Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα.
Για ένα δισκοπρίονο Makita HS7611 ψάχνω ένα καλό δίσκο διαμέτρου 190mm και οπής 30mm για κοπές ακριβείας επί το πλείστον σε μαλακά ξύλα, MDF και κόντρα πλακέ.

Οι παρακάτω έχουν πάχος 2,2 και 2,6mm:
skroutz.gr Makita B-32390
skroutz.gr Bosch 2608641188

Είναι και αυτός με πάχος 1,6mm:
skroutz.gr Bosch 2608837711

Ο τελευταίος και πιο λεπτός ίσως κάνει πιο καθαρή κοπή, αλλά μήπως έχει θέμα αντοχής; Έχετε κάτι άλλο να προτείνεται;
Ευχαριστώ!
Σε μαλακη ξυλεια δεν θα εχεις θεμα ουτε με τον 1.6μμ...
Υσχιει οτι οσο λεπτοτερος τοσο λιγοτερα ξεφτια...

• Like
Reactions: newbie and machine
Καλησπέρα.
Για ένα δισκοπρίονο Makita HS7611 ψάχνω ένα καλό δίσκο διαμέτρου 190mm και οπής 30mm για κοπές ακριβείας επί το πλείστον σε μαλακά ξύλα, MDF και κόντρα πλακέ.

Οι παρακάτω έχουν πάχος 2,2 και 2,6mm:
skroutz.gr Makita B-32390
skroutz.gr Bosch 2608641188
Έχω τον BOSCH που έβαλες και είναι άψογος τόσο σε μελαμίνες, όσο και σε μασιφ. Βέβαια τον έχω στο αντίστοιχο BOSCH, αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι.

• Like
Reactions: nikfor and machine
ωραιος δισκος αυτος, συμφωνω για αγορα για τον φιλο για μελαμινες, αν και εφοσον του ταιριαζει στις διαστασεις του.
Αν μπορει να βρει και κοιλα, ή τραπεζοειδη δοντια ειναι ακομα καλυτερα, αυτα ξυριζουν και ξεκουραζουν το μηχανημα και εχουν και τελεια κοπη σε μελαμινη
1742497072029.png

Αν μενεις νοτια προαστια σου προτεινω ναπας στον Papadopoulos tools εχει μεγαλη ποικιλια σε δισκους και θα παρεις αυτο που χρειαζεσαι. Αν δουλευεις επαγγελματικα στο προτεινω αυτο γιατι παιρνεις κατι 1 φορα.

Last edited:
  • Like
Reactions: newbie and machine
Αφού η δουλειά γίνεται και με τους πιο παχείς δίσκους, θα προτιμήσω έναν από αυτούς γιατί ο λεπτός ξεφεύγει στη τιμή (60€).
Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

πιστευω με κανα 50ρικο θα βρεις δισκο να κανεις δουλεια και μην ξεχναμε οτι την μιση δουλεια την κανει το εργαλειο και την αλλη μιση το κοπτικο, οποτε αξιζει τα οποια παραπανω λεφτα. 1 φορα το παιρνεις..

• Like
Reactions: machine
ψαχνομαι για μια καστανια με καρυδακια 1/4, ή 1/2, να ειναι ταυτοχρονα και δυναμοκλειδο, εννοειτε μικρο σε διαστασεις οσο μια κοινη καστανια για να την εχω στην εργαλειοθηκη μου και να σφιγγω βιδες, στριφωνια κλπ για πορτες και διαφορα μερεμετια.
Δυστυχως δεν γνωριζω τo max Nm που θα χρειαστω, αλλα φανταζομαι οχι παραπανω απο 100Nm.
Εχεις κανεις να προτεινει κατι?

Σαν παράδειγμα, οι ροπές σύσφιξης για βίδες 8.8 που είναι συνηθισμένες είναι:
M8 25Nm
M10 50Nm
M12 90Nm
Άρα με ένα δυναμόκλειδο σε 3/8'' ή 1/2'' και 20-100Nm είσαι αρκετά καλυμένος.

