Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Mιας και μιλαγαμε για μυτες η Βοsch εβγαλε νεες με την ονομασια "PRO impact" τις οποιες κατανομαζει ως και 50 δυνατοτερες απο αυτες που πηρα προσφατα σεσκληρη καταπονισω παλμικου κατσαβιδιου...
https://www-bosch--professional-com...tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

81XoELp4uuL._AC_SL1500_.jpg
o480475v82_2608522470_bo_pro_d_f_1.png

Προς ωρας δεν υπαρχουν στην Ελληνικη αγορα αλλα μονο στην Γερμανικη και στο Amazon.de εχουν ηδη τιμολογηθει..

Ισως καποια στιγμη να τις δοκιμασω να δω τι λενε και αυτες....

Η πριονοκορδέλα Scheppach "έμεινε" από ιμάντα. Που μπορώ να βρώ Ελλάδα; Βασικά ψάχνω για εταιρεία στην Ελλάδα που κατασκευάζει ιμάντες, γιατί για έτοιμους δεν νομίζω ότι θα βρώ, εκτός και αν υπάρχει συμβατότητα. Θυμάμαι καποιες εταιρείες πίσω από το χρηματιστήριο, αλλά μέχρι εκεί.......
20241214_181050.jpg 20241214_181052.jpg

Κάθε βοήθεια πολύτιμη.

Από αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο φόρουμ.
……
Κοντοπούλου

Εγώ πάω εδώ… βρίσκω τα πάντα και σε πολύ καλές τιμές.

Από αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο φόρουμ:
Τσιρίκος
Μάλλιαρης
Αλεξανδρής
Κοντοπούλου

Καλά ρε μπαγάσα… πως τα βρήκες όλα αυτά κι εγώ όταν ψάχνω κάτι που έχει γραφτεί στο forum κάθομαι συνέχεια πάνω στο παγωτό;
Μάλλον πρέπει να μου κάνεις σεμινάριο στο search :(

• Like
Reactions: newbie and dk31
Καλά ρε μπαγάσα… πως τα βρήκες όλα αυτά κι εγώ όταν ψάχνω κάτι που έχει γραφτεί στο forum κάθομαι συνέχεια πάνω στο παγωτό;
Μάλλον πρέπει να μου κάνεις σεμινάριο στο search :(
Αποθηκευμένα τα είχα ρε συ - bookmark στο chrome. Έχω ένα φάκελο "μαγαζιά" και αποθηκεύω ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο από αυτά που γράφονται για διάφορα μαγαζιά.

Για search μπορείς να γκουγκλάρεις:
ιμάντες site:avclub.gr
και θα σου βγάλει όλα τα ποστ στο avclub που περιέχουν την λέξη, αλλά θέλει ψάξιμο μετά γιατί θα υπάρχουν στα αποτελέσματα και ιμάντες άσχετοι με τα εργαλεία.

Από αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο φόρουμ:
Τσιρίκος
Μάλλιαρης
Αλεξανδρής
Κοντοπούλου
Εγώ πάω εδώ… βρίσκω τα πάντα και σε πολύ καλές τιμές.

(y)(y)(y)(y)
Αυτούς έψαχνα κοντα στο χρηματιστήριο Τσιρίκος και Κοντοπούλου

Τσεκαρε το αμαζον γερμανιας.

H λεξη κλειδι για ψαξιμο γενικοτερα ειναι "bandsaw tire/ rubber tire" και το ακριβες μοντελο πριονοκορδελας.

Τους βρηκα σαν Drive Belt, αλλά ούτε το AMAZON ούτε το eBAY αναφέρουν το συγκεκριμένο μοντέλο. Ίσως θα μπορούσα να πάω με βάση το μήκος της περιφέρειας.
Τους βρήκα εδώ από UK, αλλά δεν στέλνει Ελλάδα :(. Ελπίζω να τους βρω στις εταιρείες που ανέφεραν πιο πάνω τα παιδιά.

