Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχω το πλυστικό nilfisk p150. Έχει το ακροφύσιο της εικόνας. Υπάρχει αντάπτορας που να μετατρέπει αυτό το ακροφύσιο σε quick connector? Έχω πάρειμ τον αντίστοιχο για την κάνη ( βολεύει πολύ για τους αφροποιητές).xlarge_20200316154423_nilfisk_tornado_pr_128500078.jpeg

Ενα εργαλειακι εχω δει στο Temu το οποιο πολλες φορες δινει λυσεις εκει που χρειάζεται αμεση στερεωση εστω αρχικά.

https://share.temu.com/NRUtWdgQjfA

Απλα επειδη δεν εχει καθολου αναλώσιμα γνωριζει κανεις αν βρισκουμε καψουλια στην Ελλάδα?

Αυτο δεν ειναι οπως τα καρφωτικα αεριου της Spit kai παιρνει καψουλι και καρφι χωριστα σωστα?

Καρφιά βρισκω αλλα καψουλια?

Ενα εργαλειακι εχω δει στο Temu το οποιο πολλες φορες δινει λυσεις εκει που χρειάζεται αμεση στερεωση εστω αρχικά.

https://share.temu.com/NRUtWdgQjfA

Απλα επειδη δεν εχει καθολου αναλώσιμα γνωριζει κανεις αν βρισκουμε καψουλια στην Ελλάδα?

Αυτο δεν ειναι οπως τα καρφωτικα αεριου της Spit kai παιρνει καψουλι και καρφι χωριστα σωστα?

Καρφιά βρισκω αλλα καψουλια?

Κυριάκο, νομίζω ότι τα καψούλια που έχω δει Ελλάδα είναι .22 αλλά τα έχω δει και χύμα και σε κόκκινες δεσμίδες και σε κίτρινες και σε μαύρες..... Δεν ξέρω αν έχουν διαφορές είτε σε διάμετρο είτε σε μήκος.

• Like
Reactions: enduras1
Και αφου το βρηκα ας δωσω την απαντηση.

@Babis K. ακους?

• Like
Reactions: newbie
Μπράβο ρε Κυριάκο… έσκισες!!!

Ξέρεις τι μου θύμισες;
Πρώτα χρόνια του Avclub και μπαίνει κάποιος και βάζει μια αγγελία κάτι μα πουλήσει.
Αμέσως απο κάτω μπαίνει ο ίδιος και ρωτάει:
«-Φίλε γιατί το πουλάς;» :LOL: :ROFLMAO:

αυτά έχουν κάποια σχέση με τα καρφια ρομποτ; ειναι παραλλαγή ή κάτι διαφορετικό;

Μπράβο ρε Κυριάκο… έσκισες!!!

Ξέρεις τι μου θύμισες;
Πρώτα χρόνια του Avclub και μπαίνει κάποιος και βάζει μια αγγελία κάτι μα πουλήσει.
Αμέσως απο κάτω μπαίνει ο ίδιος και ρωτάει:
«-Φίλε γιατί το πουλάς;» :LOL: :ROFLMAO:
Δε τα λες ολα, μπαινει και ρωταει φιλε γιατί το πουλας χωρις να εχει αλλαξει λογαριασμο.
Χαχαχα

Τι να σε κανω που μη δεις buy it now και δε αφηνεις?
Χαχαχαχα
αυτά έχουν κάποια σχέση με τα καρφια ρομποτ; ειναι παραλλαγή ή κάτι διαφορετικό;
Δυατυχως δεν τα γνωριζω φιλε μου αυτα.

Αυτά είναι παραπλήσια με τα ατσαλόκαρφα με την ροδέλα.
Δεν έχουν το σπείρωμα όπως τα ρομπότ.

Μιας και τεθηκε μια ερωτηση σε αλλο νημα για καλεμι SDS, να πω για οποιους τους ενδιαφερει οτι εχω εδω και πολλα χρονια ενα καλο σετακι της Dewalt πλαισιωμενο απο 2 εξτρα καλεμακια. Aυτα τα πεντε χουν καλυψει ολες μου τις αναγκες για καλεμισμα σε τοιχο (σοβα/τουβλο), τσιμεντο, πετρα, μωσαικο και οπου εχει χρειαστει.