Για μικρότερες ροπές χρειάζεται δεύτερο στα 6-30Nm ή 10-50Nm όπως αυτά της Force.
Τα δυναμόκλειδα σπανίως έρχονται με καρυδάκια και είναι και μεγαλύτερα/βαρύτερα από τις αντιστοίχου καρέ καστάνιες.
Στριφώνια δεν νομίζω να σφίγκονται με συγκεκριμένη ροπή. Μπορεί να κάνω και λάθος.

• Like
Reactions: euromaster
Προφανως αναφερομαι για βιδες και λιγοτερο για στριφονια μεχρι M8, οποτε λεω για μικρων διαστασεων καστανια 6-30Nm (το πολυ 30cm)

ψαχνομαι για μια καστανια με καρυδακια 1/4, ή 1/2, να ειναι ταυτοχρονα και δυναμοκλειδο, εννοειτε μικρο σε διαστασεις οσο μια κοινη καστανια για να την εχω στην εργαλειοθηκη μου και να σφιγγω βιδες, στριφωνια κλπ για πορτες και διαφορα μερεμετια.
Δυστυχως δεν γνωριζω τo max Nm που θα χρειαστω, αλλα φανταζομαι οχι παραπανω απο 100Nm.
Εχεις κανεις να προτεινει κατι?
Γενικά μιλώντας, η αναγκαιότητα χρήσης δυναμόκλειδου σχετίζεται με την εκάστοτε εφαρμογή σύσφιξης κοχλιών (βιδών κατά το κοινώς λεγόμενο) και την κρισιμότητα της επίτευξης της αντίστοιχης ροπής σύσφιξης σε σχέση με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και φυσικά την κρισιμότητα της εφαρμογής.
Για παράδειγμα, όταν σφίγγουμε τα μπουλόνια των τροχών σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο πχ με 100ΝΜ ροπής σύσφιξης, το κάνουμε όχι απλά γιατί κάπου εκεί μπορεί να είναι το όριο αντοχής πλαστικής παραμόρφωσης (ή και θραύσης) του κοχλία (που προφανώς δε θέλουμε με τίποτα να ξεπεράσουμε), αλλά κυρίως γιατί θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε την πιθανότητα να χαλαρώσουν ή ακόμα χειρότερο να λυθούν ακούσια τα μπουλόνια των τροχών κατά την κίνηση του οχήματος. Αντίστοιχα όταν σφίγγουμε τους κοχλίες σε μια κυλινδροκεφαλή κινητήρα κοκ.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; (γνωστά σίγουρα σε όλους). Επειδή ανέφερες ότι ψάχνεις για δυναμόκλειδο για να σφίγγεις βίδες, στριφώνια κλπ για "πόρτες" και διάφορα μερεμέτια.
Χωρίς παρεξήγηση, αν αντιλαμβάνομαι σωστά τα γραφόμενά σου, το να σφίγγεις πόρτες (ή συναφείς κατασκευές) δεν νομίζω ότι από μόνο του αποτελεί εφαρμογή που απαιτεί χρήση δυναμόκλειδου, οπότε καταρχάς θα έλεγα ότι ίσως και να μην το χρειάζεσαι αν όντως για ανάλογες εφαρμογές το θέλεις. Χρήση δυναμόκλειδου (όχι πάντα, αλλά συνήθως) απαιτείται κυρίως όταν η χρήση του κοχλία που θέλουμε να σφίξουμε ως εξάρτημα, σύσφιξης σχετίζεται με κατασκευές που υπόκεινται σε δυναμικά φορτία (βλέπε κίνηση, ταλαντώσεις κλπ). Αν πάλι μιλάμε για κατασκευές όπως πχ σε κοιλοδοκούς για ένα μεταλλικό κτίριο, ναι, εκεί κανονικά απαιτείται χρήση δυναμόκλειδου για συνδέσεις που χρησιμοποιούν κοχλίες.
