Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο ανιχνευτή καλωδίων για ερασιτεχνική χρήση; Σκοπεύω να βάλω κουρτίνες σε 6 παράθυρα και έχω μπερδευτεί με τα reviews που διαβάζω στο skroutz...

Αν έχετε να προτείνετε κάτι γύρω στα 50€ κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!
Ολοι οι συγκεκριμένο ανιχνευτές είναι πάνω κάτω οι ίδιοι μέχρι τα 100-120 ευρώ...δεν θα δεις τρελές διαφορές μεταξύ μηχανημάτων..
Εγώ με ένα κινέζικο των 15-20 κάνω δουλειά αλλά θέλει 2-3 περάσματα για να συγουρευτείς...σε όλα όμως έτσι είναι...
Ηθελα να πάρω έναν μπλε Bosch στα 100 αλλα έχω αναβάλει την αγορά εξαιτιας αυτής την διαπιστώσεις..
Μεχρι 50 καλά είναι...παραπάνω μην δώσεις...

• Like
Reactions: pauleta
Δεν το έπιασα…
Το νοητό επίπεδο της οριζόντιας γραμμής του laser μπορεί να είναι κεκλιμένο;
Μπορεί δηλαδή το αλφάδι να είναι στο 1 μέτρο ύψος απ’το δάπεδο και να ρίχνει οριζόντια δέσμη πχ στα 2,5 μέτρα ύψος;
Ναι, αυτό εννοώ. Στο 1 μέτρο πχ το αλφάδι και η οριζόντια γραμμή στους 90 πόντους αλλά για να πάρεις αλφαδιά θα έπρεπε να είναι απόλυτα επίπεδος και κάθετος ο τοίχος και το αλφάδι να τοποθετηθεί κάθετα προς τον τοίχο αλλιώς η γραμμή που προβάλλεται θα έχει κλίση ή αν δεν είναι επίπεδος ο τοίχος δεν θα είναι ευθεία.
Η χρησιμότητα θα ήταν να πάρεις αλφαδιά χαμηλότερα ή ψηλότερα από το αλφάδι σε περιορισμένους χώρους ή πολύ κοντά στο πάτωμα/ταβάνι κτλ.

Τα αλφάδια έχουν σταθερές δέσμες ή μπορείς να ρυθμίζεις την οριζόντια γραμμή;

Έτσι όπως το σκέφτομαι μάλλον όχι γιατί η γραμμή θα προκύπτει από την τομή της επιφάνειας του τοίχου και του κεκκλιμένου νοητού επιπέδου που σαρώνει η δέσμη του λέηζερ
οπότε σε αυτή την περίπτωση μόνο αλφάδιασμα δεν θα κάνει.
Απο οσο θυμάμαι ειναι σταθερές. Το μονο που μπορεις ν αλλαξεις ειναι αν θες σταυρό, μονο οριζόντια, μόνο κάθετα η τελια.

• Like
Reactions: tonal
Το αλφάδι αυτό δεν σου δίνει γραμμές παράλληλες με το πάτωμα ή το ταβάνι ή δεν ξέρω με τι άλλο σημείο ζητάς, αυτά τα αλφάδια, στο οριζόντιο αλφάδιασμα, δουλεύουν σαν αλφαδολάστιχα, ό,τι κλίση και να έχει το μέρος που θα τοποθετηθεί αυτό θα σου δώσει μια εντελώς οριζόντια αλφαδιασμένη γραμμή, ασχέτως κλίσης πατώματος ή επιφάνειας που τοποθετείται.

Ναι το καταλαβενω αυτο. Το θεμα μου είναι η μία γραμμή λειζερ που δεν ανάβει. Βαζεις ρυθμιση σταυρο και σου δειχνει μια γραμμη μονο.

Καλησπέρα σε όλους. Τώρα που λύσαμε το θέμα της πλανης. Έχουμε καμία πρόταση για τετραγωνα τρυπανια? Αξίζουν οι ανταπτορες για κολωνατο ή πάμε κατευθείαν για εργαλείο?

Σε κουβέντα περί ρούτερ, κάποιος είχε αναφέρει τον Total, αυτόν εδώ (νομίζω).
Τον έχει αγοράσει/δοκιμάσει κανείς, να μας πει δυο κουβέντες; Στο Youtube δεν κατάφερα να βρω κάνα αξιοπρεπές review.

Σε κουβέντα περί ρούτερ, κάποιος είχε αναφέρει τον Total, αυτόν εδώ (νομίζω).
Τον έχει αγοράσει/δοκιμάσει κανείς, να μας πει δυο κουβέντες; Στο Youtube δεν κατάφερα να βρω κάνα αξιοπρεπές review.
Έχω αυτόν της BULLE https://www.skroutz.gr/s/15153286/Bulle-633001-Κάθετη-Φρέζα-2200W-με-Ρύθμιση-Ταχύτητας.html , που μοιάζει αρκετά. Αν είναι ίδιος, δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Η επιλογή έγινέ λόγω του τσοκ των 12mm. Τον έχω χρησιμοποιήσει αρκετά, ειδικά σε σκληρά ξύλα.

• Like
Reactions: dk31
Για την μικρορυθμιση και μονο, εγω ειχα αγορασει πριν 2 χρονια το ρουτερ της Dexter για να το βαλω καποια στιγμη αναποδα σε τραπεζι, αλλά το ειχα στο κουτι μεχρι προχθες.
Ανοιξα 2 λουκια σε μια κατασκευη που φτιαχνω και τα πηγε πολυ καλα ... βολικη η μικρορυθμιση

• Like
Reactions: enduras1
Τον BULLE και εγώ ανάποδα τον έχω. Η μικρορύθμιση ανταποκρίνεται με πολύ καλή ακρίβεια όταν ανεβάζει το router. Όταν το κατεβάζει, αρκετές φορές έχει χρειαστεί να το βοηθήσω.

Για την μικρορρύθμιση το κοιτάω και εγώ , αλλά για δουλειές πάνω από το τραπέζι. Έχετε προσέξει στον Bulle ή στον Dexter καθόλου τζόγους μεταξύ βάσης και σώματος όταν ανεβοκατεβάζετε; Επίσης, το έχετε ψάξει για συμβατό κόλετ 1/2" ?
@newbie : ίδια φαίνονται

Για την μικρορρύθμιση το κοιτάω και εγώ , αλλά για δουλειές πάνω από το τραπέζι. Έχετε προσέξει στον Bulle ή στον Dexter καθόλου τζόγους μεταξύ βάσης και σώματος όταν ανεβοκατεβάζετε; Επίσης, το έχετε ψάξει για συμβατό κόλετ 1/2" ?
@newbie : ίδια φαίνονται
Το BULLE στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει «Διάμετρος τσοκ: 12 mm». Τα περισσότερα από τα κοπτικά που έχω πάρει είναι 1/2” και έμπαιναν χωρίς πρόβλημα. Δεν θεωρούσα ότι 0,7mm θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Λες να έχω κάνει πατάτα;:unsure:

Λες να έχω κάνει πατάτα;
Όχι.
Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι το ανάποδο, δηλαδή να βάλεις 12χιλ κοπτικό σε κόλετ 1/2".
Άρα είμαστε οκ από κόλετ, από τζόγο παρατήρησες τίποτα;

Όχι.
Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι το ανάποδο, δηλαδή να βάλεις 12χιλ κοπτικό σε κόλετ 1/2".
Άρα είμαστε οκ από κόλετ, από τζόγο παρατήρησες τίποτα;
Όταν το αγόρασα, δεν είχε τζόγους. Πρέπει να το ξαναδώ όμως γιατί έχει κόψει αρκετά (καστανιά, ακακία, δρυ ....)

• Like
Reactions: enduras1 and dk31
Παίδες θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρική σκούπα "μέσης κλάσης" μικρή αλλά όχι μπαταρίας.
Έχω βρει τις παρακάτω με καλώδιο στα 6 μέτρα θα με βολεύει καθώς έχω παντού στο σπίτι πρίζες.
Έχει κάποιος φίλος αντιστοιχη που να την προτείνει?
Αυτές που κοιτάω είναι εδώ:
Clatronic-BS-1306
Rohnson-R-1228
Ariete-2761
Με προσωπική προτίμηση στην Aokin-203 όπου έχει και κίνηση το πέλμα για μεγαλύτερη απομάκρυνση βρωμιάς. Είδα στο αμαζον έχει κάπου 170 κριτικές με 4 αστέρια.
Η τελευταία είναι η Deerma-DX700S αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν είναι κυκλωνικη.

επειδη μαλλον εχω κανει την καλυτερη επιλογη κανονικης σκουπας μεταξυ ολων των γνωστων, θα σου πω 2 πραγματα γενικης ισχυος
- οι κυκλωνικες δεν ρουφαν τοσο καλα οσο αυτες με σακουλα
- το κριτηριο αναρροφησης δεν ειναι τα watt αλλα η βαθμολογια αναρροφησης στο χαλι

ριξτε μια ματια σε αυτο το βιντεο. (στην σημερινη εποχη δεν ξερεις αν αυτο που βλεπεις ειναι αληθινο)
Ο τυπος μετατρεπει ενα τρυπανι κοβαλτιου σε "διπλης διαμετρου" σαν αυτα που χρησιμοποιουνται στις φρεζοκaβιλιερες
και δειχνει πιο ακριβες τρυπημα με λιγοτερο τζογο με μια διατρηση μονο (οχι pilot hole)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: newbie
σιγουρα αν τρυπας τοιχο ή κολωνα διαμπερως, δεν σε νοιαζει η απολυτη ακριβεια. πχ μπορει να θες να περασεις ενα καλωδιο.
για ουπες ομως, για αυτο βαζουμε κοντα τρυπανια για να μην ταλαντευεται το τρυπανι και ετσι να πετυχαινουμε μεγαλυτερη ακριβεια της τρυπας
σπανια να μπουν ουπες-αγκυρια μεγαλου μηκους σε μπετο αλλά συμβαινει και αυτο περισσοτερο σε τεντες ή καγκελα.

ετσι θεωρω οτι μεχρι τα 160μμ τα τρυπανια πρεπει να ειναι σοβαρα ευθυβολα γιατι προοριζονται για δουλιες που θελουν ακριβεια
τα 200αρια+ δεν πανε για ουπες συνηθως αλλα για διαμπερεις τρυπες οπότε οκ
φυσικα το κλασικο καλο δραπανο/κατσαβιδο με τα cyl5 θα κανει πιο σωστη τρυπα γιατι το ιδιο το τσοκ και η προσδεση του στελεχους ειναι πιο σταθερα απο τα sds
αλλά πρεπει να εχεις καλο εργαλειο για να εχεις καλη αποδοση , και παλι το sds δεν θα το πιασουμε σε ταχυτητα

αλλά δεν μπορω να δεχτω σε απλες ουπιτσες τοιχου αυτες να ειναι λασκα
φαντασου να πακτωσεις καμια τεντα και να φυσαει δυνατα
παντως το τετρακοπο κοντο 5Χ που χρησιμοποιω σε ολες τις τρυπες σχεδον ειτε κανονικα ειτε σαν προτρυπημα πολλες φορες, δεν "παιζει" καθολου σε αντιθεση με τουτα τα τετρακοπα

υγ
4αρια εχει η ντεβαλτ σιγουρα. αλλά μαλλον δεν θα χρησιμοποιουνται με κρουση
Τα μακρια τρυπανια δεν χρησιμοποιουνται μονο σε διαπερη τρυπημα αλλα και σε σημεια οπου δεν μπορει να μπει το μηχανημα και θες μηκος για να το πιασεις/φτασεις....Ουκ ολιγες φορες μου εχει χρειαστει....
Με οσα sds εχω τρυπησει λασκα δεν μου εχει μπει ουπατ...συγουρα το καλο μηχανημα και η σταθεροτητα τρυπηματος ειναι τα κυρια ζητηματα για ενα σωστο τρυπημα...
Λασκα γινεται οταν ο τοιχος ειναι σαθρος πολυ η βρει τουβλο σε κενο και πλαγιολοξοδρομησει το τρυπανι..

• Like
Reactions: nickolas
Σε τουβλο/τοιχοποιϊα, ενα δικοπο SDS κανει εξαιρετικη δουλεια και μαλισα ΧΩΡΙΣ κρουση που μπορει να διαλυσει το τουβλο και να δημιουργησει προβλημα.