Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι έχετε δίκιο, είναι εξωφρενικές οι τιμές :(

Πάντως, πέρα από την τιμή, αν θέλει κάποιος να παίξει με pocket holes και υποθέσουμε πως θα χρησιμοποιήσει κόντρα πλακέ 15mm, θα χρειαστεί βίδες 25mm με χοντρό σπείρωμα και πλατύ κεφάλι.

ένα κουτί με 100 τέτοιες βίδες κάνει 7.70€ (αλλά ΟΚ, πόσες pocket hole θα βάλεις σε ένα έπιπλο; θα περισσέψουν και για το επόμενο. Αλλα δεν το συζητάμε, η τιμή είναι ληστεία )

Από το λίγο που πειραματίστηκα έως τώρα, πιστεύω πως αυτού του τύπου οι βίδες είναι ιδανικές και είναι πιο καλές από αυτές που έβαλε πιο πάνω ο Δημήτρης που έχουν παντού σπείρωμα.
Αυτές σαν της Kreg με το μισό σπείρωμα, βιδώνουν πάνω στο πρώτο ξύλο και "τραβάνε" το δεύτερο πάνω του, αλλιώς, αυτές που εχουν παντού σπείρωμα, μπορεί να το "σηκώσουν" λίγο.

Θα γράψω αναλυτικά μόλις φτιάξω ένα απλό επιπλάκι μπάνιου αποκλειστικά με pocket holes (έτσι για το πείραμα) :)

Για οσους εχουν παρει το οπλο συγκολλησης πλαστικων (πλαστικ γουέλντινγ γκαν), εδω ειναι τα πιο φτηνα αναλωσιμα που βρηκα.

4.15 ευρω τα 500 + μεταφορικα σε συγκριση με τα 3 ευρω τα 50 + μεταφορικα/αντικαταβολη απο Ελλαδα!!! Τεραστια διαφορα!!!

Με ενα δεκαρικακι δηλαδη παιρνεις 500 τεμαχια απο το πιο χρησιμο ειδος για συγκολλησεις πλαστικων, το κατσαρο των 0.8μμ παχους.

Εαν θελει καποιος ολα τα ειδη συρματων, μπορεις να αγορασει 600 τεμαχια με 9 ευρω + μεταφορικα απο εδω

Εδω ειναι τα 6 ειδη
s-l500.jpg
Μες'το μυαλό μου ήσουν Θέλω να πάρω ένα τέτοιο πιστόλι κι έψαχνα απο το πρωί για αναλώσιμα

Edit: τώρα κοίταξα την τιμή κι έχουν ξεφύγει... Πάμε για τον Αλή...

θέλω να "τραβήξω" τον κορμό ενός φοίνικα (για να έρθει πρόσωπο με το μπαλκόνι ώστε να τον κόψω σιγά σιγά). Σκέφτομαι ένα παλάγκο αλυσίδας αν θα κάνει δουλειά αλλά τι δύναμης να είναι πχ 500kg ή 1tn. Η απόσταση που πρέπει να τραβηχτεί είναι λιγότερο από 1μ.
Τι λέτε?

Κανένας δεν μπορεί να σου πεί κάτι αν δεν ξέρει τι φοίνικας είναι αυτός, π.χ. Πόσο χοντρός είναι ο κορμός, τι ύψος έχει;
Μια φωτογραφία θα βοήθαγε.

Εχε υπ'όψιν οτι η κοπη φοινικα με αλυσοπριονο ειναι περιεργη και ενδεχομενως επικινδυνη καθως ο κορμος ειναι ουσιαστικα ινες σαν λαστιχο και οχι ξυλο.

Με ταλαιπωρησε πολυ ενας φοινικας που τον ξερανε το σκουληκι στο κηπο πριν λιγα χρονια και επρεπε να τον κοψω με το αλυσοπριονο.

Για το παλαγκο θα ελεγα να πας στου ενος τονου καθως η διαφορα με το μικροτερο ειναι ασημαντη, αλλα η δυναμη σημαντικα μεγαλυτερη, διπλασια..