Από κει και πέρα, αν δεν εμπιστεύεσαι τα χέρια σου, ή αν όντως την έχεις πατήσει σφίγγοντας με το χέρι (χωρίς χρήση δυναμόκλειδου) βίδες σε παρεμφερείς με αυτές που ανέφερες εφαρμογές, τότε πάλι ναι, δεν είναι κακό να ξεκινήσεις να σφίγγεις και με δυναμόκλειδο, προσέχοντας (κατ' ελάχιστο) να μην ξεπεράσεις (θα έλεγα ούτε να φτάσεις, για καλού κακού) τα όρια αντοχής σύσφιξης για κάθε ποιότητα/μέγεθος κοχλία, αντίστοιχα με αυτά που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω.
Μιλώντας σε αυτή τη βάση, κι εγώ νομίζω ότι ένα δυναμόκλειδο στο εύρος πχ 6-30 ΝΜ θα σου είναι αρκετό για αρχή, τουλάχιστον για κοχλίες μέχρι Μ8. Αν μιλάμε και για παραπάνω, τότε μπορείς να κοιτάξεις κάτι σε εύρος 10-50 ή 10-60 ή και 20-100 (όχι όμως παραπάνω, αφού εκεί μιλάμε κυρίως για εφαρμογές όπως μπουλόνια αυτοκινήτων).
Οπωσδήποτε αν θέλεις μια εγγυημένη ικανοποιητική ακρίβεια θα πρέπει να κοιτάξεις σε όχι ιδιαίτερα φτηνό εργαλείο. Τα δυναμόκλειδα της Force που κυκλοφορούν ευρέως και στην Ελλάδα θα έλεγα ότι κατά βάση είναι το ελάχιστο σε στάθμη ποιότητας - αξιοπιστίας που προσωπικά θα κοίταζα αν ήμουν στη θέση σου (ενδεικτικό κόστος περί τα 60-80 ευρώ για κάθε δυναμόκλειδο), εφόσον έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις πιο σοβαρά τη χρήση δυναμόκλειδου. Να ξέρεις βέβαια, ότι ιδίως εφόσον κάνεις συχνή χρήση του δυναμόκλειδου, κανονικά θα απαιτείται και περιοδικός έλεγχος - καλιμπράρισμα του οργάνου, εφόσον θέλεις να είσαι σίγουρος ότι οι ρυθμίσεις που βάζεις κάθε φορά ανταποκρίνονται στις πραγματικές ροπές σύσφιξης και δε σφίγγεις "στο γάμο του Καραγκιόζη".
Από την άλλη βέβαια, αν απλώς προβληματιζόσουν τον προηγούμενο καιρό ως προς το πόσο σφιχτά έσφιγγες με την καστάνια και τα καρυδάκια διάφορους κοχλίες σε απλές εφαρμογές σαν αυτές που ανέφερες και θέλεις να έχεις μια μετρήσιμη τάξη μεγέθους σύσφιξης κάνοντας χρήση δυναμόκλειδου, αύριο συμπτωματικά φέρνουν στα Lidl ένα "μικρό" δυναμόκλειδο μαζί με μερικά εξαρτήματα, εύρους 2-24 ΝΜ σε αρκετά δελεαστική τιμή (18 ευρώ).
Σίγουρα δεν θα το συνιστούσα για επαγγελματική χρήση ή για χρήση όπου η επαναληψιμότητα της ακρίβειας μέτρησης είναι απαραίτητη, αλλά ίσως είναι μια καλή (και κυρίως οικονομική) περίπτωση προκειμένου να τεστάρεις την αίσθηση σφιξίματος που μπορεί να είχες μέχρι χτες με την πραγματική τάξη μεγέθους σύσφιξης, βάσει των ενδείξεων ενός τέτοιου οργάνου (υπό το πρίσμα και υπό την αίρεση προφανώς των όσων προανέφερα περί κόστους κλπ).

