Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το Σάββατο βγάζει το LIDL τον ξυλότορνο στα 59€. Τον είδα σε banner εξω από το κατάστημα της Λυκόβρυσης (στο φυλλάδιο δεν είδα κάτι).
Η χρήση του θα είναι ελάχιστη και θα περιοριστεί στο να μειώσω την διάμετρο σε ήδη στρογγυλά ξύλα (πχ κουρτινόξυλα), άντε και ισιώσω κάποιες βάσεις που θα έχω κόψει με την σέγα. Το μήκος με καλύπτει.
Για να γίνω πιό συγκεκριμένος, δεν θέλω ούτε να πλησιάσω σε αυτό το επίπεδο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
(γιατί γελάς Νίκο @nikfor :ROFLMAO::ROFLMAO:)
Βασικά, λόγω χαμηλής τιμής το σκέφτομαι. Τι λέτε, αξίζει;

• Haha
Reactions: nikfor
..... Για να γίνω πιό συγκεκριμένος, δεν θέλω ούτε να πλησιάσω σε αυτό το επίπεδο ..... (γιατί γελάς Νίκο @nikfor :ROFLMAO::ROFLMAO:)
Βασικά, λόγω χαμηλής τιμής το σκέφτομαι. Τι λέτε, αξίζει;

Χαχα, για τη δουλειά που λες, είναι μια χαρά. (y)

Κατά τα άλλα, τις εντυπώσεις μου τις έχω γράψει εδώ

• Like
Reactions: newbie
Δεν υπαρχει αυτη η τιμη για τορνακι!!! Αξιζει με τα χιλια για μικροδουλειες!!

Εχω τον ακομα πιο μικρο τορνο της Proxxon για τον ιδιο λογο. Προσφατα εφτιαξα τα κανόνια για ενα παλαιο ξυλινο πειρατικο καραβι.
Oμως πρεπει να παρεις δυο καλυτερα σκαρπελα γιατι αυτα τα δυο που εχει ο τορνος νομιζω οτι ειναι για τα μπαζα και θα σε δυσκολεψουν.
Οπως μπορει να χρειαστεις ενα τσοκ απο την μερια του μοτερ για να πιανεις τα ξυλα καλυτερα.

• Like

Νίκο ευχαριστώ!!!!

Τωρα να πω την αλήθεια, με κουκουβάγιες και άλλα εξωτικά πτηνά έχω μεσάνυχτα, αλλά θα μάθω (?).
Αυτο που έγινε ανασταλτικός παράγοντας, είναι ο θόρυβος γιατί όπως έλεγε και ο παππούς "ο κακός ο χρόνος φεύγει, ο κακός ο γείτονας ποτέ".
Είδα ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα και δυστυχώς δεν πρόσεξα ποιό βγάζει το Σάββατο.
Είδωμεν........

Εχω τον ακομα πιο μικρο τορνο της Proxxon για τον ιδιο λογο. Προσφατα εφτιαξα τα κανόνια για ενα παλαιο ξυλινο πειρατικο καραβι.
Oμως πρεπει να παρεις δυο καλυτερα σκαρπελα γιατι αυτα τα δυο που εχει ο τορνος νομιζω οτι ειναι για τα μπαζα και θα σε δυσκολεψουν.
Οπως μπορει να χρειαστεις ενα τσοκ απο την μερια του μοτερ για να πιανεις τα ξυλα καλυτερα.
Ευχαριστώ Μιχάλη !
Κάποιο ενδεικτικό κόστος για 2 αποδεκτά σκαρπέλα; Απέχω πάρα πολύ από το δικό σας το επίπεδο, οπότε προφανώς θα χρειαστώ κάποια με το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο. Σωστά ή λάθος το σκέφτομαι;

Το δικο μου επιπεδο δυστυχως δεν εχει ξεπερασει του αρχαριου, εμπειρου αρχαριου ομως :)

Τα σκαρπελα Kirschen εχουν πολυ καλο μεταλλο ακομα και η φτηνη τους σειρα, αυτα εχω και εγω. Χρειαζεσαι ενα κοιλο και ενα λοξο αρχικα, σαν αυτα που θα βρεις στο τορνακι parkside, στην συσκευασια. Τσεκαρε τις διαστασεις και παρε κατι αντιστοιχο.

Ομως επειδη εχω χρονια να παρω νεα σκαρπελα, ας μας πουν τα παιδια που ασχολουνται περισσοτερο, τι προτεινουν για τον μικρο Parkside.

• Like
Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη πρόταση για αγορά spot welder σχετικά καλής ποιότητας, με κόστος μέχρι περίπου 50 ευρώ; Κατά καιρούς αν δε με απατά η μνήμη μου έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα προιόντα από μέλη, αλλά δε θυμάμαι περισσότερα για να ανατρέξω στις αντίστοιχες δημοσιιεύσεις.

Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη πρόταση για αγορά spot welder σχετικά καλής ποιότητας, με κόστος μέχρι περίπου 50 ευρώ; Κατά καιρούς αν δε με απατά η μνήμη μου έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα προιόντα από μέλη, αλλά δε θυμάμαι περισσότερα για να ανατρέξω στις αντίστοιχες δημοσιιεύσεις.
Ανάλογα την χρήση...μπαταριες,χάλυβα αλουμινιο?

