Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θες αλλο για τα δομικα υλικα και αλλο για το μπετο....
Γιατι με αυτον του μπετου στα δομικα υλικα θα φτασεις απο την αλλη πλευρα,,, :ROFLMAO:

Οικονομικα θα σου προτεινα αυτους....

Για δομικα υλικα θες τετοιον...αρκετα καλη η ποιοτητα της κοκκησης του δισκου της Benmann

..και για μπετο της Bormann θα σου προτεινω...

Το θέλω για αυτό το πεζούλι που σου είχα στείλει πριν καιρό στο viber..
Είναι λογικά αυτά τα πλινθινα που βάζουν τα λιθοστρωτα

Aυτό που μου εστειλες ήταν τούβλο με μπετό από πάνω...θέλει το δεύτερο αρχικά...Και το πρώτο για μικρή εξομάλυνση..εκτος και εαν λες κατι αλλο...Αλλά με τις σκόνες τι θα κάνεις....;

Aυτό που μου εστειλες ήταν τούβλο με μπετό από πάνω...θέλει το δεύτερο αρχικά...Και το πρώτο για μικρή εξομάλυνση..εκτος και εαν λες κατι αλλο...Αλλά με τις σκόνες τι θα κάνεις....;
Ε τι να κάνω, θα προσπαθήσω να συνεννοηθώ με κανέναν λογικό εκεί γύρω, να δείξουν κατανόηση για λίγο..
Το να το βρεξω λίγο πριν τα τρίψω δεν νομίζω να κάνει και καμιά διαφορά ε;

Σε αυτο που εχεις προς τριψιμο δεν χρειαζεται κλιση..ειδικά αυτό του μπετου..ακουμπάει όλη μαζι η επιφανεια και πας σιγα/σιγά κυκλικά...
Προσοχή όμως...θα υπάρχουν αρκετοί κραδασμοί και θέλει αρκετή συγκέντρωση κατά την εργασία...

Στο αλλο δινεις τοση κλίση ωστε να μην φας πολύ...σε άλλη περίπτωση δομικού υλικού καλό είναι να πατάει όλο...
Το σωστό είναι να μπει σε ρυθμιζομενο...
Το βάζεις 3-4 αρχικά και βλέπεις...

Γαντια και μασκα οπωσδήποτε σε τέτοια δουλειά...

• Like
Reactions: papakitou
Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε σε κάτι;

Αν έχει κάποιος ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο και έχει και ένα περιστροφικό κρουστικό πιστολέτο, για ποιο λόγο μπορεί να θέλει να γυρίσει το πιστολέτο μόνο στην περιστροφή (χωρίς κρούση); Για ποια δουλειά δηλαδή μπορεί να είναι καλύτερο το πιστολέτο στη σκέτη περιστροφή από ένα δραπανοκατσάβιδο στην περιστροφή; :unsure:

Νίκ, είχα την ίδια απορία και κατέληξα ότι χρειάζεται μόνο αν δεν έχεις δραπανοκατσάβιδο μαζί σου ή αν θες να ανοίξεις μεγάλη τρύπα και το δραπανοκατσάβιδο δεν είναι αρκετά δυνατό.

Μια άλλη απορία που ακόμα την έχω είναι γιατί να υπάρχει περιστροφικό κρουστικό πιστολέτο χωρίς επιλογή για σκέτη κρούση (για καλεμίσματα). Αφού ο μηχανισμός για την κρούση υπάρχει μέσα γιατί να μην έχει την δυνατότητα απλά να μπλοκάρει την περιστροφή;

• Like
Reactions: nikfor
Και μια δική μου απορία
Γιατί στο sds να χρειαστώ να βάλω τσοκ για τρυπάνια με στρογγυλό στέλεχος;

-Yπαρχουν περιπτωσεις που δεν θελεις κρουση με τρυπανι SDS, πχ. σε τοιχοποιια και σε διατρηση ξυλου με τρυπανια SDS.