Καλημέρα σε όλους.

Μήπως γνωρίζει κάποιος που θα βρω αυτές τις βίδες και πως τις ζητάω;
Πρόκειται για συναρμολογούμενο έπιπλο που σκέφτομαι να φτιάξω αλλά δεν ξέρω πως ονομάζονται.
Δεν ψάχνω μονό αυτό στην φωτογραφία αλλά και την βίδα που κουμπώνει πάνω του.

Attachments

• βιδα2.jpg
    βιδα2.jpg
    845.2 KB · Views: 33
  • βιδα1.jpg
    βιδα1.jpg
    754.3 KB · Views: 34
Καλημέρα σε όλους.

Μήπως γνωρίζει κάποιος που θα βρω αυτές τις βίδες και πως τις ζητάω;
Δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες, αλλά αν αυτό που δείχνεις είναι σύνδεσμοι για να ενώσεις δύο επιφάνειες σε "Γ", λέγονται φεράμια. Έχουν όλα τα μαγαζιά με είδη επιπλοποιίας.

Δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες, αλλά αν αυτό που δείχνεις είναι σύνδεσμοι για να ενώσεις δύο επιφάνειες σε "Γ", λέγονται φεράμια. Έχουν όλα τα μαγαζιά με είδη επιπλοποιίας.
Αυτό ψάχνω σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Γενικά μιλώντας, η αναγκαιότητα χρήσης δυναμόκλειδου σχετίζεται με την εκάστοτε εφαρμογή σύσφιξης κοχλιών (βιδών κατά το κοινώς λεγόμενο) και την κρισιμότητα της επίτευξης της αντίστοιχης ροπής σύσφιξης σε σχέση με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και φυσικά την κρισιμότητα της εφαρμογής.
Για παράδειγμα, όταν σφίγγουμε τα μπουλόνια των τροχών σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο πχ με 100ΝΜ ροπής σύσφιξης, το κάνουμε όχι απλά γιατί κάπου εκεί μπορεί να είναι το όριο αντοχής πλαστικής παραμόρφωσης (ή και θραύσης) του κοχλία (που προφανώς δε θέλουμε με τίποτα να ξεπεράσουμε), αλλά κυρίως γιατί θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε την πιθανότητα να χαλαρώσουν ή ακόμα χειρότερο να λυθούν ακούσια τα μπουλόνια των τροχών κατά την κίνηση του οχήματος. Αντίστοιχα όταν σφίγγουμε τους κοχλίες σε μια κυλινδροκεφαλή κινητήρα κοκ.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; (γνωστά σίγουρα σε όλους). Επειδή ανέφερες ότι ψάχνεις για δυναμόκλειδο για να σφίγγεις βίδες, στριφώνια κλπ για "πόρτες" και διάφορα μερεμέτια.
Χωρίς παρεξήγηση, αν αντιλαμβάνομαι σωστά τα γραφόμενά σου, το να σφίγγεις πόρτες (ή συναφείς κατασκευές) δεν νομίζω ότι από μόνο του αποτελεί εφαρμογή που απαιτεί χρήση δυναμόκλειδου, οπότε καταρχάς θα έλεγα ότι ίσως και να μην το χρειάζεσαι αν όντως για ανάλογες εφαρμογές το θέλεις. Χρήση δυναμόκλειδου (όχι πάντα, αλλά συνήθως) απαιτείται κυρίως όταν η χρήση του κοχλία που θέλουμε να σφίξουμε ως εξάρτημα, σύσφιξης σχετίζεται με κατασκευές που υπόκεινται σε δυναμικά φορτία (βλέπε κίνηση, ταλαντώσεις κλπ). Αν πάλι μιλάμε για κατασκευές όπως πχ σε κοιλοδοκούς για ένα μεταλλικό κτίριο, ναι, εκεί κανονικά απαιτείται χρήση δυναμόκλειδου για συνδέσεις που χρησιμοποιούν κοχλίες.
