Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα,
υπάρχει κάπου τέτοια βίδα στην Ελλάδα;

Ξεκίνησα να δοκιμάσω αυτό, αλλά το να φάω το κεφάλι της βίδας δεν μου φαίνεται σωστό για να το δοκιμάσω...

Καλησπέρα,
υπάρχει κάπου τέτοια βίδα στην Ελλάδα;

Ξεκίνησα να δοκιμάσω αυτό, αλλά το να φάω το κεφάλι της βίδας δεν μου φαίνεται σωστό για να το δοκιμάσω...

Μπουζόνι μετατροπής ψάχνεις, αλλά τα καταστήματα που τα έχουν στην Ελλάδα δεν έχουν ενημερωμένα site. Στην Αθήνα συνήθως κατεβαίνουμε στην Σ. Πάτση και ψάχνουμε.
Αν δεν βιάζεσαι, έχουν οι Κινέζοι πχ ALI, αλλά όπως είπε και ο Μιχάλης @Χιωτης, τι θέλεις να κάνεις; Αν τραβάει "ζόρι" σε τροχό, εγώ θα φοβόμουν τα κινέζικα.

• Like
Reactions: gipsy
Θέλω να αγοράσω μερικούς τέτοιους σφιγκτήρες με λάστιχο σαν αυτούς τους Bandy Clamps της Rockler που είναι πολύ χρήσιμοι σε πολλές περιπτώσεις.

Rockler-Bandy-Clamps-holding-down-glued-edge-band.png

Τους έχει και ο ergaleiogatos, αλλά είναι πολύ ακριβοί αν θέλεις να αγοράσεις μερικούς. :(

Έχετε δει τίποτα παρόμοιο σε κάνα Aliexpress κλπ; :unsure:

Τέλειο αυτό το 3 Way Edge Clamp που έβαλες στο δευτερο link. (y) Δεν το γνώριζα. Και μπορεί να είναι πιο αργό στη χρήση απο τον σφιγκτήρα, αλλά δίνει σίγουρα καλύτερο έλεγχο και μπορείς να ασκήσεις πολύ μεγαλύτερη πίεση.

Ωραίος ο 3πλος σφιγκτήρας, αλλά τον έχει στα 15-18€ (μαζί με τα μεταφορικά), και θες καμπόσους. Δεν εξυπηρετεί να βάλεις λάστιχο που να πιάνει όλη την κατασκευή, μαζί με τα προς κόλληση πηχάκια;

Σκίστηκε το λάστιχο του καροτσιού (είναι του γαμπρού μου και το βρήκα έτσι).
Επειδή γενικά η ρόδα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, σκέφτομαι μήπως την αλλάξω ολόκληρη.
Έχει κανείς άποψη από ποιότητες/τιμές ή απλά να πάω απλά στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς ;

xx11.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Σκίστηκε το λάστιχο του καροτσιού (είναι του γαμπρού μου και το βρήκα έτσι).
Επειδή γενικά η ρόδα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, σκέφτομαι μήπως την αλλάξω ολόκληρη.
Έχει κανείς άποψη από ποιότητες/τιμές ή απλά να πάω απλά στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς ;

View attachment 251240

6αρα είναι..;

Σε πέριξ σου θα την πληρώσεις...
Για ψάξε...

Παιδιά, ευχαριστώ.
6αρα είναι..;

Σε πέριξ σου θα την πληρώσεις...
Για ψάξε...
Κωστή, Το λάστιχο γράφει πάνω "4.00-8" και από το λινκ που έβαλες έχει διάφορες "400-8" (χωρίς την τελεία). Να υποθέσω ότι είναι στάνταρ διάσταση και "8άρα". Πάντως γύρω στα 38εκ διάμετρο την μέτρησα. Άρα δεν κοιτάω μάρκες, απλά ψάχνω τιμές για τον κωδικό 400-8.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ερώτηση... θα πάρω μια πλαστική εργαλειοθήκη ακόμα γιατί τα εργαλεία ειναι πολλά αλλά θα ήθελα τα φώτα σας και για περίπτωση μεταλλικής κασετίνας... Μπορώ να αποθηκεύσω εργαλεία στο μπαλκόνι ή ενδέχεται να με φάει η σκουριά και άλλα καιρικά φαινόμενα ?

ευχαριστώ παίδες αλλά τα εργαλεία λέτε να σκουριάσουν ?
άσχετο κοιταζα και την Tayg λένε οτι ειναι τοπ σε αυτά τα λεφτά

Έχει δοκιμάσει κανείς την titebond extend ή κάποια άλλη ξυλόκολλα που να αργεί να στεγνώσει; (για πολύπλοκα μονταρίσματα).
Αν αραιώσω λίγο την κλασσική ξυλόκολλα με νερό, θα γίνει λέτε δουλειά;

Nαι θα γινει δουλεια αν αραιωσεις λιγο την οποιαδηποτε ξυλοκολλα με νερο, λιγοτερο απο 10%.

Ομως αφου μπορεις να κανεις δουλεια με την titebond extend, θα ελεγα να την προτιμησεις ιδιως αν προκειται για καποια απαιτητικη κατασκευη ....και να κοιμασαι ησυχος.

• Like
Reactions: newbie and dk31