-Εαν το πιστολετο ειναι χαμηλης ισχυος, καποιοι κατασκευαστες προτιμουν να μην εχουν λειτουργια καλεμισματος καθως αυτη θελει ισχυ για να ειναι αρκουντως αποτελεσματικη.

-Τα τρυπανια SDS ερχονται και με κοινο τσοκ για την λειτουργια χωρις κρουση οπου μπορεις να χρησιμοποιησεις ολα τα τρυπανια με στρογγυλο στελεχος σε ολα τα υλικα.

Σκεφτομαι φωναχτα, δεν σημαινει οτι εχω δικιο :)

Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε σε κάτι;

Αν έχει κάποιος ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο και έχει και ένα περιστροφικό κρουστικό πιστολέτο, για ποιο λόγο μπορεί να θέλει να γυρίσει το πιστολέτο μόνο στην περιστροφή (χωρίς κρούση); Για ποια δουλειά δηλαδή μπορεί να είναι καλύτερο το πιστολέτο στη σκέτη περιστροφή από ένα δραπανοκατσάβιδο στην περιστροφή; :unsure:
Όταν σε μια εργασία έχεις να τρυπήσεις συγκεκριμένο βάθος και έχεις τοιχοποιία με μονο τουβλο που ειναι επιφοβο να βγεις πιο πέρα η από την άλλη πλευρα τότε μονο η περιστροφή στο πιστολετο είναι η ιδανική θέση για λειτουργία..
Με το πιστολετο λόγω μεγαλύτερης δυναμης(joule) έχεις πιο γρήγορο αποτέλεσμα από ότι με το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο λόγω μικρότερης δυναμης( newton)...οπότε με το πρώτο τελειώνεις γρήγορα εάν έχεις πολλα τετοια τρύπηματα..

Επισεις έχει μεγαλη σημασία πόση δύναμη έχει το περιστροφικο κρουστικο πιστολετο...
Αλλο να έχεις 1j και άλλο 3j και να το χρησιμοποιεις χωρίς κρούση...

• Like
Reactions: nikfor
Μια άλλη απορία που ακόμα την έχω είναι γιατί να υπάρχει περιστροφικό κρουστικό πιστολέτο χωρίς επιλογή για σκέτη κρούση (για καλεμίσματα). Αφού ο μηχανισμός για την κρούση υπάρχει μέσα γιατί να μην έχει την δυνατότητα απλά να μπλοκάρει την περιστροφή;
άλλος ο μηχανισμος κρουσης ενος περιστροφικου δραπανου και αλλος ο μηχανισμος κρουσης για καλεμισμα

• Like
Reactions: KOSSTV
άλλος ο μηχανισμος κρουσης ενος περιστροφικου δραπανου και αλλος ο μηχανισμος κρουσης για καλεμισμα
Με τα περιστροφικά δράπανα ναι, αλλά αυτό του nikfor πνευματικό δεν είναι;

• Like
Reactions: Nektarios2015
Η τρόμπα είναι του 2021…
Ποια τρόμπα γιατί έχω και γω μια τρόμπα αλλά με τρομπαρει ασυστολα...

Λοιπόν στη δικιά μου τρόμπα δεν μπαίνει η topshack, έχει ένα τρίτο τέταρτο ποδαράκι αυτή και "βρίσκει" η μπαταρία. Αντιθέτως στο dmr115 η μαιμουδιτα μπαίνει άνετα και δουλεύει το ράδιο! Δεν το ήξερα...θα πορευτούμε έτσι μιας και το μπουλονοκλειδο συνεργάζεται με τις μάκιτα στο θέμα κουμπωματος και λειτουργίας.
received_1579800899121631.jpegreceived_1280849549379558.jpegreceived_5093534720750916.jpeg

Μαλιστα..τελικα η Μακιτα δημιουργει και συναγωνισμο στις μπαταριες...!!!
Η μια μαιμου τρωει την αλλη.... :ROFLMAO:
Πράγματι η δικιά μου ράτσα δεν κουμπώνει καν ενώ του Μπαμπινο δουλεύει κιολλας όπως λέει. Πρόκειται μάλλον για οριγκιναλε μαϊμού!