Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εχω μια αμφιβολια γιαυτο που λες Μιχαλη αλλα θελω να το δω στην πραξη, εφτιαχνα ενα ρολο αλουμινιου σημερα και θα ηταν οτι πρεπει να ειχα ενα μικρο ηλεκρικο χειρος για να σου πω αν θα βολευε η πιεση ή οχι..

Ειναι φυσικα και τι βολευει τον καθενα Γιωργο.
Αυτο ειναι και το πιο σημαντικο στοιχειο κατα την αγορα, καθως οτι βολευει καποιον μπορει να μην ισχυει στον ιδιο βαθμο και για τον αλλον.

Ξεχασα να πω οτι για το βιδωμα, το Bosch GO/Dremel εχει ρυθμιση ροπης.
H ρυθμιση ροπης (6 βαθμιδες) ειναι παρα πολυ χρησιμη ιδιως αν βιδωνεις επαναλαμβανομενα, ιδιες βιδες που θελουν την ιδια ροπη σφιξιματος.

Παντως ειναι μεγαλη δουλεια -οχι ολες τις φορες βεβαια- να πιεζεις απλα το κατσαβιδι, χωρις αλλη κινηση και αυτο να βιδωνει στην σωστη ροπη η να ξεβιδωνει.

+++
Mιας και μιλαμε για κατσαβιδια που βιδωνουν μονα τους... αξιζει να αναφερουμε και το 7βολτο Dewalt που δουλευει με ανιχνευση κινησης!!
20200115161709_f28ab9fd.jpeg

Eιναι σπαστο, οπότε αν το θελεις οριζοντιο, οπως στην παραπανω φωτο, απλα πατας το κουμπι και απο πιστολι γινεται ευθεια.

Ουτε αυτο εχει σκανδαλη, αλλα ουτε και διακοπτη για βιδωμα ξεβιδωμα!! Το κατσαβιδι αισθανεται την κινηση του χεριου σου και γυρναει αυτοματα.
Αν γυρισεις λιγο το χερι δεξια/αριστερα, βιδωνει/ξεβιβωνει αργα, αν το γυρισεις πιο αποτομα παει πιο γρηγορα. Θελει λιγο να το συνηθισεις, αλλα ειναι αλλο πραμα :)
Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι παρ'ολο που ειναι 7βολτο, η ροπη του δεν ξεπερναει τα 5Nm (στα χαρτια γραφει 4Nm).

Συνάδελφοι, θέλω να πάρω ένα Λάστιχο Αέρος Με Ανέμη για το κομπρεσεράκι , γιατί στο μικρό εργαστήριο μπλέκεται παντού το σπιράλ και είναι ενοχλητικό.

Περιμένω πολύ καιρό να φέρει το Lidl εκείνη της Parkside, αλλά δεν βλέπω φως.
Αξίζει λέτε η Bulle 66546 στα 50€ περίπου; (δεν θυμάμαι και πόσο έκανε η Parkside)

20220513094312_bulle_66546_lasticho_aeros_10m_me_anemi.png

ή να περιμένω; :unsure:

συνάδελφοι, επειδή το κλειδί που είχε το τσοκ του τόρνου είναι πολύ χαλαρό, παρήγγειλα αυτό το πολύ-κλειδί ελπίζοντας να γλιτώσω από το να ψάχνω το κατάλληλο κλειδί για το κάθε τσοκ που εχω, αλλά και τα 4 είναι μικρά για αυτό ειδικά το τσοκ του τόρνου. :(

Image290139696075360719.jpg

Πως καταλαβαίνουμε τι κλειδί χρειάζεται; Μήπως κάνει κάτι από αυτά; :unsure:

Κάποιος φίλο που έχει ασχοληθεί με μετατροπές σε μπαταρίες επαναφορτιζόμενων εργαλείων και κατασκευή ανταπτόρων, θα παρακαλούσα αν είναι εφικτό να έβαζε μια λίστα με τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούν (αρσενικά-θηλυκά terminals για τη σύνδεση εργαλείου-μπαταρίας ή αντάπτορα-μπαταρίας, καλώδια ρεύματος κλπ) καθώς και links για αγορά, είτε από aliexpress κλπ κινεζομάγαζα, είτε από ελληνικά eshops.

Κάποιος φίλο που έχει ασχοληθεί με μετατροπές σε μπαταρίες επαναφορτιζόμενων εργαλείων και κατασκευή ανταπτόρων, θα παρακαλούσα αν είναι εφικτό να έβαζε μια λίστα με τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούν (αρσενικά-θηλυκά terminals για τη σύνδεση εργαλείου-μπαταρίας ή αντάπτορα-μπαταρίας, καλώδια ρεύματος κλπ) καθώς και links για αγορά, είτε από aliexpress κλπ κινεζομάγαζα, είτε από ελληνικά eshops.
Τι ακριβώς χρειάζεσαι?

Βασικά τους αρσενικούς και τους θηλυκούς ακροδέκτες-τερματικά που συνδέουν βάση εργαλείου με μπαταρία. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έχουν κάποια ειδική ονομασία. Από ότι καταλαβαίνω ανάλογα την εταιρεία του εργαλείου και της μπαταρίας, υπάρχουν διάφορα μεγέθη/τύποι.

Βασικά τους αρσενικούς και τους θηλυκούς ακροδέκτες-τερματικά που συνδέουν βάση εργαλείου με μπαταρία. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έχουν κάποια ειδική ονομασία. Από ότι καταλαβαίνω ανάλογα την εταιρεία του εργαλείου και της μπαταρίας, υπάρχουν διάφορα μεγέθη/τύποι.
Έψαχνα πριν κάνα 2 βδομάδες στάτους ακροδέκτες για μπαραρια makita και δεν βρήκα...στο εργαλειο που είχε καεί ο ένας εβαλα λαμα από φαλτσετα.. δουλευει κανονικότατα...άμα βρεις κάτι αντίστοιχο θα χαρώ πολύ να με ενημερώσεις γιατί έχω αρκετές καμένες από έναν γνωστό...Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτά τα μακιτα του έχουν τινάξει τα πέταλα..πανω απο 7 κομματια ετσι

συνάδελφοι, επειδή το κλειδί που είχε το τσοκ του τόρνου είναι πολύ χαλαρό, παρήγγειλα αυτό το πολύ-κλειδί ελπίζοντας να γλιτώσω από το να ψάχνω το κατάλληλο κλειδί για το κάθε τσοκ που εχω, αλλά και τα 4 είναι μικρά για αυτό ειδικά το τσοκ του τόρνου. :(

View attachment 248707

Πως καταλαβαίνουμε τι κλειδί χρειάζεται; Μήπως κάνει κάτι από αυτά; :unsure:

Νίκο @nikfor, τώρα το είδα και πιθανότατα να έχεις βρει λύση.
Συνήθως πάμε βάσει των διαμέτρων, όπως παρακάτω:

20250316_200233.jpg

Το παραπάνω είναι 6/18mm.

Καλησπερα στην ομαδα.

Ετοιμαζω παραγγελιες για το CNC dremel που θελω να φτιαξω. Ψαχνω για προφιλ αλουμινιου 2020 Τ slot περιπου 3 μετρα.
Για την ακριβεια θελω τα παρακατω
600mm x 2 κομματια
300mm x 5 κομματια

Εχω ψαξει στο aliexpress αλλα βγαινουν λιγο ακριβα, σκεφτηκα οτι ειναι καλυτερα να παρω 3 μονομετρα κομματια και να τα κοψω.
Δυστυχως δεν εχω βρει τα προφιλ που ψαχνω στην Ελλαδα. Βρηκα μονο ενα 3030 Τ slot σε καλη τιμη και σκεφτομαι αν και το 2020 T slot παιζει πανω κατω στην ιδια τιμη.

Καλεσα στο συγκεκριμενο καταστημα αλλα δυστυχως δεν εχουν 2020 Τ slot

Ξερετε που μπορω να βρω προφιλ 2020 Τ slot? Αυτο τον καιρο βρισκομαι στην Αθηνα οποτε ακομα και εαν δεν υπαρχει ιστοσελιδα θα μπορουσα να παω να παραλαβω.

Καλησπερα στην ομαδα.

Ετοιμαζω παραγγελιες για το CNC dremel που θελω να φτιαξω. Ψαχνω για προφιλ αλουμινιου 2020 Τ slot περιπου 3 μετρα.
600mm x 2 κομματια
300mm x 5 κομματια

Εχω ψαξει στο aliexpress αλλα βγαινουν λιγο ακριβα, σκεφτηκα οτι ειναι καλυτερα να παρω 3 μονομετρα κομματια και να τα κοψω.
Δυστυχως δεν εχω βρει τα προφιλ που ψαχνω στην Ελλαδα. Βρηκα μονο ενα 3030 Τ slot σε καλη τιμη και σκεφτομαι αν και το 2020 T slot παιζει πανω κατω στην ιδια τιμη.

Ξερετε που μπορω να βρω προφιλ 2020 Τ slot? Αυτο τον καιρο βρισκομαι στην Αθηνα οποτε ακομα και εαν δεν υπαρχει ιστοσελιδα θα μπορουσα να παω να παραλαβω.
δεν ξερω αν ειναι αυτο που ψαχνεις, αλλα στην φωτογραφια μοιαζει να ειναι

https://grobotronics.com/v-slot-2020-natural-anodized.html?variation_id=13428

Νομίζω ότι απο grobotronics είχε πάρει κάτι αντίστοιχο πρόσφατα ο Νίκος @nikfor

Νομίζω ότι απο grobotronics είχε πάρει κάτι αντίστοιχο πρόσφατα ο Νίκος @nikfor
δεν ξερω αν ειναι αυτο που ψαχνεις, αλλα στην φωτογραφια μοιαζει να ειναι

https://grobotronics.com/v-slot-2020-natural-anodized.html?variation_id=13428
Ναι το εχω δει αυτο. Ειναι και σε καλη τιμη, αλλα δυστυχως ειναι V slot και οχι Τ slot που ψαχνω

Σαν T slot αναφέρει αυτά αλλά δεν ξέρω αν σου κάνουν.
Τ slots ειναι αλλα οχι στην διασταση που χρειαζομαι. Επικοινωνησα τηλεφωνικα με grobotronics και μου ειπαν να στειλω mail να δουνε αν μπορουν να κανουν παραγγελια.

• Like
Reactions: newbie
Τ slots ειναι αλλα οχι στην διασταση που χρειαζομαι....
Δεν κατάλαβα γιατί δεν χρησιμοποιείς τα 2040. Είναι τα ίδια με τα 2020 απλώς έχουν το διπλάσιο ύψος.
Λίγο που μελέτησα το βίντεο της κατασκευής, αν δεν κάνω λάθος, με τα 2040 απλώς θα γίνει λίγο πιο ψηλή η βάση - πλαίσιο του cnc, αλλά όλες οι άλλες συνδέσεις θα γίνουν κανονικά.

Εντάξει θα σου βγει λίγο πιο ακριβό βέβαια, αλλα από το να περιμένεις για πολύ καιρό, ειναι μια λυση.

Καλησπέρα.
Για ένα δισκοπρίονο Makita HS7611 ψάχνω ένα καλό δίσκο διαμέτρου 190mm και οπής 30mm για κοπές ακριβείας επί το πλείστον σε μαλακά ξύλα, MDF και κόντρα πλακέ.

Οι παρακάτω έχουν πάχος 2,2 και 2,6mm:
skroutz.gr Makita B-32390
skroutz.gr Bosch 2608641188

Είναι και αυτός με πάχος 1,6mm:
skroutz.gr Bosch 2608837711

Ο τελευταίος και πιο λεπτός ίσως κάνει πιο καθαρή κοπή, αλλά μήπως έχει θέμα αντοχής; Έχετε κάτι άλλο να προτείνεται;
Ευχαριστώ!

Καλησπερα στην ομαδα.

600mm x 2 κομματια
300mm x 5 κομματια

Δες και εδώ, πριν καιρό είχα δει διάφορα προφίλ.

• Like
Reactions: newbie