Αν το θέλεις για μπαταρίες, δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά χρήματα.
Έχω πάρει εδώ και 4 χρόνια ένα σαν αυτό (25€) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και η μπαταρία του δουλεύει ακόμα μια χαρά. Είχα γράψει λίγα λόγια εδώ

• Like
Reactions: lazarefa and newbie
Ανάλογα την χρήση...μπαταριες,χάλυβα αλουμινιο?
Για μπαταρίες αναφερόμουν, για σύνδεση μπαταριών με ελάσματα για τη δημιουργία packs όπως πχ στις επαναφορτιζόμενες των εργαλείων μπαταρίας.

Αν το θέλεις για μπαταρίες, δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά χρήματα.
Έχω πάρει εδώ και 4 χρόνια ένα σαν αυτό (25€) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και η μπαταρία του δουλεύει ακόμα μια χαρά. Είχα γράψει λίγα λόγια εδώ
Το συγκεκριμένο διαβάζω στα χαρακτηριστικά του ότι είναι κατάλληλο για ελάσματα 0,10-0,12 χιλ. Άλλα (ακριβότερα) τέτοια μηχανάκια, αναφέρουν για μέχρι και 0,25 χιλ. Πιστεύεις ότι είναι επαρκές αυτό το πάχος ελάσματος για τις συνήθεις δουλειές αυτού του τύπου;

Σε συνέχεια των παραπάνω, πήγα να το πάρω.
20250208_074458.jpg

Εντάξει, την ημέρα την πέτυχα, Σάββατο είναι. Με την ημερομηνία είχα ένα θέμα :ROFLMAO::ROFLMAO::LOL::LOL:😅😂😅

Για μπαταρίες αναφερόμουν, για σύνδεση μπαταριών με ελάσματα για τη δημιουργία packs όπως πχ στις επαναφορτιζόμενες των εργαλείων μπαταρίας.
Εγώ έχω αυτήν..φυσικα θέλεις 12v μπαταδια για να δουλέψεις αλλά νομίζω ότι θα έχει περισσότερο δύναμη από αυτό που ο Nik και φυσικά είναι ακόμα ποιο φθινόπωρο..
I just found this on AliExpress:
€23.38 | Portable Mini Transistor Spot Welding Pen DIY 18650 Battery Spotwelder Machine 12V Automobile Battery Spot Welder Welding Tool

IMG20250207085047.jpg

Το ειδα και εγω προχθες αλλα ξεχασα να ενημερωσω.
Για να μπει κάποιος στον μαγικο κοσμο του τορνου ειναι αποδεκτος.
Για παραπανω ομως οχι.
Σκεφτειτε πως ενα καλο σκαρπελο κοστίζει 60+ ευρω.

• Like
Συνάδελφοι, ψάχνω ένα τέτοιο:
Οι απαιτήσεις είναι για περίπου 100 περάσματα και στέλεχος 8mm.
Υπάρχει κάποια οικονομική πρόταση;
Μπες στο aliexpress και βάλε στην αναζήτηση "helical router bit tapered" .
Τα 8mm τα θες λόγω κόλετ; Αν ναι, μπορείς να πάρεις ένα ανταπτοράκι από 8mm σε μικρότερη διάμετρο και να κάνεις την δουλειά σου με μικρότερο (φτηνότερο) κοπτικό. πχ με ~2 ευρώ.

Μπες στο aliexpress και βάλε στην αναζήτηση "helical router bit tapered" .
Τα 8mm τα θες λόγω κόλετ; Αν ναι, μπορείς να πάρεις ένα ανταπτοράκι από 8mm σε μικρότερη διάμετρο και να κάνεις την δουλειά σου με μικρότερο (φτηνότερο) κοπτικό. πχ με ~2 ευρώ.
Καλημέρα Δημήτρη
τα είχα δει στο ALI, αλλά πιστεύεις ότι μπορώ να τα εμπιστευτώ;
Τα 8mm τα προτιμώ σαν πιο "σταθερά". Έχω collet και 6mm.
Σαν πιο έμπειρος, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρει, ξέρεις σε τι αντιστοιχούν;
1739002542258.png

Σ´αυτά τα κονδύλια δεν θα σπάσουν τα 8mm ή τα 6mm αλλά η μύτη.
Θα μπορούσα να δου δανείσω ένα πάρα πολύ καλό κονδύλι αλλά δυστυχώς δεν έχω τόσο χοντρά.
Και δεν καταλαβαίνω κι εσύ γιατί τα θές τόσο χοντρά.

IMG_0744.jpeg

Καλημέρα Δημήτρη
τα είχα δει στο ALI, αλλά πιστεύεις ότι μπορώ να τα εμπιστευτώ;
Τα 8mm τα προτιμώ σαν πιο "σταθερά". Έχω collet και 6mm.
Σαν πιο έμπειρος, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρει, ξέρεις σε τι αντιστοιχούν;
Έχω πάρει διαφορά ελικοειδή από αλι και δεν είχα ποτέ θέμα - και να είχα , για <5€ δεν τρέχει 🙂
Δεν ξέρω για τα νούμερα, καθένας τα γράφει διαφορετικά. Πιθανόν πάχος στελέχους, πάχος μύτης, ύψος κοπτικών ή συνολικό ύψος μπτ, μοίρες μύτης, όχι με την σειρά που τα γράφω.