Από κει και πέρα, αν δεν εμπιστεύεσαι τα χέρια σου, ή αν όντως την έχεις πατήσει σφίγγοντας με το χέρι (χωρίς χρήση δυναμόκλειδου) βίδες σε παρεμφερείς με αυτές που ανέφερες εφαρμογές, τότε πάλι ναι, δεν είναι κακό να ξεκινήσεις να σφίγγεις και με δυναμόκλειδο, προσέχοντας (κατ' ελάχιστο) να μην ξεπεράσεις (θα έλεγα ούτε να φτάσεις, για καλού κακού) τα όρια αντοχής σύσφιξης για κάθε ποιότητα/μέγεθος κοχλία, αντίστοιχα με αυτά που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω.
Μιλώντας σε αυτή τη βάση, κι εγώ νομίζω ότι ένα δυναμόκλειδο στο εύρος πχ 6-30 ΝΜ θα σου είναι αρκετό για αρχή, τουλάχιστον για κοχλίες μέχρι Μ8. Αν μιλάμε και για παραπάνω, τότε μπορείς να κοιτάξεις κάτι σε εύρος 10-50 ή 10-60 ή και 20-100 (όχι όμως παραπάνω, αφού εκεί μιλάμε κυρίως για εφαρμογές όπως μπουλόνια αυτοκινήτων).
Οπωσδήποτε αν θέλεις μια εγγυημένη ικανοποιητική ακρίβεια θα πρέπει να κοιτάξεις σε όχι ιδιαίτερα φτηνό εργαλείο. Τα δυναμόκλειδα της Force που κυκλοφορούν ευρέως και στην Ελλάδα θα έλεγα ότι κατά βάση είναι το ελάχιστο σε στάθμη ποιότητας - αξιοπιστίας που προσωπικά θα κοίταζα αν ήμουν στη θέση σου (ενδεικτικό κόστος περί τα 60-80 ευρώ για κάθε δυναμόκλειδο), εφόσον έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις πιο σοβαρά τη χρήση δυναμόκλειδου. Να ξέρεις βέβαια, ότι ιδίως εφόσον κάνεις συχνή χρήση του δυναμόκλειδου, κανονικά θα απαιτείται και περιοδικός έλεγχος - καλιμπράρισμα του οργάνου, εφόσον θέλεις να είσαι σίγουρος ότι οι ρυθμίσεις που βάζεις κάθε φορά ανταποκρίνονται στις πραγματικές ροπές σύσφιξης και δε σφίγγεις "στο γάμο του Καραγκιόζη".
Από την άλλη βέβαια, αν απλώς προβληματιζόσουν τον προηγούμενο καιρό ως προς το πόσο σφιχτά έσφιγγες με την καστάνια και τα καρυδάκια διάφορους κοχλίες σε απλές εφαρμογές σαν αυτές που ανέφερες και θέλεις να έχεις μια μετρήσιμη τάξη μεγέθους σύσφιξης κάνοντας χρήση δυναμόκλειδου, αύριο συμπτωματικά φέρνουν στα Lidl ένα "μικρό" δυναμόκλειδο μαζί με μερικά εξαρτήματα, εύρους 2-24 ΝΜ σε αρκετά δελεαστική τιμή (18 ευρώ).
Σίγουρα δεν θα το συνιστούσα για επαγγελματική χρήση ή για χρήση όπου η επαναληψιμότητα της ακρίβειας μέτρησης είναι απαραίτητη, αλλά ίσως είναι μια καλή (και κυρίως οικονομική) περίπτωση προκειμένου να τεστάρεις την αίσθηση σφιξίματος που μπορεί να είχες μέχρι χτες με την πραγματική τάξη μεγέθους σύσφιξης, βάσει των ενδείξεων ενός τέτοιου οργάνου (υπό το πρίσμα και υπό την αίρεση προφανώς των όσων προανέφερα περί κόστους κλπ).
σε ευχαριστω πολυ για την αναλυση σου, με βοηθησες, νομιζω οτι θα αρκεστω στην απλη λυση και πιθανον να δω αυτο που βγαζει το Lidl αυριο.
Στο περιπου θελω να δω και να μαθει το χερι μου τι σφιγγει καθε φορα που βιδωνω, γιατι πολλες φορες στη δουλεια μου χρειζεται να σιφξω μεντεσε σε τζαμι κι εκει φοβαμαι να δωκω περισια δυναμη, για τετοιου ειδους εφαρμογες αναφερομουν γιαυτο ζηταω και μικρο σε διαστασεις καστανοδυναμοκλειδο..
Με καλυψες παντως..