Αριστερα τα τρια Dewalt και δεξια ενα καλεμι για λουκια σε τοιχοποιια η μπετον και ενα καταπληκτικο βελονι της Βosch.
ZK4vMIdh.jpg

Η θηκη του Dewalt ειναι πολυ πρακτικη και χωραει αλλα τρια καλεμια περα απο τα τρια Dewalt.

Εδω ενα κοντινο στο Bosch που σπαει πιο ευκολα το μπετον λογω της αυτοακονιζομενης μυτης (self sharpening tip) αλλα και του στριφογυριστου σχηματος το οποιο επισης βοηθαει στο να μην σφηνωνει ευκολα. Το συγκεκριμενο βελονι λεει οτι διαρκει μιαμιση φορα πιο πολυ απο το κοινο βελονι της Βοsch.
xRx0p8ah.jpg

Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω να αγοράσω ένα Αλφάδι λέιζερ για ερασιτεχνική χρήση. Σκέφτομαι να δώσω γύρω στα 100€. Θα ήθελα όσοι έχετε εμπειρία να μου προτείνετε τι να διαλέξω.

Θα χρειαστώ ψεκαστήρα για την απολύμανση ενός κλιματιστικού (που αποφάσισα να κάνω μόνος πλέον). Βλέπω ότι υπάρχουν οι κλασικοί χειροκίνητοι προπιέσεως με την τρόμπα, σαν τους παρακάτω ενδεικτικούς:

αλλά και οι μπαταρίας:

Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει ψεκαστήρα προπιέσεως (χειροκίνητο) που είχα αγοράσει από τα Leroy Merlin (μάρκας Geolia, δική τους φίρμα είναι), γιοα ψεκασμούς απολυμάνσεων χώρων (ακάρεα, ψύλλους κλπ), αλλά με σχετικά μικρή χρήση, χάλασε (ράγισε το πλαστικό, δεν κρατούσε την πίεση).
Έχετα εμπειρία χρήσης ψεκαστήρα για τη δουλειά που τον θέλω, για να προτείνετε κάτι σχετικά καλό; Ποιο κατάλληλος είναι ο μπαταρίας ή ο χειροκίνητος;

Επειδη κι εγω χρονια κανω τον καθαρισμο μονος μου, πλεον σταματησα.
Ο λογος ειναι οτι μια φορα το χρονο καλω τεχνικο σοβαρο που εχω βρει, και λυνει τα πλαστικα, βαζει το ελεφαντακι, και κανει σωστη δουλεια με αντλια . Ψεκαζει με δυναμη τα παντα, ιδιαιτερα τη φτερωτη που πιανει τους μυκητες.
Η διαδικασια που κανουμε μονοι μας, εν τελει κανει τα νερα να σταζουν στη φτερωτη και να στεγνωνουν εκει.
Τα φιλτρα μπορουμε να πλενουμε οσο συχνα θελουμε με νερακι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ο λογος ειναι οτι μια φορα το χρονο καλω τεχνικο σοβαρο που εχω βρει, και λυνει τα πλαστικα, βαζει το ελεφαντακι, και κανει σωστη δουλεια με αντλια . Ψεκαζει με δυναμη τα παντα, ιδιαιτερα τη φτερωτη που πιανει τους μυκητες.
Η διαδικασια που κανουμε μονοι μας, εν τελει κανει τα νερα να σταζουν στη φτερωτη και να στεγνωνουν εκει.
Συμφωνώ...
Το μηχάνημα πρέπει να "γδυθει" πλήρως για να γίνει σωστός καθαρισμός και ο τρόπος που θα πέσει το υγρό θέλει προσοχή...
Δεν βάζω καν στην εξισωση εάν θα θέλει συμπλήρωση φρεον(ειδικά του νέου τυπου)που ενδεχομενος να χρειάζεται σε κάποια συντήρηση...
Οπότε την σε ψυκτικα να κάνει τς καθέκαστα σωστά και εγγυημένα..

Για τα περί σοβαρού τεχνικού δεν θα διαφωνήσω, αλλά γενικά είναι κάπως λαχείο να βρεις τέτοιο άτομο (κι αν βρεις, έχουν τόση δουλειά, που θα περιμένεις αρκετά μέχρι να βρουν ραντεβού διαθέσιμο).
Από κει και πέρα, ελεφαντάκι αγόρασα πρόσφατα, ακριβώς για να γίνεται η δουλειά σωστά. Παλιότερα έκανα υποτυπώση συντήρηση σε άλλο κλιματιστικό (δηλαδή αφαίρεση- πλύσιμο φίλτρων, ψέκασμα εσωτερικού μονάδας στον ανεμιστήρα και στον εξατμιστή με κατάλληλο καθαριστικό και φυσικά ξέπλυμα).
Να πω τέλος ότι η πλήρωση με ψυκτικό υγρό (φρέον), που αναφέρθηκε από τον Κωστή, δεν συνιστά υπό κανονικές συνθήκες εργασία περιοδικής συντήρησης, καθώς (όπως και στα αυτοκίνητα) το ψυκτικό κύκλωμα είναι κλειστό, και κανονικά το ψυκτικό δεν μπορεί να διαφύγει. Αν διαπιστωθεί μείωση της αρχικής ποσότητας ψυκτικού στο μηχάνημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, και σε αυτή την περίπτωση το να προστεθούν πχ 200 γραμμάρια ψυκτικού απλά θα καθυστερήσει για κάποιο καιρό την επανεμφάνιση του προβλήματος (μέχρι να ξαναχάσει ανάλογη ή και μεγαλύτερη ποσότητα το κύκλωμα). Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν υπήρχαν αρκετοί (αν όχι όλοι) ψυκτικοί που θα έμπαιναν κάθε φορά που καλούνται να κάνουν τη λεγόμενη συντήρηση, στη διαδικασία να τσεκάρουν ποσότητα ψυκτικού κι εφόσον είναι μειωμένη, όχι απλά να συμπληρώσουν. αλλά να ψάξουν να βρουν πρώτα το σημείο διαρροής και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα κι ακολούθως να συμπληρώσουν.

Να πω τέλος ότι η πλήρωση με ψυκτικό υγρό (φρέον), που αναφέρθηκε από τον Κωστή, δεν συνιστά υπό κανονικές συνθήκες εργασία περιοδικής συντήρησης, καθώς (όπως και στα αυτοκίνητα) το ψυκτικό κύκλωμα είναι κλειστό, και κανονικά το ψυκτικό δεν μπορεί να διαφύγει. Αν διαπιστωθεί μείωση της αρχικής ποσότητας ψυκτικού στο μηχάνημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, και σε αυτή την περίπτωση το να προστεθούν πχ 200 γραμμάρια ψυκτικού απλά θα καθυστερήσει για κάποιο καιρό την επανεμφάνιση του προβλήματος (μέχρι να ξαναχάσει ανάλογη ή και μεγαλύτερη ποσότητα το κύκλωμα). Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν υπήρχαν αρκετοί (αν όχι όλοι) ψυκτικοί που θα έμπαιναν κάθε φορά που καλούνται να κάνουν τη λεγόμενη συντήρηση, στη διαδικασία να τσεκάρουν ποσότητα ψυκτικού κι εφόσον είναι μειωμένη, όχι απλά να συμπληρώσουν. αλλά να ψάξουν να βρουν πρώτα το σημείο διαρροής και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα κι ακολούθως να συμπληρώσουν.
Εννοειται οτι η πληρωση φρεον γινεται εφοσον βρεθει και αποκασταθει η ζημια οποια και εαν ειναι αυτη....
Προσωπικα ο ψυκτικος που εχω παντα κανει ενα οπτικο ελενχο για αυτο καθε φορα....

Καλησπέρα, κάνα καλό δράπανο ρεύματος τι προτείνετε; Να έχει και καλό τσοκ, κάθε πρόταση δεκτή