Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θέλω να αγοράσω ένα ηλεκτρικό ψαλίδι για κλάδεμα.
Αρχικά πήγαινα για RYOBI αφού έχω 6 4άρες μπαταρίες της αλλά το brushless της κοστίζει 149 δολλάρια στις ΗΠΑ και στο skroutz 148 ευρώ.
Πριν λίγες ημέρες ήρθε ο κηπουρός να κάνει κάτι κλαδέματα στον αδελφό μου και είχε αυτό:
από το οποίο μου δήλωσε πολύ ευχαριστημένος.
Μου είπε βέβαια ότι στην τιμή που έχει το παραπάνω link,το είχε αγοράσει την black friday με 2 μπαταρίες αντί για μία.
Στα δε χαρακτηριστικά του,αναφέρει διάμετρο κοπής μεγαλύτερη από αυτή του Ryobi.
Ποιό από τα 2 θα προτιμούσατε ή υπάρχει και καλύτερη επιλογή;

σωκρατη αυτα ειναι μεγαλα κοστη ενω κανεις την δουλια σου πολυ καλα σε κλασμα τιμης
εχω μια κινεζα νομιζω drillpro θα την δω αυριο και θα στη βγαλω φωτο. την ειχα παρει μαζι με δυο μπαταριες καμια 60 αρια ευρω απο bangood αν θυμαμαι καλα σε προσφορα

εξαιρετικο εργαλειο, το εχω δουλεψει πολυ, ειναι μπρασλες, αν αφησεις την σκανδαλη επανερχεται η λεπιδα και δεν κανει κοψιμο. (πολυ βολικο αν πας να κοψεις κατι κατα λαθος , πχ το δαχτυλο σου)
μου εχει βγει σκυλι και απο μπαταριες κλασικες τυπου μακιτα κινεζες της πλακας
το δουλευω με την 2ΑΗ οπου το βαρος της ειναι πολυ ισορροπημενο
κοβει ομως οτι μπει στις σιαγονες της ακομα και με τη μικρη μπαταρια! εχει 4 διακενα ανοιγματος σιαγονων.
καποια στιγμη απο λαθος μου εκοψε εξωτερικο καλωδιο ρευματος 3Χ2.5 και δεν το καταλαβα. το καταλαβα μετα οταν ειχε πεσει το ρελε στο σπιτι :)

ειναι απο τα πιο χρησιμοποιημενα εργαλεια μου χρονια τωρα καθως ολα τα κοβω με αυτη.
δεν νομιζω οτι τουλαχιστον σε ερασιτεχνικη χρηση (εκτος και αν εισαι επαγγελματιας αγροτης, που δεν εισαι) θα μπορουσε να υπαρξει καλυτερη ψαλιδα, απλα γιατι δεν υπολειπεται σε κατι. δυναμη εχει, δεν κολωνει πουθενα , ελαφρια ειναι , δεν τρωει τη μπαταρια της ακομα και μετα απο πολυωρη χρηση οντας μπρασλες, σταματα η κοπη της αν αφησεις την σκανδαλη της.
χωρις μπαταριες ζητημα να στοιχιζει 45-50 ευρω
όποια ομως και αν παρεις, να κοιταξεις να ειναι μπρασλες και να επανερχεται η λεπιδα αν αφησεις τη σκανδαλη τη στιγμη που ξεκινας κοψιμο

To Ryobi βλεπω οτι κοστιζει 100 ευρω με δωρεαν μεταφορικα απο το Αμαζον Γερμανιας.

Το εχω καμποσο καιρο και ειναι πολυ καλο, δυνατο και με αθανατες και κοφτερες λεπιδες απο γιαπωνεζικο ατσαλι.
Η μικρη μπαταρια διαρκει για εκατονταδες κλαδεματα. Κοβει πολυ παραπανω απο τα 2.5εκ. που αναγραφει. Το συστηνω ανετα.

Απο κει και περα το κινεζικο Nakayama ακουγεται καλο οπως και το αντιστοιχο Total που δοκιμασαμε προσφατα με τον Κωστη.

To Ryobi βλεπω οτι κοστιζει 100 ευρω με δωρεαν μεταφορικα απο το Αμαζον Γερμανιας.

Το εχω καμποσο καιρο και ειναι πολυ καλο, δυνατο και με αθανατες και κοφτερες λεπιδες απο γιαπωνεζικο ατσαλι.
Η μικρη μπαταρια διαρκει για εκατονταδες κλαδεματα. Κοβει πολυ παραπανω απο τα 2.5εκ. που αναγραφει. Το συστηνω ανετα.

Απο κει και περα το κινεζικο Nakayama ακουγεται καλο οπως και το αντιστοιχο Total που δοκιμασαμε προσφατα με τον Κωστη.
Αυτό δεν είναι το brushless και πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει το 50% παραπάνω που ζητάει το brushless.

σιγουρα η ryobi θα ειναι ποιοτικοτερο εργαλειο και αντοχικοτερη ισως στο χρονο.
αλλά και με τουτη σωκρατη θα κανεις τη δουλια σου
δεν θυμαμαι μονο ποια μαρκα ειχα αγορασει καθως το bangood μετα απο λιγα χρονια σβηνει απο τη μνημη του μαλλον τα παλια
θα ριξω ενα ψαξιματακι μπας και την δω καπου

ετουτη εδω ειναι μαλλον. αν και προτιμω την drillpro στα εργαλεια της εναντι των υπολοιπων κατασκευαστων
https://www.banggood.com/el/VIOLEWO...r_warehouse=CN&ID=63202756320164&rmmds=search

αλλά βλεπω απο αλλο προμηθετη παρομοια σε μιση τιμη και με μπαταριουλα . αυτη.
https://www.banggood.com/el/VIOLEWO...r_warehouse=CZ&ID=63196086323711&rmmds=search

αν ψωνιζα τωρα, την δευτερη θα επαιρνα λογω τιμης
με μεταφορικα και μπαταρια περιπου 43 ευρω και ισως σε αλλα σαιτς να ειναι και φθηνοτερη
αν εχεις μπαταριες , να ειναι μικρες 2ΑΗ για να ειναι ισορροπημενη. μη τη ψωνισεις με μεγαλες.
καλη φαινεται αυτη

https://www.banggood.com/el/Drillpr...html?cur_warehouse=CN&ID=6319608&rmmds=search

Last edited:
  • Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Αυτό που δεν έχουν τα κινέζικα ειναι οι λεπιδες από ενισχυμένο θερμικο ατσαλι HKS-5 που αντέχουν καταπoνηση και την παρατεταμένη τριβή στο κοψιμο...σημαντικο στην παρατεταμένη χρηση..
Επισης τα επωνυμα ψαλίδια έχουν σχεδόν όλα πιο γρήγορα ανοιγοκλειμα των λεπιδων...

Από το Total είμαι πλήρως ευχαριστημένος...
Με μιά 2αρα μπαταρια, απο προσφατο καθαρισμο κηπου, ανετα κάνεις 400 κοψίματα με μέσο όρο τους 2 ποντους..για έναν φυσιολογικό κήπο σε φτάνει ανετα...
Με συνολικό μπάτζετ τα 120-130 έχεις ένα ημιεπαγγελματικο εργαλείο..

Αυτό το κλαδευτικό VIOLEWORKS και το αλυσοπριονάκι τα είχαμε πάρει αρκετοί εδώ στο φόρουμ. Με δύο μπαταρίες έκαστο τύπου μακίτα όλες . Η μία από τις τέσσερεις μπαταρίες που πήρα είναι πεθαμένη, Θεός σχωρέσ'την. Μου μείναν τρεις. Το κλαδευτικό όντως είναι πολύ καλό. Πήρα βέβαια και το κλαδευτικό παρκσάιντ το 20βολτο. Πολύ καλό κι αυτό. Και τα δύο μόλις αφήσεις τη σκανδάλη σταματάνε, δεν ολοκληρώνουν την κοπή που είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας.

εγω λιγο μετα που την αγορασα ειχα παρει προληπτικα και κατι παρομοιο απο HKS-5 με 5 ευρω αν θυμαμαι καλα
https://www.joom.com/el/products/60cc36accfd4d8010d452191?currency=EUR&utm_productid=60cc36accfd4d8010d452191&utm_feed=web&utm_hash=7fd9932420f128acc9525edc9e9854c8&variant_id=611b8c3ece73da77aa9ebe11&gsAttrs=eyJyZWdpb24iOiJHUiIsICJzcGVjaWFsUHJpY2VVc2VkIjpmYWxzZX0g&exp_price=Ni4yMyAg&utm_audienceid=advertising_web_gg_2d&price_mod=d2ViX2dnOjpjaGVhcF9wcm9kdWN0c19hYnNfbWFya3VwX2dzX3YyOjpiYXNlbGluZSAg&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21200275340&utm_term=cid-21200275340,agi-,adi-,tid-,dev-c,reg-9061571,md-611b8c3ece73da77aa9ebe11&gad_source=1&gad_campaignid=21193062369&gclid=Cj0KCQjw097CBhDIARIsAJ3-nxfdrQ07OMjw-B48hmXHd2vZIXZNa6zonet_dz_QVoWYfDjp2vGqBaIaAgmsEALw_wcB

παρα του οτι κατα λαθος ειχα κοψει και το καλωδιο που αφησε ενα μικρο σημαδακι στη λεπιδα, τοσα χρονια τωρα δεν τις εχω φορεσει στη ψαλιδα τις νεες σιαγονες , ακομα δουλευει με τη παλια της σιαγονα.
που και που την τροχιζω μοναχα αλλά δεν εχει τοση αναγκη γιατι ειναι λιγο (πολυ λιγο) πιο αδυναμη απο την μεγαλη ψαλιδα χειρος του λιντλ!
αυτη που εκανε περι τα 11-12 ευρω , την πτυσομενη. μιλαμε ομως σε πληρες ανοιγμα και με πολυ δυναμη στα χερια.
αλλά τουτη εδω ειναι απειρως πιο πρακτικη και βολικη και γρηγορη. δεν συγκρινονται

για μενα που εχω ενα μικρο κηπακο με καμια ντουζινα δεντρα , ειναι το πιο χρησιμο εργαλειο κηπου . αυτη και το χλοοκοπτικο του λιντλ που εχει βγαλει πολυ δουλιτσα .
μονο παιδια , παντα προσοχη, μην βαζετε και το αλλο χερι κοντα, σου κοβει το δαχτυλο ακαριαια σαν βουτυρο αν ξεχαστεις

Αυτό το κλαδευτικό VIOLEWORKS και το αλυσοπριονάκι τα είχαμε πάρει αρκετοί εδώ στο φόρουμ. Με δύο μπαταρίες έκαστο τύπου μακίτα όλες . Η μία από τις τέσσερεις μπαταρίες που πήρα είναι πεθαμένη, Θεός σχωρέσ'την. Μου μείναν τρεις. Το κλαδευτικό όντως είναι πολύ καλό. Πήρα βέβαια και το κλαδευτικό παρκσάιντ το 20βολτο. Πολύ καλό κι αυτό. Και τα δύο μόλις αφήσεις τη σκανδάλη σταματάνε, δεν ολοκληρώνουν την κοπή που είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας.

κι εγω εχω το 6ιντσο που μου εχει βγει εξαιρετικο (της drillpro) και τελευταια πηρα ετουτο που ακομα δεν το εχω δουλεψει παρα ελαχιστα
αλλο εργαλειο, φοβερο ομως
https://www.banggood.com/el/Drillpr...tml?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=6292548

μπρασλες και με λιπανση σε προσφορα στα 32.50 !

και μενα που και που οι μπαταριες της πλακας τα παιζουν αλλά τι κανω?
τις ανοιγω και παιρνω απο μεσα τα στοιχεια 18650 και τις εχω για χυμα δουλιες. πχ κανα φακο
τις φορτιζω μετα με εναν πολυφορτιστη που φορτιζει απο ΑΑΑ μεχρι 18650

παντως σε μια 388 που τα επαιξε, την ανοιγω και βλεπω μονο ενα στοιχειο τα ειχε παιξει. ξεκολλησα τα ελασματα απο πανω του , τα εκοψα να μην εχουν επαφη και ετσι η μπαταρια δουλευει με 9 πια στοιχεια αντι για δεκα. συνηθως μια μπαταρια 18650 τα παιζει και βγαινει οφφ ολη η 388 η οποια φορτιζει πια κανονικα και τα εργαλεια την δουλευουν κανονικα.

υγ
λεω καμια μερα να κανω μια μετατροπη και να φορεσω την 6ιντση λαμα στο νεο εργαλειο. ειχα παρει και ανταλλακτικες αλυσσιδουλες
ετσι κι αλλιως για τα κλαδια που κοβω οι 6 ιντσες ειναι υπεραρκετες
λογικα το εργαλειο πρεπει να πηγαινει αερα καθως οι τριβες θα ειναι μικροτερες λογω μικροτερης λαμας. ηδη ομως παει εξαιρετικα το νεο , ιδιαιτερα με καλες 388

Last edited:
Θέλω να αγοράσω ένα ηλεκτρικό ψαλίδι για κλάδεμα.
Αρχικά πήγαινα για RYOBI αφού έχω 6 4άρες μπαταρίες της αλλά το brushless της κοστίζει 149 δολλάρια στις ΗΠΑ και στο skroutz 148 ευρώ.
Πριν λίγες ημέρες ήρθε ο κηπουρός να κάνει κάτι κλαδέματα στον αδελφό μου και είχε αυτό:
από το οποίο μου δήλωσε πολύ ευχαριστημένος.
Μου είπε βέβαια ότι στην τιμή που έχει το παραπάνω link,το είχε αγοράσει την black friday με 2 μπαταρίες αντί για μία.
Στα δε χαρακτηριστικά του,αναφέρει διάμετρο κοπής μεγαλύτερη από αυτή του Ryobi.
Ποιό από τα 2 θα προτιμούσατε ή υπάρχει και καλύτερη επιλογή;

cko-00303951.webp

Dewalt DCMPP568N αυτο το τερας πηρα ακριβο λιγο αλλα αξιζει υπαρχουν κι ακριβοτερα.​

To parkside που το δούλεψα με μεγάλη 4άρα μπαταρία είναι λίγο βαρύ. Καλύτερα να το δουλεύεις με 2άρες. Γενικά το VIOLEWORKS έχει καλύτερη λαβή για το δικό μου χέρι. Με μικρές μπαταρίες, από τα δύο προτιμώ το VIOLEWORKS για την βολική λαβή του. Κόβουν και τα δύο μεγαλύτερα κλαδιά από ότι προβλέπει ο κατασκευαστής. Με επιμονή στο ίδιο σημείο αρκετές φορές, κόβουν σχεδόν ότι χωράει ανάμεσα στις λεπίδες. Όταν τελειώσετε τις κοπές, να κλείνετε τις λεπίδες κρατώντας πατημένη τη σκανδάλη αρκετό χρόνο, μέχρι να κάνει το χαρακτηριστικό ήχο και μετά να πατάτε το κουμπί off.

Τελικά με πλάνεψε ο Nikfor και η ανέχεια και παρήγγειλα αυτό με 2 μπαταρίες:

Με ένα κουπονάκι βγήκε τελική τιμή στα 51€

αλλου τρως, αλλου πινεις , αλλου πας και το δινεις :)
χααααχαχα
το παραξενο ειναι οτι αν δεν συνδεθεις , και εισαι επισκεπτης η τιμη που βγαζει ειναι 41.88 € με δυο μπαταριες!
συνδεθηκα και μου το βγαζει 53.26 ! παντα με δυο μπαταριες. δινει εκπτωση δηλαδη στα νεα μελη

οπως και να εχει φαινεται εξαιρετικη αγορα! και με μετρητη αλλά βασικα με ανοιγμα 35μμ , οχι 30 των κλασικων

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