Τι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (+φορτιστή) έχετε να προτείνετε; Eneloop που είναι γνωστή μάρκα ή κάτι άλλο; Θέλω να πάρω μερικές καθώς και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θέλουν ένα σωρό μπαταρίες κάθε λίγες μέρες (συνεχής) χρήσης, αλλά παρέλαβα και ένα ετικετογράφο που θέλει 6 ΑΑΑ για να δουλέψει. Οπότε πιστεύω είναι καιρός να πάρω μερικές επαναφορτιζόμενες για όσα εργαλεία κτλ δεν έχουν δική τους επαναφορτιζόμενη. Σκοπός να μην κοστίσουν ο κούκος αηδόνι, ούτε να είναι τσίπικες.

Τι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (+φορτιστή) έχετε να προτείνετε; Eneloop που είναι γνωστή μάρκα ή κάτι άλλο; Θέλω να πάρω μερικές καθώς και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θέλουν ένα σωρό μπαταρίες κάθε λίγες μέρες (συνεχής) χρήσης, αλλά παρέλαβα και ένα ετικετογράφο που θέλει 6 ΑΑΑ για να δουλέψει. Οπότε πιστεύω είναι καιρός να πάρω μερικές επαναφορτιζόμενες για όσα εργαλεία κτλ δεν έχουν δική τους επαναφορτιζόμενη. Σκοπός να μην κοστίσουν ο κούκος αηδόνι, ούτε να είναι τσίπικες.
Απο το ΙΚΕΑ θα παρεις μπαταριες, τις LADDA.
Φορτιστη παρε καποιον XTAR
Οι LADDA έχουν πολύ καλές κριτικές και σε τιμή που δεν βρίσκεις αλλού. Προφανώς γνωρίζεις ότι οι επαναφορτιζόμενες είναι 1,2V και όχι 1,5. Σε κάποιες συσκευές δεν επαρκούν.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Οι LADDA έχουν πολύ καλές κριτικές και σε τιμή που δεν βρίσκεις αλλού. Προφανώς γνωρίζεις ότι οι επαναφορτιζόμενες είναι 1,2V και όχι 1,5. Σε κάποιες συσκευές δεν επαρκούν.
Αυτό δεν το γνώριζα καθόλου. Θα το έχω υπόψιν ότι δεν είναι πανάκεια να έχω για όλα επαναφορτιζόμενες.

Oι Ladda του ΙΚΕΑ ειναι καλη εναλλακτικη των Eneloop.

Ομως να ξερεις οτι καποια προιοντα ΔΕΝ λειτουργουν (ειτε καθολου ειτε υπολειτουργουν) με το μικροτερο ονομαστικο βολταζ των επαναφορτιζομενων NiMH.

• Like
Reactions: Catalyst_
Προφανώς γνωρίζεις ότι οι επαναφορτιζόμενες είναι 1,2V και όχι 1,5. Σε κάποιες συσκευές δεν επαρκούν.
Στέλιο, οι επαναφορτιζόμενες είναι 1,4V (πλήρως φορτισμένες και σε αναμονή) και οι αλκαλικές μιας χρήσης 1,5V. Ισχύει αυτό που γράφεις για κάποιες λίγες συσκευές.
Πήρα και εγώ τις LADDA πολύ πρόσφατα, επειδή τις μελετούσαμε συχνά στο φόρουμ. Πάντως οι επαναφορτιζόμενες του Lidl (Tronic πράσινες), στα δύο χρόνια χάλασαν οι μισές, με ελάχιστη χρήση. Ίσως να μην τις πρόσεξα αρκετά στο πόσο έχουν αδειάσει/πότε θέλουν επαναφόρτιση.

Ειμαι υπερμαχος των επαναφορτιζομενων μπαταριων, ομως υπαρχουν αρκετες συσκευες που απλα ζητουν και θελουν αλκαλικες.

