω χλωρά χόρτα το χρησιμοποιώ και κάνει δουλειά.

Ω ρε μάνα....
Εμείς είδαμε το Husky και μπερδεψαμε τα μπούτια μας.
Αυτά είναι παιχνιδομηχανή μπροστά του.
Τες πάντων, θα πάω να πάρω ένα τουλάχιστον 550 βατ και όσο κρατήσει και ότι καθαρίσει :)

• Like
Reactions: osatosa
Μιχάλη έχει και ηλεκτρικά 1000watt που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την δουλειά σου πιο ξεκούραστα.

Πχ 1400 watt που μπορεί να πάρει και τριφτερο δίσκο για πιο δύσκολα ξερά χόρτα και πέριξ του σπιτιού.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Το βλεπω και αυτο , απλα διαβασα κατι αξιολογησεις και με εχουν καταμπερδεψει.

800 βατ μηχανακι και γραφει ο τυπος οτι δεν ειναι ουτε 80 !!!!
Ο αλλος κανει καταπληκτικη δουλεια με Bosch 280 βατ !!!!
Το συγκεκριμενο αλλοι το θαβουν αλλοι λενε οτι ειναι μια χαρα!!!

Αυτα τα Kraft ειναι αξιολογα ή να προτιμησω ενα Eco στα μισα βατ και στα ιδια (περιπου) χρηματα???

και τα echo και τα efco ειναι εξαιρετικα επαγγελματικα εργαλεια
εχω δουλεψει μπορντουροψαλιδο της echo των 150 € και δεν εχει σχεση με τα αλλα

ομως θα σου προτεινα να παρεις ενα που να παιρνει και μεσινεζα και δισκο
ειναι πιο πρακτικο, η κεφαλη του μπορει να παρει ανετα και συρματοβουτσα στριφτη αν αυριο θες να καθαρισεις κρασπεδα απο βρυα, και σιγουρα εχουν την απαραιτητη ροπη για να παιρνουν δισκο
η bax φαινεται να φτιαχνει καλα ερασιτεχνικα κομματια. ριξε μια ματια και σε αυτα

• Like
Reactions: mdvq
εχω το παρκσαιντ που εχει και ο νικολας και ειμαι ευχαριστημενος για χορταρι και ψιλοπραγματα. τα πιο χοντρα τα κοβω με την αξινα γιατι το μηχανημα δεν ειναι για κατι παραπανω.
ισως τα 500 βαττνα ειναι λιγο εικονικα.
εγω σε αυτη τη τιμη που κοιταζεις, περαν των δυο καλων, και του bax, θα κοιταζα και αυτο που ειναι και χιουνταϊ αλλά επειδη δεν εχει μεγαλη χειρολαβη διπλη, θα το επιανα στο χερι πριν το πληρωσω
https://www.skroutz.gr/s/16071057/Hyundai-HBC-1200EL-Ηλεκτρικό-Χορτοκοπτικό-Ώμου-Χειρός-1200W-6kg.html?from=listing#reviews

• Like
Reactions: mdvq
ναι αλλα ειναι εξαιρετικες και οι δυο μαρκες οπως και η ολεομακ
η echo πρεπει να ειναι ενα κλικ καλυτερη αλλά ολες ειναι αρκετα πανω απο κραφτ κλπ

Είχα πάρει από e-shop (crazy sundays) το σετάκι με τα τρυπάνια κοβαλτίου (8%) της DeWalt στα 13.95€. (τα βγάζει συχνά σε αυτήν την τιμή νομίζω) και τα δοκίμασα αυτή τη βδομάδα και με εντυπωσίασαν. :)

Απόλαυση το τρύπημα :-p
(εντάξει, για στραντζαριστό βαρέως τύπου λέμε, όχι και τίποτα δύσκολο, αλλά ήταν τέλειο σε αντίθεση με διάφορα άλλα που είχα από παλιά)

Image8979129934270477159.jpg

Το έχουν γράψει στο φόρουμ πολλοί πριν από μένα, απλώς λέω πως είναι μια πραγματικά καλή πρόταση και αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε με το παραπάνω. (y)