• Like
Reactions: lazarefa
Λόγω χαμηλότερης τιμής ροπής σύσφιξης (2 έναντι 5 ΝΜ) από το οποίο ξεκινά, καθώς και της γνωστής εγγύησης Lidl, θα προτιμούσα το δυναμόκλειδο του Lidl αν ήμουν στη θέση σου, το οποίο εκτός των άλλων περιέχει και κάποια χρήσιμα εξαρτήματα άλεν και τορξ. Τώρα αν εννοείς το μήκος του οργάνου, μερικά εκατοστά παραπάνω (αν είναι σωστό το μέγεθος που αναφέρεται για το δυναμόκλειδο του Σκρουτζ) δεν νομίζω ότι θα πρέπει από μόνα τους να είναι η ειδοποιός διαφορά για την όποια επιλογή.

• Like
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι μια αγορα ροποκλειδου -για μη εξειδικευμενες εφαρμογες- θα σε ταλαιπωρησει παρα πολυ στην πραξη και αμφιβαλλω (επισης παρα πολυ) αν θα κανεις καλυτερη δουλεια βιδωνοντας με ροποκλειδο αντι εχοντας για γνωμονα απλα την ...κοινη λογικη και την μεχρι τωρα εμπειρια σου.

Ολα αυτα τα χρονια και εγω κατα καιρους σκεφτομουν ενα ροποκλειδο για καποιες πιο 'ευαισθητες' ερασιτεχνικες εφαρμογες, ομως ποτε δεν αγορασα, ουτε τα Proxxon που εκτιμουσα πολυ αλλα ουτε και καποια που εβρισκα με τιμη κατω απο 10 ευρω στα εργαλειομαγαζα της Ρουμανιας.

Ο λογος ειναι οτι μεχρι και σημερα, με αναριθμητα βιδωματα σε δεκαδες διαφορετικες εφαρμογες, δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε ιδιαιτερο διλημμα αναφορικα με την ροπη συσφιξης. Σε καποιες περιπτωσεις αν χρειαστει, η κολλα σπειρωματων αποδιδει τελεια αποτελεσματα.

• Like
Η αλήθεια είναι ότι το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά δεν έχω αγοράσει. Η εφαρμογή που σκεφτόμουν ήταν βίδες σε ηλεκτρολογικά (πίνακες κλπ) που οι κατασκευαστές δίνουν ροπή σύσφιξης και κανείς στην Ελλάδα δεν ασχολείται. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κατσαβίδια χειρός με ρύθμιση ροπής για αυτή τη δουλειά. Εδώ συνήθως απλά τα ζορίζουν όσο πάει, αλλά με το πολύ σφίξιμο κάποιες ασφάλειες ραγίζουν.

Μιχαλη, ο βασικος λογος που το θελω ειναι να μαθει λιγο το χερι και ο εγκεφαλος ποση δυναμη πρεπει να ασκω σε διαφορα βιδωματα και με καστανια αλλα και με κατσαβιδι χειρος.. Δηλ οταν λεω οτι θελω να σφιξω με 10Νm να ξερω ποση ειναι η δυναμη, δεν παω για βιδωματα ακριβειας.
Σωστος και ο Λαζαρος με τα extra bits και τα 2Nm.

