Σ´αυτά τα κονδύλια δεν θα σπάσουν τα 8mm ή τα 6mm αλλά η μύτη.
Θα μπορούσα να δου δανείσω ένα πάρα πολύ καλό κονδύλι αλλά δυστυχώς δεν έχω τόσο χοντρά.
Και δεν καταλαβαίνω κι εσύ γιατί τα θές τόσο χοντρά.
View attachment 246995
Έχω πάρει διαφορά ελικοειδή από αλι και δεν είχα ποτέ θέμα - και να είχα , για <5€ δεν τρέχει
Δεν ξέρω για τα νούμερα, καθένας τα γράφει διαφορετικά. Πιθανόν πάχος στελέχους, πάχος μύτης, ύψος κοπτικών ή συνολικό ύψος μπτ, μοίρες μύτης, όχι με την σειρά που τα γράφω.
Όπως τα βλέπω στο βιντεάκι χρειάζεσαι δύο πράγματα.
Πολύ καλό κονδύλι και πολύ μαλακό ξύλο.
Αν θες να κάνεις αυτό που κάνει αυτός, με ένα πέρασμα κσι με αυτή τη ταχύτητα, τότε πάρε πολλά κονδύλια.
Ή χρησιμοποίησε μπάλσα.
Με έβαλες σε σκέψεις αλλαγής του έργου. Θα δούμε.......
Ξεκίνα με κόντρα πλακέ και δισκοπρίονο, είτε πάγκου είτε radial, και δες πως θα πάει.
Κι αφού δείς τα κόλπα αποφασίζεις.
Στέλιο, ρίξε μια ματιά σε αυτό το μήνυμαΓια κ/π στο παγκοπρίονο το σκεφτόμουνα, αλλά είναι 2m και άλλαξα γνώμη. Θα δοκιμάσω με το δισκοπρίονο χειρός πρώτα, γιατί με το radial φοβάμαι ότι κάνω ζημιά.
Το κονδύλι λόγω κωνικής τομής έχει πολλά υπέρ.
Στο radial γιατί να κάνεις λάθος; Είναι πιο εύκολο, αρκεί να ρυθμίσεις το βάθος.
Σίγουρα το κωνικό είναι πιο όμορφο αφού δεν αφήνει κενά αλλά αν θες τέλεια δοθλειά χρειάζεσαι για κάθε περίμετρο και διαγορετικό κονδύλι.
Υπερβολή βέβαια αλλά λέμε τώρα…
Χρειάζομαι κοπές 28cm και το radial που έχω νομίζω ότι πάει μέχρι 20, οπότε πρέπει να κόβω από 2 πλευρές.
Αδελφέ Νικο, γονυπετής παρακαλώ σε, για την πολύτιμη βοήθειά σουΣτέλιο, ρίξε μια ματιά σε αυτό το μήνυμα![]()
Δεν εχει βιδα μέσα στο τσοκ??δλδ εκεί που βάζεις τηνναριδα...για ρίξε ένα μάτι...αν εχει,δοκίμασε να την σφιξεις..Δοκίμασα πριν μερικές μέρες να ανοίξω κάτι τρύπες για ράφια σε μπετό και χρησιμοποίησα το Bosch ρεύματος που έχω (είναι το GSB 13 RE). Άνοιξα τις τρύπες με 6άρι τρυπανάκι (6 τρύπες συνολικά) και πήγα έπειτα να ανοίξω την τελική διάμετρο με το 8άρι τρυπανάκι. Στην πρώτη τρύπα σαν να σκάλωσε και νόμιζα ότι χαλάρωσε το τσοκ. Στην αρχή δεν μπορούσα να βγάλω το τρυπάνι από την τρύπα. Με τα πολλά το βγάζω και πάνω στο τσεκάρισμα να δω τι είχε γίνει βλέπω ότι όλο το τσοκ ήταν πιο έξω από ότι έπρεπε, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Πατώντας το μπαίνει λίγο μέσα και μέχρι εκεί (δεύτερη φωτογραφία). Γυρνάει κανονικά και με την σκανδάλη και με το χέρι. Νομίζω ότι ξαναδοκίμασα στην ίδια τρύπα και έκανε πάλι το ίδιο.
View attachment 247220View attachment 247219
Έχει χαλαρώσει το τσοκ από τον άξονα; Είναι ζημιά αυτό, να αρχίσω να παίρνω στο σέρβις; Αγόρασα και ένα τσοκ με κλειδί να το αντικαταστήσω αν χρειαστεί.
Δοκίμασα πριν μερικές μέρες να ανοίξω κάτι τρύπες για ράφια σε μπετό και χρησιμοποίησα το Bosch ρεύματος που έχω (είναι το GSB 13 RE). Άνοιξα τις τρύπες με 6άρι τρυπανάκι (6 τρύπες συνολικά) και πήγα έπειτα να ανοίξω την τελική διάμετρο με το 8άρι τρυπανάκι. Στην πρώτη τρύπα σαν να σκάλωσε και νόμιζα ότι χαλάρωσε το τσοκ. Στην αρχή δεν μπορούσα να βγάλω το τρυπάνι από την τρύπα. Με τα πολλά το βγάζω και πάνω στο τσεκάρισμα να δω τι είχε γίνει βλέπω ότι όλο το τσοκ ήταν πιο έξω από ότι έπρεπε, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Πατώντας το μπαίνει λίγο μέσα και μέχρι εκεί (δεύτερη φωτογραφία). Γυρνάει κανονικά και με την σκανδάλη και με το χέρι. Νομίζω ότι ξαναδοκίμασα στην ίδια τρύπα και έκανε πάλι το ίδιο.
View attachment 247220View attachment 247219
Έχει χαλαρώσει το τσοκ από τον άξονα; Είναι ζημιά αυτό, να αρχίσω να παίρνω στο σέρβις; Αγόρασα και ένα τσοκ με κλειδί να το αντικαταστήσω αν χρειαστεί.
Στην πρώτη τρύπα σαν να σκάλωσε και νόμιζα ότι χαλάρωσε το τσοκ. Στην αρχή δεν μπορούσα να βγάλω το τρυπάνι από την τρύπα. Με τα πολλά το βγάζω και πάνω στο τσεκάρισμα να δω τι είχε γίνει βλέπω ότι όλο το τσοκ ήταν πιο έξω από ότι έπρεπε, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Πατώντας το μπαίνει λίγο μέσα και μέχρι εκεί (δεύτερη φωτογραφία). Γυρνάει κανονικά και με την σκανδάλη και με το χέρι. Νομίζω ότι ξαναδοκίμασα στην ίδια τρύπα και έκανε πάλι το ίδιο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.