• Like
Reactions: mikemtb
ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το παλάγκο θα στηριχτεί σε μία κολώνα (στην φωτό δεν φαίνεται αλλά είναι σχεδόν μπροστά από τον φοίνικα) και φυσικά θα κοπεί σε πολύ ανώτερο σημείο από το δέσιμο.
Πρακτικά το "δέντρο" είναι καμιά 10μ ύψος και το ανώτερο επίπεδό του είναι στο πάτωμα του 2ου ορόφου. Το δέσιμο του παλάγκου θα γίνει σε κολώνα του 1ου ορόφου.

Attachments

• φοινικας1.jpg
    φοινικας1.jpg
    234.3 KB · Views: 47
  • φοινικας2.jpg
    φοινικας2.jpg
    218.5 KB · Views: 47
  • Like
Reactions: KOSSTV
Όπως κι αν το κάνεις μεγάλη προσοχή στα μέτρα προστασίας!
Όχι μόνο στο κόψιμο αλλά και στον άνθρωπο που θα κάνει την κοπή αφού θα είναι σε όροφο.
Ιμάντας δεσιματος για τον άνθρωπο που θα κόβει απαραίτητος

Καλημέρα σε όλους!
Πριν απο περίπου 5 χρόνια αγόρασα αυτο το λέιζερ αλφάδι της Bosch PCL20.
Οπότε το χρειάστηκα έβαζα της μπαταρίες και δούλευε μια χαρά! Χθές κατι πηγα να φτιάξω και ειδα οτι δουλεύει μόνο η μια γραμμή η κάθετη. Άλλαξα μπαταρίες έβγαλα έβαλα τίποτα! Η αλήθεια ειναι οτι ειχα κανα χρόνο να το ανοίξω. Τι πιστεύετε; Τα είχε τα λεφτακια του οπότε δεν πετιέται με άνεση!

Ίσως κάηκε κάποιο λεντ ή το driver του λεντ.
Ίσως ένας ηλεκτρονικός που ασχολείται με επισκευές να μπορούσε να στο επισκευάσει, αξίζει γιατί είναι ακριβό.

• Like
Reactions: elninioz
Σ ευχαριστώ! Η αλήθεια εδώ που μενω πατρα δεν γνωρίζω κάποιον. θα το ψαξω.
Ισως να υπάρχει και σερβισ μποσ...

Τα αλφάδια έχουν σταθερές δέσμες ή μπορείς να ρυθμίζεις την οριζόντια γραμμή;

Έτσι όπως το σκέφτομαι μάλλον όχι γιατί η γραμμή θα προκύπτει από την τομή της επιφάνειας του τοίχου και του κεκκλιμένου νοητού επιπέδου που σαρώνει η δέσμη του λέηζερ
οπότε σε αυτή την περίπτωση μόνο αλφάδιασμα δεν θα κάνει.

από την τομή της επιφάνειας του τοίχου και του κεκκλιμένου νοητού επιπέδου που σαρώνει η δέσμη του λέηζερ

Δεν το έπιασα…
Το νοητό επίπεδο της οριζόντιας γραμμής του laser μπορεί να είναι κεκλιμένο;
Μπορεί δηλαδή το αλφάδι να είναι στο 1 μέτρο ύψος απ’το δάπεδο και να ρίχνει οριζόντια δέσμη πχ στα 2,5 μέτρα ύψος;

Γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο ανιχνευτή καλωδίων για ερασιτεχνική χρήση; Σκοπεύω να βάλω κουρτίνες σε 6 παράθυρα και έχω μπερδευτεί με τα reviews που διαβάζω στο skroutz...

Αν έχετε να προτείνετε κάτι γύρω στα 50€ κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!

Γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο ανιχνευτή καλωδίων για ερασιτεχνική χρήση; Σκοπεύω να βάλω κουρτίνες σε 6 παράθυρα και έχω μπερδευτεί με τα reviews που διαβάζω στο skroutz...

Αν έχετε να προτείνετε κάτι γύρω στα 50€ κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το Bosch Truvo που είχα αγοράσει τον περασμένο Οκτώβριο. Το έχω χρησιμοποιήσει μερικές φορές.

Ειδικά στις ενδείξεις καλωδίων με ρεύμα, είναι αρκετά ακριβές.
Σε σίδερα οπλισμού (πρέκια κλπ) έχει και κάποιες αστοχίες. Σε αυτήν την τιμή νομίζω πως είναι καλή πρόταση.