Η αλήθεια είναι ότι το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά δεν έχω αγοράσει. Η εφαρμογή που σκεφτόμουν ήταν βίδες σε ηλεκτρολογικά (πίνακες κλπ) που οι κατασκευαστές δίνουν ροπή σύσφιξης και κανείς στην Ελλάδα δεν ασχολείται. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κατσαβίδια χειρός με ρύθμιση ροπής για αυτή τη δουλειά. Εδώ συνήθως απλά τα ζορίζουν όσο πάει, αλλά με το πολύ σφίξιμο κάποιες ασφάλειες ραγίζουν.

Ναι πραγματι, αυτη ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση οπου ενα ροπο-κατσαβιδι (οχι κλειδι/καστανια) μπορει να φανει και ευχρηστο και χρησιμο.

Περυσι εβλεπα ενα τετοιο κατσαβιδι της Wera με ορια ροπης απο 2 εως 6Νm.

D300%2FWERA_05075815001_01.png

Bγαζει και η Proxxon 3 κατσαβιδακια, ενα με ορια 0,4 εως 2Nm ενα με ορια απο 2 εως 5Νm και ενα μεγαλυτερο με ορια απο 2 εως 10Νm
23347.png

Τα 10 Νm ειναι πιο κοντα στα ορια μιας ροπης κανονικου σφιξιματος κατσαβιδιου με το χερι οποτε αν ηθελε να παιξει καποιος, μαλλον θα προτιμουσε αυτο.

Καλοί μουυυ άνθρωωππποι....Έχω κάψει φλάτζα αυτή την εβδομάδα τι σετ εργαλείων μπαταρίας να διαλέξω
Είμαι σε δίλημμα (σαν επαγγελματίας) περισσότερο σε τι κατηγορία μπαταρίας εργαλείων να πάω και μετά σε τι μάρκα-budget.
Με προβληματίζει ότι οι μπαταρίες με περισσότερα V θα είναι πιο βαριές (;!) και θα κάνω 8 km περπάτημα με τα εργαλεία στη τσάντα πλάτης + ένα μικρό τσαντάκι

Στόχος αγοράς: Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο+παλμικό κατσαβίδι+γωνιακός τροχός

Ανάγκες:

• Ξεσφίξιμο 250-300 ίσιων βιδών και επανασφίξιμο 250-300 σταυρωτών βιδών εβδομαδιαίως. Οπότε 500-600 φορές χρήση του παλμικού
  • Κοπή μήκους 15 cm πλαστικού με το γωνιακό τροχό 40-50 φορές εβδομαδιαίως
  • Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο θα το χρησιμοποιώ παρά πολύ σπάνια. Αλλά θέλω να το έχω μια στο τόσο

Low budget story: Black & Decker με 200 € και μια μπαταρία 18 V

https://www.skroutz.gr/s/14641618/B...savidi-18V-me-1-Mpataria-1-5Ah-kai-THiki.html

https://www.skroutz.gr/s/14649844/Black-Decker-BCG720N-Trochos-125mm-Mpatarias-18V-Solo.html

Medium budget story:

Skill με 370 € και 2 μπαταρίες 20 V

https://www.skroutz.gr/s/48361032/S...lmiko-Katsavidi-me-2-Mpataries-kai-THiki.html

Milwaukee με 330 αλλά χωρίς παλμικό και μεγαλύτερος χρόνος αλλαγής μεταξύ των μυτών στο δραπανοκατσάβιδο αλλά μικρά και ελαφριά εργαλεία

https://www.skroutz.gr/s/23975353/M...tsavido-12V-me-3-Mpataries-2Ah-kai-THiki.html

High budget story: 450 βαριά 500 €

Metabo ή DeWalt

Last edited: