Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Yπαρχουν και τα κινεζικα.

Εχω δυο τετοια και η ακριβεια τους ειναι εντυπωσιακη, παρομοια με καποια ψηφιακα της Bosch.
Και εμένα πολύ ακριβό μου φαίνεται το Stanley. Αυτό που σου έγραψε ο Μιχάλης, θα κάνεις την δουλειά σου με 10-20€ και μπορείς να ελέγξεις τοπικά (χρήσιμο για σετάρισμα διάφορων εργαλείων). Για πιο μακρόστενες επιφάνειες μπορείς να το κολλήσεις (είναι μαγνητικό) πάνω σε έναν χοντρό χάρακα ( πχ ). Και τα δύο εργαλεία μαζί θα σου βγουν πιο φτηνά από το Stanley.

Πρέπει να έχει calibration. Από τα Κινέζικα, βρήκα αυτό που το αναφέρει με οδηγίες, αλλά μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη στις 0ο ή θα βγαίνουν οι κατασκευές σαν τον πύργο της Πίζας; 😁
Μικρό κλισιόμετρο για τα εργαλεία έχω, αλλά η χρήση του απαιτεί μηδενισμό (zero).

Το χρειάζομαι για κατασκευές μεταλλικές και ξύλου σχετικά μεγάλες. Το πρόβλημα είναι ότι τα κάνω όλα μόνος μου, οπότε και η παραμικρή βοήθεια από εργαλείο είναι πολύτιμη.
Αυτή την στιγμή κατασκευάζω μια μεταλλική βάση 240cm και έχω καταντήσει Ελληνική ταινία. 😂😂😂

Με βάλατε σε σκέψεις...........

Έχω πάρει το παρακάτω και σε σχέση με ένα stabila, ~7cm , είναι ακριβώς...!!
Μικρό βέβαια κι αυτό, 10cm, αλλά κι αυτό μαγνητικό...

Σε συνέχεια των παραπάνω, φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν είδα calibration. Μήπως το αναφέρουν οι οδηγίες;

Σε συνέχεια των παραπάνω, φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν είδα calibration. Μήπως το αναφέρουν οι οδηγίες;
Να το δω όταν επιστρέψω σπίτι και θα σου πώ, γιατί δεν θυμάμαι...

• Like
Reactions: newbie
Πρέπει να έχει calibration. Από τα Κινέζικα, βρήκα αυτό που το αναφέρει με οδηγίες, αλλά μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη στις 0ο ή θα βγαίνουν οι κατασκευές σαν τον πύργο της Πίζας; 😁
Μικρό κλισιόμετρο για τα εργαλεία έχω, αλλά η χρήση του απαιτεί μηδενισμό (zero).

Κοίτα να δεις..εγώ έχω 3 μικρά.. 2 κινεζικα και ένα Parkside..όλα τα κινεζικα έχουν σχεδόν καλιμπραρισμα...της Parkside όχι..
Δεν ειναι οτι δείχνουν ότι να ναι ,περνεις σχετικά καλές μετρήσεις αρκεί να είναι οκ...αλλά 100% συγουρος δεν μπορείς να είσαι...

20240328_192857.jpg

αλλά επαναλαμβάνω ότι για πολυ μεγάλες επιφάνειες,μάλιστα 240 που λες,δεν νομίζω ότι κάνουν..

Το χρειάζομαι για κατασκευές μεταλλικές και ξύλου σχετικά μεγάλες. Το πρόβλημα είναι ότι τα κάνω όλα μόνος μου, οπότε και η παραμικρή βοήθεια από εργαλείο είναι πολύτιμη.
Αυτή την στιγμή κατασκευάζω μια μεταλλική βάση 240cm και έχω καταντήσει Ελληνική ταινία. 😂😂😂

Με βάλατε σε σκέψεις...........
Ειδικά σε μεταλλικές επιφάνειες και τόσο μακριές και βαριές το Stanley θα σε σώσει γιατί είναι μαγνητικό..
Θα το βαζεις "πανω" στο στρατζαριστο,κοιλοδοκο κτλ και θα το πηγαίνεις εκεί που θες χωρίς να θες βοήθεια..Μεγάλη εξυπηρέτηση..
Ακόμη και ςιδη σκελετόυ της γυψοσανιδας με έχει εξυπηρετήσει αφανταστα..

Κοίτα να δεις..εγώ έχω 3 μικρά.. 2 κινεζικα και ένα Parkside..όλα τα κινεζικα έχουν σχεδόν καλιμπραρισμα...της Parkside όχι..
Δεν ειναι οτι δείχνουν ότι να ναι ,περνεις σχετικά καλές μετρήσεις αρκεί να είναι οκ...αλλά 100% συγουρος δεν μπορείς να είσαι...

View attachment 242592

αλλά επαναλαμβάνω ότι για πολυ μεγάλες επιφάνειες,μάλιστα 240 που λες,δεν νομίζω ότι κάνουν..

Ειδικά σε μεταλλικές επιφάνειες και τόσο μακριές και βαριές το Stanley θα σε σώσει γιατί είναι μαγνητικό..
Θα το βαζεις "πανω" στο στρατζαριστο,κοιλοδοκο κτλ και θα το πηγαίνεις εκεί που θες χωρίς να θες βοήθεια..Μεγάλη εξυπηρέτηση..
Ακόμη και ςιδη σκελετόυ της γυψοσανιδας με έχει εξυπηρετήσει αφανταστα..

Άρα πάμε για το STANLEY

• Like
Reactions: KOSSTV
Έχω έναν αφυγραντήρα και το δοχείο συλλογής νερού δακρύζει και σταζει το νερό. Υπάρχει κάποια κόλλα που μπορώ να το περάσω εσωτερικά ώστε να το σφραγίσει?

Yπαρχει δηλαδη καποιο εμφανες ραγισμα ετσι?

Αν το δοχειο ειναι ακρυλικο, βαλε κυανοακρυλικη κολλα ρευστη (κολλα στιγμης).
Αν ειναι plexi η σκληρο πλαστικο δοκιμασε μια κοινη εποξικη κολλα δυο συστατικων, αφου τριψεις με γυαλοχαρτο την περιοχη του ραγισματος.

Εμφανές ράγισμα δεν υπάρχει, απλά βλέπω τα σημεία που δακρύζει οταν τον γεμισω με νερό. Σκληρό πλαστικό είναι και έλεγα αν υπάρχει κάποια κόλλα πολύ μπορώ πχ να την περάσω εσωτερικά σε όλο τύπου spray ή με πινέλο.

Yπαρχει δηλαδη καποιο εμφανες ραγισμα ετσι?

Αν το δοχειο ειναι ακρυλικο, βαλε κυανοακρυλικη κολλα ρευστη (κολλα στιγμης).
Αν ειναι plexi η σκληρο πλαστικο δοκιμασε μια κοινη εποξικη κολλα δυο συστατικων, αφου τριψεις με γυαλοχαρτο την περιοχη του ραγισματος.
Mε την Καβλί,δεν θα κάνει δουλειά;

Δεν γνωριζω κανενα υλικο για σωστη εσωτερικη στεγανοποιηση τετοιου δοχειου.

Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να προσπαθησεις να βρεις την ρωγμη. Βαλε το κατω απο μια λαμπα μηπως βοηθησει.

Είναι αυτά τα δάκρυα αριστερά της γραμμής. Δεν φαίνεται αν δεν βάλεις νερό. Φαντάζομαι κακή ποιότητα κατασκευής.

Attachments

• 20241208_123149.jpg
    20241208_123149.jpg
    2.2 MB · Views: 53
Αν όντως είναι απο το δοχείο κάπου θα υπάρχει ρωγμή. Με γεμάτο νερό πίεσε το σε διάφορα σημεία και θα αρχίσει να τρέχει λογικά.
Υπάρχει και η επιλογή σιλικόνης εσωτερικά αν δεν μιλάμε για ρωγμή που επηρεάζει στατικά το δοχείο.

Με την επιφύλαξη για τον κωδικό του μοντέλου γιατί δεν το έχω εδω.
Calibrating the device Parkside PNM 2 A1
Notes: (1) The device is calibrated at the factory. If necessary, you can calibrate the device again.
(2) Place the device with the magnetic base 3 on a level, flat surface.

Press the ON/OFF/REF button 5 to switch the device on.
Hold down the ON/OFF/REF button 5 and the HOLD button 2 at the same time until -1- appears on the LCD display 1.
Press the ON/OFF/REF button 5. -1- flashes on the LCD display 1.
The first calibration starts. After the first calibration is completed, -2- appears on the LCD display 1.
Turn the device by 180° in the same position.
Press the ON/OFF/REF button 5. -2- flashes on the LCD display 1.
The second calibration starts.
After the second calibration is completed, -2- disappears and the most recent measurement mode is shown on the LCD display 1.

• Like
Reactions: newbie