Ενα παραδειγμα, το ασυρματο κουδουνι που εχω για το εργαστηριο το οποιο θελει αλκαλικη καθως με επαναφορτιζομενη δεν αποδιδει.
Επειδη λοιπον εχω διαπιστωσει οτι ειναι αρκετες οι συσκευες που θελουν μονο αλκαλικες, παραγγελω μαζικα τα τελευταια χρονια ΑΑ και ΑΑΑ.

Μaxwell ειναι αρκετα καλες και πολυ φτηνες. Φτηνοτερες ακομα βρισκεις στις Λαϊκές αγορες αλλα ειναι να σου κατσει η παρτιδα.

Στέλιο, οι επαναφορτιζόμενες είναι 1,4V (πλήρως φορτισμένες και σε αναμονή) και οι αλκαλικές μιας χρήσης 1,5V. Ισχύει αυτό που γράφεις για κάποιες λίγες συσκευές.
Πήρα και εγώ τις LADDA πολύ πρόσφατα, επειδή τις μελετούσαμε συχνά στο φόρουμ. Πάντως οι επαναφορτιζόμενες του Lidl (Tronic πράσινες), στα δύο χρόνια χάλασαν οι μισές, με ελάχιστη χρήση. Ίσως να μην τις πρόσεξα αρκετά στο πόσο έχουν αδειάσει/πότε θέλουν επαναφόρτιση.

Θεωρούσα ότι ισχύει η αναγραφόμενη τάση 1,2V και δεν τις μέτρησα ποτέ. Πάντως σε φακούς που έχω και παίρνουν ΑΑ, δεν λειτουργούν. Σε τηλεχειριστήρια, πληκτρολόγια. ποντίκια κτλ είναι η απόλυτη λύση.
Κάποια στιγμή βρήκα τις eneloop σε τιμή σχεδόν χάρισμα και φυσικά πήρα όσες περισσότερες μπορούσα. Πλέον έχω ένα μεγάλο απόθεμα σε Eneloop που είναι ακόμα στα κουτιά τους :(( η φθήνια τρώει τον παρά λένε στο χωριό μου).
Είχαμε κάνει μιά συζήτηση εδω και συνεχίστηκε από τον @kospap και τον Μιχάλη @Χιωτης σε πιο προχωρημένο τεχνικό επίπεδο εδω.

View attachment 20241215_180106.jpg

Θεωρούσα ότι ισχύει η αναγραφόμενη τάση 1,2V και δεν τις μέτρησα ποτέ.
Ναι, πονεμένη ιστορία. Το 1.2V είναι η ονομαστική τάση, και αντίστοιχα 1.5V για τις αλκαλικές. Στην πράξη, η επαναφορτιζόμενες ξεκινάνε από 1.4V πλήρως φορτισμένες και καταλήγουν στο 1.0V όταν αδειάσουν. Οι αλκαλικές από 1.5-1.6V γεμάτες, στο 0.9-1.0V άδειες. Από που βγάζουν την ονομαστική τάση οι κατασκευαστές, άγνωστο.

Αυτό που γράψατε για τις συσκευές που δεν λειτουργούν, δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι ισχύει μόνο για ηλεκτρονικά που πχ θέλουν συγκεκριμένη τάση, όχι για κοινές συσκευές όπως ένας φακός ή κουδούνι.

Απο το ΙΚΕΑ θα παρεις μπαταριες, τις LADDA.
Φορτιστη παρε καποιον XTAR
αυτες.
αλλα για την δουελια που θες, θα προτεινα τον φορτιστη της ικεα

Ετσι ακριβως.
Μια χαρα επαρκουν για τις περισσοτερες των περιπτωσεων.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Να σας κανω μια ερώτηση.
Για μπαταρίες που χρησιμοποιώ στο χωράφι (80 - 100Ah) για ελαιοραβδιστικα υπάρχει τρόπος με κάποιο Πολύμετρο να ελέγχω το επίπεδο της φόρτισης?
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Στάλθηκε από το SM-S911B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk